#تازه_های_نشر
اصطلاحنامه مسائل جدید کلامی/ تدوین جمعی از محققان؛ تهیه پژوهشکده اطلاعات و مدارک اسلامی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1400/ 379 صفحه.
این اثر مشتمل بر۴۸۱۳ اصطلاح است که بر پایه ۱۰ رده اصلی سازماندهی و تدوین شده است که علاوه بر مقدمه ای نسبتا بلند که به چیستی و کاربردهای اصطلاح نامه به ویژه در علوم اسلامی و همچنین مختصات مسایل جدید کلامی اشاره دارد؛ اصطلاحات مسایل جدید کلامی را در سه بخش به هم پیوسته نمایش داده است:
۱ـ نمايش الفبايى: بخشى كه در آن اصطلاحات در نظم الفبايى آورده شده كه حاوى اصطلاحات مرجح و غير مرجح است و استفاده براى هر گونه مراجعه كنندهاى را آسان می کند. نمایه سازان ، فهرست نویسان وعموم مراجعان از این بخش بهره می گیرند.
۲ ـ نمايش نظام يافته: بخشى كه در آن، اصطلاحات در مجموعه ها و گروه هاى هم موضوع رده بندى شده اند.اين قسمت در واقع يك فهرست رده بندى شده نسبت به بخش الفبايى است دراین روش مرور تمامی موضوعات در حوزه موضوعی خاص، از بالا ترین رده تا پایین ترین زیر بخش، قابل مشاهده است.
۳- نمایش سلسله مراتبی: در اين نمايش، اصطلاحات و روابط سلسله مراتبى (اعم واخص) آنها به شكل دو بعدى (فراتر و فروتر، حاكم و تابع) منعكس مى شوند؛ به گونه ای كه ساختار و نظام معناییِ اعم و اخصیِ حاکم برحوزه موضوعیِ کلام جدید، قابل مشاهده و پیگیری است.
#اصطلاحات_کلامی
#اصطلاحنامه_کلام
#کلام_اسلامی
🆔 @libisca
#وبینار_نقد_کتاب
انجمن علمی جامعه شناسی سیاسی ایران با همکاری دفتر استانی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های گیلان و گروه معارف و الهیات دانشگاه گیلان برگزار می کند:
وبینار معرفی، نقد و بررسی کتاب «الگوهای دموکراسی ایرانی» نوشته سید ابراهیم سرپرست سادات/ انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی.
زمان: چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰.
لینک ورود به وبینار: https://meeting.atu.ac.ir/ch/anjoman-int
برای حاضران در این وبینار گواهی صادر می شود.
🆔 @libisca
#معرفی_کتاب
چگونه غرب خدا را واقعا از دست داد؟: نظریهای جدید درباره سکولاریزاسیون/ تالیف مری ایبراشتات؛ ترجمه محمد معماریان/ انتشارات ترجمان علوم انسانی (تهران)/ چاپ دوم: 1398/ 320 صفحه.
نظريههاي رايج سکولاريزاسيون ميگويند که در غرب ابتدا دين روبه افول گذاشت و در پي آن بخش مهمي از دگرگونيهاي ساختاري اين جامعه، ازجمله فروپاشي خانواده، رخ داد. اما مري ايبرشتات در کتاب حاضر اين فهم متعارف را به چالش ميکشد و با ارائۀ شواهد و مستندات متعدد فرضيهاي ديگر را با قوّت مطرح ميسازد: خانواده و ايمان مثل دو رشته دياناي به هم گره خوردهاند و با پاره شدن رشتۀ خانواده ايمان نيز از بين ميرود؛ افول مسيحيت و فروپاشي خانواده در غرب باوجود خاستگاههاي مستقل دستدردست هم پيش رفتهاند. راجر اسکروتن درباره اين کتاب ميگويد: شرح ايبرشتات از فرازوفرود دو نهاد خانواده و دين و همبستگي اين دو باهم بسيار قانعکننده، مستدل و دقيق است.
مطالب کتاب حاضر به شرح ذیل تدوین شده است:
1.آیا اصلا سکولاریزاسیون وجود دارد؟
2.روایت متعارف درباره اینکه غرب چطور خدا را از دست داد، چه میگوید؟
3.شواهد اقتضائی در دفاع از عامل خانواده: قسمت اول؛
4. شواهد اقتضائی در دفاع از عامل خانواده: قسمت دوم؛
5. شواهد اقتضائی در دفاع از عامل خانواده: قسمت سوم؛
6.خودکشی مساعدتی دین؛
7.کنار هم گذاشتن تمام قطعهها؛ به سوی یک انسانشناسی بدیل از باور مسیحی؛
8.آینده ایمان و خانواده؛ پرونده نگاه بدبینانه؛
9.آینده مسیحیت و خانواده؛ پرونده نگاه خوشبینانه.
#سکولاریزاسیون
#الهیات_غیردینی
#دنیاگرایی
🆔 @libisca
#همایش
انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می کنند:
همایش ملی "جریانشناسی تدبر قرآن کریم و ظرفیتهای اجتماعی آن در ایران معاصر"
مهلت ارسال چکیده مقالات: 15 خرداد 1400.
مهلت ارسال مقالات کامل: 15 تیر 1400.
زمان برگزاری همایش: 23 تیر 1400.
ارسال چکیده و اصل مقالات به آدرس: tadaborhamayesh@gmail.com
🆔 @libisca
#وبینار_علمی_بین_المللی
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و رایزنی فرهنگی ایران در اسپانیا برگزار میکند:
وبینار بینالمللی "اخلاقی زیستن از منظر عرفای اسلام و مسیحیت"
دانشگاه عرفان کاتولیک آبیلا، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیگر نهادهای فرهنگیای هستند که در این وبینار مشارکت خواهند داشت.
زمان برگزاری: سه شنبه، 28 اردیبهشت 1400، ساعت 12.
لینک ورود به وبینار: https://www.skyroom.online/ch/raahbargroup91/erfan
🆔 @libisca
#دسترسی_به_منابع_علمی
کتابخانه دیجیتال عربی با دسترسی به متن منابع و امکان دانلود.
این مجموعه با مدیریت دانشگاه نیویورک در ابوظبی، هم اکنون شامل 16000 جلد کتاب بوده و بیشترین پوشش موضوعی آن علوم انسانی و اسلامی است.
لینک ورود به کتابخانه دیجیتال عربی: http://dlib.nyu.edu/aco/
🆔 @libisca
#چکیده_مقالات_همایش_بزرگداشت_ملاصدرا (1400)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد حکمت اسلامی صدرا، این بنیاد همه ساله بمناسبت یکم خردادماه، روز بزرگداشت ملاصدرا، همایشی در نکوداشت مقام علمی این حکیم برجسته ایرانی و نیز تکریم و ارتقاء جایگاه حکمت و فلسفه اسلامی در کشور برگزار میکند.
همایش امسال (1400) به تحلیل و تبیین چرایی پیدایش بحرانهای زیستمحیطی، ازجمله مشکلات ناشی از شیوع بیماری کوید 19، اختصاص یافته که ذیل عنوان «فلسفه و تعامل جهان و انسان» برگزار میگردد.
پس از فراخوان عمومی مقاله همايش، در مدت مقرر، یکصد مقاله از اساتيد، صاحبنظران و پژوهشگران حوزه و دانشگاه به دبيرخانه همايش واصل گرديد كه از آن ميان، ۷۳ عنوان چكيده مقاله در شوراي علمي همايش پذيرفته شد. مجموعه اين چکيدهها در یک کتابچه گرد آمده که نسخه الکترونیک آن از این طریق منتشر میگردد.
لینک دریافت چکیده مقالات: http://www.mullasadra.org/new_site/persian/Conferences/1400/Abstract-1400.pdf
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
مبانی تحول علوم انسانی با رویکرد قرآنی/ تالیف یاسر ملکی/ انتشارات مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی (آفتاب توسعه: تهران)/ چاپ اول: 1400/ 280 صفحه.
کتابی پیش رو با هدف برجسته کردن موضع قرآن کریم، در قبال انسان و علم به عنوان دو مبنای اصلی تحول در علوم انسانی تألیف شده است. بیتردید هر نوع تلقی درباره ماهیت علم و ماهیت انسان، تأثیر مستقیمی روی محتوای علوم انسانی گذاشته و مبنا و بنای این علوم را دستخوش تغییر خواهد کرد. آنچه مسلم است قرآن کریم، از زاویه خاصی به شخصیت انسان و ساختمان علم مینگرد و همین مسئله لزوم بازنگری در علوم انسانی مدرن را بیش از پیش اثبات میکند. آنچه در این اثر خودنمایی می کند نگاه انتقادی به علوم انسانی مدرن و ارائه دلالت های تحول برای تأسیس علوم انسانی نوین است.
محتوای کتاب حاضر به قرار ذیل است:
1. سیر تکوینی علوم انسانی؛
2. مبانی انسانشناسی علم از منظر قرآن و اومانیسم؛
3. هویت علوم انسانی؛
4. دلالتهای تحولی علوم انسانی با رویکرد قرآنی؛
5. جمعبندی و نتیجهگیری.
#قرآن_و_علوم_انسانی
#علوم_اسلامی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
اشاعره و ماتريديه در جهان معاصر/ تالیف سید لطفالله جلالی/ انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب (قم)/ چاپ اول: 1400/ 204 صفحه.
تنوع مکاتب فکری در جهان اسلام، باعث بالندگی اندیشه ها بوده و مذاهب گوناگونی در تاریخ اندیشه اسلامی ظهور کرده اند که هر یک برداشت ویژه خود از دین را عرضه کرده اند. در جهان کنونی دو مذهب کلامی اشاعره و ماتریدیه اکثریت اهل سنت را تشکیل می دهند. این کتاب به اختصار به معرفی وضعیت موجود این دو مذهب و بحث از مهم ترین گرایش های فکری، شخصیت های برجسته و کانون فکری آنان می پردازد.
#اشاعره
#اشعری
#ماتریدیه
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
آفاق حقیقت در سپهر شریعت/ گفتگوی حامد زارع با سیدمصطفی محققداماد/ انتشارات ققنوس (تهران)/ چاپ اول: 1400/ 191 صفحه.
آنچه در این کتاب آمده ترجمان چندین سال مراوده مکاتبه و مصاحبه حامد زارع با سید مصطفی محقق داماد است که رویه و سویه علمی آن مبتنی بر ارائه پاسخی اصولی و فقهی به بحرانهای دوران کنونی است.
اینکتاب ۶ فصل اصلی دارد:
1.زندگی و کارنامه فکری؛
2. فقه و اصول؛
3. تاریخ اندیشه؛
4.اندیشه معاصر؛
5. فلسفه اسلامی؛
6.معارف دینی.
به جز اینفصول، «مقدمه» به قلم حامد زارع، «درباره سیدمصطفی محقق داماد» نوشته رسول جعفریان و «پیشگفتار» به قلم محقق داماد، از دیگر بخشهای مختلف اینکتاب هستند.
#محقق_داماد
#اصول_فقه
#مشائیان
#فلسفه_فقه
#فلسفه_اسلامی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
معنای زندگی (در خوانش انتقادی نیچه، کامو و سارتر)/ تالیف اسماعیل علیخانی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی: قم/ چاپ اول: 1400/ 314 صفحه.
یکی از مکتبهای فلسفی که تا حد زیادی به مسئله معنای زندگی پرداخته، اگزیستانسیالیسم است؛ در کتاب «معنای زندگی (در خوانش انتقادی نیچه، کامو و سارتر)»، به بررسی انتقادی اندیشههای سه تن از خداناباوران برجستۀ مکتب اگزیستانسیالیسم، یعنی نیچه، سارتر و کامو دربارۀ معنای زندگی پرداخته شده است.
برای این منظور نویسنده کتاب، نخست به توصیف دیدگاه این سه متفکر دربارۀ معنای زندگی در سایۀ خداناباوری پرداخته و سپس با رهیافتی انتقادی، اندیشهها و مبانی این متفکران را نقد کرده است.
بر این اساس مطالب کتاب حاضر در چهار فصل و یک جمع بندی انتقادی تدوین گردیده است:
1.کلیات
2.نیچه و معنای زندگی
3.سارتر و معنای زندگی
4.کامو و معنای زندگی
#زندگی
#مرگ
#نیچه
#آلبر_کامو
#سارتر
#اگزیستانسیالیسم
#دین_و_اخلاق
🆔 @libisca
✅نشست علمی حکمت سیاسی متعالیه
⬅️فلسفه امنیت از منظر حکمت متعالیه
❎نشست اول:دلالت های امنیتی مشهد پنجم الشواهد الربوبیه
👤ارائه دهنده:حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی
👤دبیر علمی:جناب آقای دکتر رجبعلی اسفندیار
⏰زمان: چهارشنبه ۱۴۰۰/۳/۵ ساعت ۱۱ الی ۱۳
⬅️مکان:قم-پردیسان-انتهای بلوار دانشگاه-پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی-طبقه دوم-تالار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
💠مجری:پژوهشکده علوم واندیشه سیاسی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
⬅️لینک ورود به جلسه
🌐http://Dte.bz/danaee
انتشار شماره بیستم فصلنامه تحقیقات بنیادین علوم انسانی / انتشارات مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا/ دسترسی به مقالات: http://frh.sccsr.ac.ir/browse.php?cur=1&slct_pg_id=46&sid=1&slc_lang=fa
🆔 @libisca
فهرست مقالات شماره بیستم فصلنامه تحقیقات بنیادین علوم انسانی / انتشارات مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا/ دسترسی به مقالات: http://frh.sccsr.ac.ir/browse.php?cur=1&slct_pg_id=46&sid=1&slc_lang=fa
روششناسی مقولات بنیادین در اندیشۀ محمد عابدالجابری
عطاءالله رفیعی آتانی، محسن سلگی
مدل حکمرانی در قرآن کریم؛ براساس کلیدواژۀ تبعیت
حمید ایزدبخش، مجتبی جوادی
نظارت بر قدرت سیاسی براساس رویکرد علوم انسانی اسلامی (نظارت ولایی)
سید سجاد ایزدهی
نقش غیبت امام عصر (عجلالله تعالی فرجه) در دولتسازی
محسن مهاجرنیا
مقایسۀ تطبیقی مبانی و اصول توسعۀ پایدار شهری با اصول شهرسازی اسلامی
مرتضی میرغلامی، محمدرامین رحیمیان
تحلیل نقش خداباوری در کارکردهای علوم انسانی دستوری از منظر آیتالله مصباح یزدی (رحمهالله علیه)
علیرضا رجبی، محمدعلی محیطی اردکان
🆔 @libisca
#بازگشایی_بخش_امانت_کتابخانه_های_عمومی
به گزارش روابط عمومی اداره کل نهاد کتابخانههای عمومی استان قم، بخش امانت حضوری در کتابخانههای عمومی استان قم آغاز به کار کرد.
بنابر اعلام روابط عمومی این نهاد، خدمات امانت حضوری به مراجعان کتابخانههای عمومی با حفظ و رعایت پروتکلهای بهداشتی از 6 خرداد 1400 انجام میشود.
در عین حال، #سالنهای مطالعه جهت حفظ فاصله گذاری اجتماعی و قطع زنجیره گسترش ویروس کووید ۱۹ تا اطلاع ثانوی #تعطیل است و بازگشایی سالنهای مطالعه منوط به کسب مجوز از سوی ستاد ملی کرونا و ستاد استانی است.
🆔 @libisca
#فراخوان_مقاله_همایش
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی برگزار میکند:
"ششمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی"
محورهای کلی کنگره:
محورهای میانرشتهای:
فلسفه و روششناسی علوم انسانی اسلامی
مدیریت تحول علوم انسانی
الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
قرآن و علوم انسانی
سیاست گذاری عمومی و حکمرانی اسلامی
محورهای رشتهای:
اقتصاد اسلامی
تعلیم و تربیت اسلامی
ارتباطات و جامعهشناسی اسلامی
روانشناسی اسلامی
علوم سیاسی اسلامی
فقه و حقوق اسلامی
مدیریت اسلامی
شهرسازی و معماری اسلامی
هنر اسلامی
مهلت ارسال چکیده مقالات: 31 خرداد 1400.
مهلت ارسال اصل مقالات: 31 مرداد 1400.
زمان برگزاری کنگره: آبان 1400.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت کنگره مراجعه نمایند:
http://icih.ir
🆔 @libisca
#طرح_بهارانه_کتاب
به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، طرح بهاره کتاب با #تخفیف 20 درصد در سراسر کشور آغاز شده است. در این طرح، #سقف خرید کتاب برای هر خریدار 200 هزار تومان میباشد.
زمان اجرای طرح: 17 تا 23 خرداد 1400.
اسامی و مشخصات کتابفروشیهای عضو طرح «بهارانه کتاب ١٤٠٠» به تفکیک هر استان در وبسایت مربوطه و با کلیک بر روی نقشه قابل مشاهده است:
https://tarh.ketab.ir/SearchBookShop.aspx
🆔 @libisca
#وبینار_علمی
گروه آموزشی علوم قرآن و حدیث دانشگاه قم با همکاری معاونت پژوهشی دانشکده الهیات و معارف اسلامی برگزار میکند:
وبینار علمی «تاریخ متن قرآن» با کلان پروژه corpus coranicum
این وبینار با حضور دکتر میشائیل مارکس دکترای اسلام شناسی مدیر پروژه کورپس کورانیکوم فرهنگستان علوم برلین-برندنبورگ برگزار میشود.
زمان برگزاری: چهارشنبه، 19 خرداد 1400، ساعت 17:30 تا 19:30.
لینک ورود به وبینار: www.aparat.com/university_of_qom1/live
🆔 @libisca
#همایش
جامعه المصطفی العالمیه شعبه خراسان برگزار میکند:
اولین کنفرانس بینالمللی "تبلیغ جهانی دین، چالشها، فرصتها و تجارب در عرصه بینالملل"
مهلت ارسال مقالات: 1 شهریور 1400.
زمان برگزاری: 25 شهریور 1400.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت کنفرانس مراجعه نمایند: http://grconf.ir/fa
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
خدا به روایت قرآن: بررسی ادبی- انتقادی/ تالیف جک مایلز؛ ترجمه صالح طباطبایی/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1400/ 309 صفحه.
نویسنده در کتاب حاضر به بررسی نقادانهی روایت قرآن از خدای اسلام و مقایسهی آن با روایت کتاب مقدس از یهوه (خدا) پرداخته است. او در این کتاب به خدا نه همچون ذات الوهی محض که بهمنزلهی شخصیت اصلی روایتهای قرآن و کتاب مقدس نگریسته و، از این رو، از شیوههای نقد ادبی در بررسی خود بهره گرفته است. از این نظر، کتاب خدا به روایت قرآن را میتوان در نوع خود اثری منحصربهفرد دانست. مایلز بررسی تطبیقی خود را دربارهی اوصاف خداوند از داستان آدم و حوّا آغاز میکند و آن را با رویارویی فرزندان آدم، توفان نوح، داستان ابراهیم و پدرش، فرزندان ابراهیم، داستان موسی و بنیاسرائیل و سرانجام با روایت قرآن از داستان عیسی و مادرش پی میجوید.
مایلز در مؤخره کتاب کوشیده است تا به پرسش خطیری پاسخ گوید: «آیا قرآن کلام خداست؟». پاسخی که مایلز به این پرسش مهم میدهد چندان تأملبرانگیز است که ایبسا حتی نظر دینپژوهان و پژوهشگران علم کلام نوین را به خود جلب کند. پیوست پایانی کتاب درباره شیطان و زندگی بازپسین در قرآن و کتاب مقدس نیز به همین اندازه خواندنی است.
#خدا_در_قرآن
#خدا_در_کتاب_مقدس
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
اصول فقه و نقد هرمنوتیک فلسفی: مبانی و پیشفرضها/ تالیف مسعود فیاضی/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1400/ 428 صفحه.
کتاب حاضر به «مبانی و پیشفرض های “نظریه فهم متن” در دانش اصول فقه در قیاس با آموزههای هرمنوتیک فلسفی» میپردازد . از این رو محدوده و قلمرو مباحث کتاب از سه جهت محدود میشود.
از جهت اول به مبانی محدود است. یعنی تنها باید در خصوص مبانی بحث کند و به تنقیح آنها بپردازد. مراد از مبانی نیز اصول موضوعه علم که به عنوان پایه و اصل مسلم علم، تلقی به قبول شده و نظریهها و مسائل علم مبتنی بر آنها شکل میگیرند، است.
از جهت دوم به مبانی و پیش فرضهای “نظریه فهم متن” در دانش اصول فقه محدود است.
از جهت سوم نیز به مبانیای محدود است که تنها از سوی هرمنوتیک فلسفی که از سوی هانس گئورگ گادامر و مبتنی بر اندیشههای مارتین هایدگر مطرح شده است، محل بحث قرار گرفتهاند. به این مبانی از جهت اینکه از سوی هرمنوتیک فلسفی مورد بحث قرار گرفتهاند “مبانی هرمنوتیکی” گفته میشود.
#اصول_فقه
#هرمنوتیک
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
رهبری اخلاق/ تالیف کنت دانلوی و کیس واکر؛ ترجمه مجتبی ابراهيمی/ انتشارات پایان (تهران)/ چاپ اول: 1400/ 208 صفحه.
به اعتقاد نویسنده کتاب، این یک دیدگاه بنیادی است که مردم مهم هستند و باید آنها را از تصمیمات خود آگاه کنیم و به عنوان نیروهای سیاسی کمترین مقاومت را در برابر آنها داشته باشیم یا حداقل از نظر روحی و روانی از آنها پیروی کنیم و این یعنی سازش، بی اهمیت قرار دادن و کوچک شمردن خودمان. تا عظمت هدفمندی کارها و تصمیماتمان را به بهترین شکل به آنها معرفی کنیم و برای منافع آنها بکوشیم و به کسانی که درگیر تصمیمگیری ما هستند و از تصمیمات ما تاثیر میپذیرند احترام بگذاریم.
#مسائل_اخلاقی
#اخلاق_حرفه_ای_مربیان
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
واکاوی سینمای دینی و نظام مسائل فقه هنر هفتم/ تالیف علی نهاوندی/ انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار (ع): قم/ چاپ اول: 1400/ 204 صفحه.
امروزه صنعت سینما و هنر هفتم به عنوان یکی از بنیانهای مهم فرهنگساز جامعه، کاربرد شگرفی یافته است. فقه شیعه که بهحق مدعی پاسخگویی به همۀ نیازهای بشری است، باید در مورد سینما، موضعی شفاف، ژرفنگر و واقعبینانه داشته باشد.
بهسبب گرایش جهانی به هنر سینما و گسترش و نفوذ صنعت آن و از آنجا که این صنعت از منظر هنری، رسانهای و تجاری میتواند دارای احکام و ضوابط شرعی خاصی باشد، ضرورت طرح این موضوع در فقه تأکید بیشتری مییابد.
تلاش اصلی این تحقیق اگر چه شناسایی و کشف نظام مسائل فقهی این صنعت بزرگ فرهنگساز و هنر هفتم است؛ لکن در ابتدا به واکاوی مختصری از دیدگاههای اندیشمندان معاصر و بزرگان حوزه دین از مؤلفههای سینمای دینی پرداخته میشود.
اثرگذاری و نفوذ گسترده هنر هفتم در ابعاد مختلف بینشی، کنشی و گرایشی در سطح فردی و اجتماعی است که باید فقه در این باره اظهار نظر نموده و ضوابط فقهی آنرا تبیین نماید. لذا شبکه مسائل فقهی سینما، مجموعه مسائل، دغدغهها و نیازهایی است که بشر امروز در زندگی خود در حیطههای فقهی و دستوری دین با آنها مواجه است و برای دستیابی به پاسخ آنها تلاش میکند.
#دین_در_سینما
#فقه_در_سینما
#هنر_هفتم
#فقه_سینما
#سینمای_ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
پاداشهای دنیوی و اخروی (بررسی مقایسهای از منظر قرآن)/ تالیف فرزانه سبحانی چگینی/ انتشارات جامعه الزهرا (س): قم/ چاپ اول: 1400/ 172 صفحه.
حقیقت پاداش در دنیا و آخرت تکوینی است و در قالب نظام علّى و معلولی محقق میشود. پاداشهای یاد شده در قرآن را میتوان به دنیوی و اخروی تقسیم کرد. پاداشهای دنیا و آخرت در شرایط و موجبات با هم اشتراک دارند؛ به این معنا که عموماً عوامل و شرایطی که پاداشهای دنیایی را برای انسان به ارمغان میآورند، با عواملی که موجب رسیدن به پاداشهای نیک اخروی میشوند، یکی میباشند. از سوی دیگر پاداشهای دنیوی و اخروی تفاوتهایی نیز با هم دارند. در این کتاب به بیان اشتراکات و تفاوتهای این دو نوع پاداش پرداخته میشود.
این کتاب در چهار فصل تدوین شده که فصل اول به موضوع «مفهوم و حقیقت پاداش»، فصل دوم «پاداشهای دنیوی و اخروی»، فصل سوم «وجوه اشتراک پاداشهای دنیوی و اخروی» و فصل چهارم« وجوه افتراق پاداشهای دنیوی و اخروی» میپردازد.
#ثواب_و_عقاب_در_قرآن
#ثواب_و_عقاب_اخروی
#پاداش_دنیوی
#پاداش_اخروی
🆔 @libisca