264449_-210438.mp3
4.82M
🔈 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی
▪️حقیقت سفینه النجاه بودن سیدالشهدا (ع) - جلسه پنجم
▪️شب هفتم محرم
▪️مسجد دانشگاه امیرکبیر
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
گزیده منبر- شب هفتم محرم ۹۷
پایه اولیه فتح و پیروزی و موفقیت، شناخت و علم است و پایه اولیه زمین خوردن، جهل و نادانی است. اگر به علم عمل نشد؛ یعنی علم حقیقی نبوده است، با شک همراه بوده است. اگر کسی واقعا فهمید که دنیا ارزش دنبال کردن ندارد، دنبال آن نمی رود. تا نفهمیم خدا ارحم الراحمین است معنای باب توبه را نمی فهمیم. لذا یکی از وظایف دینی ما بالا بردن معرفت است.
یکی از مباحث مهمی که در روایات ما به آن پرداخته شده است، بحث تعلیم اسماءالهی است یا به عبارت دیگر شناخت سنت های الهی. یکی از سنت های مهم که قرآن به آن خیلی اشاره کرده است، سنت هلاکت و زمین خوردن و در نقطه مقابل نجات و رستگار شدن است. خداوند هیچ امتی را هلاک نمی کند الا اینکه یک پیامبری را برای آنها بفرستد. تا مردم او را تکذیب نکنند، انکارش نکنند و از او جا نمانند، هلاک قطعی امضا نمی شود.
عوامل هلاک در روایات چند دسته شده است:
بعضی عوامل، عوامل اقتضای هلاک هستند، یعنی عامل اولیه تخصیص هلاک به افراد هستند: مثل غلبه نفس و شهوت بر عقل، طمعکاری و دنبال کردن آمال.
بعضی عوامل، عوامل منع هلاک هستند، یعنی از هلاک فرد جلوگیری می کنند: مثل توبه در برابر گناه، غلبه عقل بر شهوت. اگر خدمت بدن کردی و لذت جویی را دنبال کردی، به هلاک نزدیک شده ای.
تا نفهمیم سنت هلاک چگونه همه گیر می شود، نمی فهمیم که سفینه النجاة بودن امام حسین(ع) یعنی چه. راه نجات دیگری در برابر سنت هلاک نیست الا طریق حسین(ع). اگر کسی حسین(ع) را نفهمید، دیگر راه نجاتی برای او نیست و هیچ امیدی بر او نخواهد بود. نام حسین (ع) فراگیر خواهد شد و فردای قیامت مردم به خاطر تایید و یا رد حسین(ع) نجات و هلاک خودشان را رقم خواهند. حد آخر درجات انسان با سفینه امام حسین(ع) معلوم می شود.
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
خرج برای حسین(ع)_1.mp3
1.83M
🔻میخوای جات پیش خدا باشه؟
🔻میخوای خدا برات خرج کنه؟
#نمایه_صوتی
#محرم
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
395265_-210438.mp3
6.07M
🔈 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی
▪️حقیقت سفینه النجاه بودن سیدالشهدا (ع) - جلسه ششم
▪️شب هشتم محرم
▪️مسجد دانشگاه امیرکبیر
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
گزیده منبر - شب هشتم محرم
انسان در مسیر ابتلا و امتحان به گونهای سخت امتحان می شود و باید مراقب باشد با قصوراتش خود را بدبخت نکند. این یک واقعیت است که ما بسیاری از فرصت هایی را که در پیش روی خود داشته ایم، سوزانده ایم. این فرصت سوزی ها از دست دادن درجات و باعث هلاک است. «أحسب الناس أن یترکوا آن یقولوا آمنا و هم لا یفتنون». این که خیال کنید صرفا با ابراز ایمان خود امتحان نخواهید شد گمان باطل است. در روایات چندین عامل به عنوان عامل هلاک امت ها گفته شده است.
در یک روایتی از امام صادق (ع) از یکی از اصحابش که در حج شرکت نکرده بود، پرسید، چرا در حج نبودی؟ عرض کرد که کار دارم یابن رسول الله. امام صادق (ع) فرمودند: «ما لک و الکفالة؟» تو را چه به کار! «أن الکفالة هی الالتی هلک القرون الاولی» همین کار بوده است که اقوام قدیم را نابود کرده است. به وظایف دینی و اخلاقی خود نگویید که کار دارم. به کار خود بگویید که وظایف دینی دارید. این به نوعی تغییر اولویت هاست، اگر اولویت های دینی انسان نسبت به اولویت های دنیوی مغلوب شد، این نشانه هلاک است.
یکی دیگر از عوامل هلاک، ضعف علم است. بدبختی های مادی و اقتصادی برای این است که درد دین را نمی فهمیم. عامل نجات معرفت است.
عامل دیگر هلاک کننده، بخل پیروی شده است. (شُحٌّ مُطاعٌ) در وجود همه ما بخل وجود دارد, اما اگر به خاطر بخلمان دیگران را منع کردیم، این عامل نابودی است.
یکی دیگر از عوامل هلاک, نفس و نفسانیات است. خیلی ها بخاطر نفسانیت هایشان بدبخت شدند. نفس تا جایی پیش می رود که دوست دارد او را در صفتی مدح کنند که در او نیست، اگر کسی به این جا رسید، هلاک او حتمی است (فَلا تَحْسَبَنَّهُمْ بِمَفَازَةٍ مِنَ الْعَذَابِ).
اگر شهوت بر عقل، دنیا بر آخرت و هوس هایتان بر دینتان غالب شد، شما را نابود خواهد کرد. کم هستند کسانی که در لذت ها غوطه ور شده باشند و نجات پیدا کنند. اگر کسی به دنیا نزدیک شد و دنیا برای او شیرین شد، هلاک خواهد شد. البته با وجود شهوت غالب و ضعف عقل، باز عذاب حتمی نیست! خدا راه نجاتی را قرار داده است. اگر مردم باب استتغفار را نمی بستند، زمین نمی خوردند. «و ما کان معذبهم و هم یستغفرون» مردم گناه می کنند، تکرار می کنند و اصرار می کنند. این اصرار به گناه است که گناهکار را زمین می زند.
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
460803_-210444.mp3
10.43M
🔈 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی
▪️حقیقت سفینه النجاه بودن سیدالشهدا (ع) - اخوت
▪️جلسه هفتم
▪️شب نهم محرم
▪️مسجد دانشگاه امیرکبیر
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
▪️گزیده منبر - شب تاسوعا - مسجد امیرکبیر
🔻خدا تا کسی را مُصِر برای گناه نبیند، او را هلاک نمی کند. منش انسان های بدبخت اصرار بر خطاست. اگر کسی بر گناهش اصرار نکند، خدا یک راه نجاتی بر او باز خواهد کرد.
🔻 اصرار در مقابل توبه است. اگر امت ها در مقابل عصیان هایی که می کردند توبه می کردند، عذاب نمی شدند.
🔻 چون ما در انجام گناه اصرار کرده ایم، این "خدایا ببخش" گفتنمان دیگر صادقانه نیست! امیرالمومنین (ع) می فرمایند که استغفار شرایط و حدودی دارد که اگر رعایت نشود استغفار حقیقی نمی شود.
🔻اگر استغفار حقیقتش را از دست داد اثر ندارد. این همه برکت برای استغفاری است که حقیقت داشته باشد. امام رضا می فرماید «مَن استغفر بِلسانِهِ و لم یَندم قلبه إستهزء بنفسه.» استغفار یا راه نجات است و یا مهلتی است برای رسیدن به دستاویز های نجات.
🔻 چرا خطاهای درشت خود را نمی بینیم اما خطا های ریز دیگران را می بینیم؟ جواب این است که حجاب نفس جلوی چشممان را گرفته است. خودخواهی ما در نادیده شدن خطاهایمان اثر دارد و به همین دلیل دعایمان برای خودمان هم خودخواهی است نه خیرخواهی، لذا مستجاب نمی شود. اما دعایمان در حق دیگری مستجاب می شود.
🔻پس یک راه نجات می شود داشتن یک برادر ایمانی. در صدر اسلام پیامبر (ص) دو نوع اخوت را دنبال کرد. یکی برادری همگانی بر مبنای آیه «إنما المومنون الاخوة» دوم برادری اختصاصی به گونه ای که دو به دو بین افراد اخوت برقرار کرد. سلمان با ابوذر، خودشان با امیرالمومنین (ع)، ابوبکر با عمر.
🔻یکی از علامت های دین داری، دوستی با برادران دینی است. می خواهی بدانی که چقدر دین دار هستی؟ ببین که چقدر برادرت را دوست داری. در یک روایت دیگر هست که میان دو برادر، آن برادری که دیگری را بیشتر دوست دارد به خدا نزدیک تر است.
🔻این دوستی نه تنها یکی از علایم ایمان است، بلکه بزرگترین سبب ایمان است. از اشرف اعمال متقین این است که به برادرانشان رسیدگی می کنند. خدا کمک کار مومنی است که در حال کمک برادر مومنش است. «الله فی عون المومن الذی فی عون الاخیه»
🔻برادر کسی است که مالش را به گونه ای به برادرش عرضه کند که جرأت برادرش در تصرف مال او از جرأت خودش برای تصرف مالش بیشتر باشد. تا این اخوت شکل نگیرد خبری از جامعه امام زمانی (ع) نخواهد بود .
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
1378304_-210530.mp3
11.2M
🔈 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی
▪️حقیقت سفینه النجاه بودن سیدالشهدا (ع) - اخوت
▪️جلسه هشتم
▪️شب دهم محرم
▪️مسجد دانشگاه امیرکبیر
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
📋 گزیده منبر
🌙 شب عاشورا
🕌 مسجد دانشگاه امیرکبیر
🔷 مهم ترین عامل بازدارنده از هلاک قطعی، برادر مومن و خوب است. اگر کسی باشد که در دل انسان جایی داشته باشد، می تواند او را از هوی و هوس حفظ کند. نقطه مقابلش هم همین طور است. یکی از مهم ترین عوامل هلاک رفیق بد است.
🔶 روایات زیادی در باب برادری داریم. مومنی که از مومن خبر نداشته باشد مومن نیست. فردای قیامت بیش از آن که درباره حقوق الهی مورد مواخذه باشیم از حقوقی که از اطرافیانمان فوت شده است مواخذه می شویم. بیشترین توفیقاتی که خیلی ها به دست آورده اند به خاطر رسیدگی به حقوق مومنین است.
🔹همه نقص ها با برادری برطرف می شود. حتی استجابت دعا! یعنی چون در دعای برادر خودخواهی نیست در حق ما مستجاب می شود. اگر هر چه می دویم کارمان درست نمی شود به خاطر این است که دعای کسی پشت سرمان نیست.
🔸 «عدة عند الرخا و جنة عند البلا» برادر ایمانی در روز خوشی مجلست را گرم می کند و در هنگام سختی سپر بلاست. فکر و روحت را تقویت می کند. اگر کسی در این دنیا یک بردار ایمانی درست داشته باشد، غصه ای ندارد.
🔹 داشتن یک برادر ایمانی توفیق الهی است، نصیب هر کسی نمی شود. اگر آدمی با همه صاف بود، خدا دستش را در عالم بالا بلند می کند و می گوید این به خاطر من دوستی می کند، آیا کسی هست که دوستی او را جبران کند؟ مومنی از عالم اظله دستش را بالا می برد و خدا اسباب رسیدن این دو نفر به هم را در این دنیا فراهم می کند.
🔸 «أخ المومن عینه و دلیله» اخوت این است که برادرت برای تو شود و تو برای او شوی. همه کمالات در دایره یک برادری ایمانی در فرد شکل می گیرد. چرا که هیچ کسی به پای برادرش بخل ندارد، هیچ کسی با برادرش بداخلاق نیست. ما در آتش رذایل خودمان می سوزیم، آن چیزی که این آتش را خاموش می کند برادری با مومنین است.
در آخر الزمان چیزی نایاب تر از لقمه حلال و برادر ایمانی نیست. هر دوی این ها عامل نجات است و مهم ترین عامل هلاک هم لقمه حرام و رفیق بد است.
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
⭕️ لینک دانلود سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید حسن علوی در دهه اول محرم ۱۴۴۰ با موضوع حقیقت سفینه النجاه بودن سید الشهدا (علیه السلام) :
✅ شب سوم - مسجد جامع صفا :
https://goo.gl/cDggSG
✅ شب چهارم - مسجد جامع صفا :
https://goo.gl/1LNgRR
✅ شب پنجم - مسجد جامع صفا :
https://goo.gl/xkevbM
✅ شب ششم - مسجد جامع صفا :
https://goo.gl/rjG2ZY
✅ شب هفتم - مسجد دانشگاه امیر کبیر :
https://goo.gl/4iwYoV
✅ شب هشتم - مسجد دانشگاه امیر کبیر :
https://goo.gl/xujPHC
✅ شب نهم - مسجد دانشگاه امیر کبیر :
https://goo.gl/PX5pJW
✅ شب دهم - مسجد دانشگاه امیر کبیر :
https://goo.gl/PUWTKW
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir