🔴مردم و روشنفكران
سيد عطاءالله مهاجراني
با توجه به تجربهام در سفر يك ماهه به نجف اشرف و عراق، در مقالهاي به اين نكته اشاره كردم كه ميتوان ميان دنياي مجازي به معناي همين فضاي توييتر و اينستاگرام و... دنياي حقيقي تفاوت قائل شد. اجتماعات ميليوني مردم ايران در سوگ و فقدان شهيدان خدمت، شاهدي بود كه از راه رسيد و اين دوگانگي و تفاوت را بيشتر نشان داد. در فضاي مجازي گفته ميشد كه مردم ايران از فقدان ابراهيم رييسي و همراهان در فاجعه سقوط بالگرد نه تنها متاسف نيستند، بلكه خوشحالند. نشانههايي از خوشحالي مانند رقص و پايكوبي و برهنگي كه البته معلوم نبود كي و كجاست، منتشر كردند. اما در دنياي حقيقي در تبريز و قم و تهران و مشهد، حكايت ديگري جاري بود. دريايي از مردم در خيابانها و ميدانها جاري شده بود.خوشبختانه نمايندگان رسانههاي جهاني كه هوشمندانه دعوت شده بودند، گوشههايي از واقعيت دنياي حقيقي را منتشر كردند. مي خواهم به تجربه بسيار مهم داستايفسكي در «دفتر يادداشت روزانه يك نويسنده» اشاره كنم. اين كتاب با ترجمه ابراهيم يونسي و در سه جلد و ۱۵۰۰ صفحه به زبان فارسي ترجمه شده است. كتاب بيمانندي است و در تاريخ ادبيات و فرهنگ بينظير، داستايفسكي درست در نيمه دوم دهه پنجاه سالگي خود، در اوج آفرينندگي و كمال شخصيتي، در سالهاي ۱۸۷۶ تا ۱۸۸۰، يادداشت روزانه را نوشته و به بررسي و تحليل مهمترين مسائل آن روزگار روسيه پرداخته است. در تمام يادداشتها، موضوع دوگانگي مردم روسيه و روشنفكران يا نخبگان سياسي و فرهنگي و اجتماعي تكرار ميشود. وقتي نوشته داستايفسكي را با دقت ميخوانيم، ميبينيم، گويي ما در ايران امروز با چنان دوگانهاي رويارو هستيم. روشنفكراني كه حال و هوا و ارزشها و زبانشان با مردم متفاوت است. مردم را دستكم ميگيرند و بلكه تحقير ميكنند. نگاهشان به ارزشهاي آن سوي مرزهاست. سكولار از دهانشان نميافتد! باورهاي ديني و اخلاقي مردم را طرد ميكنند. امر مقدس نداريم!به توانايي ملي باور ندارند.
اما در مواجهه با واقعيت مردم سرگشته ميشوند. البته اين شهامت و صراحت را ندارند كه اقرار كنند مردم را درست نشناخته بودند. برعكس وقتي با واكنش مردم رويارو ميشوند، به تحريف واقعيت ميپردازند. مردم را ناآگاه تلقي ميكنند، روشنفكران روسي خود را در برابر اروپا به معني آلمان و انگلستان و فرانسه ناچيز و بلكه زبون احساس ميكردند، رمانهاي تولستوي آينه اين استحاله به ويژه در تشبث روشنفكران و نخبگان به فرانسه داني و فرانسه پراني است. داستايفسكي نوشته است: «ميگفتند (روشنفكران) كه ما كشوري ناچيز و فقير و بياهميت هستيم. با تمسخر به همه اطمينان ميدادند كه ما چيزي به نام «روح ملي» نداريم، زيرا ملت و مردمي نداريم و بين رهبري سياسي و مردم وحدتي نيست. نيهيليسم همه چيز را جويده است و سربازان تفنگهايشان را زمين مياندازند و مثل گله گوسفند فرار ميكنند و مهمات و تداركات نداريم و خودمان خوب ميدانيم كه توپ ميزنيم! و پا را زيادتر از حدمان دراز كردهايم.» (۱) ببينيد چقدر اين حرفها آشناست! گفتند امريكا ظرف يك ساعت ميتواند تمام توان دفاعي ايران را نابود كند. عينالاسد اتفاق افتاد. گفتند ايران جرات مقابله با اسراييل را ندارد، وعده صادق اتفاق افتاد. گفتند مردم عليه نظام هستند و نظام ۸ درصد بيشتر طرفدار ندارد. درياي جمعيت مردم به تكاپو درآمد. گفتند رهبري كاريزمايش با خاك يكسان شده است! ديدند با يك جمله آيتالله خامنهاي و آرامشي كه در كلام ايشان بود، ملت و كشوري كه نه مجلس داشت و نه رييسجمهور، مثل سرو ايستاد و قامت خم نكرد و كمترين اختلالي در اداره كشور پيش نيامد و عمق اقتدار ملت و كشور و نظام بيشتر شد.همسايگان و ديگر كشورها پررنگتر از هميشه، با حضور در مراسم فقدان شهداي خدمت اشتياق خود را براي توسعه روابط يا بازسازي روابط با ايران نشان دادند.
پينوشت: (۱) فئودور داستايفسكي، دفتر يادداشت روزانه نويسنده، ترجمه ابراهيم يونسي، تهران، انتشارات بزرگمهر، ۱۳۷۰، جلد دوم ص ۹۶۰
🔴مردم به دنبال که باشند:
❇️مردم ایران رئیس جمهوری میخواهند مانندشهیدرئیسی که:
✅نسبت به معیشت مردم حساس باشد
✅درد کارگر را بفهمد
✅اوضاع بازنشستگان را بداند
✅زحمات کشاورزان را بفهمد
✅دغدغه کادر درمان خصوصا پرستاران را درک کند
✅جوانان و مسائل آنان را دغدغه بداند
🔺اشتغال
🔺ازدواج
🔺مسکن
✅فرهنگیان را تکریم کند
✅صلابت و اقتدار نیروهای مسلح را ارتقا دهد
✅کارکنان دولت را دریابد
✅جامعه بدون درآمد کشور را حس کند
✅فرمایشات و منویات رهبری را راهبرد نظام بداند
☸دریک کلام رئیس جمهوری که امور مربوط به نظام،کشور،مردم را درسطح داخل وبین الملل با قدرت وجدیت دنبال کند
"حضورهمگانی،انتخاب آگاهانه"
✍غلامرضایی
🔰طالبان بخشی از حقآبه هیرمند را رهاسازی کرد
🔹وزیر نیرو:
در روزهای اخیر طالبان بخشی از حقآبه هیرمند را رهاسازی کرد؛ ما همچنان پیگیر رهاسازی و دریافت حق آبه هیرمند خواهیم بود.
🔹با دستور رئیسجمهور شهید اجرای طرحهای کلان آبرسانی در سه مرحله از جمله تأمین آب شهرهای سیستان و زاهدان، انتقال آب از مرزهای شرقی به زاهدان (تهلاب)، انتقال آب از دریای عمان، و جهاد آبرسانی به یک هزار و ۷۵۱ روستای سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار گرفت.
10.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴تکمیل حماسه
👆اشاره رهبر انقلاب به کار بزرگی که برای تکمیل حماسه تشییع رئیسی عزیز و شهدای همراهش در انتخابات پیشرو برعهده ملت ایران است
✏️ حماسهی انتخابات، مکمّل حماسهی بدرقهی شهیدان است؛ این کار مکمّل کاری است که قبلاً در بدرقهی شهیدان کردید.
➕تذکر اخیر رهبر انقلاب به نامزدهای #انتخابات درباره اخلاق انتخاباتی!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وزیر حج عربستان سعودی: حج فقط برای عبادت است، نه برای شعار سیاسی!
☸معلوم است اسلام را نفهمیده اندبراساس نظر بزرگان دین ،دیانت وسیاست ازهم جدانیست دین صرفاً عبادی نمی تواند:
🔺نجات دهنده بشریت باشد
🔺استکبارستیز باشد
🔺باظلم وستم مبارزه کند
🔺حامی محرومان باشد
🔺نسخه سعادت آفرین باشد
☸برای همین است که مدعیان اداره حرمین شریفین گاو شیرده آمریکای جتایتکارمی شوند وبدنبال عادی سازی روابط بارژیم جعلی،غاصب،کودک کش،جلاد صهیونیستی، شقی ترین انسانهای دوران هستند!
✍غلامرضایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌امام راحل :
التماس می کنم به ملت ایران من دست ملت ایران را می بوسم
این غرب زده ها را کنار بگذارید. عده شان زیاد نیست اما فضولیشون و ادعایشون زیاد است.
14.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب: زندگى امام جواد در میان ائمه، کمنظیر است
🔹براى اینکه این بزرگوار با اینکه دوران امامتشان کوتاه نبود، یعنى ۱۷ سال تقریباً دوران امامت ایشان بود اما ۲۵ سال بیشتر عمر نکردند.
◾️شهادت امام جواد (ع) تسلیت باد
🔴توصیه
❇️دوستان انقلابی،ارزشی، دغدغه مند، ولایت مدار،به اخلاق در انتخابات،توصیه رهبر حکیم انقلاب توجه فرمایند
❇️تضعیف تخریب، فضاسازی کار اجماع و وحدت را سخت میکند هواداری از فرد مد نظر نباید منجر به تهمت، تخریب، لجن پراکنی درمورد دیگران منجر شود
☸اخلاق مداری وتقوای سیاسی را از شهید جمهور سرلوحه کار قرار دهیم
✍غلامرضایی
🍀 جلیلی و ترس شخصیت ها
و رسانه های غربی و ضد انقلاب
از احتمال پیروزی وی در انتخابات
✅ گاردین: به نظر می رسد جلیلی از مورد اعتمادترین و نزدیکترین دوستان آیت اللّٰه علی خامنهای باشد.
✅ روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت: جلیلی از رزمندگان دوران جنگ هشت ساله و از نیروهای اصولگرای نزدیک به رهبری است.
✅ جروزالم پست روزنامه صهیونیستی: اصولگرایی تندرو و نزدیک به رهبری ایران است. احتمال ریاست جمهوری جلیلی نیز دلهره آور است!
✅ ان بی سی نیوز: سعید جلیلی، محافظه کار تندروی نزدیک به آیت الله خامنهای، کسی است که با رَویهٔ خود تا کنون اجازه نداده است تا مذاکرات با نتیجهٔ مطلوب دنبال شوند.
✅ بی بی سی فارسی: سعید جلیلی ویژگیهایی دارد که میتواند وی را به «ستاره نوظهور» این دور از رقابتها تبدیل کند. او از نظر ایدئولوژیک و خط مشی سیاسی، چه در سخن و چه در عمل، تابع خط و نگاه رهبری است و این را به ویژه در پرونده هستهای اثبات کرده است. بنابراین آقای جلیلی میتواند همان مجری مورد نظر جناح حاکم باشد تا کارهایی که قرار است در حوزه هستهای و نحوهٔ تعامل یا تقابل با دنیای بیرون اتفاق بیفتد، به اسم و امضای آیت اللّٰه خامنهای و مجری متواضع او تمام شود.
✅ الجزیرة، دلایل اقبال بیشتر اصولگرایان همفکر با آیت اللّٰه خامنهای به سمت سعید جلیلی را اینگونه برمیشمارد:
نزدیکی افکار جلیلی به آیت اللّٰه خامنهای، مقبولیت او در محافل دانشگاهی و بین جوانان و داشتن اطلاعات کافی دربارۀ جزئیات مشکلات پیش روی سیاست خارجی ایران.
✅ صدای آمریکا: با آمدن جلیلی منتقدان حکومت ایران بیم دارند که وی پیروز نهایی انتخابات ۹۲ باشد.
✅ گاردین: جلیلی کسی است که تز دکترایش در خصوص “سیاست خارجی پیامبر اسلام” بوده است! و در تعامل با غرب با رویکرد مقاومتی، نمایندگان غربی را شگفت زده کرد. وی در مصاحبه تلویزیونی خود گفت که به دنبال تغییر سازوکار میباشد و در خصوص سیاست خارجه نیز میخواهد تا از تهدیدها، فرصت به وجود آورد.
✅ هفته نامه ویک: اگر جلیلی به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شود انتخابات برای آمریکا فاجعهبار خواهد بود و این آروزها بر باد خواهد رفت.
✅جلیلی به عنوان یک رزمندهٔ قسمخورده زمانی گفته بود که هدف ایران «ریشهکن کردن سرمایهسالاری، صهیونیسم و کمونیسم و ترویج گفتمان اسلام ناب در جهان» است.
✅ روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور: جلیلی مردی همیشه انقلابی بوده است و به شدّت به رهبر ایران آیت اللّٰه خامنهای وفادار است. او قهرمان مقاومت در برابر فشارهای آمریکا و اسرائیل است.
✅ سوزان مالونی یکی از نویسندگان مطرح اندیشکده بروکینگز: دلیل شانس بالای " جلیلی" در انتخابات این است که او شاخصههای ریاست جمهوری را که آیت اللّٰه خامنهای مد نظر دارد، به طور کامل داراست. جلیلی زبان نرمتری نسبت به احمدی نژاد دارد، کارهایش را با نظم و دقّت بیشتری انجام میدهد و قابل اطمینانتر است. تفاوت مهم دیگر او با "احمدی نژاد" نوآوریها و توانایی فوق العاده رسانهای اوست.
✅ بی بی سی فارسی: سیاستمداری که راه رفتن او به سبب پای مصنوعیاش صدمات جنگ ایران و عراق
را تداعی میکند و شیوهٔ رفتار سادهاش بیش از هرچیز یادآور رفتار سیاستمداران صدر انقلاب بهمن ۱۳۵۷ است.
✅ علیرضا نوری زاده: مسند نشینی سعید جلیلی فاجعهای است که نه فقط آثارش نصیب ما، که نصیب نسلهای آینده خواهد شد... آیا باید دست روی دست گذاشت و نظاره کرد تا سعید خان بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند؟ آیا از دست ما کاری برمیآید...؟
به گمان من، مهم این نیست که چه کسی تدارکاتچی بعدی خواهد بود و سعید جلیلی را شکست خواهد داد، مهم این است که سعید جلیلی انتخاب نشود.