ازدواج با شخص بي نماز
سؤال: آیا #ازدواج با کسی که التزام به اصول عقاید دینی دارد، ولی #نماز_نمی_خواند، جايز است؟
جواب: اگر چه ازدواج فی نفسه اشکال ندارد، ولی نماز از مهمترین واجبات است و سزاوار است همسری انتخاب کنید که #سست_مذهب نباشد.
#احکام_ازدواج #شرایط_همسر #هم_کفو
🆔 @leader_ahkam
📚تقلید صدای دیگران
💠 سوال: آیا #تقلید_صدا و لهجۀ دیگران، صرفاً برای #شوخي و #سرگرمي، جايز است؟
✅ جواب: در صورتی که برای #تمسخر و #استهزاء یا موجب اذیت آنان باشد یا #توهین به ایشان محسوب شود، جایز نیست.
#احکام_گناهان #تقلید_لهجه #مسخره_کردن_دیگران
🆔 @leader_ahkam
🕌 اعمال مکروه در مسجد
#خوابیدن_در_مسجد ـ مگر در حال ضرورت ـ مکروه است، همچنین ورود به مسجد فقط برای عبور از آن، صحبت کردن در مسجد در بارۀ کارهای دنیایی، بلند حرف زدن و فریاد کشیدن، اعلام افراد یا اشیاء گمشده و حضور در مسجد در حالی که بوی دهان، مردم را اذیت می کند، مکروه است.
#اعمال_مسجد #احکام_اماکن_مذهبی
🆔 @leader_ahkam
🔶خرید بسته های شانسی
✳️ سؤال: آیا خرید #بسته_های_شانسی که محتویات آن ها متغیر است و از محتویات آن در حین خرید بی خبریم صحیح است؟
✅ جواب: با فرض #مجهول_بودن_محتویات بسته، خرید و فروش آن باطل است، ولی اگر این بسته با محتویات آن با مقدار معینی پول مصالحه شود، صحیح است و توجه داشته باشید در صورت باطل بودن معامله، تصرف در آن با رضایت فروشنده (مالک) اشکال ندارد، هر چند مالک آن نشده اید.
#احکام_معاملات #بسته_شانسی
🆔 @leader_ahkam
📚پرداخت و دریافت مبلغ اضافه بر مقدار قرض
💠سؤال: برادرم مبلغی در #بانک دارد و ماهیانه سودی به آن تعلق می گیرد. قسمتی از این پول را من از ایشان #قرض_الحسنه گرفته ام؛ آیا می توانم معادل آن #سودی را که بانک می داده، به عنوان هدیه و قدردانی به ایشان بدهم؟
✅ جواب: اگر ضمن قرارداد قرض، شرط پرداخت اضافه یا بنای طرفین بر پرداخت اضافه نباشد، در صورتی که #قرض_گیرنده با رضایت، مبلغ بیشتری بپردازد، اشکال ندارد.
#احكام_قرض #سود_قرض_الحسنه
🆔 @leader_ahkam
💠 استفاده از مال کسی که خمس نمیدهد
🔰سؤال: آیا استفاده از اموال و غذای کسی که #خمس نمی دهد، جایز است؟
✅ جواب: اشکال ندارد، اما با وجود شرایط #امر_به_معروف، باید او را به #پرداخت_خمس امر کند.
#احكام_خمس #مال_متعلق_خمس
🆔 @leader_ahkam