.
کتاب حماسه غدیر تالیف استاد محمدرضا حکیمی است .
اين کتاب، چنان که از نام آن پيداست، به واقعهي غدير و اهميت آن در سرنوشت مسلمانان و اثبات ولايت بلافصل حضرت علي (ع) ميپردازد و شخصيت بزرگ علامه اميني و کتاب گرانقدر وي- یعنی الغدير- را ميشناساند.
در اين کتاب با دلايل و احاديث فراواني اثبات شده است که مسلمانان بعد از پيامبر اکرم (ص) بايد ولي ميداشتند، اگر هيچ نصّي بر انتصاب حضرت علي (ع) بر اين امر موجود نبود، باز شايستهترين و لايقترين فرد، وجود مقدس حضرت امير بود. مؤلف براي تأييد اين موضوع ده ها شاهد از سخنان بزرگان و علماي شيعه و اهل سنت با ذکر دقيق منبع آن آورده است.
نویسنده در این کتاب خوانندگان را به این سمت سوق می دهد که غدیر و پذیرش ولایت علی (ع) راهی است که مسلمانان باید به آن بپیوندند تا اسلام پایدار بماند. او با معرفی کتاب هایی در این زمینه و ارائه مطالبی در ایجاد گرایش همه جانبه به سوی غدیر، مطالب مفصلی درباره کتاب الغدیر علامه امینی دارد که در آن به روش کار او، زحمات بی دریغش و نتایج ثمره بیش از سی ساله او می پردازد.
سبک نگارش و انشاي اين کتاب، همچون ديگر آثار استاد محمدرضا حکيمي، زيبا و دلنشين و منحصر بهفرد، و البته اندکي متکلفانه است و همانند ديگر تأليفات ايشان از آيات و روايات و اشعار عربي و فارسي، سخنان بزرگان، و نيز از منابع و مستندات علمي سرشار است
#معرفی_کتاب
#حماسه_غدیر
#محمدرضاحکیمی
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتابخانه عمومی فجر شوش
.
📚 به مناسبت روز شعر و ادبیات آئینی و بزرگداشت محتشم کاشانی; معرفی شاعر و کتاب "کلیات محتشم کاشانی"
محتشم کاشانی شاعر پارسیگوی سدهٔ دهم هجری و همدوره با پادشاهی شاه طهماسب یکم صفوی بود. شغل اصلی محتشم بزازی و شَعربافی بود و تمام عمر خود را در کاشان زیست.
محتشم از پیروان مکتب وقوع و از مهمترین شاعران مرثیهسرای شیعه است. ترکیببند «باز این چه شورش است که در خلق عالم است» معروفترین مرثیه برای شهدای واقعه کربلا در ادبیات فارسی است.
مطلع «باز این چه شورش است...» که از محتشم کاشانی نراقی است در میان هواداران شیعه جایگاه ویژهای دارد.
شاعران بسیاری پس از محتشم تا کنون از ترکیببند یادشده در شعرها و نوحههایشان سود بردهاند.
او فنون شاعری را از صدقی استرآبادی (ساکن کاشان) فرا گرفت و خود شاگردانی مانند تقیالدین محمد حسینی صاحب «خلاصهالشعار»، صرفی ساوجی، وحشتی جوشقانی و حسرتی کاشانی را پرورش داد.
وی با سرودن دوازده بند در مرثیه شهدای کربلا که بند اول ترکیب بند وی با بیت «باز این چه شورش است که در خلق عالم است؟ / باز این چه نوحه و چه عزا و #چه ماتم است ؟» آغاز میشود، مقام والایی در مرثیه سرایی کسب کرد.
وی در جوانی به دربار شاه طهماسب صفوی راه یافت و به مناسبت قصیده و غزلهای زیبایش مورد لطف شاه قرار گرفت؛ محتشم پس از مدتی در زمره شعرای معروف عصرخود جای گرفت ولی نظر به معتقدات دینی خود و احساسات شیعی دربار شاهان صفوی که در صدد تقویت این مذهب (در مقابل مذاهب اهل سنت) بودند به سرایش اشعارمذهبی و مصائب اهل بیت که در نوع خود تازه و بی بدیل بود پرداخت. محتشم پس از چندی به یکی از بزرگترین شعرای ایران در سبک اشعار مذهبی و مصائب ائمه اطهارشیعه بدل گشت و اشعارش در سرتاسر ایران معروفیت خاصی یافت، بطوری که میتوان وی را معروفترین شاعر مرثیه گوی ایران دانست که برای اولین بار سبک جدیدی درسرودن اشعار مذهبی به وجود آورد. اولین اشعار مذهبی محتشم در سوگ غم مرگ برادرش بود که ابیات زیبائی در غم هجر او سرود و پس از آن به سرایش مرثیههایی در واقعه جانسوز کربلا، عاشورای حسینی و مصیبت نامههای مختلف پرداخت.
مجموعه دو جلدی «کلیات محتشم کاشانی» شامل قصاید، رسائل، رباعیّات، معمیّات، ضروریّات او می باشد. جلد دوم کتاب نیز شامل غزلیات محتشم می باشد. محتشم کاشانی، از استادان مسلّم قرن دهم کاشان بود، که در ادبیات پارسی و تازی (نظم و نثر) صاحب نام و مقام و در مکتب وی شاعران بسیاری از کاشان و غیر کاشان پرورش یافته اند.
#معرفی_کتاب
#کلیات_محتشم_کاشانی
#روزشعروادبیات_آیینی
#مسعوددیناروند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرا رسیدن ماه محرم ماه عزای حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) بر تمام عاشقان اهل بیت تسلیت باد. 🏴🏴🏴
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
.
کتاب «آینه در کربلاست؛ پژوهش و نگارشی نو در بازشناخت نهضت عاشورا» ترکیبی از روایت، تطبیق، تحلیل و تذکر، سیر تاریخی حوادث و رویدادهای واقعه کربلا است. این اثر، هم چگونگی این واقعه را بیان می کند و هم دلیل آن را. این کتاب در 41 بخش تنظیم شده است. در پایان هر بخش، نکته ها و آموزه هایی ارائه شده اند که فرصتی برای عبرت آموزی و تنبیه و تذکر است؛ نویسنده این روش نگارش را مبتنی بر روش قرآن عنوان کرده است چرا که قرآن در طرح قصص و سرگذشت اقوام و تمدن ها و رویدادها همواره به عبرت و تذکر و موعظه توجه دارد. «زمینه های نهضت»، «در آستانه حرکت به سرزمین عراق»، «کاروان در کربلا»، «آغاز نبرد عاشورا»، «نماز ظهر عاشورا»، «به میدان رفتن امام»، «رویدادهای پس از شهادت»، «غارت و آتش زدن خیمه ها»، «دفن شهیدان کربلا»، «خرابه شام» و «بازگشت کاروان» عناوین برخی از بخش های 41 گانه این اثر را تشکیل می دهند.
هرچه نگارش اثر پیش تر می رود مباحث، گسترش بیشتری می یابند و سیر از اجمال به بسط و تفصیل فزونی می گیرد. در حقیقت تکیه گاه نویسنده تحلیل و تبیین وقایع اصلی است نه رویدادهای جانبی و فرعی.
#معرفی_کتاب
#آینه_درکربلاست
#عاشورا۱۴۰۲
#محرم1402
#محمدرضاسنگری
#رحمان_کارونی
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اول کتاب عشق نامش حسین (ع)بود
معرفی کتاب: فتح خون
نویسنده: سید مرتضی آوینی
این کتاب را از کتابخانه ی عمومی فجر شوش امانت بگیرید.
#کتابخانه_عمومی_فجر_شوش
#جادران_مسئول_کتابخانه
#کتاب_خوب
#معرفی_کتاب
#آوینی
#کتابخانه_حسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اول کتاب عشق نامش حسین بود
معرفی کتاب: همرزمان حسین (ع)
نویسنده : سید علی خامنه ای مدظله العالی
این کتاب در کتابخانه عمومی فجر موجود است.
#کتابخانه_عمومی_فجر_شوش
#جادران_مسئول_کتابخانه
#کتاب_خوب
#کتابخانه_حسینی
#معرفی_کتاب
کتابخانه عمومی فجر شوش
📚 معرفی_کتاب
#دوامام_مجاهد
#سیدعلی_خامنه_ای
#تاسوعاوعاشورای_حسینی
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتاب دو امام مجاهد مشتمل بر ۶ گفتار از آیتالله خامنهای (مدّظلّهالعالی) است که در سالهای ۱۳۵۱ و ۱۳۵۲ ایراد شده است.
درباره کتاب دو امام مجاهد
۲ گفتار اوّل کتاب، شامل ۲ سخنرانی رهبر معظم انقلاب در فروردین سال ۱۳۵۱ است که در حسینیهٔ ارشاد تهران انجام شده است. ایشان در این ۲ جلسه که به مناسبت ایّام شهادت امام حسن (علیهالسّلام) در آخر ماه صفر برگزار شده، علاوه بر شرح نظریّهٔ «انسان ۲۵۰ساله» به جایگاه والا و مهمّ امام حسن (علیهالسّلام) در این دوران و چرایی دستکشیدن از جنگ و علل پذیرفتن آتشبس و بیان تفاوت شرایط امام حسن و امام حسین (علیهماالسّلام) پرداختهاند.
گفتار سوّم تا پنجم اثر، اختصاص به ۳ سخنرانی ایشان در شب تاسوعا، عاشورا و شام غریبان محرّم ۱۳۹۴ هجری قمری (مصادف با بهمن ۱۳۵۲) با موضوع «تحلیل قیام حسینی» دارد. این ۳ سخنرانی در مسجد کرامت مشهد ایراد شدهاند.
در گفتار چهارم به اهداف قیام حسینی اشاره و برای روشن شدن مطلب به تحلیل ریشههای آن میپردازند ایشان با انقلاب دانستن بعثت پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله)، دگرگونیهایی را که پس از ظهور پیامبر اسلام در جامعهٔ جاهلی آن روز ایجاد شد، برمیشمرند. رهبر انقلاب اهمّ اهداف پیامبر را گستراندن تفکّر توحیدی و نفی عبودیت طاغوت، ازبینبردن اختلافات طبقاتی و ناعدالتیها و تکریم انسان میدانند. ایشان با پرداختن به موضوع انحراف جامعهٔ اسلامی از اهداف بعثت به ترسیم شرایط دوران خلفای سهگانهٔ اوّل بهویژه خلیفهٔ سوم میپردازند.
در گفتار پنجم پس از مرور سریع مباحث ۲ گفتار قبل، به دوران امام حسین (علیهالسّلام) و اقدامات ایشان اشاره میکنند و بحث مستوفا و مستندی را در این زمینه ارائه میدهند. نکتهٔ جالبتوجه در این گفتار، قسمت پایانی آن است که با دعوت مخاطب به تفکّر در اهداف قیام امام حسین (علیهالسّلام) با نقل داستان «طوطی و بازرگان» همگان را به انقلاب بر ضدّ یزیدیان دعوت میکنند.
گفتار آخر کتاب دو امام مجاهد مربوط به سخنرانی شب عاشورای ایشان در محرّم سال ۱۳۹۳ هجری قمری (مصادف با ۲۴ بهمن ۱۳۵۲) در این هیئت است. در این گفتار با نقد ۳ نظریه در باب قیام حسینی، نظریهٔ چهارمی بهعنوان نظریهٔ صحیح اثبات میکنند. ایشان هدف قیام حسینی را تجدید حیات انقلاب پیامبر اعظم (صلیالله علیه و آله) میدانند و در این گفتار نیز به طور ضمنی و در لفّافه مخاطب خود را دعوت به الگوبرداری از حرکت امام حسین (علیهالسّلام) در قیام بر ضد دشمنان اسلام و حاکمان طاغوتی میکنند.
نوع نگاه معظّمٌله در این ۶ گفتار بسیار بدیع است و با اینکه در زمان ایراد این بیانات در سنّ ۳۲ و ۳۳سالگی بودهاند. منابع روایی و تاریخی متعددی مورد استفادهٔ ایشان قرار گرفته است که سخنرانی ایشان را بسیار متفاوت از سخنرانیهای معمول آن زمان و حتی حال حاضر میکند و بیشتر به جلسات علمی و درسی محقّقانه شبیه است.
خواندن کتاب دو امام مجاهد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به درک کامل واقعهٔ عاشورا پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دو امام مجاهد
«سایر حوادث تاریخی را که مبهم مانده وقتی دقّت میکنیم، میبینیم چند نوع هستند.
۱. ابهام براساس گذشت زمان و تحریف
(یکی اینکه) این ابهام بر اثر مرور زمان است؛ واقعه در ظرف خود و در موقع خود خیلی روشن بوده، مردم هم فهمیدهاند، ولیکن در طول زمان، دست تحریف و جعل شکل واقعه را عوض کرده و رابطهٔ فهم این واقعه را با نسلهای بعد بریده است. ازاینقبیل مسائل در خود تاریخ اسلام هم زیاد داریم، ازجمله مسئلهٔ سیرهٔ امامان ما، که انشاءالله موضوع سخنرانی بعدی من در همین ایّام است. سیرهٔ ائمّهٔ اهلبیت برای معاصرین، آن کسانی که با این بزرگوارها ارتباط داشتهاند و از سرچشمهٔ زلال معارف و افکار آنها بهرهمند میشدند، مبهم و پوشیده نبود؛ دست تحریف ستمگر است که این سیره را دگرگون کرده است و امروز ما ائمّهمان را بدرستی نمیشناسیم. این یک نوع ابهام است در تاریخ.
۲. ابهام در زمان حادثه و روشن شدن در زمانهای بعد
نوع دیگری از ابهامات تاریخ وجود دارد که ناشناختگی قضیّه بر اثر مرور زمان نیست؛ در زمان خود واقعه کسانی بودهاند که مسئله را درست نفهمیدهاند و بعد از گذشتن مدّتهایی و آمدن افکار روشنی و فراهم شدن زمینهٔ تحقیقی، چهرهٔ واقعه آشکار شده است و نسلهای بعد، برخلاف نسل معاصر، واقعه را شناختهاند. اینهم یک نوع ناشناختگی است: ابهام در اوّل کار و روشن شدن در آخر کار.
#ازتازه_های_کتابخانه
#معرفی_کتاب
#ادبیات_ایران_وآیین_شبیه_خوانی
#محمدحسین_ناصربخت
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتاب ادبیات ایران و آیین شبیه خوانی اثری است از محمدحسین ناصربخت به چاپ انتشارات سوره مهر. اثر پژوهشی حاضر در سه فصل با عناوین: «تعزیه و اساطیر»، «تاثیر ساختار و الگوهای قصص ایرانی در شبیه خوانی» و «حضور شعر کلاسیک در شبیه خوانی» نوشته شده و در هر فصل به بخشی از تاثیر ادبیات در تعزیه اشاره کرده است.
📚 گزیده ای از کتاب
اجرای یک مجلس تعزیه فراهم آورندۀ امکانی است برای رسیدن به سطحی از اطمینان و آرامش روحی؛ آنچه هدف اجرای همۀ نمایش های آیینی است، و اطمینان در جهان سنتی ـ که به وجودآورندۀ این نمایش نیز هست و در سه سطح به عرصۀ ظهور می رسد: اول اطمینان نظری (علم الیقین)، دوم اطمینان عینی (عین الیقین)، و سوم اطمینان شخصی (حق الیقین) ـ یعنی درک هر مفهومی با استفاده از تجربۀ شهودی و حسی.
در این میان آنچه در تعزیه برای اهل مجلس رخ می دهد، اتفاقی است که بنا به ظرفیت هر مخاطب می تواند از سطح دوم تا سطح سوم در نوسان باشد؛ یعنی از نظر گروهی فقط ماجرایی به تصویر کشیده شده و بازسازی می شود تا اهل مجلس به اطمینانی عینی دست یابند. اما باورمندان با دل سپردن به آیین نمایشی می توانند در آنچه بر صحنه می گذرد، شریک شوند. این اتفاق فقط به مدد تخیل صورت می پذیرد، که مخصوص نفوذ به دنیایی نه خیالی و نه واقعی، بلکه تصوری سازنده است؛ فضایی که برای آیین گزار ساخته می شود تا از عین الیقین به حق الیقین برسد.
🔴تاخیر دو ساعته آغاز به کار ادارات خوزستان در روز شنبه
🔹سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری گفت: با توجه به ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی در دو روز منتهی به تعطیلات آخر هفته و درخواست هیاتهای عزاداری، با هدف تعظیم شعائر و نظر به در پیش بودن مراسم شام غریبان حسینی در جمعه شب به منظور رفاه حال کارکنان جهت مشارکت و اجرای مراسم عزاداری ساعت آغاز به کار ادارات ، سازمانها ، شرکت ها، بانک ها و موسسات دولتی برای فردا شنبه مورخ ۷ مردادماه با دو ساعت تاخیر خواهد بود.
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتابخانه عمومی فجر شوش
🔴تاخیر دو ساعته آغاز به کار ادارات خوزستان در روز شنبه 🔹سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استاندار
⭕ پیرو اطلاعیه فوق
فردا شنبه مورخ ۷ مردادماه ساعت شروع کار کتابخانه ها؛ ۹ صبح خواهد بود.
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
.
این کتاب در سه بخش تنظیم گردیده است، بخش نخست که در کتاب با عنوان "به جای مقدمه" آورده شده، مشتمل بر سخنرانی رهبر معظم انقلاب در کنگره جهانی امام رضا (علیه السلام) میباشد. ایشان در این سخنرانی که در سال 1365 ایراد گردیده به تبیین نظریه انسان 250 ساله پرداخته اند.
بخش اصلی کتاب نیز به چهار گفتار از ایشان پیرامون مبارزات سیاسی و فرهنگی حضرت زین العابدین (علیه السلام) اختصاص یافته که این گفتارها در سال 1352 در جمع پرشور جوانان و نمازگزاران "مسجد کرامت" شهر مشهد مقدس پس از اقامه نماز مغرب و عشا بیان شده است.
همچنین با هدف غنای مطالب و تکمیل مباحث و نظرات معظم له در موضوع زندگی امام سجاد (علیه السلام)، مجموعه مصاحبه های مجله پاسدار اسلام با ایشان که در سال 1361 صورت گرفته و در شماره های 6 تا 12 آن نشریه منتشر گردیده بود نیز به همراه برخی اضافات و ارجاعات در بخش سوم کتاب آورده شده است.
#معرفی_کتاب
#مناسبتی
#حماسه_امام_سجاد_علیه_السلام
#سیدعلی_خامنه_ای
#شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام_تسلیت_باد
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
⭕ در پاسخ به سوالات مکرر درباره خدمات امانت و بازگشت کتب، همانگونه که قبلا اطلاع رسانی شد کتابخانه مانند گذشته ارائه خدمات می کند و مانعی در این خصوص وجود ندارد.
⭕️ کلاس های فعال و مستمر سالانه کتابخانه:
رده سنی الف( تا پیش دبستانی)
شنبه، دوشنبه، چهار شنبه
رده سنی ب و ج (ابتدایی) یکشنبه، سه شنبه
کلاس ها به صورت چرخشی و به قرار عصرها ساعت 17 الی 18 و صبح ها 10 الی 11 می باشد.