🌕 ناتوی فرهنگی در سینما(۲)
🌙 یکبار فیلم «مجبوریم» را تماشا کنید تا بفهمید چگونه میشود با پول جمهوری اسلامی ایران به جمهوری اسلامی ایران فحاشی کرد.
🌙از آن طرف در کشور روسیه فیلمی بسیار شبیه به مجبوریم با نام «دکتر لیزا» در همان سال ۲۰۲۰ ساخته میشود که آن هم درباره حمایت یک خانمدکترِ فعّالِ اجتماعی از کارتُنخوابها است.
💡فیلم روسیِ دکتر لیزا نیز همچون دوقلوی ایرانی اش تلاش دارد تا چهرهای مملو از تبعیض و فساد را از کشورش بسازد. این پدیده فقط وقتی ممکن است که کارفرما یکی باشد یا اینکه افکار سازندگان شبیه به هم و غربگدا و غربزده باشند.
📌 لایتهَاوس || نقد فیلم و سریال
🔆 @lighthouse2
🙏جواب آتش افروزی، سوختن در طوفانی از آتش است.
🌙 ان شاءالله خداوند دولت آمریکا رو ؛ این جرثومه فساد رو از زمین ریشه کن کنه.
📌 لایتهَاوس || نقد فیلم و سریال
🔆 @lighthouse2
🌕 بدتر از مسخ
🔦 سایت زومجی جدیدا یه خبر کارکرده دال بر اینکه؛ خری که از روی اون، خرِ شِرِک رو الهام گرفته بودن مرده! و مقامات پارکی که اون خر توش زندگی میکرده ابراز ناراحتی کردن از این اتفاق و گفتن که حتما یه مراسم یادبودی چیزی واسش میگیرم!
🔦 حالا نیتشون از انتشار این اخبار، بازخورد گرفتن بوده یا واقعا با مسئولین اون پارک و یا الاغ فقید همذات پنداری کردن نمیدونم اما یه نکته ای جالبه.
🔦 برخی مفسرین معنی مسخ در قرآن رو تبدیل شدن انسان به حیوان دونستن و این یه عذاب الهی هستش که نمونه هایی در تاریخ داشته؛ میخواستم بگم که ما بدتر از مسخ و تبدیل شدن به سگ و خوک هم داریم، اینکه آدمی درباره هزاران کودک فلسطینی لب نزنه و اصلا براش مهم نباشه ولی واسه مردن خر شرک پروپاگاندا راه بندازه
🌙 این آدما از شیاطین هم بدترند...
📌 لایتهَاوس || نقد فیلم و سریال
🔆 @lighthouse2
🎥نسبیگرایی اخلاقی در جاندار
✍️امیرمحمد جاهد
🔹فیلم جاندار اولین فیلم بلند و مشترک دو کارگردان جوان به نامهای پدرام پورامیری و حسین دوماری است. روایت فیلم درخصوص ترسیم پیامدهای قتل در روابط خانوادگی و دوراهیهای اخلاقیِ بعد از آن در خانوادۀ قاتل است.
🔸گرۀ اصلی فیلمنامه در بین دعواهای اعضای خانواده برای گرفتن رضایت از ولی دم مقتول است. وی رضایت خود را مشروط بر شروطی میداند که انجام آن حیثیت و شرف خانواده را زیر سوال میبرد. همینجا اختلافات در خانه اوج میگیرد و جبههگیریهای درست و نادرست آغاز میشود.
🔹فیلم در بحثهای حقوقی ایرادات اساسی دارد؛ مانند گرفتن قیومیت فرزند مقتول توسط یاسر(یاسر برادر مقتول است و چون همسر مقتول در قید حیات است به این راحتی قیومیت به یاسر نمیرسد). و اینکه قتل در دادگاهی که در فیلم برگزار میشود عمدی معرفی شده در حالی که این قتل شبهعمد است و شامل دیه کامل مرد و حبس برای متهم میشود، اما در فیلم حکم قصاص برای قاتل صادر میشود!
🔸همچنین در فیلمنامه ایراداتی وجود دارد؛ جمال مرتکب قتل شده و متواری است؛ مقتول به جمال ضربهای نزده اما نعیم(برادر جمال) میخواهد خودش به جمال ضربه بزند و آن را گردن مقتول بیندازد. در سکانسی که نعیم به قصد صحنهسازی با کاتِر به صورت ناگهانی به بالای شکم جمال ضربه میزند؛ مخاطب گمان میکند که جمال هم کشته خواهد شد و این اصلا منطقی نیست.
چرا باید برای صحنهسازی مستقیم به روی قلب برادر تیغ کشید آن هم وقتی خبر ندارد؟ میشد به بازوها و یا جای کمخطرتری ضربه بزند. این ایجاد تعلیق که مخاطب نمیداند در اثر ضربه جمال کشته شد یا نه، اصلا در راستای فرم فیلم نیست و به لحاظ پیرنگ داستانی مشکل دارد.
🔹اما ایراد اصلی در نسبیگرایی اخلاقی فیلم است. در این چندگانگی پرآشوب حق با همه هست و با هیچکس نیست. موضع فیلم دربارۀ شخصیتهای خودمنفعلانه است. داستان از این قرار است که یاسر(برادر مقتول) خواستگار سابق اسرا(خواهر جمال) بوده و وقتی در رسیدن به اسرا ناکام میشود، برادرش را تحریک میکند و او نیز در شب عروسی اسرا به خانۀ آنها رفته و دعوا به راه میاندازد و توسط جمال کشته می شود.
حال اسرا و جمال باهم ناتنیاند و نامادری اسرا میخواهد از یاسر رضایت بگیرد و شرط یاسر برای رضایت این است که اسرا از شوهرش طلاق بگیرد و حتی فرزندی که در شکم دارد را سقط کند!
نامادری برای حفظ جان فرزندش از اسرا خواهش میکند که او به حرف یاسر گوش دهد، درحالی که وحید و پدر بهدلیل آبرو و شرفشان نمیخواهند این اتفاق بیفتد. فیلم با هیچکس همراه نمیشود و با هیچکس همذاتپنداری نمیکند و به نوعی به همه حق میدهد!
🔸در یکی از سکانسها، وحید میگوید:«اگر دختر خودت هم بود همین را میگفتی؟» و مادر نیز گاه به اسرا معترض است که چون ناتنی هستی تن به اینکار نمیدهی!
در فیلم هیچ یک از شخصیتها تماما منطقی بودن درخواست خود را اثبات نمیکنند و این امر باعث میشود جهتدار بودن قضاوت ارزشی فیلم به ثمر ننشیند و این ضعف بزرگی است چرا که سینما جای سخنان و درگیری های بینتیجهای نیست که به ظاهر همه راست بگویند.
🔷حتی یکی از کارگردانان فیلم در مصاحبهای می گوید: «اگر مخاطب با دقت فیلم را ببیند و کاراکترها را با دقت در تمامی سکانس ها بشناسد متوجه میشود که فیلم به همه حق میدهد چه به بدمن قصه چه به آدم خوبه قصه و نمیخواهد کسی را قضاوت کند».
🔶علاوه بر اینکه چنین شعاری در فرم سینما نمیگنجد و فیلمنامه را به اثری پوچ تبدیل میکند، در واقعیت نیز ارزشی ندارد و همیشه شرف و آبروی انسان ها از لحاظ ارزشی جایگاه بالاتری از زندگی مادی دارد و اصلا کسی حق ندارد به خاطر حفظ جان یک شخص دیگر که مرتکب قتل شده فرزند بی گناهی را سقط کند و یا آبرو و شرف خود و خانواده اش را زیر سوال ببرد و حق شوهرش را چنین ضایع نماید.
#یادداشت
#سینما_و_تلویزیون_ایران
#نقد_فیلم
🎓 مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت|آپارات|اینستاگرام|ویراستی|ایتا
هدایت شده از * مبنا فیلم *
12.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈 مبنا (مجمع بررسی و نقد آثار سینمایی) تقدیم میکند:
نقد جامع انیمیشن * ایف *
از منظر
تکنیک و فرم هنری، پیام کلی فیلم، پیش زمینه ذهنی فیلمساز و نقاط قوت و ضعف فیلمنامه و کارگردانی
#نقد_جامع_فیلم
WWW.MABNAFILM.COM
LightHouse | نقد فیلم
👈 مبنا (مجمع بررسی و نقد آثار سینمایی) تقدیم میکند: نقد جامع انیمیشن * ایف * از منظر تکنیک و فرم ه
🌙 دوستان و همراهان عزیز
🔦 نقد جامع مثل نقدی که مبنا داره تقریبا بی سابقه است
🔦 تا حالا تو کشور بنده بشخصه این نوع نقد جامع که سه ماه روی یک فیلم وقت بگذارند و از فرم گرفته تا محتوا همه رو تحلیل کنند بجز در آثار شهید فرج نژاد زیاد جاهای دیگه ندیدم اونم به این قدرت بالا و موشکافانه!
خدا قوت عرض میکنیم به اساتید مبنا ❤️
🌙 حتما صفحه شونو داشته باشید توی ایتا. سایتشون هم تکمیل تر شده میتونید یه سر بزنید از نقد های قوی ای که دارن و مقالاتی که بارگزاری کردن استفاده کنین🙏
📌 لایتهَاوس || نقد فیلم و سریال
🔆 @lighthouse2
24.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌕 قهرمان لودگی...
🌙 «دل تورو» کارگردان شهیر و نامدار آمریکا (البته خودش مکزیکیه) تو این فیلم (حاشیه اقیانوس آرام ) قهرمان و ناجی همیشگی دنیا که یه شخص آمریکای هست رو این بار بدون هر گونه مشخصهی ظاهری که نشون بده اون یه آمریکاییه به تصویر کشیده.
🌙 طوریکه بلعکس «سوپرمن» و «کاپیتان آمریکا» و خیلیهای دیگه از قهرمانای آمریکایی، نه سفید پوسته و نه لباسش آرم آمریکا یا پرچم آمریکا یا هرچیز دیگه که نشون بده اون یه آمریکایی هستش رو داره.
🌙 عوضش یه رفتار کاملاً متمایز داره، یه رفتار جلف و خاص، به زبون ما «لودگی».
جالب که حسابی هم تو این ادا و اطوارها جسور هست، جوری که انگار همین جسارت در «لودگی» و رفتارهای ساختارشکنانه اون رو مستحق فرماندهی و قهرمان شدن کرده.!
💡بله لیبرالیسم ؛ یعنی هرچقدر لیبرال تر انقدر انسان مترقیتر. آدم هرچی مترقی تر انقدر آمریکایی تر. آدم رو یاد رفتار معروف زشت وینستون مککنی تو جام جهانی میندازه.
✍ سید ابوالفضل موسوی
📌 لایتهَاوس || نقد فیلم و سریال
🔆 @lighthouse2
12.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌕 نطق شور انگیز حضرت علامه حسن زاده آملی در وصف مولی الموحدین، یعثوب الدین، امام المتقین، حضرت علی ابن ابی طالب صلوات الله و سلامه علیه و علی آله الاطیبین.
🌙 حتما نگاه کنید، یاد امام علی عبادت هستش. اونم از کلام عاشق دلسوخته اش.
🌷عیدتون مبارک ما رو از دعای خیرتون محروم نفرمایید
📌 لایتهَاوس || نقد فیلم و سریال
🔆 @lighthouse2
13.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌕 به مناسبت میلاد امیرالمومنین (ع) شبکه نهال متوسل شد به صهیونیستها!
🌙 دیروز برای بار چندم شبکه نهال به مناسبت روز میلاد، یه فیلم سینمایی انیمیشن خوش ساخت به نام لوییس و آدم فضایی ها رو به نمایش گذاشت.
🌙 تو این فیلم یه پسر که مادرش رو از دست داده با پدر متوهمی زندگی می کنه که همش خیال می کنه موجودات فضایی میخوان به کره زمین حمله کنند؛ بیچاره راست میگه واقعا تو بچگی یه موجود فضایی اون رو حسابی ترسونده!
🌙 ولی حالا موجودات فضایی خوش قلب، اتفاقی به کره زمین میان و پسرک با اونها دوست میشه و مشکلات زندگی شون طی یه سری ماجراهای جالب به واسطه حضور این موجودات جذاب و دوست داشتنی حل میشه. مخاطب کودک و نوجوان این فیلم هم حتما در ضمیرناخودآگاهش آرزو می کنه کاش اون هم با موجودات بیگانه ارتباط پیدا کنه!
🌙 ارتباط با موجودات بیگانه سنت باستانی صهیونیستهاست که با استفاده از اجنه و موجودات بیگانه به جای درخواست از «خدا» به امیال و خواسته هاشون برسن، شدیداً هم به این سنت خودشون اصرار دارن و اون رو در اشکال مختلف (مثل این فیلم) دائما ترویج می کنند. اسم این سنت صهیونیستها «کابالا یا قابالا» است.
💡پدر و مادرهای عزیز بگید که آرزو ها و اتفاقات خوب رو فقط خدا میتونه برای ما رقم بزنه نه موجود فضایی و غیره. اگرم وقت کردید یه خورده در مورد سنت کابالای صهیونیستها مطالعه کنید. صدا و سیما رو هم به خدای منان می سپاریم...
✍ سید ابوالفضل موسوی
📌 لایتهَاوس || نقد فیلم و سریال
🔆 @lighthouse2