🔵بدگویی از مؤمن برای شخص مطلع
🔻سؤال: #بدگویی به معنای بیان #عیب_مومن نزد کسی که او نیز از آن عیب مطلع است، حرام است؟
🔺جواب: اگر #بیان_عیب به گونه ای باشد که #توهین محسوب شود یا موجب انتشار آن در میان کسانی که از عیب اطلاع ندارند شود، جایز نیست.
#اجوبه_الاستفتائات #غیبت #بدگویی_مومن #انتشار_عیب
@leader_ahkam
🔘شک در محدوده نجاست
🔻سؤال: اگر بدانیم چیزی #نجس است اما ندانیم کدام قسمت، چه حکمی دارد؟
🔺جواب: برای #تطهیر آن باید تمام قسمتهایی که احتمال می رود نجاست در آن قسمت باشد را تطهیر کرد.
البته تا تطهیر نشده هم اگر چیز تری با بعضی از قسمتهای آن برخورد کند، نجس نمیشود.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_طهارت #شک_در_محدوده_نجاست
@leader_ahkam
🔲شک در صحت وضو در اثنای نماز
🔶سؤال: #شک در #صحت یا #بطلان #وضو در اثنای نماز چه حکمی دارد ؟
🔷جواب: در فرض سوال به شک اعتنا نکند.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_وضو #شک_در_وضو
@leader_ahkam
🔴قسمتی از مسجد برای فعالیت های فرهنگی
👈سؤال: در اختیار گذاشتن مکانی در #مسجد برای انجام فعالیتهای فرهنگی مانند #مشاوره های رایگان حقوقی، خانواده، #طب_اسلامی ، #بازی های نوجوانان اشکالی دارد؟
جواب: #فعالیت_فرهنگی در مسجد اشکال ندارد ولی به طور کلی از هر گونه کاری که با اقامه نماز در مسجد یا با شأن و منزلت مسجد منافات داشته باشد، باید پرهیز شود.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_مسجد #احترام_مسجد
@leader_ahkam
👈بجا آوردن قضای نماز در اسرع وقت
🔻سؤال: نماز صبحام قضا شده است، بهتر است همان وقتی که بیدار شدهام بخوانم یا موقع نماز ظهر بخوانم؟
🔺جواب: واجب نیست #نماز_قضا فورا خوانده شود، ولی نباید انجام آن را به قدری تأخیر بیندازد که #استخفاف_به_نماز محسوب شود.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_نماز #سبک_شمردن_نماز #قضای_فوری
@leader_ahkam
🔲ثبت نام برای حج و فوت قبل از موعد آن
🔶سؤال: پدر بنده برای #حج ثبت نام کرده بودند ولی قبل از رسیدن #موعد_حج از دنیا رفتند(در سن جوانی)، آیا واجب است که ما به نیابت از ایشان حج به جا آوریم یا خیر؟
🔷جواب: اگر در سالی که #استطاعت_برای_حج پیدا کرده، اقدام به ثبت نام کرد، لکن نوبتش فرا نرسید و امکان عزیمت به نحو قانونی هرچند با تهیه ی #فیش_آزاد فراهم نشده، انجام حج بر ذمه ی او نیست و اصطلاحاً حج بر او مستقر نشده است؛ در این صورت بر فرزندان انجام #حج_نیابتی از طرف او واجب نیست و فیش های حج از جمله ماترک آنها محسوب می شود.
#مناسک_حج #حج_نیابتی #نیابت_در_حج #استطاعت_در_حج #ارث_و_حج
@leader_ahkam
باسمه تعالی
خدمت بزرگواران عضو کانال سلام علیکم و رحمه الله
👈👈👈به اطلاع می رساند، ان شا الله از امروز برخی از احکام نماز مسافر (شامل جدیدترین نظرات حضرت آقا حفظه الله) به مرور در کانال منتشر خواهد شد.
👌👌👌لطفا بر اساس همین فتاوا، احکام نماز مسافر را فراگرفته و در صورت تفاوت آنچه منتشر می شود با احکامی که در چاپ های قدیمی اجوبه و مانند آن است، متون قدیمی را طبق آنچه منتشر می کنیم اصلاح بفرمایید.
(استفتائات دفتر مقام معظم رهبری دام ظله)
👈حکم نماز و روزه دانشجویان و کارمندان در سفر
🔹سؤال: #دانشجويانی که هر هفته حداقل دو روز برای تحصيل مسافرت میکنند و يا #کارمندانی که هر هفته برای کارشان سفر میکنند، چه حکمی دارند؟ با توجه به اين که آنها #هر_هفته #مسافرت مینمايند، ولی امکان دارد به خاطر تعطيلی دانشگاه يا کارشان به مدت يک ماه در وطن اصلی خود بمانند و در خلال آن مدت مسافرتی نمیکنند، آيا بعد از گذشت يک ماه که سفر خود را دوباره آغاز میکنند، نمازشان در سفر اول طبق قاعده، شکسته و بعد از آن تمام است؟ اگر پیش از این سفر کاری، سفر شخصی رفته باشد چطور؟
جواب: در #سفر_برای_تحصيل علم حکم نماز و روزه مبنی بر احتیاط است(1) اعم از اين که سفرشان هفتگی باشد يا روزانه. ولی کسی که برای کار آزاد يا اداری مسافرت میکند، اگر بين وطن يا محل سکونت و محل کارش هر ده روز حداقل يک مرتبه رفت و آمد نمايد، بايد نماز خود را تمام بخواند و روزه او هم صحيح است. و اگر بين دو سفری که برای کار کردن میرود، ده روز در وطن يا جای ديگری بماند، در سفر اولی که بعد از #اقامت_ده_روزه میرود، نمازش شکسته است و نمیتواند روزه بگيرد. ولی چنانچه قبل از این #سفر_کاری ، یک #سفر_شخصی رفته باشد، نماز در سفر شخصی شکسته و در سفر کاری پس از آن تمام است؛ ولی با این حال، احتیاط به #جمع_بین_قصر_و_تمام، در این سفر کاری، ترک نشود.
1. افرادی که چنین وضعیتی دارند، بارعایت شرایط میتوانند به فتوای مجتهد دیگر رجوع کنند و در صورت عدم رجوع، مقتضای احتیاط جمع بین نماز قصر و تمام است و در ماه رمضان باید احتیاطاً روزه بگیرند و بعداً قضای آن روزه را نیز بگیرند.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_مسافر #دانشجویان_مسافر #کارمندان_مسافر
@leader_ahkam
🔲سفر طلاب و کارمندان
♦️سؤال: کسانی که مدت غير معيّنی مسافرت میکنند، مانند طلاب علوم دينی که برای درس خواندن به حوزه علميه میروند و يا کارمندان دولت که برای کار به مدت غير معيّنی به شهری اعزام میشوند، نماز و روزه اين افراد چه حکمی دارد؟
✅جواب: در فرض مرقوم اگر بنا دارند مدت #یکی_دو_سال در آنجا بمانند نمازشان تمام و روزهشان صحیح است.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_مسافر #حکم_وطن #سفر_به_مدت_غیر_معین #سفر_طلاب_و_کارمندان
@leader_ahkam
🔘طلاب و قصد اقامت در غیر وطن
🔵سؤال: #طلبه علوم دينی در شهری که #وطن او نيست زندگی میکند، اگر قبل از #قصد_اقامه_ده_روز میدانسته و يا قصد داشته که بهطور هفتگی به مسجدی که بيرون شهر واقع است برود، آيا میتواند قصد اقامت ده روز کند يا خير؟
🔴جواب: هنگام #قصد_اقامت ، قصد رفتن به کمتر از #مسافت_شرعی به مقداری که عرفاً منافات با ماندن ده روز در یکجا نداشته باشد، ضرر به صحّت قصد اقامت نمی زند، مانند این که بخواهد در این ده روز سه دفعه و هر بار در حدود پنج ساعت برود و برگردد.
#اجوبه_الاستفتائات #احکام_مسافر #سفر_تبلیغی
@leader_ahkam