🔰 گزیده سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع "حیای فاطمی"؛
🔻قسمت اول
🔹 ما در جهانی هستیم که مدارس و مکاتب متفاوتی در آن وجود دارد. تفکرها در زندگی مردم وارد شده و تمدن ها و فرهنگ ها در حال مبارزه با هم هستند. همه مکاتب سر یک کلمه دعوا دارند و آن هم معنای انسان است.
🔸 مکاتب یا مادی فکر می کنند یا آسمانی. یا با زیبایی های مادی حرف می زنند یا با ارزش های معنوی. سراسر جامعه مملو از جریاناتی است که در آن ها معنای انسان نهفته است.
🔹 زیباترین چهره ها در کوتاه ترین زمان ها برای انسان عادی می شوند. اما اخلاق خوب همیشه زیباست و هیچ گاه عادی نمی شود. بداخلاقی، بی ادبی، بی حرمتی و خودخواهی زشت است و هیچ وقت زشتی اش از بین نمی رود.
🔸 اینکه شما جوان را چه معنا می کنید مربوط به مکتب شما است. قدیم جوان را میگفتند جوانمرد. الان می گویند جوان است بگذار جوانی اش را بکند. پیری را مظهر آگاهی، طمأنینه و مشورت
می گفتند، الان می گویند اعصاب ندارد. زاویه ی نگاه ما وقتی به انسان و به موجودات عوض شد، هرکسی یک معنایی می کند.
🔹 امروز مکتبی پیدا شده به نام مکتب بی ناموس ها، بدانید ما در این عالم بی ناموس نداریم. همه ناموس دارند. ناموس یعنی چه؟ یعنی آن چیزی که برای من مهم است، یعنی همه چیز را می دهم که این بماند. بعضی ها ناموسشان پولشان است. بعضی ها ناموسشان دینشان است شرفشان است. ارزش های وجودی اش است؛ حاضر است بمیرد ولی دروغ نگوید. اما بعضی ها حاضرند دوزار گیرشان بیاید و به همه دروغ بگویند. این شرافت ندارد!
📆 ۱۶ آذر ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
🔰 گزیده سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع "حیای فاطمی"
🔻قسمت دوم
🔹 گفتیم همه مکاتب سر یک کلمه دعوا دارند و آن معنای انسان است. امروز مکتبی پیدا شده به نام مکتب بی ناموس ها! ناموسشان پولشان است؛ حاضرند دوزار گیرشان بیاید و به همه دروغ بگویند. اینها شرافت ندارند!
🔸 ریشه این تفکر کجاست؟ در روایات فرمودند: " ادبوا صبیانکم بحبنا اهل البیت" یعنی این بچه را رها نکن که هرجا بچرخد! این بچه را بگیر و با حضرت زهرا (س) آشنایش کن. نگذار اطراف این بچه را موجودات مزخرفی که آخر الزمان درست شده است بگیرد. بچه ات را بنشان پای این مکتب! بگذار تربیت شده ی این مکتب را ببیند. بگذار تربیت شدهی این مدرسه را ببیند.
🔹شهید مطهری می گوید: در عاشورا ارتباط علی اکبر و امام حسین (ع) را تشریح کنید و ببینید رابطه ی عمیق را! این معنای پدر است، این معنای انسان است. اگر نشستید به تماشای شخصیتهای پوچ، پوچی شمارا خواهد گرفت!
🔸 تماشا معنای درس گرفتن است. گوش دادن معنای تربیت یافتن است .تماشا معنای تصدیق است. تماشا معنای قبول است. تماشا معنای درس گرفتن است. تماشا معنای اثر گرفتن است.
🔹 شخصیت ها، کتاب ها و داستان ها قالبهایی هستند که به ما شکل می دهند؛ به ما درس و جهت می دهند! لذا در قرآن فرموده است:
إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ كُلُّ أُولٰئِكَ كانَ عَنهُ
مَسئولًا( سوره اسرا آیه ۳۶)
📆 ۱۶ آذر ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
1508581121_-431745413.mp3
11.38M
🔊 #فایل_صوتی
🔵 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع فتنه-جلسه ششم
📅 ۲۴ آذر ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
14010923 کتابخوانی تاریخ سیدة النساء.mp3
12.32M
🔊 #فایل_صوتی
🔰 کلاس کتابخوانی در ایام فاطمیه
🔻 کتاب تاریخ سیدة النساء
📅 ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
-940368126_-1396220714.mp3
2.24M
🔊 چگونه شیطان به سراغ ما می آید؟
🔵 برشی از منبر شیطان شناسی (استعاذه)
#نمایه_صوتی
#شیطان_شناسی
🕌 مسجد امام مهدی عج
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
📝 دستنوشته حجتالاسلام والمسلمین علوی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 وحدت حوزه و دانشگاه
🔸آنچه رخ میدهد در دست ما و شما نیست، افراد و اشخاص تمام موضوع اثر نیستند، روند اجتماعی کار خودش را می کند و بالاخره تعهد و تخصص با هم جمع خواهند شد، چون حقیقت این دو در عالم حقائق باهم سازگاری دارند.
🔹 انسان متخصص حقیقی، آگاهی اش منشاء تعهد و سلامت او می شود و انسان متعهد و سالم، تعهد و سلامتش او را به سوی آگاهی می کشاند، این پایین ترین تلازم و آشتی است و اصولا علم و تعهد جریان رابطه روح و عقل است.
🔸 آگاهی مربوط به عقل است، مسئولیت و تعهد مربوط به روح
این علم، چه علمی است؟! اصلا ما دو علم داریم یا اینکه این تفاوتها مراتب علم هستند؟!
🔹 تباین موضوعات علوم، فصل بندی های یک کتاب هستند بلکه درجه اهمیت متفاوت است.
اما در یک نگاه جریانی فردای اجتماع ما نگاه جوانان ، فهم عمومی ، جو اجتماعی . در اثر گفته ها و بیان ها ، دقت ها و نظر ها و ... به سوی یک فضایی علمی و انسانی پیش خواهد رفت و جوانان و فطرت ها ، وجدان ها و اندیشه ها در یک فضای باز و کامل به نقد و بررسی گفتار ها و عملکرد ها خواهند پرداخت .
🔸 آنان به حسین علیه السلام امام الشهداء خواهند اندیشید . اوج مظلومیت و انسانیت ، بزرگی و بزرگواری او را در جلوه های خاص سیره گفتار او بررسی خواهند کرد.
افراط ها و تفریط های ما و شما را نقد وبررسی خواهند کرد . نگاه ها بلند تر و بالاتر خواهد رفت و دانشجویان و طلاب تعهد و تخصص را یکجا جمع می کنند و اصلا این جدایی مورد نظر محو خواهد شد.
🔹 اصل جدایی و اینکه تا تخصص گفته می شود ذهن ها به سوی دانشگاه و تا تعهد گفته میشود نظرها به سوی حوزه ها خیره می شود قابل تردید و نقد است.
آری فضای تعهد و تخصص است. هر دانشجویی عالم نیست ؛ هر طلبه ای متعهد نیست اما این دو جریان با هم در عالم نفس الامر آشتی دارند و به هم خواهند پیوست . سنگ و مانع این دو رود را برای مدتی کوتاه هم جدا ساخته و جدا نخواهد ماند.
#دست_نوشته
#حوزه
#دانشگاه
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
-986898686_14969166.mp3
12.32M
🔊 #فایل_صوتی
🔵 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع شیطان شناسی
#شیطان_شناسی
📅 ۲۶ مهر ۱۴۰۱
🕌 مسجد امام مهدی عج
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
🔰 گزیده سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع "حیای فاطمی"؛
🔻 قسمت سوم
🔹 قرآن و عترت معنای مکتب شیعه است.
"انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی" اگر گوش ها متوجه قرآن و عترت شد یک معنای انسانی در می آید، رفتارها تغییر می کند، دیگر می بینی انسانهارا با پول نمی شود خرید.
🔸 یکی از درس های مکتب حق در تعریف انسان، تعریف زن است.
✅ تعریف مرد در مکتب حق:
مردانگی و وفا، معنای غیرت و پایداری
✅ تعریف زن در مکتب حق:
مهربانی، صفا، حیا
🔹 در قصه ی بانوان کلمه ای است به نام حیا.
در این مکتب زن یعنی حیا. پنج برابر مرد حیا دارد. حیا یعنی چه؟ یک حیا داریم که به معنای جهل است، حمق است، ناتوانی و ضعف است.
یک حیا است که از ادب است. معنای حیا، معنای زن در تمدن دینی است زن هرچه با حیاتر باشد ارزش او بالاتر است. زن کسی است که در راه رفتنش هم حیا دارد این کمال است.
🔶 صدیقه طاهره (سلام الله علیها) بانوی حیا و عفت و عصمت فرمودند: بهترین زن زنی است که مردی را ندیده باشد و مردی او را ندیده باشد. این معنای حیای فاطمه (س) است. معنای زن در تمدن فاطمی است.
📆 ۱۶ آذر ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
1436163840_1382992797.mp3
1.89M
🔊 نقش غنا در اغواگری شیطان
🔵 برشی از منبر شیطان شناسی (استعاذه)
#نمایه_صوتی
#شیطان_شناسی
🕌 مسجد امام مهدی عج
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
🔰 گزیده ی سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع حیای فاطمی؛
🔻قسمت چهارم
🔹 هر مکتبی، هر مدرسهای، هر نظام فکری
مهم ترین نقطه تمایزش با دیگر مکاتب تعریف انسان است. معنای مرد، زن، پدر و... در ادیان مختلف متفاوت است.
🔸 مسخ یعنی انسانی که بر اثر بلای الهی طبیعتش برگشته است و حیوان شده است. سه قوه وهم و غضب و شهوت اگر از مسیر فطرت خارج شد انسان مسخ میشود.
🔺️ مسخ نوع اول
قوه شهویه غالب شود، این افراد مثل خوک یا خرس هستند، حیواناتی که شهوت آنها غالب است.
🔺️مسخ نوع دوم
غضبیه غالب شود. همه وجود کینه و انتقام شود. صورتش به صورت حیوانات وحوش آزار دهنده
است. سگ و شیر و...
🔺️از این دو بدتر قوه خیال و شیطنت است.
اینها حیوان دیده نمیشوند. اینها جزو شیاطین میشوند. اساس آن کبر است.
🔸مشکل آخرالزمان استحواذ است. حق و باطل در هم آمیخته است. بدترین حرف ها را ممکن است از آدم های خوب بشنوی (ضعیف الایمان)
و بهترین حرف ها از آدم های بد (منافق). اینطور انسان به حق شک میکند. به اینجا رسیدید استعاذه کنید به درگاه خدا که خدا فرج ما را برسان.
📆 ١٧ آذر ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
🔰 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع "حیای فاطمی"؛
🔻 قسمت پنجم
🔸️ امیر المومنین علی (ع) در روایتی میفرمایند: اگر حق خالص بود احدی او را انکار نمیکرد؛ و اگر باطل خالص بود احدی او را تصدیق نمیکرد." وقتی حق و باطل مخلوط شد، زمینه نفوذ شیطان فراهم می شود.
🔹 شیطان چند راه نفوذ دارد: وسوسه، نجوا، نزغ (به هم ریختن). آخرین مرتبه نفوذ شیطان، سلطان است که بر فرد لجام میزند. بر او سوار میشود و میگوید هر کجا بخواهم میبرم.
🔸️ استحواذ قبل از مرحله لجام است. در این مرحله فرد در محاصره شیطان قرار می گیرد. مومنین هم اسیر این مرحله می شوند. آنهایی که در عالم ذر، قبل از خلقت، وقتی علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) را عرضه کردند، آنها را شناختند و تصدیق کردند لجام شیطان به آنها نخواهد خورد. اینجا محبت و ولایت به درد میخورد.
🔹 کسی که با فاطمه (س) کاری ندارد خودش سبب فتنه است، حتی اگر مجتهد باشد. آخر الزمان عصر فتنه است. راه نجات قرآن و عترت است.
🔸 پیامبر (ص) میفرماید: آمدم اخلاق انسانی را درست کنم. مکارم اخلاق ده چیز است:
1️⃣ صدق البأس (راست گفتن در گرفتاری ها)
2️⃣ صدق اللسان (راستگویی)
3️⃣ ادای امانت
4️⃣ اطعام السائل
7️⃣ صله رحم
8️⃣ المکافاه عن الصنائع (جبران نیکی ها)
9️⃣ التَّذَمُّمُ عَلَى الْجارِ (حمایت از همسایه)
0️⃣1️⃣ حیا، که راس مکارم اخلاق است.
🔹 این صفات ارثی نیست اکتسابی است. ربطی به قبیله و طبقه اجتماعی ندارد. روح انسانی حیاست. اگر حیا در جامعه بالا رفت، کسی از کسی آزار نخواهد دید. "لا ایمان لمن لا حیاء له" میخواهی ببینی چه قدر ایمان داری ببین چه قدر حیا داری! زندگی حضرت زهرا (سلام الله علیها) سراسر حیا است.
📆 ۱۷ آذر ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
-1623580925_-214724149.mp3
2.28M
🔊 تو دنیا به بالا دست نگاه نکن
🔵 برشی از منبر شیطان شناسی (استعاذه)
#نمایه_صوتی
#شیطان_شناسی
🕌 مسجد امام مهدی عج
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
🔰 گزیده سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی با موضوع فتنه؛ جلسه ششم
🔹 در حکم عقل و شرع، انسان مکلّف است که مسائل مورد ابتلاء خودش را بیاموزد و الّا به دلیل جهل، ناتوانی یا عدم دریافت مقدمات، معذور نیست و جاهل مقصّر است یعنی سهل انگاری و کوتاهی کرده. عمده ی انسان ها به جهل تقصیری معذّب می شوند.
🔸 اوجب واجبات، قبل از نماز، معرفت است. یکی از این موضوعات فتنه است که باید احکام آن را یاد گرفت. اکثراً فتنه ها ترکیبی هستند. البته نه در تولد، بلکه در روند. تمام سختی فتنه به خاطر ابهامش است. در فتنه مسأله، روشن نیست و کسی نمیداند باید چه کار کند!
🔹 فتنه ها فراگیر هستند و حتماً در زندگیتان پیش می آید. خیلی ها در فتنه ها مردود میشوند. در تشییع حضرت زهرا (س) فقط ۷ مرد حضور داشتند! برای عبور از فتنه باید تقوا و بصیرت داشت. آنگاه هدایت و جعل شاخص بر خداست. در غدیر، شاخص را علی بن ابیطالب (ع) قرار داد. ابوذر شاخص صداقت قرار داده شد و عمار، شاخصی شد برای نجات علی (ع).
🔸 از پیامبر (ص) پرسیدند: در فتنه ها چه کار کنیم؟ حضرت فرمودند: علیکم بالقرآن و بأهل بیتی. در زمان غیبت، علما و فقها معرفی شده اند و این فقط در معنای ولایت فقیه حل کننده ی مسأله است و الّا اگر در بین خود علما اختلاف می شود و باز شاخص نداریم!
.
💠 یکی از شاخص ها حضرت زهرا (س) بود. پیامبر فرمودند هرکس می شناسد که می شناسد؛ هر کس نمی شناسد، فإنّما هی فاطمه، پاره ی تن
من است. من آذاها فقد آذانی.ببینید چه کسانی حضرت را اذیت کردند!
📆 ۲۴ آذر ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
📝 دستونشته حجتالاسلام والمسلمین علوی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 جهاد تبیین
🖋 جهاد تبیین را باید تبیین کرد و معنایش را گفت و اسرارش را فاش ساخت.
🖌 جهاد تبیین یعنی گفتمان و بیان، توضیح کم است و کافی نیست، ضعیف است و یا درست نیست و یا اصلاً نیست.
🖋 یعنی اتمام حجت نشده و مطلب درست تلقی نگردیده و مسئله فهمیده نشده است. یعنی فهم مطلب مشکل است و موانع در فهم و درک مطلب وجود دارد که محتاج بهزحمت و همت بیشتری است.
🖌 یعنی اشکالی در بیانات و توضیحات قبلی وجود داشته که محتاج به بیان دوباره و ترجمه به زبان روز و توضیح بیشتر است.
🖋 یعنی ذهن و ذهنیتها فاصلهی بسیار گرفته و مانع سختی در تفاهم وجود دارد و زبانها متفاوت گشته و گفتمان ممکن نیست.
🖌 جهاد تبیین یعنی اکثریت نمیدانند و مشکل اصلی جهل است نه عناد و لجاجت.
#جهاد
#تبیین
#دست_نوشته
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
-1270407423_1242063016.mp3
1.71M
🔊 با فکر به آخرت همه چیز آرام میشود.
🔵 برشی از منبر شیطان شناسی (استعاذه)
#نمایه_صوتی
#شیطان_شناسی
🕌 مسجد امام مهدی عج
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
408100608_-1157855834.mp3
12.55M
🔊 #فایل_صوتی
🔰 جلسه کتابخوانی در ایام فاطمیه
🔻 کتاب تاریخ سیدة النساء
📅 ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۱
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedghir
هدایت شده از لسان صدق
-189128958_-212256.mp3
3.4M
-682418429_-789643430.mp3
2.81M
🔊 در آخر الزمان درهم و دینار بت می شود
🔵 برشی از منبر شیطان شناسی (استعاذه)
#نمایه_صوتی
#شیطان_شناسی
🕌 مسجد امام مهدی عج
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir