#کتب_اهدایی
💥کتب اهدایی شهروندان به کتابخانه فجر بعد از انجام خدمات فنی به مخزن اضافه شد.
#کتب_اهدایی
💥کتب اهدایی شهروندان به کتابخانه فجر بعد از انجام خدمات فنی به مخزن اضافه شد.
داغی اگر نبود که گریان نمی شدیم
لطفی اگر نبود مسلمان نمی شدیم
«یا ایّها الرّسول» بدون دعای تو
از پیروان عترت و قرآن نمی شدیم.
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتابخانه عمومی فجر شوش
💥 معرفی کتاب قاف به مناسبت رحلت حضرت رسول(ص)
📚 درباره کتاب قاف
«این کتاب حاصل بازخوانی سه کتاب کهن فارسی است که کمسالترینشان، هشت قرن پیش نوشته شده است: سیرت رسولالله به سال ۶۱۲ هجری قمری و شرفالنبی حدود سالهای ۵۷۷ و ۵۸۵ هجری قمری و تفسیر سورابادی حدود ۴۷۰ هجری قمری. کتابی که در دست شماست پیشنهادی برای خوانده شدن این سه کتاب بزرگ است.»
این چند جمله، معرفی قاف در صفحات ابتدایی کتاب از زبان ویراستار آن بود. حجازی در این کتاب که نوشتن آن 3 سال زمان برده است، همچون اثر قبلی خود «کتاب آه»، نقش ویراستاری را داشته که تلاش کرده است تا متنهای کهن را برای خواننده امروزی خواندنی کند. قاف مرور زندگی آخرین پیامبر از دل منابع قدیمی است.
ویراستار در این بازخوانی دو اصل را برای خود تعیین کرده است. اصل اول اینکه فقط پیامبر را دنبال کند. یعنی واقعهها و شخصیتها صرفا بهانههایی برای تعقیب پیامبر بودند و اصل دوم اینکه از تمام متن سه کتاب فقط عناصر دراماتیک را جدا کرده است؛ عناصر دراماتیک یعنی ایماژها و دیالوگها. شاید بتوان گفت که این اثر نوعی کولاژ موفق است که ویراستار با استفاده از کنار هم قرار دادن تصویرها و دیالوگها داستان نهایی آن را رقم میزند
این کتاب از چندین سال پیش از ولادت آخرین پیامبر آغاز میشود و هر صفحه از آن بازگوکننده یک روایت یا یک اتفاق پیرامون زندگانی پیامبر است. در بالای هر صفحه نشانی به کار رفته تا با توجه به توضیحات مقدمه کتاب بدانید که متن موجود در آن صفحه از کدام سه کتابِ منبع استفاده شده است. با توجه به حجم کتاب و کلمات کهن موجود در آن، حجازی پیشنهاد میکند که «نخواهید کتاب زود تمام شود. اصلا هیچ قیدی برای آنکه در فلان تاریخ یا طی بهمان مدت تمامش کنید برای خودتان نگذارید. لَخت لَخت ورقش بزنید و هر شب چند سطری بخوانید.»
بدون شک خواندن این کتاب مدت زمان زیادی شما را همراه و همقدم با دوران زندگی آخرین پیامبر خواهد کرد.
آیا این کتاب برای شماست؟
در اولین صفحه از کتاب اینچنین میخوانیم: «وَرای این قاف راه نیست و بر وی گذر نیست… گویند کجا میشوی؟ ما خود همین جای با توایم!»
مرور زندگی آخرین پیامبر برای ما آدمهای قرنها دورتر از حضور او، قطعا تجربهای متفاوت خواهد بود. همچنین استفاده از سه منبع معتبر به لحاظ تاریخی، تفسیری و سیره حضرت رسول در ویرایش این کتاب، آنقدر بر ارزش و اعتبار این اثر افزوده که کتاب قاف را علاوه بر تمام ویژگیهای گفته شده در این معرفی، به یکی از بهترین گزینهها برای مطالعه تاریخ اسلام در زمان حیات آخرین پیامبر تبدیل کرده است.
در حاشیه کتاب قاف
در دست گرفتن کتاب قاف با جلدی به سبک و سیاق کتب قدیمی، لذت خوانش این کلمات برآمده از قرنها پیش را دوچندان میکند. طراحی جلد منحصربهفرد این کتاب را مجید زارع انجام داده است. در طراحی جلد این کتاب، از نگارههای خمسه نظامی، با محتوایی از واقعه معراج استفاده شده که همخوانی زیادی با محتوای اثر دارد. از این رو شاید بتوان قاف را یک اثر هنری در قالب یک کتاب هم دانست.
بخش هایی از کتاب
آنگه مرا گفت: «یا حبیب من، هفت کرامت به جای تو و جای امت تو بکردم که هرگز به جای هیچ پیغامبری نکردم: یکی آنکه هر پیغامبری که آفریدم او را مانندی آفریدم؛ تو را که آفریدم، بینظیر آفریدم. دیگر آنکه همه رسولان را از وقت آدم تا به روزگار تو مشتاق دیدار تو داشتم تا امشب که تو را بدیدند. سه دیگر آنکه امت تو را قوّتِ بسیار ندادم تا دعویِ خدایی نکنند چون دیگر امّتان. چهارم آنکه امت تو را مال بسیار ندادم تا شمار ایشان دراز نباشد در قیامت. پنجم آنکه ایشان را عمرهای دراز ندادم تا گناهان ایشان بسیار نبوَد. ششم آنکه درِ توبه بر ایشان گشاده دارم تا آن وقت که جان ایشان به غَرغَره رسد. هفتم آنکه ایشان را آخر همه امّتان کردم تا بودنِ ایشان در گور دراز نباشد تا به قیامت.»
#معرفی_کتاب
#قاف
#رحلت_حضرت_رسول_صلی_الله_علیه_وآله
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتابخانه عمومی فجر شوش
.
💥معرفی کتاب به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام حسن مجتبی(ع)
📚این کتاب از معدود آثار تحلیلی و تفصیلی است که درباره زندگانی امام حسن مجتبی(ع)، موقعیت سیاسی او و شرایط صلح امام با معاویه سخن گفته است. این اثر به همّت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به فارسی ترجمه و توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است.
این کتاب در زمرۀ متقن ترین کتب تاریخی در موضوع خود است و مؤلف در آن به موضوعاتی پرداخته که در کتب مشابه به آنها کمتر توجه شده است. منابع پژوهشی این اثر نیز قریب به صد منبع معتبر و ارزشمند است. کتاب، فراهم آمده فکری منظم، مبتکر و قوی است. هماهنگی و پیوستگی اش آن را به صورت جویباری سرشار و لبریز از اندوخته های عقلی و نقلی درآورده و به واحدهایی به هم پیوسته و به نهایت غنی و کامل- از همه جهاتی که با موضوع متناسب است و موجب ارزش تمام- همانند ساخته است. پیراستگی اش همراه با جامعیت و روشنی اش همراه با عمق و نقد تحلیلی اش، نقطه مرکزی این ممیزات است.
مؤلف بیش از آنکه به نقل گزارش های تاریخی بپردازد، به بیان و تحلیل اوضاع و شرایط از نگاه خود پرداخته است، اما با این حال از ارجاع به منابع و استناد به آنها غفلت نکرده و به منابع مختلفی در متن و پاورقی توجه داده است که این منابع همان مصادر دست اول تاریخی هستند.
#معرفی_کتاب
#صلح_امام_حسن_پرشکوه_ترین_نرمش_قهرمانانه_تاریخ
#راضی_آل_یاسین
#مقام_معظم_رهبری_مدظله_العالی
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتابخانه عمومی فجر شوش
.
💥 به مناسبت ۲۷ شهریور روز بزرگداشت استاد شهریار; معرفی کتاب "عشق پرشور شهریار و پری"
سید محمدحسین بهجت تبریزی در سال 1303 خورشیدی در حالی که 19 سال از عمرش می گذشت، وارد مدرسة طب دارالفنون شد. این دانشجوی جوان در همان آغاز تحصیل طب، با دیدن دختری زیباروی به نام «ثریا» دل به او بست و ثریا نیز دل به دانشجوی جوان تبریزی سپرد. این عشق، یک امر طبیعی است و حیرت آور نیست. اما این مطلب حیرت آور است که این دانشجوی جوان و پرشور تصمیم گرفت تا ثریا را پری بنامد تا آن جا که می توانست نام او را بر زبان نمی آورد. این نام گذاری افزون بر زیبایی لفظ پری از آن جا سرچشمه می گرفت که پری در ادب فارسی و افسانه های آذری از معنای گسترده و سرشار از زیبایی و افسون کاری ها برخوردار است. پری در لغت، ترجمه ای از واژة جن عربی است که برخلاف فرشتگان، زاد و ولد دارند و در زبان فارسی، زنان ایشان را به خاطر زیبایی بی حد و اندازه، پری می نامند. در کتاب حاضر سروده هایی از شهریار بررسی شده است؛ سروده هایی که در دوره های وصال و هجران عشق به پری و با یاد پری سروده شده است.
#معرفی_کتاب
#عشق_پرشور_شهریاروپری
#محمدحسین_بهجت_تبریزی
#شهریار
#رحمان_کارونی
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
در کانال کتابخانه فجر، اطلاع رسانی ها، اشتراک منابع تازه وارد شده به مخزن، معرفی کتاب، جستجو و تمدید کتاب، میز مرجع مجازی(درخواست مقاله یا پایان نامه) و…انجام می شود.
لینک دعوت: eitaa.com/lib_fajr_shush
پیام به مسئول و کتابدار:
@din_arvand
@Adminfajr1402
💥قابل توجه والدین کودکان زیر ۷ سال
👈 کلاس روز چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۹ بچه های زیر ۷ سال به علت عدم حضور مربی( مرخصی) تعطیل می باشد.
کتابخانه عمومی فجر شوش
.
💥به مناسبت هفته دفاع مقدس; معرفی کتاب "وقتی مهتاب گم شد"
📚"وقتی مهتاب گم شد" اثری است به قلم "حمید حسام" که در آن "خاطرات علی خوش لفظ" را به رشته ی تحریر درآورده است. اما این خاطرات بیش از آن که شرح زندگانی وی باشد، یک تصویرسازی دقیق و دست اول از اتفاقی است تاریخی، که سرنوشت گروه گسترده ای از مردم ایران را تحت تاثیر قرار داد. زندگی "علی خوش لفظ" هم یکی از آن زندگی های پر فراز و نشیب است که در بحبوبه ی این حوادث، دچار تغییر شد.
نام او را به دلیل قرابت با تاریخ تولد ولیعهد پهلوی، جمشید نهاده بودند اما چندین سال بعد در دوران نوجوانی اش، همزمان که انقلاب، جامعه و مسیر فرهنگی آن را دگرگون می کرد، "علی خوش لفظ" نیز دگرگونی منحصر به فرد خود را در زمینه ی آرمان ها و اهدافش تجربه می کرد. این تحول درونی وی را واداشت که در اولین اعزام به جبهه، نام "علی خوش لفظ" را برای خود برگزیند و همراه آن، شیوه ی جدیدی از زندگانی را نیز در پیش بگیرد.
"وقتی مهتاب گم شد" به قلم "حمید حسام"، داستان زندگی این قهرمان ملی است که مدال قهرمانی او، زخم های بی شماری است که بر تنش برجا ماند. جراحت های متعدد وی با تیر و ترکش و اثر موج جبهه و شیمیایی، تنی زخمی و خسته، اما همچنان جنگجو و تسلیم ناپذیر برای او باقی گذاشت تا بتواند داستان خود را برای تمام آنانی که به قصه های تلخ و شیرین مقاومت علاقه دارند، بازگو کند. داستانی از اخوت و مرام و مردانگی، از عشق و مقاومت و ایثار، و پیمان ناگسستنی قهرمانانی چون خود او، که تا پای جان بر عقیده شان استوار ماندند.
#معرفی_کتاب
#وقتی_مهتاب_گم_شد
#حمیدحسام
#هفته_دفاع_مقدس
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتابخانه عمومی فجر شوش
.
💥به مناسبت هفته دفاع مقدس; معرفی کتاب "ازبه"
📚کتاب "از به" نوشتهی رضا امیرخانی، یکی از رمانهای منحصر به فرد بازه دفاع مقدس است که به لحاظ ساختار و نگاه تازهای که به موضوع دارد، از سایر آثار مشابه تمایز مییابد. داستان در قالب نامههایی جریان مییابد که بین شخصیتهای داستان جاری میشود. روایتگر داستان یک خلبان جانباز است که عاشق پرواز است و از دست دادن دو پا و ویلچرنشینی او را از پرواز نمیآورد. داستان از این نقطه آغاز میشود و با رد و بدل نامهها بین این خلبان و همسر و دوستانش، پیش میرود. در میان این نامهها، یک نامه خصوصی از دختری که از دوران جنگ به دست آمده و به او معرفی میشود، وارد میشود. این داستانهای موازی با هم تنیده میشوند و داستان اصلی مرتضی مشکات، خلبان جانبازی است که با وجود مشکلات و ممنوعیتها، به پرواز خود ادامه میدهد.
نویسنده در این رمان از یک سبک سختگیرانه استفاده میکند که با این حال توانسته است به خوبی با آن سازگاری پیدا کند. او از توصیفهای زیادی صرفنظر کرده و جزئیات را در نامهها جا میدهد. در این شکل نویسندگی، او به اجتناب از توصیفهای زیادی و هدایت خواننده از طریق نامهها تمرکز میکند. عناوین نامهها نیز اطلاعاتی کامل از موضوعات آنها ارائه میدهند و خواننده را به سمت پیوند داستانهای موازی هدایت میکنند.
یکی از مهمترین ویژگیهای این اثر، نگاه واقعگرایانه نویسنده به دوران جنگ و بازماندگانش است. واقعیتها و سختیهای زندگی افراد در دوران جنگ، مشکلات و تلاطمهای روحی خلبانان، مشکلات همسرانشان، زندگی دختر که خانوادهاش در بمباران جان باختهاند و دیگر خلبانانی که اکنون به عنوان خدمتکار فراگیر درگیر کارهای روزانهاند، همگی در کنار هم قرار میگیرند و تصویری واقعی از جنگ و زندگی در آن دوران ایجاد میکنند. توانایی نویسنده در ترکیب این جریانات و ایجاد تعاملات بین آنها، از ویژگیهای برجسته این رمان است و این نوع نگاه واقعگرایانه به جنگ و بازماندگان آن، اثر را به یک اثر تاثیرگذار و گوشنواز تبدیل کرده است.
#معرفی_کتاب
#ازبه
#رضاامیرخانی
#هفته_دفاع_مقدس
#داستانهای_فارسی_قرن_۱۴
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
💥 ساعت فعالیت کتابخانه عمومی فجر در شش ماه دوم سال
🗓️ شنبه تا چهارشنبه
⏰ 7:30 الی 19
🗓️ پنجشنبه ها
⏰ 8 الی 13:30
کتابخانه عمومی فجر شوش
.
💥به مناسبت میلاد حضرت محمد(ص) ; معرفی کتاب "آنک آن یتیم نظر کرده"
کتاب آنک آن یتیم نظر کرده، حاصل تحقیقات محمدرضا سرشار در متون معتبر تاریخی مرتبط با زندگی و سیره پیامبر اسلام (ص)، در قالب داستانی و به لحنی شاعرانه است. این کتاب در انتشارات سوره مهر منتشر شده است. در کتاب آنک آن یتیم نظر کرده، گرچه نویسنده در پرداخت به سیره و زندگی حضرت محمد(ص) به منابع تاریخی استناد کرده، اما بهرهگیری وی از تخیل در پرداخت احوال روانی شخصیتهای فرعی و توصیف مکانها و اشیاء،نیز به وضوح مشهود است.
نویسنده درباره انگیزه خود برای نوشتن این اثر گفت: «فکر نوشتن از سرزمین نور از سال 1359 در ذهن من افتاد. اولین موجبش این بود که می دیدم هیچ کتاب داستانی ارزشمندی در مورد زندگی پیامبر (ص) برای نوجوانان ما منتشر نشده است.
دوم اینکه می دانستم که اگر چنین کاری صورت بگیرد، در نگاه خواننده ی نوجوانان این اثر نسبت به دین شان یک تحول اساسی مثبت به وجود خواهد آمد. ضمن آن که زندگی پیامبر ما آنقدر دلنشین و پرکشش است که جدا از جنبه ی الهی و دینی آن، به خودی خود، می تواند موضوع یک داستان بسیار جذاب و پرهیجان باشد. به شرط آنکه این موضوع، در دست یک نویسنده، به معنی درست کلمه، قرار بگیرد. و البته، طمعِ بردن ثواب و اجر آخرتی نیز، در این کار بی تاثیر نبود».
آنک آن یتیم نظر کرده، پیش از انتشار به صورت کتاب، در قالب یک برنامه روایت - نمایشی رادیویی با عنوان «از سرزمین نور»، صبح های جمعه, از ساعت 8 تا 8:30 از شبکه سراسری صدای جمهوری اسلامی پخش می شد، و طی بالغ بر 70 برنامه، توانست نظرات بسیاری از مخاطبان، و در راس آنها مقام معظم رهبری را به خود جلب کند.
آنک آن یتیم نظر کرده، پس از چاپ به صورت کتاب در دو قالب ویژه نوجوانان و بزرگسالان موفق به دریافت جوایز معتبری از سوی جشنواره های کشوری قرار گرفت. که از آن جمله می توان به عنوان اثر برگزیده دومین جشنواره قصه های قرآنی، پیامبران و ائمه» (مربوط به بررسی کتاب های ده سال 1374 تا 1384) برای آن اشاره کرد؛ که خود منجر به برگزاری مراسمی مستقل و با شکوه - با همکاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی - برای تجلیل از نویسنده کتاب در سال 1384 شد.
#معرفی_کتاب
#آنک_آن_یتیم_نظرکرده
#رضارهگذر
#پیامبراکرم(ص)
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
📸ز یمن مقدم رسول خاتم
معطر آمده محیط عالم
مولد صادق آل محمد
مقارن گشت با میلاد احمد
🔹️ میلاد نبی اعظم (ص) و امام صادق (ع) مبارک باد.
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتابخانه عمومی فجر شوش
.
💥معرفی کتاب پیشوای صادق به مناسبت ولادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام
جهت آگاهی از زندگی امام صادق علیه السلام، و مواضع و بینش حضرتش در سیر تشیبع و احيا ي سنت نبوي و جهت دهي جامعه به سمت و سوي جامعه علوي در اين مقطع تاريخي كه به نوع خود جزو نقاط مهم تاريخيست نخست باید فلسفه ی امامت را دانست؛ يعني كنكاش و جستجويي كرد در امام شناسي و خلافت بعد رسول خدا جریانی که یازده نفـر معیّن و مشخص، در طول مدتی حدود 250 سال (از میانه ی سال 11 هجری تا 260 هجری)، عناصر اصلی و صاحبان و نمايندگان آن بوده اند.»
این کتاب اثریست از امام خامنه ای است که پیرامون فلسفه امامت امام صادق علیه السلام، ریزشها و رویشهای دوره امام صادق علیه السلام-وجود تشکیلات سازمانی وسیاسی- ایدئولوژیک امامان علیه السلام خاصه ایشان و نوع سبك اداره انها رسيدگي به مشكلات شيعيان برگذاريه كرسي هاي ازاد انديشي تبليغ و ترويج مكتب تشيع و شاگرد پروري كه به نوبه خود يكي از مهمترين كارها در زمينه ي ابقاي مكتب بوده است به رشته ی تحریر درامده است.
#معرفی_کتاب
#پیشوای_صادق
#سیدعلی_خامنه_ای
#امام_جعفرصادق_علیه_السلام
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش