📚 چشیدن غذا برای روزه دار
💠 سوال: آيا #جويدن_غذا براى کودک و #چشيدن_غذا در طول روز برای شخص #روزه_دار اشکال دارد؟
✅ جواب: جويدن غذا براى کودک و چشيدن غذا و مانند آن كه معمولاً به #حلق نمى رسد، #روزه را باطل نمى كند، اگر چه اتفاقاً (بى اختيار) به حلق برسد؛ ولى اگر از اول مى داند كه به حلق مى رسد، چنانچه فرو رود، روزه باطل مى شود.
#احکام_روزه #مزه_کردن_غذا
🆔 @leader_ahkam
📚 کارت به کارت کردن زکات فطره
💠 سؤال: آیا می توان #زکات_فطره را برای #فقیر #کارت_به_کارت کرد؟
✅ جواب: اشکالی ندارد، ولی اگر زکات فطره را جدا کرده باشد، تعویض آن جایز نیست و اگر در شهرش، فقیر وجود دارد، پس از #جدا_کردن_فطریه، انتقال آن به شهر دیگر هم بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.
#احکام_زکات #زکات_فطره #انتقال_فطریه
🆔 @leader_ahkam
📚 قیمت و جنس فطریه
💠 سؤال: مبلغ و مقدار #مقدار_فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟
✅ جواب: مکلف بايد براى خودش و كسانى كه نان خور او هستند، هر نفرى #يك_صاع (تقريباً سه كيلو) گندم يا جو يا خرما يا كشمش يا برنج يا ذرت و مانند اين ها به مستحق بدهد و اگر پول يكى از اين ها را هم بدهد كافى است.
🔶 (#مبلغ_زکات_فطره براي سال 1399 شمسی مطابق سال 1441 قمری، بر مبنای #قیمت_گندم، مبلغ ده هزار تومان مي باشد.)
#احکام_زکات_فطره #مبلغ_فطریه
🆔 @leader_ahkam
📚 پرداخت زکات فطره به فرزند فقیر
💠 سؤال: آیا پدر می تواند #زکات_فطره را به #فرزند_فقیر خود بدهد؟
✅ جواب: اگر فرزندان فقیر باشند، پدر و مادر باید مخارج واجب آنان را بپردازند و نمیتوان چیزی از زکات فطره را بابت #مخارج_زندگی به آنها داد.
#احکام_زکات #نفقه_فرزند
🆔 @leader_ahkam
📚فطریه میهمان
💠 سؤال: آیا پرداخت #فطریه_ميهمان به عهده میزبان است؟
✅ جواب:به طور کلی اگر مهمانی #شب_عید_فطر، متصل به مهمانی شب های گذشته یا آینده باشد به حدی که مهمان عرفا، #نان_خور محسوب شود، فطریه او بر عهده #میزبان است.
#احكام_زکات_فطره #فطره_میهمان
🆔 @leader_ahkam
📚 زمان پرداخت و کنار گذاشتن فطریه
💠 سؤال: زمان کنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن چه موقع است؟
✅ جواب: از غروب شب #عید-فطر می تواند #فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از #نماز_عید بدهد، ولی اگر نماز عید نمی خواند می تواند دادن فطریه را تا ظهر تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست.
اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هر گاه دسترسی پیدا کرد به #فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمی شود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
#احکام_زکات_فطره #زمان_پرداخت_زکات_فطره
🆔 @leader_ahkam
📚 قوت غالب در فطریه
💠 سؤال: کسی که در کل سال بیشتر #برنج استفاده می کند، آیا باید برنج یا مبلغ سه کیلو برنج را برای #فطریه محاسبه کند؟
✅ جواب: #فطریه اگر از #گندم، #جو، #خرما، برنج و مانند اینها یا پول هر کدام داده شود، کفایت می کند و منحصر به #قوت_غالب شخص نیست.
#احکام_زکات_فطره #جنس_فطریه
🆔 @leader_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 با آرزوی قبولی طاعات و عبادات ملت عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع عموم مردم شریف ایران می رساند، بر اساس گزارشهای متعدد رسیده از راصدان کاردان و مورد اطمینان، رؤیت هلال ماه شوال المکرم در غروب شنبه ۳ خرداد ۱۳۹۹ مطابق با ۲۹ رمضان المبارک ۱۴۴۱ هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالی) محرز شده است، بنابراین فردا (یکشنبه) ۴ خرداد #عید_سعید_فطر خواهد بود.
🆔 @leader_ahkam
🔴 گزارش استهلال ماه شوال المکرم ۱۴۴۱ ه . ق
🔷 الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه شنبه ۳ خرداد ماه ۱۳۹۹ (۲۹ رمضان ۱۴۴۱)
🔸زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۱۰ و ۲۲ دقیقه روز جمعه ۲ خرداد ۱۳۹۹
🔸زمان غروب خورشید: ساعت ۲۰:۰۹
🔸زمان غروب ماه: ساعت ۲۰:۵۱
🔸ارتفاع ماه: ۶.۸ درجه
🔸مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۴۲ دقیقه
🔸سن ماه: ۲۲ ساعت و ۰ دقیقه
🔸فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۹.۸ درجه
🔷 ب ـ پیشبینی تقاویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال
🔸تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، و کارشناسان رؤیت هـلال، پیشبـینی کردهاند هـلال ماه شوال در غـروب روز شنبه در کشور قابل رؤیت است. بنابراین ماه رمضان ۲۹ روزه بوده و غرّه ماه شوال ۱۴۴۱ (عیدفطر) روز یکشنبه ۴ خرداد ماه خواهد بود.
🔷 ج ـ گزارشهای رسیده
🔸 در همین راستا ستادهای استهلال و گروههای رصدی در سراسرکشور به همراه تجهیزات رصدی درغروب روز شنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجه آن به قرار ذیل است.
🔻مناطقی که هوا صاف بود و هلال با چشم مسلح رؤیت شـد:
استان تهران: امامزاده هاشم (ع) در ارتفاعات تهران، چیتگر
استان فارس: رصد خانه حرم سید علاالدین حسین(ع) در شیراز
استان اصفهان: تپه شهدای گمنام درچه، نجف آباد، شهرضا
استان بوشهر: بوشهر
استان البرز: طالقان
استان یزد: یزد، بافق
استان کرمان: کرمان، سیرجان
🔺مناطقی که هوا غبار آلود بود و هلال رؤیت نشـد:
استان خراسان رضوی: مشهد، طلاب رصدگر، نیشابور، قوچان، ریوش، تایباد، تربت حیدریه، گناباد، سبزوار، درگز، طرقبه، گلبهار، بردسکن، خواف، فیروزه، باخرز، نصرآباد
استان مرکزی: اراک، خمین، نراق، ساوه، محلات، شازند، زرندیه، تفرش، فراهان، کمیجان
استان هرمزگان: بندرعباس، فین، رودان، بندرچارک، بندرلنگه، بندرخمیر
استان خراسان جنوبی: بیرجند، بشرویه، طبس، سه قلعه، فردوس
استان سیستان و بلوچستان: زاهدان، زابل، چابهار، نیک شهر
استان سمنان: سمنان، دامغان، گرمسار، سرخه، مهدی شهر
استان ایلام: ایلام، آبدانان، مهران، دهلران، ایوان غرب
استان خراسان شمالی: بجنورد، جاجرم، اسفراین
استان چهارمحال بختیاری: شهرکرد، بروجن
استان خوزستان: اهواز، دزفول، خرمشهر
استان مازندران: رصدخانه آلاشت
استان لرستان: خرم آباد، بروجرد
استان آذربایجان شرقی: تبریز
استان یزد: میبد، اردکان
استان قم: قم، پردیسان
استان گلستان: گرگان
استان زنجان: زنجان
استان اردبیل: اردبیل
استان همدان: همدان
🆔 @leader_ahkam
📚 پیدا شدن زکات کنار گذاشته شده پس از پرداخت
💠 سؤال: #زکات_فطره ای را کنار گذاشته بودم که پرداخت نمایم اما گم شد، به همین جهت مجددا پرداخت نمودم و پس از پرداخت، مبلغ کنار گذاشته شده پیدا شد، آیا در این مال می توان تصرف نمود؟
☑️ جواب: نمی توانید در این مال تصرف کنید، باید مال پیدا شده را به عنوان #زکات بپردازید ولی اگر عین مالی را که قبلاً به عنوان زکات پرداخت نمودید موجود باشد می توانید پس بگیرید.
#زکات_فطره #گم_شدن_فطریه
🆔 @leader_ahkam
📚 سفر تحصيلی طلاب و دانشجويان بورسیه
💠 سؤال: آيا #سفر_تحصيلي #طلاب و #دانشجويان_بورسیه ـ مانند #تربیت_معلم و #افسری ـ که تحصیلشان متصل به اشتغال است، حکم سفر تحصيلي را دارد یا #سفر_شغلی؟
✅ جواب: سفری که مانند محصلان علوم دینی یا دانشجویان مذکور در سؤال، برای تحصیل انجام می دهند به طوری که از زمان تحصیل، جزء شاغلان #حرفۀ خاصی قرار می گیرند، حکم سفر شغلی را دارد.
#احکام_مسافر #احکام_سفر_تحصیلی
🆔 @leader_ahkam
📚 عدم دسترسی به مهر هنگام نماز
💠 سؤال: اگر به هر دلیل هنگام نماز، #مُهر از دسترس خارج شود، - مثلاً بچه ای، مهر را ببرد- تکلیف چیست؟
✅ جواب: اگر در بين نماز چيزی که بر آن #سجده میکند، گم شود و چيزی که سجده بر آن صحيح است در دسترس نباشد چنانچه وقت، وسعت داشته باشد بايد نماز را بشکند اما اگر وقت تنگ است:
چنانچه لباس او از جنس #کتان يا چيزی که جنس پنبه و کتان دارد، بايد بر همان سجده کند و احتياط آن است که تا سجده بر لباسی که از #پنبه و کتان است، ممکن باشد بر غير آن يعنی لباسی که از اين جنس نیست، سجده نکند‘ اگر چنین لباسی ندارد بنابر احتياط واجب بر #پشت_دست خود سجده کند.
#احكام_نماز #احکام_سجده
🆔 @leader_ahkam
📚 شیوه جبران خسارت در هنگام خجالت کشیدن
💠 سؤال: من قبلا به شخصی #خسارتی وارد کردم و الان خجالت می کشم بروم و خسارت را #جبران کنم آیا می توانم پول آن را از طرف صاحب حق، به فقیر #صدقه بدهم؟
✅ جواب: صدقه، کفایت نمی کند و باید #مبلغ_خسارت را به او بپردازید می توانید به گونه ای که مطلع نشود ـ مثلا از طریق واسطه یا واریز به حساب ـ آن را ادا کنید.
#احکام_حق_الناس #جبران_خسارت
🆔 @leader_ahkam
🔳 امام بزرگوار ما مظهر تجدید حیات تاریخی ملت ایران است. ملت ایران در طول قرنهای متمادیِ گذشته که اگر خیلی هم به قدیم نرویم، در همین قرنهای اخیر محکوم حاکمیت کسانی بود که اساس حکومت و مشروعیت آن ها متّکی به زور بود؛ با زور و با راه انداختن کشتارها و حوادث خونین، بر سرِ کار می آمدند. حکّام این کشور، مدّتی را با جبّاریت و استبداد و خودکامگی، زندگی می کردند. البته بعضی انسانهای باتوان و باعُرضه ای هم بودند که می توانستند در همان مدّت، لااقل اقتدار ملت ایران را به نحوی در میدانی از میدانها نشان دهند؛ ولی بعضی همین را هم نداشتند! بعد هم که از دنیا می رفتند، وُرّاث آن ها فرزند آن ها، برادر یا برادرزاده ی آن ها بدون هیچ استحقاقی بر سرِ کار می آمدند؛ بدون اینکه مردم، هیچ نقشی در گزینش، در انتخاب و در خواستن و پذیرفتن و پسندیدن آن ها داشته باشند. ملت ایران، قرنها این گونه زندگی کرده بود. آخرین آن ها همین حکومت وابسته و فاسدی بود که با کودتا سرِ کار آمد و در طول پنجاه و چند سال، با دیکتاتوری حکمرانی کرد و با چوب حراج زدن به هستی ملت ایران، سالهای آخر حکومت خود را گذراند.
🆔 @leader_ahkam
📚 فاصله بين ميت و نمازگزار در نماز ميت
💠 سؤال: در #نماز_میت بین نمازگزار و #میت، حداکثر چه مقدار فاصله، جایز است؟
✅ جواب: به مقداری که ایستادن بر میت، صدق کند #نمازگزار می تواند از میت فاصله بگیرد اما برای کسانی که در #صف_نماز ایستاده اند، فاصله شرط نیست.
#احکام_نماز_میت #فاصله_میت_و_نمازگزار
🆔 @leader_ahkam
📚 خیار غبن و خیار عیب در فسخ معامله
💠 سؤال: زمینی را از شخصی خریدم و پس از خرید متوجه شدم که از نظر #شهرداری، #عقب_نشینی دارد و خود #فروشنده نیز اطلاع نداشته است در این صورت برای فسخ معامله از کدام یک از #خیارات می توان استفاده نمود؟ (لازم به ذکر است که چون مقدار عقب نشینی زیاد است پس از آن، قیمت زمین افت کرده و از قیمت خریداری شده نیز پایین تر می آید).
✅ جواب: اگر #اختلاف_قیمت زمین با عقب نشینی، قابل توجه باشد، #خیار_غبن دارد، همچنین اگر در نظر عرف، عقب نشینی عيب محسوب شود، #خیار_عیب دارد.
#احکام_معاملات #احکام_خیارات
🆔 @leader_ahkam
📚 نماز استيجاری
💠 سؤال: کسی که برای قرائت قرآن يا يک سال نماز برای میت #اجیر شده، میتواند در این کار از دیگری هم کمک بگیرد؟
✅ جواب: اگر ضمن #قرارداد، شرط شده یا با توجه به قرائن معلوم باشد که مقصود اجیر کننده این بوده که خودِ اجیر انجام دهد، نمی تواند بدون اجازه اجیر کننده، از دیگری کمک بگیرد؛ در غیر این صورت می تواند تمام کار را به همان قیمت یا با قیمت بیشتر به دیگری واگذار کند یا مقداری از کار را خودش انجام دهد و باقیمانده آن را با قیمتی توافقی یا رایگان به دیگری بسپارد.
#احکام_نماز_استیجاری #احکام_اجیر
🆔 @leader_ahkam