امام صادق)ع) مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود. مرد علم و دانش بودنش را همه شنیدهاید. محفل درس امام صادق)ع) و میدان آموزشی که آن بزرگوار به وجود آورد، هم قبل از او و هم بعد از او در تاریخ زندگی امامان شیعه بینظیر بود. همهی حرفهای درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآن که در طول یک قرن و اندی به وسیلهی مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بود، همهی آنها را امام صادق)ع) به شکل درست بیان کرد.
اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیدهاید. امام صادق)ع) مشغول یک مبارزهی دامنهدار و پیگیر بود. مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. یعنی امام صادق)ع) زمینه را آماده میکرد تا بنیامیه را از بین ببرد و به جای آنها حکومت علوی را که همان حکومت راستین اسلامی است بر سر کار بیاورد. اما آن بعد سوم را که اصلاً نشنیدهاید، مرد تشکیلات بودن امام صادق)ع) است که یک تشکیلات عظیمی از مؤمنان خود از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود. تشکیلات یعنی چه؟ یعنی این که وقتی امام صادق)ع) اراده میکند آن چه را که او میخواهد بدانند، نمایندگان او در سراسر آفاق عالم اسلام به مردم میگویند تا بدانند. یعنی از همه جا وجوهات و بودجه برای ادارهی مبارزهی سیاسی عظیم آل علی جمع کنند. یعنی وکلا و نمایندگان او در همهی شهرها باشند که پیروان امام صادق)ع) به آنها مراجعه کنند و تکلیف دینی و همچنین تکلیف سیاسی خود را از آن حضرت بپرسند.
تکلیف سیاسی هم مثل تکلیف دینی واجبالاجرا است. امام صادق)ع) یک چنین تشکیلات عظیمی را به وجود آورده بود و با این تشکیلات و به کمک مردمی که در این تشکیلات بودند با دستگاه بنی امیه مبارزه میکرد. در هنگامیکه پیروزی او بر بنی امیه حتمی بود، بنیعباس به عنوان یک جریان مزاحم و فرصتطلب آمدند، میدان را گرفتند و بعد از آن امام صادق)ع) هم با بنیامیه و هم با بنیعباس مبارزه کرد.
۱۴/ شهریور/۱۳۵۹
📚مصرف وام در غیر مورد قرار داد
🍀 سؤال: اگر از بانک #وام_تعمیر_خانه یا #وام_خرید_کالا دریافت کنیم و آن را صرف مورد دیگری کنیم، اشکال دارد؟
🔰 جواب: پولهايى كه بانكها مىپردازند غالباً #وام (قرض) نيست، بلكه تحت عنوان يكى از #عقود_اسلامى از قبيل جعاله، مشاركت، مضاربه و امثال آن مىباشد. بنابراين، گيرنده پول فقط طبق همان قراردادى كه منعقد كرده حق تصرّف دارد، وگرنه #تصرّف_غاصبانه و موجب ضمان است.
#احکام_بانک_ها #امور_بانکی #مصرف_وام_بر_خلاف_قرار_داد
@leader_ahkam
💠 شرکت در مسابقه ای که جایزه می دهند
⁉️ سؤال: آیا شرکت و #دریافت_جایزه، در مسابقاتی که به #برنده_مسابقه جایزه می دهند، جایز است؟
❗️جواب: در صورتی که مفسده ای نداشته باشد و به گونه ای نباشد که از #بازنده مالی گرفته شده و به برنده داده شود، فی نفسه اشکال ندارد.
#احکام_مسابقات #احکام_برد_و_باخت
@leader_ahkam
🔱 وضو و غسل با وجود ناخن بلند
🏵 سؤال: آیا ناخنهای بلند بانوان به وضو و غسل اشکال میرساند؟
💢 جواب: اشکال ندارد، اما اگر بيش از حدّ معمول بلند باشد، باید در مقدارى از زیر ناخن كه از سرانگشت بلندتر است، مانع ـ مانند چرک زیر ناخن ـ وجود نداشته باشد.
#احکام_بانوان #احکام_غسل_و_وضو
@leader_ahkam
📚 تردید در اقامت ده روز
‼️ سؤال: در صورتی که من به منطقهای اعزام شوم که زمان کار و فعاليت من مشخص نيست و نمیدانم ده روز در آنجا اقامت خواهم داشت یا مدت اقامت من کمتر خواهد بود، تکليف نماز و روزه من چگونه است؟
✅ جواب: حکم مسافر را داريد و نماز شکسته است و روزه صحيح نيست، مگر این که در یک منطقه سی روز به #حالت_تردید باقی بمانید، که در این صورت از روز سی و یکم نماز شما تمام است و در ماه رمضان باید روزه بگیرید، هر چند قصد توقف ده روز را نداشته باشید.
#احکام_نماز #نماز_مسافر #نماز_شخص_مردد
@leader_ahkam