پیامهای سورۀ حجرات- آیه ۵:
۱-✅ به برنامهها و اوقات فراغت دیگران احترام بگذاریم. پیامبر نیز به آرامش و استراحت نیاز دارد و نباید مردم هر لحظه مزاحم او شوند. « لَوْ أَنَّهُمْ صَبَرُوا ...»
۲- ✅مسئولیتهای اجتماعی، نباید مانع رسیدگی به امور خانوادگی آنان شود. «صَبَرُوا حَتَّی تَخْرُجَ إِلَیْهِمْ»
۳- ✅پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله زمان هایی را برای ملاقات با مردم قرار داده بود و نیازی به فریاد از کوچه نبود. «صَبَرُوا حَتَّی تَخْرُجَ إِلَیْهِمْ»
۴-✅ در برابر افراد بیادب و بیخرد، از باب رحمت، گذشت و مهربانی وارد شویم و آنان را مأیوس نکنیم. خداوند ضمن سرزنش کسانی که پیامبر را با فریاد صدا میزدند، مغفرت و رحمت خود را مطرح میکند تا یکسره مأیوس نشوند و فرصت تغییر رفتار داشته باشند. « لَوْ أَنَّهُمْ صَبَرُوا ... وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ
پیامهای سورۀ ه حجرات - آیه ۱۳:
۱-✅ مرد یا زن بودن، یا از فلان قبیله و قوم بودن، ملاک افتخار نیست؛ که اینها کار خداوند است. «خلقنا، جعلنا»
۲- ✅تفاوتهایی که در شکل و قیافه و نژاد انسان ها دیده میشود، حکیمانه و برای شناسائی یکدیگر است؛ نه برای تفاخر. «لِتَعارَفُوا»
۳-✅ کرامت در نزد مردم زودگذر است، کسب کرامت در نزد خداوند مهم است. «أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ»
۴- ✅قرآن، تمام تبعیضهای نژادی، حزبی، قومی، قبیلهای، اقلیمی، اقتصادی، فکری، فرهنگی، اجتماعی و نظامی را مردود میشمارد و ملاک فضیلت را تقوا میداند. «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ»
۵- ✅برتریجویی، در فطرت انسان است و اسلام مسیر این خواستۀ فطری را تقوا قرار داده است. «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ»
۶-✅ ادّعای تقوا و تظاهر به آن نکنیم که خدا همه را خوب میشناسد. «عَلِیمٌ خَبِیرٌ»