#تازه_های_نشر
پرتوی از تفسیر اهل بیت (ع)/ تالیف محمد محمدی ریشهری و عبدالهادی مسعودی/ انتشارات بنیاد پژوهشهای اسلامی (مشهد)/ 1398/ 2 جلد.
به گفته نویسندگان: "ما تفسیری ترتیبی تولید کرده ایم که شیوه آن برگرفته از شیوه تفسیری اهل بیت ع و نزدیک به آن است. همچنین، در باب چرایی تولید این اثر بیان شده است که: "مفسران پیشین به امکانات و فناوری هایی مانند رایانه و استفاده از کلیدواژه ها برای جستجو و گردآوری همه روایت های تفسیری، دسترسی نداشته اند. از این رو تنها توان گردآوری روایاتی را داشتند که ارتباطی صریح و روشن با آیه شریف قرآن داشته باشد، در حالی که در این تفسیر بسیاری از روایات غیر صریح نیز به دست آمده است. روش به کار رفته در این تفسیر، ده مرحله دارد که پتج مرحله نخست آن برای فهم متن است و شامل قطعه بندی متن، تعیین معنای کانونی، واژه پژوهی، اصطلاحشناسی، و فهم ساختار نحوی و بلاغی متن قرآن می شود. پنج مرحله دیگر نیز مفسر را به فهم مقصود الهی نزدیک می کند مانند سیاق شناسی، گردآوری اسباب نزول و روایات تفسیری و دیگر گام هایی که توضیح آنها در جلد نخست کتاب نشر یافته است.
کتاب حاضر شامل #دو مجلد است که #جلد اول به ارائه مبانی و روش تفسیر پرداخته و #جلددوم اختصاص به تفسیر سوره حمد دارد.
#تفسیر_قرآن
#تفاسیر_شیعه
🆔 @libisca
آخرین شماره فصلنامه سپهر سیاست/ پاییز 98/ انتشارات انجمن مطالعات سیاسی حوزه و دانشگاه آزاد اسلامی قم/ دسترسی به مقالات: http://se.journal.qom-iau.ac.ir/?_action=current
🆔 @libisca
آخرین شماره فصلنامه سپهر سیاست/ پاییز 98/ انتشارات انجمن مطالعات سیاسی حوزه و دانشگاه آزاد اسلامی قم/ دسترسی به مقالات: http://se.journal.qom-iau.ac.ir/?_action=current
1. بررسی ریشههای سیاسی و ایدئولوژیک جنبش حوثیها
احمد جانسیز؛ مصطفی تارین
2. روندهای منطقهای ایران در قبال بحران امنیتی در افغانستان
رضا سیمبر؛ دانیال رضاپور؛ علی اسکندری نسب
3. واکاوی جایگاه «آموزه تفاوت» در «نظریه عدالت جان رالز» و تبیین جامعه مطلوب متناسب با آن
حسن آرایش؛ سید مسعود حاصلی مفرد؛ محمد علی توانا
4. روانشناسی سیاسی حکام قاجار (مطالعه موردی: روانشناسی سیاسی ناصرالدین شاه براساس سفرنامه ایشان)
راحله روحانی؛ علی اکبر امینی
5. سازوکار عملیاتی برای توزیع منصفانه و ثمربخش فرصتها در روند توسعه: با تمرکز بر اصل 44
فاطمه قابل رحمت؛ سروش فتحی؛ مجید توسلی رکن آبادی؛ علی مرشدی زاد
6. بررسی زمینههای شکلگیری و عملکرد دکترین مسئولیت حمایت در حقوق بینالملل
محمدرضا حکاکزاده؛ آرزو بزرگ دعاگو
🆔 @libisca
واکاوی جایگاه آموزه تفاوت در نظریه عدالت جان رالز و تبیین جامعه مطلوب متناسب با آن.pdf
1.34M
#مقاله
واکاوی جایگاه «آموزه تفاوت» در «نظریه عدالت جان رالز» و تبیین جامعه مطلوب متناسب با آن
نویسندگان
حسن آرایش، سید مسعود حاصلی مفرد، محمد علی توانا
چکیده
نوشتار حاضر درپی پاسخگویی به این پرسش اساسی است که دلالتهای فلسفی «آموزه تفاوت» در نظریه «عدالت جان رالز» کدامند و این آموزه ترسیمگر کدامین جامعه مطلوب است؟ روش این مقاله تحلیلی و توصیفی بوده و نتایج نشان داد، «آموزه تفاوت» در نظریه «عدالت رالز»، درپی ایجاد زمینههای آزادی اساسی و برابر، برای همه شهروندان است، به گونهای که منطبق با واقعیات زندگی مدرن باشد. از همین رو، رالز، انسان را در مقام غایتی فینفسه تصور میکند که در قرارگاه وضع نخستین اولویت حق را بر خیر ترجیح میدهد و درپی ایجاد جامعهای بسامان برمیآید که مبتنی بر پذیرش مبانی تفاوت و تکثر میان همه انسانها باشد. جامعه مطلوب متناسب با آموزه تفاوت، جامعهای است که مبتنی بر اصول دموکراسی لیبرال، اقتصاد بازار و دولت رفاه میباشد و در آن انسانها در مقام شهروند با برداشتی سیاسی از بنیادهای تفاوت، عدالت را برقرار و به آراء یکدیگر احترام میگذارند.
🆔 @libisca
#معرفی_کتاب
تاویلگرایی در انحرافات مهدویت/ تالیف محمدعلی فلاح علیآباد/ به اهتمام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشکده مهدویت و آیندهپژوهی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/ 1397/ 411 صفحه.
تأویل در این نوشتار به معنای برداشت های باطنی از متن مقدس است اعم از اینکه در قالب مفهوم یا مصداق و مراد متکلم یا حتی حکمت و سبب نزول باشد. فرقه های انحرافی مدعی مهدویت، با عدم رعایت ضوابط تأویل صحیح و با توجه به ظرفیت ذاتی تأویل در ایجاد فرصت سوء استفاده از نصوص دینی به جهت توجیه عقائد فرقهای و تثبیت ادعای مهدویت رهبران فرقه از تأویل نصوص دینی بهره کامل برده اند که از این شیوه نادرست در این رساله، به تأویل گرایی فرقهها یاد شده است.
این جستار با رویکرد پژوهش توصیفی_تحلیلی و روش کتابخانه ای، در پی این بوده است که تأویل-گرایی در رویکرد به مهدویت در فرقه های انحرافی چگونه تحلیل و بررسی می شود؟ بر این اساس، کتاب حاضر با گونه شناسی و مقایسه تطبیقی تأویل گرایی در جریان های انحرافی به شاخصهها و مقایسه تطبیقی تأویل گرایی در جریان های انحرافی به شاخصهها و پیامدهای تأویل گرایی فرقه های انحرافی پرداخته و دربردارنده 5 فصل می باشد: 1. مفاهیم و کلیات. 2. تحلیل تاویل گرایی در موضوع مهدویت.3. تحلیل و بررسی گونه ها ی تاویل فرقه ها در موضوع مهدویت. 4. تحلیل و بررسی ویژگی های تاویل فرقه ها در موضوع مهدویت. 5. پیامدهای تاویل گرایی و پیشنهاد مقابله با آن
#انحرافات_مهدویت
#تاویل_گرایی_در_مهدویت
#مدعیان_مهدویت
#فرقه_های_انحرافی_مهدویت
🆔 @libisca
آخرین شماره فصلنامه علمی پژوهشی نقد و نظر در موضوع فلسفه و الاهیات/ پاییز 98/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/ دسترسی به مقالات: http://jpt.isca.ac.ir/issue_4597_4697_.html
🆔 @libisca
مندرجات آخرین شماره فصلنامه علمی پژوهشی نقد و نظر در موضوع فلسفه و الاهیات/ پاییز 98/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/ دسترسی به مقالات: http://jpt.isca.ac.ir/issue_4597_4697_.html
عوامل انگیزشی وحدتبخش برای رسیدن به یکپارچگی ایدئال در تمدن از دیدگاه علامه جعفری
علی اسدیان شمس (نویسنده مسئول)؛ عبدالله نصری
«امّت»، فراتر از تمدن در آینه قرآن
کوثر قاسمی؛ فتحیه فتاحیزاده (نویسنده مسئول)؛ حبیبالله بابایی
بازشناسی ساختارمند دانش و ارائه الگویی برای تولید و ترسیم آن در علوم اسلامی
محمدهادی یعقوبنژاد
تأملی بر جایگاه حقوق طبیعی در منظومه فکری استاد مطهری
بیژن منصوری
نقش فرهنگ در دینداری و شبکه معرفت دینی
قدرتالله قربانی
بررسی دیدگاه ویلیام آلستون دربارۀ ادراک عرفانی و نقد آن بر اساس آرای هوسرل و مرلوپونتی
کمال ملکیان؛ عیسی نجفی(نویسنده مسئول)
بررسی انتقادی ضوابط تکفیر معیّن از منظر ابنتیمیه
ابوالفضل فندرسکی(نویسنده مسئول)؛ علی اله بداشتی؛ احمد عابدی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
اخلاق: رویکردی کثرت گرایانه به نظریه اخلاق/ تالیف لارنس هینمن/ ترجمه میثم غلامی و .../ نشر کرگدن (تهران)/ 1398/ 792 صفحه.
لارنس هينمن، استاد بازنشسته فلسفه از دانشگاه سن ديگو آمريكا، در این کتاب تلاش کرده است تا نظریههای بنیادین فلسفه اخلاق را به صورت جامع گردآوری کند. اين كتاب، مقدمهای است بر سنتهای اخلاقی اصلي در تفكر اخلاقی، از جمله اخلاق فضيلت، سودگرايی و اخلاق وظيفهگرايانه. علاوه بر نظریههای اخلاقی، در این کتاب از مسائل اخلاقی امروزه ما هم سخن به میان آمده و نویسنده تلاش کرده است تا بدون تاکید بر نظریه اخلاقی خاص و با پیگیری رویکردی کثرتگرایانه، ابعاد آن مسائل را از منظرهای مختلف اخلاقی بررسی کند. دوازده فصل این کتاب عبارتند از: 1. دیدگاه اخلاقی، 2. درک تنوع باورهای اخلاقی، 3. اخلاق ناظر به فرمان الهی: اخلاق دینی، 4. اخلاق خودپسندی، 5. اخلاق ناظر به پیامدها: سودگرایی، 6. اخلاق وظیفه: ایمانوئل کانت، 7. اخلاق حقوق: نظریه های معاصر، 8. عدالت: از افلاطون تا رالز، 9. اخلاق منش: ارسطو و فیلسوفان معاصر ما، 10. اخلاق تنوع: جنسیت، 11. اخلاق تنوع: نژاد، قومیت و چندفرهنگی، 12. به کار بستن نظریههای اخلاق: سقط جنین، اعدام و مرگ آسان.
#اخلاق
🆔 @libisca
#معرفی_انجمن_های_علمی
"انجمن ایرانی روابط بین الملل" در سال 1385 به مرکزیت تهران تاسیس گردید. هدف از تاسیس انجمن، تقویت ارتباطات استادان این رشته و ارتقاء موقعیت و جایگاه رشته روابط بینالملل در داخل و نیز تقویت نگاه ایرانی به روابط بینالملل و تقویت همکاری های بینالمللی عنوان شده است. این انجمن دارای شعبه های متعدد دانشجویی در برخی دانشگاههای ایران از جمله دانشگاه آزاد واحد تهران، تحقیقات تهران، دانشگاه اصفهان، تربیت مدرس، دانشگاه تهران، خوارزمی، علامه طباطبایی، دانشگاه گیلان و فردوسی مشهد می باشد.
برگزاری #همایش های سالانه از جمله فعالیت های انجمن مذکور است و 27 بهمن ماه 1398 نیز قرار است #دهمین همایش خود را با عنوان "نظام بین الملل و نظم های درحال ظهور" برگزار نماید.
این انجمن همچنین دارای #نشریات علمی به شرح ذیل می باشد:
#فصلنامه پژوهش های روابط بین الملل: http://www.iisajournals.ir/
#فصلنامه سیاست جهانی: https://interpolitics.guilan.ac.ir/
اطلاعات بیشتر در وبسایت انجمن: http://iisa.ir/
🆔 @libisca
#معرفی_کتاب
تأثیر دیدگاههای فقهی بر قوانین کیفری در جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص/ تالیف اسماعیل آقاباباییبنی/ به اهتمام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، پژوهشکده فقه و حقوق/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی/1397/ 476 صفحه.
کتاب «تأثیر دیدگاههای فقهی بر قوانین کیفری در جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص» توسط دکتر اسماعیل آقابابائی بنی در گروه مسایل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق تهیه گردیده است.
در پشت جلد این کتاب آمده است: از جمله دغدغهها در قانونگذاری، تدوین قانون بر اساس مبانی شرعی است که اصول متعدد قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از جمله اصول۴ و ۹۴ بر آن تأکید دارد. قانونگذاری گر چه دامنه گستردهای را در بر میگیرد، کتاب حاضر به تأثیر پذیری قوانین از آرای فقهی در جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص پرداخته و پس از بیان مشکلاتی که در قانونگذاری مطرح است، از برخی قوانین ماهوی و شکلی متأثر از فقه به تفصیل بحث میکند. مسائل مطرح به مواردی اختصاص دارد که بیشترین تأثیر را از فقه داشته و در عمل با مشکلات یا نقدهایی مواجه بوده است. بررسی اقوال فقهی و پرداختن به ضرورتهای قانونگذاری در هر مسئله، راه حلی است که نوشته حاضر در پیش گرفته و به حسب مورد پیشنهادهایی برای اصلاح قوانین مورد بحث میدهد.
#فقه
#قانون_کیفری
#جرایم_علیه_اشخاص
#تمامیت_جسمانی
🆔 @libisca