12.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اتفاقاتی میافتد که مادر مریدا تبدیل به خرس میشود، حالا از اینجا به بعد تاس مریدا جفت شش میآید و معادلات در داستان به نفع او تغییر میکند.
مادر و دختر زندگی در جنگل را تجربه میکنند.
مادر سنتی با اینکه خرس شده، میخواهد هنوز معتقد به ارزشهای باشد، اما متوجه میشود چقدر عقایدش ناکارآمد است. حالا این مریدا است که راه و رسم زندگی را به مادر میآموزد.
برای مثال مادر که مخالف جدی تیروکمان از اول داستان تا اینجا بوده، حالا ضرورت آن را وقتی ماهی کباب شده میل میکند، به خوبی میفهمد.
در یک سکانسی مادر(ملکه) تاج را از سرش بر میدارد و فراموش میکند آن را بردارد و تاج در جنگل میماند. و این عدول مادر از ارزشهایش به تفکر مریدا است.
موسیقیای هم که در این سکانس پخش میشود مدام از محدودیت ، و رهایی و آزاد شدن میگوید. و اینکه چه خوب بود در کنار هم(مریدا) باشیم و اختلاف نداشته باشیم.
6.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در ادامه مادر متنبه شده و به اشتباه خود پی میبرد و وقتی در تلاش است به اتاق خود رفته و به کارهای زشتش فکر کند. مریدا در یک نطق طوفانی میگوید من و مادرم تصمیم گرفتیم #سنت_شکنی کنیم و ازدواج کنسل است.
عقاید اومانیستی اش را بیان میکند. حالا واکنش خان ها، تأکید چندباره سازنده روی #گسل_نسلی نشان میدهد. چون پدرها شوک شدهاند و مخالفاند، و پسرانشان موافق.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در آخر هم مادر ظاهرا و باطنا با نگرش مریدا همراه میشود، سوار اسب شده و موهایش هم مثل مریدا افشون میکند.
حرفهای مادر هم اشتباه بود، چون با زیر پا گذاشتن سنتها، جنگی رخ نمیدهد و اتحادی شکسته نمیشود.
سنتها و ارزشهای مادر هم کشک قلمداد میشود. و همه چیز به خوبی و خوشی تمام میشود.
امروز در جامعه شکاف بزرگی بین عقاید سنتی نسل قبل و عقاید مدرن نسل جدید حس میشود. که در پاییز١۴٠١ شعلهورتر از همیشه زبانه کشید. مادرانی چادری و معتقد، و دخترانی که هیچ سنخیتی با ارزشهای والدینشان ندارند. این اتفاق دلایلی بسیاری دارد، این انیمیشنها هم میتواند یکی از دلایلش باشد.
هدف این یادداشتها نقد مفصل یک انیمیشن نیست، بلکه جریانشناسی یک موضوع در چندین انیمیشن است. اگر مایل بودید، نقد مفصل انیمیشن دلیر را اینجا بخوانید و اینجا ببینید.
هدایت شده از LightHouse | نقد فیلم
🌕 گسل نسلی، پیش بسوی شکستن تابوها و زیر پا گذاشتن سنتها
بخش دوم: انیمیشن موآنا(Moana)
🔦 این انیمیشن هم روایتش شبیه دلیر هستش از یه تضاد بین موآنا و پدرش شروع میشه موآنا میخواد جزیره رو ترک کنه پدرش میگه که نه آینده همینجاست، توی جزیره.
🔦 ادامه اش باز هم تکراریه، پدره میخواد اون رئیس قبیله بشه و سنت های اجدادی رو احیا کنه دختره هم فکر و ذکرش فقط دریاست یه مدتی انکار و قایم میکنه و تو یه مرحله دیگه دو دل هستش و با خودش درگیره و آخرشم میشه عصیان و انتحار.
🔦 میبیند که مطلق این آثار انگار با سنت ها مشکل دارن آخرش هم دختره به جای سنگ یه صدف میگذاره روی کوه، چقدر شاعرانه! سیر داستان یجوریه که باز حق رو به دختره میده که سنت ها رو زیر پا بذاره و با یه نمایش قهرمانانه دنیا رو نجات بده!
#نقد_انیمیشن
#زنجیره_رسانه
#موآنا
@lightHouse3 || متون بلند و ارائه کامل
@LightHouse2 || نقد فیلم و سریال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از ابتدا یک تضادی بین پدر و دختر(موآنا) نشان داده میشود.
موآنا دوست دارد جزیره را ترک کرده و دل را به دریا بزند، اما پدر مخالف است و معتقد است آینده همینجا است، در جزیره.
در ادامه پدر مدام میخواهد دخترش را آماده کند، تا بعد از او رئیس قبیله شود و #سنت ها را بجا آورد.
در مقابل موآنا هم از هیچ فرصتی برای نشان دادن علاقهاش(دریا) فروگذار نیست.