📚 بازدید از سایت های کلیکی و زیرمجموعه سازی
💠 سؤال: برخی از سایت های ایرانی و خارجی هستند که درون #سایت خود تبلیغاتی قرار می دهند که اگر از آن #تبلیغات دیدن کنیم و بر روی آنها #کلیک کنیم به ازای هر کلیک مبلغی (ناچیز) به ما پرداخت می کنند و اگر در این سایتها افرادی را #زیر_مجموعه خود قرار دهیم به ازای #بازدید و کلیک آنها از سایت نیز مبلغی به حساب ما واریز می شود. آیا این پول حلال است؟
✅ جواب: اگر خلاف قوانین و مقررات نباشد و بازدید از #سایت_های_تبلیغاتی، موجب ترویج فساد از قبیل نشر اکاذیب و ارائه مطالب باطل نباشد، بازدید از سایت ها و دریافت مبلغ مذکور اشکال ندارد.
#تبلیغات_کلیکی #درآمد_اینترنتی
🆔 @leader_ahkam
📚 مس آیات قرآن در تلفن همراه
💠 سؤال: آیا #لمس صفحه #متن_قرآن که بر روی گوشی نصب شده برای کسی که #وضو ندارد و یا زنی که در #عادت_ماهانه است، جایز است؟
✅ جواب: در فرض سؤال که در واقع شیشه #موبایل، لمس می شود نه آیات قرآن، اشکال ندارد.
#احکام_اسماء_متبرکه #مس_قرآن
🆔 @leader_ahkam
📚 برگزاری مراسم ازدواج در ایام قمر در عقرب
💠 سؤال: با توجه به این که در هر #ماه_قمری، بعضی از روزها #قمر_در_عقرب است، آیا برگزاری مراسم #ازدواج در این روزها اشکال دارد؟
✅ جواب: در ایام قمر در عقرب، اجرای صیغه #عقد_نکاح، کراهت دارد، اما برگزاری مراسم اشکال ندارد.
#احکام_ازدواج #احکام_قمر_در_عقرب
🆔 @leader_ahkam
🔘 السلام علیک یا حسن العسکری علیه السلام
🔹لَیْسَتِ الْعِبادَةُ کَثْرَةَ الصِّیامِ وَ الصَّلوةِ وَ إِنَّما الْعِبادَةُ کَثْرَةُ التَّفَکُّرِ فی أَمْرِ اللّهِ -تحف العقول،ص۴۴۸
🔸امام حسن عسکری(علیه السلام) میفرماید:
عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه [حقیقتِ] عبادت، اندیشیدن زیاد در کار خداست.
🆔 @leader_ahkam
📚 مسح سر بر موی آغشته به روغن
💠 سؤال: آیا #ژل و یا #روغن_مو مانع #مسح_سر در #وضو است؟
✅ جواب: اگر #جرم و چربی داشته باشد که مانع رسیدن آب به #محل_مسح باشد، وضو با آن صحیح نیست و باید برطرف نماید و تشخیص آن به عهده مکلف است.
#احکام_وضو #موانع_وضو
🆔 @leader_ahkam
📚 خمس سهام عدالت
💠 سؤال:
۱. با توجه به اینکه واگذاری #سهام_عدالت به صورت اقساط (از محل سودِ حاصل از #سهام)، بوده است آیا این سهام، متعلق خمس است؟ بر فرض وجوب، زمان تعلق چه زمانی است؟
۲. دولت برای برخی از اقشار ضعیف، قیمت سهام را با تخفیف محاسبه کرده و تفاوت قیمت را از محل منابع خود تأمین کرده است، آیا به مقداری که دولت تخفیف داده نیز #خمس تعلق می گیرد؟
۳. حکم خمسِ سودهایی که قبل از آزادسازی (پس از سال 95) حاصل شده و به افراد پرداخت شده یا نشده است، چیست؟
✅ جواب:
۱) پس از آزاد شدن سهام عدالت، مقداری که قابل فروش است، در اولین #سال_خمسی، خمس آن به قیمتی که خریدار دارد، باید پرداخت شود.
۲) در این صورت نصف سهام، متعلق خمس است و نصف دیگر در حکم #هبه است و خمس ندارد.
در هر دو صورت قبل، کسانی که برای گذران زندگی نیاز به این سهام و سود حاصل از آن دارند به نحوی که با تخمیس آن، سود حاصل از مابقی، کفاف زندگی در حدّ شأن آنها را نمی دهد، پرداخت خمس اصل سهام، واجب نیست.
۳) سودهای مذکور جزء درآمد سالی است که قابل وصول بوده است، که اگر در آن سال دریافت نشده و سال خمسی بر آن گذشته است، باید پس از دریافت، بلافاصله خمس آن پرداخت شود و اگر دریافت شده، حکم #درآمد_بین_سال را دارد.
#احکام_خمس #خمس_سهام_عدالت
🆔 @leader_ahkam