کتابخانه عمومی فجر شوش
کتاب صلح امام حسن(ع):پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ
باترجمه حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی)
این کتاب در زمرۀ متقنترین کتابهای تاریخی در موضوع خود است و مؤلف در آن به موضوعاتی پرداخته که در کتابهای مشابه به آنها کمتر توجه شده است. منابع پژوهشی این اثر نیز قریب به صد منبع معتبر و ارزشمند است.
صُلحُالحَسَن(علیهالسّلام) کتابی درباره صلح امام حسن(ع)، اثر شیخ راضی آل یاسین پژوهشگر و عالمی دینی شیعی است. این کتاب از معدود آثار تحلیلی و تفصیلی است که درباره زندگانی امام حسن مجتبی(ع)، موقعیت سیاسی او و شرایط صلح امام با معاویه سخن گفته است.
مؤلف بیش از آنکه به نقل گزارشهای تاریخی بپردازد، به بیان و تحلیل اوضاع و شرایط از نگاه خود پرداخته است.
این کتاب در سال ۱۳۴۸ شمسی توسط حضرت آیتالله العظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) با عنوان «صلح امام حسن پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ» به فارسی ترجمه شد. معظّمٌله در مقدمه کتاب، انگیزه خویش را این گونه بیان میکند:
«اینک که با فراهم آمدن ترجمه این کتاب پرارزش و نامی، جامعترین و مستدلترین کتاب درباره «صلح امام حسن» در اختیار فارسیزبانان قرار میگیرد، اینجانب یکی از آرزوهای دیرین خود را برآورده مییابم و جبهه سپاس و شکر بر آستان لطف و توفیق پروردگار میسایم.
پیش از اینکه به ترجمه این کتاب بپردازم، مدتها در فکر تهیه نوشتهای در تحلیل موضوع صلح امام حسن بودم و حتی پارهای یادداشتهای لازم نیز گرد آورده بودم؛ ولی سپس امتیازات فراوان این کتاب مرا از فکر نخستین بازداشت و به ترجمه این اثر ارزشمند وادار کرد.
مگر که جامعه فارسیزبان نیز ـ چون من ـ از مطالعه آن بهره گیرد و هم برای اوّلینبار درباره این موضوع بسی بااهمیّت، کتابی از همهرو جامع، در معرض افکار جویندگان و محققان قرار گیرد.»
#معرفی_کتاب
📚نمایشگاه کتاب "غدیرخم" به مناسبت دهه امامت و ولایت
#غدیرخم
#دهه_امامت_و_ولایت
#جادران_مسئول_کتابخانه
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به مناسبت فرا رسیدن دهه امامت و ولایت ; خوانش بخشی از کتاب "هزار و یک نکته درباره غدیر" توسط سرکار خانم جادران، مسئول کتابخانه
#هزارویک_نکته_درباره_غدیر
#حسن_ملک_محمدی
14.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
📺 نماهنگ | تمسک به ولایت امیرالمؤمنین
🔆 الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ عَلیِبنِ ابی طالب
#عید_غدیر
#عید_ولایت
#ولایت_امیرالمومنین
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
16.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خوانش قسمتی از کتاب اسرار غدیر(خطبه
حضرت رسول(ص)درغدیر خم) توسط سرکار خانم جادران، مسئول کتابخانه
#معرفی_کتاب
#اسرارغدیر
#محمدباقرانصاری
#مناسبتی
#غدیر_خم
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
بابا گوریو داستان زندگی پیرمردی است که دو دخترش را عاشقانه دوست دارد و تمام زندگی و ثروت و زندگیش را فدای خوشحالی و آسایش آنها کرده و خودش در یک پانسیون حقیرانه زندگی میکند،پدری که با شادی دخترانش شاد میشود و از غمشان عمیقا غم میخورد،اما دخترانش قدردان عشق و فداکاریهای پدر نیستند.
داستان فرهی تر این کتاب درباره ی جوانی است روستایی به نام اوژن که به پاریس امده تا درس حقوق بخواند و با دیدن زندگی اشراف در پاریس دلش میخواد لذت ثروت و زندگی اشرافی را بچشد .
داستان بابا گوریو و اوژن پر از درسهای اخلاقی است که بالزاک در قالب این قصه به خواننده میدهد.
خواندن این کتاب مثل گذراندن دوره ای بسیار تخصصی و کاربردی از درس زندگی و انسان شناسی و جهان بینی برایم
مفید و با ارزش بود و سطر به سطرش را با جان و دل خواندم
#معرفی_کتاب
#باباگوریو
#انوره_دوبالزاک
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
#بهترین_متنهایی_که_خوانده_ام
داشتم فکر میکردم چقدر آدمهای امن خوبند، آدمهایی که رازدارند، آنهایی که میتوانی کنارشان خودت باشی و تمام روحت را عریان کنی، از همه چیز بیواهمه حرف بزنی، بدون هراسی از قضاوت شدن، آدمهایی که نه با لبها که با چشمها و روحشان لبخند میزنند، بدون اینکه زیاد بدانند، اعتماد میکنند و شاید خودشان هم هرگز ندانند در کدام روز سختت به تو رسیدهاند و چطور خورشید شدهاند وسط همهی تاریکیهای دلت. چقدر خورشیدها خوبند، چقدر بیمنت و چقدر خوشبو و چقدر بوسیدنی و چقدر خواستنیاند؛
مهربانیهایی که انگار نهرهای بهشتند روی آتش تنهایی، درد و دریغ که کمند، بسیار کم.
👤حمید سلیمی
.
💥به مناسبت 18 تیر، روز ادبیات کودک و نوجوان; معرفی کتاب "ادبیات کودکان و نوجوانان همراه با نقد و تحلیل نمونه های شعر و قصه"
📚 این اثر بر اساس نگرش جدید موجود در ادبیات کودک با رویکرد نقد و تحلیل درشش فصل تهیه و تنظیم شده است: مبانی ادبیات کودک و نوجوانان، قصه، شعر، نمایش خلاق، کتاب کودک، و بخش نقد و تحلیل. در بخش اخیر آثار عدهای از نویسندگان و شعرای کودک، نقد و تحلیل شده است. گفتنی است نخستین زمزمههای مادران برای کودکانشان را میتوان به منزلهی شکلی از ادبیات شفاهی کودکان دانست که از آن جمله است، قصه و افسانه و نقل حکایات، متلها، داستانسرایی و حتی لالاییها. از جمله اهداف ادبیات کودکان عبارتاست از: 1- آماده کردن طفل برای شناختن، دوست داشتن و ساختن محیط از طریق ادبیات. 2- شناساندن کودک به خویشتن، ایجاد احترام به اصالت انسانی و میل به اعتلای مداوم، 3- سرگرمکننده و لذتبخش بودن، 4- علاقهمند کردن به مطالعه و ایجاد عادت به آن.
#معرفی_کتاب
#حسین_قاسم_پور
#ادبیات_کودکان_ونوجوانان
#مناسبتی
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
.
⭕ اعضا و مراجعین گرامی
💥ساعت پایان فعالیت کتابخانه امروز مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۹ به دلیل وقوع دمای ۴۹ درجه و بالاتر ساعت ۱۲ اعلام میشود.
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
⭕ قابل توجه علاقه مندان سلسله نشست های کتابخوانی و نقد و بررسی کتاب
📚 نشست این جلسه درباره کتاب "خاطرات ترک خورده" نوشته سرکار خانم" مریم داوودی" و با حضور نویسنده برگزار می شود. منتظر حضور گرم شما دوست داران کتاب هستیم.
⏰ زمان : سه شنبه ۲۰ تیر ساعت ۱۱ صبح
🏛 ️مکان : کتابخانه عمومی فجر شوش
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
#بهترین_کتابهایی_که_خوانده_ام
+ اسکات، تو اگه بتونی قبل از هر چیز یک فن کوچولو را یاد بگیری،
خیلی آسون میتونی با همهجور آدمی کنار بیایی.
اگه بخوای با کسی تفاهم داشته باشی باید یاد بگیری به همهچیز از نقطهنظر او نگاه کنی...
- معذرت میخوام، نفهمیدم.
+ منظورم اینه که باید تو جلد مردم رفت و وضع را همونطور که اونها حس میکنن حس کرد.
👤هارپر لی
📚کشتن مرغ مینا
.
ر. اعتمادی درگذشت
ر. اعتمادی، نویسنده کتابهای پرفروش و عامهپسند در نودسالگی از دنیا رفت. رجبعلی اعتمادی زاده ۳۰ بهمن ۱۳۱۲ در شهر لار استان فارس مشهور به ر. اعتمادی نویسنده و روزنامهنگاری بود که بهخاطر نوشتن رمانهای عامهپسند و پرفروش عاشقانه شهرت دارد. این نویسنده که بیشتر کتابهایش را با نام مستعار ر. اعتمادی به چاپ رسانده است. «دختر خوشگل دانشکده من»، «برای که آواز بخوانم»، «خوب من»، «دیروز من دیروز تو»، «شاهین خبرنگار حوادث»، «شب ایرانی»، «کفشهای غمگین عشق»، «شوک پاریسی»، «یک لحظه روی پل»، «چشمها»، «آخرین ایستگاه شب»، «بازی عشق»، «اتوبوس آبی»، «بازی عشق»، «شاهد در آسمان»، «چهل درجه زیر شب»، «روزهای سخت بارانی»، «آبی عشق»، «هشت دقیقه تا برهوت»، «گل بانو»، «دختر شاه پریان»، «گل تی تی»، «عالیجناب عشق»، «هزار و یک شب عشق»، «نسل عاشقان»، «هفت آسمان عشق»، «رنگ سرخ عشق»، و «بازی عشق» برخی از آثار منتشرشده او هستند.
———————————————-
#راعتمادی #ر_اعتمادی #نویسنده_کتاب #نویسنده_رمان #روزنامه_نگار #رمان_عامه_پسند #کتاب_پرفروش #رمان #نویسندگان_ایرانی #نویسنده #کتاب
کتابخانه عمومی فجر شوش
کتاب چنین گفت زرتشت، مهمترین و مشهورترین اثر فریدریش ویلهلم نیچه است. شخصیت اصلی این رمان فلسفی شخصی به نام «زرتشت» است که نامش از زرتشت پیامبر گرفته شده است. نیچه در این کتاب عقاید خود را از زبان این شخصیت بیان داشته است.
کتاب چنین گفت زرتشت (Also Speach Zarathustra)، که مهمترین اثر نیچه است حاوی نظریاتی چون «ابرانسان»، «مرگ خدا» و «بازگشت جاودانه» به کاملترین صورت و مثبتترین معنی خود است. زرتشت پس از ده سال عزلت در کوههای آلپ احساس میکند که میخواهد شهد خرد خویش را به انسانها بچشاند، پس به شهر فرود میآید؛ اما مردم به صدای برخاسته از الهام گوش نمیدهند، زیرا جز به کف زدن برای بندبازیهای یک بندباز توجه ندارند و به سخنان او که آنها را نمیفهمند میخندند. پس زردشت باید حواریونی برای خود برگزیند که بتواند «گفتارهای» خویش را که تحقیر آرمانهای کهن است و به سبک کتابهای مقدس کهن چون اوستا و انجیل میباشد، خطاب به آنها بیان کند.
نخستین گفتار تمثیلی است با عنوان «سه دگردیسی» که در آن میتوان چگونگی تحول روح انسانی را درک کرد، از اطاعت که با نماد شتر نشان داده میشود گرفته تا نفی شدید که با نماد شیر مجسم میشود، و تصدیق محض که کودک تجسم آن است.در گفتارهای بعدی به موضوعات بسیار متنوعی پرداخته میشود: فریدریش ویلهلم نیچه (Friedrich Wilhelm Nietzsche) با ضعف نفس آدمهای کممایهای که به رخوت آرام اخلاق پناه میبرند؛ با متافیزیک، که جهان را با موعظه تجرید بیاعتبار میکند؛ با جمود کتابی فرهنگی که بیش از حد در خود فرورفته است؛ با ریاضتکشی که انسان را به فکر مرگ میاندازد؛ با کیش دولتپرستی که انسانها را با تبدیل آنها به بردگان دستگاهی غیرشخصی خفه میکند؛ و سرانجام با ابتذال اندیشه به مبارزه برمیخیزد. گفتارهای دیگر برعکس حاوی تصدیقاتی تهییج کننده است: یکی جنگ را به مثابه محرک انرژی انسانها میستاید؛ دیگری در دوگانگی شخصیت که ثمره عزلت و تأمل است زیباترین صورت دوستی را مشاهده میکند؛ دیگری در مقابل ارزشهای مجرد، ارزش زندگی را مینشاند که غایت خود را در خود دارد؛ و سرانجام در آخرین گفتار، آن سخاوتمندی وافر فضیلت سالم را که دوست دارد به خود ببخشد تعلیم میدهد.
با توجه به تألیفات بسیاری که نوابغِ عالم درباره نیچه نوشتهاند، معلوم میشود که برخی از آنان او را شخصیتی سرگشته و حیران میدانند و برخی دیگر باور دارند که آن سوی هر جمله از سخنانِ او معانیای ژرف نهفته است که جز خردهای نافذ و اذهانِ تیزبین به عمق آن راه نمیبرند، امّا همگی در یک موضوع هم داستانند که او اندیشمندی توانمند است که در پیِ همهچیز حتی مبادیای که خود به آن قایل است، حقیقت را میجوید.
در بخشی از کتاب چنین گفت زرتشت میخوانیم:
چون به دروازه شهر رسید. گورکنان را دید که چراغى فرا راهش داشتند چون زرتشت را باز شناختند تا مىتوانستند او را به ریشخند گرفتند و گفتند: اى زرتشت، دل خوش دار. اینکه خود گورکن شدهاى. چرا که سگى مرده بر دوش دارى. کار شایستهاى کردى؛ زیرا دستهاى ما پاکتر از آن است که به نعش او آلوده گردد. اى زرتشت، گویا مىخواهى از شیطان لقمهاش را بربایى، نوشت باد! و پیروز باشى! امّا شیطان از تو تردستتر است. چه بسا هر دوى شما را برباید و یک لقمه خود سازد و آنگاه سرهاشان درهم کرده و [هاهاها] خندیدند.
#معرفی_کتاب
#چنین_گفت_زرتشت
#نیچه
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
.
کتاب حماسه غدیر تالیف استاد محمدرضا حکیمی است .
اين کتاب، چنان که از نام آن پيداست، به واقعهي غدير و اهميت آن در سرنوشت مسلمانان و اثبات ولايت بلافصل حضرت علي (ع) ميپردازد و شخصيت بزرگ علامه اميني و کتاب گرانقدر وي- یعنی الغدير- را ميشناساند.
در اين کتاب با دلايل و احاديث فراواني اثبات شده است که مسلمانان بعد از پيامبر اکرم (ص) بايد ولي ميداشتند، اگر هيچ نصّي بر انتصاب حضرت علي (ع) بر اين امر موجود نبود، باز شايستهترين و لايقترين فرد، وجود مقدس حضرت امير بود. مؤلف براي تأييد اين موضوع ده ها شاهد از سخنان بزرگان و علماي شيعه و اهل سنت با ذکر دقيق منبع آن آورده است.
نویسنده در این کتاب خوانندگان را به این سمت سوق می دهد که غدیر و پذیرش ولایت علی (ع) راهی است که مسلمانان باید به آن بپیوندند تا اسلام پایدار بماند. او با معرفی کتاب هایی در این زمینه و ارائه مطالبی در ایجاد گرایش همه جانبه به سوی غدیر، مطالب مفصلی درباره کتاب الغدیر علامه امینی دارد که در آن به روش کار او، زحمات بی دریغش و نتایج ثمره بیش از سی ساله او می پردازد.
سبک نگارش و انشاي اين کتاب، همچون ديگر آثار استاد محمدرضا حکيمي، زيبا و دلنشين و منحصر بهفرد، و البته اندکي متکلفانه است و همانند ديگر تأليفات ايشان از آيات و روايات و اشعار عربي و فارسي، سخنان بزرگان، و نيز از منابع و مستندات علمي سرشار است
#معرفی_کتاب
#حماسه_غدیر
#محمدرضاحکیمی
#مسعوددیناروند
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
کتابخانه عمومی فجر شوش
.
📚 به مناسبت روز شعر و ادبیات آئینی و بزرگداشت محتشم کاشانی; معرفی شاعر و کتاب "کلیات محتشم کاشانی"
محتشم کاشانی شاعر پارسیگوی سدهٔ دهم هجری و همدوره با پادشاهی شاه طهماسب یکم صفوی بود. شغل اصلی محتشم بزازی و شَعربافی بود و تمام عمر خود را در کاشان زیست.
محتشم از پیروان مکتب وقوع و از مهمترین شاعران مرثیهسرای شیعه است. ترکیببند «باز این چه شورش است که در خلق عالم است» معروفترین مرثیه برای شهدای واقعه کربلا در ادبیات فارسی است.
مطلع «باز این چه شورش است...» که از محتشم کاشانی نراقی است در میان هواداران شیعه جایگاه ویژهای دارد.
شاعران بسیاری پس از محتشم تا کنون از ترکیببند یادشده در شعرها و نوحههایشان سود بردهاند.
او فنون شاعری را از صدقی استرآبادی (ساکن کاشان) فرا گرفت و خود شاگردانی مانند تقیالدین محمد حسینی صاحب «خلاصهالشعار»، صرفی ساوجی، وحشتی جوشقانی و حسرتی کاشانی را پرورش داد.
وی با سرودن دوازده بند در مرثیه شهدای کربلا که بند اول ترکیب بند وی با بیت «باز این چه شورش است که در خلق عالم است؟ / باز این چه نوحه و چه عزا و #چه ماتم است ؟» آغاز میشود، مقام والایی در مرثیه سرایی کسب کرد.
وی در جوانی به دربار شاه طهماسب صفوی راه یافت و به مناسبت قصیده و غزلهای زیبایش مورد لطف شاه قرار گرفت؛ محتشم پس از مدتی در زمره شعرای معروف عصرخود جای گرفت ولی نظر به معتقدات دینی خود و احساسات شیعی دربار شاهان صفوی که در صدد تقویت این مذهب (در مقابل مذاهب اهل سنت) بودند به سرایش اشعارمذهبی و مصائب اهل بیت که در نوع خود تازه و بی بدیل بود پرداخت. محتشم پس از چندی به یکی از بزرگترین شعرای ایران در سبک اشعار مذهبی و مصائب ائمه اطهارشیعه بدل گشت و اشعارش در سرتاسر ایران معروفیت خاصی یافت، بطوری که میتوان وی را معروفترین شاعر مرثیه گوی ایران دانست که برای اولین بار سبک جدیدی درسرودن اشعار مذهبی به وجود آورد. اولین اشعار مذهبی محتشم در سوگ غم مرگ برادرش بود که ابیات زیبائی در غم هجر او سرود و پس از آن به سرایش مرثیههایی در واقعه جانسوز کربلا، عاشورای حسینی و مصیبت نامههای مختلف پرداخت.
مجموعه دو جلدی «کلیات محتشم کاشانی» شامل قصاید، رسائل، رباعیّات، معمیّات، ضروریّات او می باشد. جلد دوم کتاب نیز شامل غزلیات محتشم می باشد. محتشم کاشانی، از استادان مسلّم قرن دهم کاشان بود، که در ادبیات پارسی و تازی (نظم و نثر) صاحب نام و مقام و در مکتب وی شاعران بسیاری از کاشان و غیر کاشان پرورش یافته اند.
#معرفی_کتاب
#کلیات_محتشم_کاشانی
#روزشعروادبیات_آیینی
#مسعوددیناروند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرا رسیدن ماه محرم ماه عزای حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) بر تمام عاشقان اهل بیت تسلیت باد. 🏴🏴🏴
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
.
کتاب «آینه در کربلاست؛ پژوهش و نگارشی نو در بازشناخت نهضت عاشورا» ترکیبی از روایت، تطبیق، تحلیل و تذکر، سیر تاریخی حوادث و رویدادهای واقعه کربلا است. این اثر، هم چگونگی این واقعه را بیان می کند و هم دلیل آن را. این کتاب در 41 بخش تنظیم شده است. در پایان هر بخش، نکته ها و آموزه هایی ارائه شده اند که فرصتی برای عبرت آموزی و تنبیه و تذکر است؛ نویسنده این روش نگارش را مبتنی بر روش قرآن عنوان کرده است چرا که قرآن در طرح قصص و سرگذشت اقوام و تمدن ها و رویدادها همواره به عبرت و تذکر و موعظه توجه دارد. «زمینه های نهضت»، «در آستانه حرکت به سرزمین عراق»، «کاروان در کربلا»، «آغاز نبرد عاشورا»، «نماز ظهر عاشورا»، «به میدان رفتن امام»، «رویدادهای پس از شهادت»، «غارت و آتش زدن خیمه ها»، «دفن شهیدان کربلا»، «خرابه شام» و «بازگشت کاروان» عناوین برخی از بخش های 41 گانه این اثر را تشکیل می دهند.
هرچه نگارش اثر پیش تر می رود مباحث، گسترش بیشتری می یابند و سیر از اجمال به بسط و تفصیل فزونی می گیرد. در حقیقت تکیه گاه نویسنده تحلیل و تبیین وقایع اصلی است نه رویدادهای جانبی و فرعی.
#معرفی_کتاب
#آینه_درکربلاست
#عاشورا۱۴۰۲
#محرم1402
#محمدرضاسنگری
#رحمان_کارونی
#کتابخانه_عمومی_فجرشوش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اول کتاب عشق نامش حسین (ع)بود
معرفی کتاب: فتح خون
نویسنده: سید مرتضی آوینی
این کتاب را از کتابخانه ی عمومی فجر شوش امانت بگیرید.
#کتابخانه_عمومی_فجر_شوش
#جادران_مسئول_کتابخانه
#کتاب_خوب
#معرفی_کتاب
#آوینی
#کتابخانه_حسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اول کتاب عشق نامش حسین بود
معرفی کتاب: همرزمان حسین (ع)
نویسنده : سید علی خامنه ای مدظله العالی
این کتاب در کتابخانه عمومی فجر موجود است.
#کتابخانه_عمومی_فجر_شوش
#جادران_مسئول_کتابخانه
#کتاب_خوب
#کتابخانه_حسینی
#معرفی_کتاب