مرکز بینالمللی نشر اسراء منتشر کرد:
تسنیم: تفسیر قرآن کریم/ جلد 63
سلونی قبل ان تفقدونی/ جلد 4
عقلانیت شهود/ جلد 5
🆔 @libisca
#همایش
دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میکند:
همایش بینالمللی "معارف نبوی و چالشهای جهان امروز"
مهلت ارسال مقالات: 15 مهرماه 1401.
تاریخ برگزاری: 8 و 9 آبان 1401.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت همایش مراجعه نمایند: https://pkctw.atu.ac.ir
🆔 @libisca
انا لله و انا الیه راجعون
فاضل ارجمند جناب آقای ضیایی دشتی
کارشناس محترم تامین منابع اداره کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه
بانهایت تاثر و تاسف فراوان در گذشت مادر گرامی و مومنه جنابعالی را به شما و خانواده محترم تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال برای آن بانوی سفر کرده علو درجات، رحمت و مغفرت الهی و برای بازماندگان آن مرحومه، صبر جمیل و اجر جزیل خواهانیم.
همکاران اداره کتابخانه ها و اسناد پژوهشگاه
#دسترسی_به_منابع_علمی
کتابخانه دیجیتال عربی (مکتبه نور) با دسترسی به متن منابع و امکان دانلود.
کتابخانه دیجیتال نور بوک (مکتبه نور) با مدیریت تعدادی از کشورهای عربی، هم اکنون شامل بیش از 800 هزار جلد کتاب بوده که حوزههای علمی متنوعی از جمله علوم انسانی و اسلامی را پوشش میدهد و دسترسی تمام متن به اکثر این منابع را فراهم آورده است.
لینک ورود به کتابخانه دیجیتال نور بوک: www.noor-book.com
@libisca
#جشنوار_بین_المللی_فارابی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان و مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی برگزار میکنند:
#چهاردهمین جشنواره بینالمللی فارابی، ویژه علوم انسانی و اسلامی
#آثار مورد پذیرش جشنواره همچون ادوار گذشته، در چهار قالب اصلی شامل «کتاب پژوهشی» (نسخه فیزیکی/ فایل الکترونیک)، «گزارش اختتامیافته پژوهش» (طرح پژوهشی)، «رساله دکتری» و «پایاننامه کارشناسی ارشد» است. افزون بر اینها، در دوره چهاردهم، قالب «مقاله پژوهشی در موضوع علوم انسانی اسلامی» (منتشرشده در مجلات علمی موردتأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و حوزههای علمیه) نیز مورد پذیرش است.
#آثاری که از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان اسفند ۱۴۰۰ منتشر و یا پایان یافتهاند، میتوانند در این دوره از جشنواره شرکت کنند.
#زمان ارسال آثار: 27 شهریور تا 10 آبان 1401.
تمامی پژوهشگران حوزه علوم انسانی و اسلامی میتوانند با مراجعه به سامانه جشنواره فارابی به نشانی www.farabiaward.ir از بیست و هفتم شهریورماه تا دهم آبانماه سال ۱۴۰۱، آثار علمی خود را ثبت کنند.
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
تجلی انسان در قرآن: تفسیر سوره انسان/ تالیف علی کریمی جهرمی/ انتشارات موسسه بوستان کتاب (قم)/ چاپ اول: 1401/ 304 صفحه.
سوره انسان از جمله سوره های با عظمت قرآن است که مفاهیم بلندی در پاسخ به شبهه افکنان درباره جبر و اختیار، سودمندی دین در شکل دادن به شخصیت آدمی، فضیلت پیامبر و اهل بیت مطهرش(ع) و خلقت بهشت و جهنم و ثواب و عقاب بیان کرده است و هر انسان منصفی را به تأمل در آنها فرا می خواند.
کتاب حاضر قسمتی مهم از معارف و اصول عقاید اسلامی و نیز بخش چشمگیری از اخلاق فاضله انسانی و زوایای از تاریخ اسلام را روشن می کند.
#سوره_انسان
#تفاسیر_شیعه
#سوره_دهر
#تفسیر_قرآن
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
برزخ در نگاه عقل و دین/ تالیف محمدباقر شریعتی سبزواری/ انتشارات موسسه بوستان کتاب (قم)/ چاپ اول: 1401/ 128 صفحه.
اثر پیش رو مجموعه استدلال های موجود در کتاب های دینی و پژوهش های کتابخانه ای و علمی درباره حیات پس از مرگ را بررسی و با توجه به میراث اصیل دین اسلام، آن ها را ارزیابی می کند.
این اثر در سه فصل تألیف شده است:
در فصل اول این اثر که با عنوان «چیستی مرگ و برزخ» نگارش یافته، پس از بیان مبحثی با عنوان تشییع ملائکه از مؤمنان، به روح و وضعیت آن پس از مرگ می پردازد و همچنین زندگی برزخی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و در پایان به برزخ در فرهنگ های دیگر اشاره دارد.
نویسنده در دومین فصل از این کتاب به دلایل وجود عالم برزخ پرداخته است.
سومین فصل، به «ماهیت عالم برزخ» اختصاص یافته، ضمن بیان فلسفه وجودی برزخ، حوادث شب قبر و فشار قبر و سؤال آن مورد بررسی قرار گرفته و بر همگانی نبودن بازپرسی تأکید شده است؛ در این فصل، همچنین پاسخی فلسفی به حیات قبر داده شده و در ادامه نیز حکمت تلقین مُرده، نماز میت، نقش اجتماعی مراسم تلقین، جایگاه عالم برزخ و جایگاه ارواح در برزخ تشریح شده است.
#برزخ
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
چراغ روشنیبخش: جستاری بر مشی سیاسی علامه طباطبایی/ تالیف محمد جعفربگلو/ انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 228 صفحه.
این کتاب بر آن است تا ضمن مروری بر حیات علمی آیتالله سید محمدحسین طباطبایی، مشی سیاسی و اجتماعی صاحب المیزان و نسبت ایشان با انقلاب اسلامی را مورد مداقه قرار دهد.
کتاب پیشرو مشتمل بر سه فصل است:
فصل نخست نگاهی به حیات علمی علامه سید محمدحسین طباطبایی دارد؛
فصل دوم، مشی سیاسی و اجتماعی صاحب المیزان را بررسی میکند. مقابله با آموزههای مارکسیستی، مواجهه با رژیم پهلوی، همراهی با نهضت اسلامی و گذری بر دیدگاهها و آرا علامه طباطبایی از مباحث این فصل است.
در این فصل همچنین ذیل گفتاری با عنوان «پاسخ به یک شبهه» به شبههای که درباره مخالفت علامه طباطبایی با انقلاب اسلامی مطرح شده است پاسخ داده میشود.
فصل سوم و پایانی نیز به رحلت علامه و واکنشهای افراد مختلف به درگذشت ایشان اشاره دارد.
#علامه_محمدحسین_طباطبایی
#انقلاب_اسلامی_ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
کلام و اخلاق در اندیشه سید مرتضی/ تالیف وحید پاشایی/ انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب (قم)/ چاپ اول: 1401/ 254 صفحه.
واکاوی مبانی نظری اخلاق به منظور دست یافتن به تفکری اخلاقی امری ضروری است که این نوشتار با تکیه بر اندیشه های کلامی سیدمرتضی علم الهدی(ره) از عقل گرایان به نام شیعه، با تبیین مبانی کلامی اخلاق راه را برای تدوین مبانی کلانتری همچون مبانی هستی شناسانه، معرفتشناسانه و معناشناسانه هموار کرده و به تشکیل یک نظام یکپارچه اخلاقی کمک می کند. مبانی معرفتشناختی، مبانی خدا شناختی با تکیه بر صفات و افعال الهی، مبانی انسانشناختی و مبانی جهانشناختی مرزهای گستردگی کلام در اخلاق را مشخص کرده و در راستای ارائه نظریه هنجاری، فرا اخلاقی و نظامی کلی در اخلاق نقش آفرین هستند.
#نظر_سیدمرتضی_درباره_اخلاق
#کلام_شیعه_امامیه
#اخلاق_اسلامی
🆔 @libisca