شب ۲۳ رمضان، نیمی از شب که گذشت با وضو و رو به قبله، سر بر سجده گذاشته و ۲۲۵ بار بگویید:
«یا طُهرُ یا طاهِرُ یا طَهورُ یا طَیهورُ یا طَیهار»
📖هزار و یک نکته / نکته ۷۹۲
علامه حسن زاده آملی اعلی الله مقامه الشریف
@lolo_marjan 🍃
شرح لمعات ۴۸.mp3
25.9M
شرح لمعات ۴۸
📖 لمعه ۱۶، ص ۸۹ و ۹۰
🍃✨🍃✨🍃✨🍃
🔸آنچه در این جلسه خواهید شنید:
تفاوت قلب عارف و قلب غیر عارف
تبیینی از معنای حدیث «الْمُؤْمِنُ مِرْآةُ الْمُؤْمِنِ»
حقیقت نماز
استعداد را چه کسی ایجاد میکند؟
تفسیری از آیه «إِنَّآ أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ»
اینکه حضرت حجت ارواحنا فداه فرمود مادر ما فاطمه زهرا سلام الله علیها الگوی ماست به چه معناست؟
🎙 #ح_م
@lolo_marjan 🕊🌙
...فَنَحْنُ مُوَدِّعُوهُ وِدَاعَ مَنْ عَزَّ فِرَاقُهُ عَلَینَا، وَ غَمَّنَا وَ أَوْحَشَنَا انْصِرَافُهُ عَنَّا، وَ لَزِمَنَا لَهُ الذِّمَامُ الْمَحْفُوظُ، وَ الْحُرْمَةُ الْمَرْعِیةُ، وَ الْحَقُّ الْمَقْضِی، فَنَحْنُ قَائِلُونَ: السَّلَامُ عَلَیک یا شَهْرَ اللهِ الْأَکبَرَ، وَ یا عِیدَ أَوْلِیائِهِ،
السَّلَامُ عَلَیک یا أَکرَمَ مَصْحُوبٍ مِنَ الْأَوْقَاتِ، وَ یا خَیرَ شَهْرٍ فِی الْأَیامِ وَ السَّاعَاتِ،
السَّلَامُ عَلَیک مِنْ قَرِینٍ جَلَّ قَدْرُهُ مَوْجُوداً، وَ أَفْجَعَ فَقْدُهُ مَفْقُوداً، وَ مَرْجُوٍّ آلَمَ فِرَاقُهُ،
السَّلَامُ عَلَیک مِنْ أَلِیفٍ آنَسَ مُقْبِلًا فَسَرَّ، وَ أَوْحَشَ مُنْقَضِیاً فَمَضَّ،
السَّلَامُ عَلَیک غَیرَ کرِیهِ الْمُصَاحَبَةِ، وَ لَا ذَمِیمِ الْمُلَابَسَةِ،
السَّلَامُ عَلَیک غَیرَ مُوَدَّعٍ بَرَماً وَ لَا مَتْرُوک صِیامُهُ سَأَماً،
السَّلَامُ عَلَیک مِنْ مَطْلُوبٍ قَبْلَ وَقْتِهِ، وَ مَحْزُونٍ عَلَیهِ قَبْلَ فَوْتِهِ،
السَّلَامُ عَلَیک مَا کانَ أَحْرَصَنَا بِالْأَمْسِ عَلَیک، وَ أَشَدَّ شَوْقَنَا غَداً إِلَیک...
🔸فرازهایی از دعای چهل و پنجم صحیفه سجادیه
@lolo_marjan 🕊🍃
May 11
🌾🌱🌿🌱☘🌱🌿🌱🍀🌱🍃🌱
🌱🌿🌱🍀🌱🍃🌱☘🌱
🌿🌱☘🌱🌿
#سیزده_بدر
سیزده عدد اسم شریف "احد" در جُمل ابجدی است و ولادت باهرالنور حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام نیز در سیزده ماه رجب المرجب در درون کعبه به حسب ظهور در عالم جسمانی و در صورت دل آرای شخصی علوی از مادر بزرگوارشان جناب فاطمه بنت اسد واقع شده است. این تطابق عددی بیان روح ولایت مطلقه و کلیهی حضرت مولاست، اعنی آن یعسوب دین و امام العارفین، واصل به مقام احدیت است. ذات اش ثبوت قل هو الله احد است و هوی هویت غیبیه را مظهر بی حد!!
هـوی هـو الله احــد هـــوی تـــسـت
جــــلــــوه الله الصــمد روی تــسـت
هوی همین است و دگر هوی نیسـت
روی همـین است و دگـر روی نیست
هر نیکبختی که رو به ولایت آن دُردانه و یگانه ادوار و اکوار کند، مبارک است و هر نگونبختی که از این مدار هستی و قطب آسیاب وجود روی گرداند، نحس!!
او طبیعت کلی است و آن کس که بخواهد از قید و زندان شهر و خانه محدود دنیوی و وهمیِ خود، برهد باید به این طبیعت کلی، که صادر اول است، پناه ببرد و به سیاحت و سباحت در دشت و دمن و انهار و بحور او بپردازد. هر چند به قله وجودش کس را راه نیست و طرق مسدود است و طلب مردود، اما درِ این سیزده وجود، به روی مشتاقان و عاشقان درگه اش باز است و ندای لاهوتی و دعوت داعی در اسماع عاقلان طنین افکن، که " تَعَالوا إلی کَلِمَة"، تا از نزهتگاه جبروتی و مینوی ملکوتی اش بهره های وافی و کافی ببرند و جان و دلشان در این باغ و راغ ولوی فسحت و وسعت یابد، "طُوبی لَهُمْ وَ حسن مَآب."
این سیزده از همه عوالم و اماکن برتر و بالاتر است و محدود به هیچ حدی ولو حد اسمائی نیست، سیزدهی است که از هر چه جز ذات غیبی بدر است. چه زیبا سید والا مقام، شهریار شهیر شعر و ادب سروده است که:
سيـزده را همه عـالم بـه در امروز از شهر
من خود آن سيزدهم کز همه عالم به درم
نفس انسانی را این قابلیت است که سیزدهی باشد که از هر چه جز دیار یار بدر شود. فاغتنم!
#ح_م
🌺لؤلؤ و مرجان🌺
🍃🌸 @lolo_marjan 🌸🍃
🌱 عضویت در کانال 👇🏼
https://t.me/joinchat/AAAAAD8XvqHn26m8jRZwNw
4_6019366785256527736.mp3
1.96M
✨علامه حسن زاده آملی: إلهی، اگر مردم لذت علم را بدانند، کجا اهل علم را سر آسوده و وقت فراق خواهد بود.✨
@lolo_marjan🌱
"هر یک ساعت تدریس و یاد دادن دانشی به کسی معادل ۸ ساعت کار اداری است.
به نظر جان دیویی هر ساعت تعلیم و تربیت معادل ۱۶۰ ساعت کار در معدن زغال سنگ است!! (از نظر فکری است)
قدر کسانیکه علم و دانش یادمان میدهند بدانیم.... ( نقل از کانال کشکول علوم)
میگویم: این مطلب را حضرت استاد صمدی آملی حفظه الله تعالی نیز میفرمود، مگر اینکه معظم له میفرمود: یک ساعت سخنرانی علمی معادل ۸ ساعت کار کارگری است.
#ح_م
@lolo_marjan
⚫️ هشتم شوال سالروز جسارت تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام را به محضر حضرت حجة ابن الحسن علیهما السلام تسلیت عرض میکنیم.
@lolo_marjan 🏴
✨ انسان کامل، نور آسمانها و زمین ✨ ۱
🔸« اللهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ ۖ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ ۖ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ ۚ نُورٌ عَلَىٰ نُورٍ ۗ يَهْدِي اللهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَيَضْرِبُ اللهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ ۗ وَاللهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ» (نور، ۳۵)
✨ آیه مختوم به اسم «علیم» شده است؛ اسماء اللهِ آخرِ برخی از آیات، مبیّن آیات هستند. علیم از ائمه ی اسماء و به قولی امام الائمه و مظهر اتمّ آن نور حقیقت محمدیّه صلی الله علیه و آله است. در روایات از علم به نور تعبیر شده است: «أَلْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ اللّهُ فِی قَلْبِ مَنْ یشآءُ» (مصباح الشریعه، ص ۱۶). پس آن نوری که آسمانها و زمین را پر کرده است، علم ذات ربوبی است و آن اسم جامع ذات غیب الغیوبی، مشیّت مطلقه و حقیقت محمدیّه صلی الله علیه و آله که اضافه ی اشراقی ذات احدی به اشیاء است میباشد. و آن حجت اللّهی است که قبل از خلق و بعد از خلق و مع الخلق بوده و علّت خلقت و فیض ذات ربوبی بر جمیع اشیاء است اعنی الله، آن فیض منبسط و نورالانواری است که بدو ذات از مقام غیب محض به منصّه ی ظهور و وجود رسیده است. پس «الله»، اسم جامع که ذات به اعتبار مقام ظهور است؛ «السَّمَاوَات»، جمیع عوالم باطن و «الْأَرْض»، تمام مخلوقات در نشئه ی شهادت مطلقه از اجرام علوی تا اشیای خاکی است: «هُوَ اللهُ فِي السَّمَاوَاتِ وَفِي الْأَرْضِ» (انعام، ۳)...
نوری است که بذاته روشن است لذا ظهور او که شئون خود اویند و به او معیّت قیومیّه دارند نیز روشن و نورانی اند. پس اینجا مظهر لغیره معنا ندارد چون غیری در میان نیست. الله نور آسمانها و زمین و تمام عوالم و موجودات دون ذات که لشکر و مُلک اویند میباشد نه منوّر آنها! و بین او و شئون مُلکش بینونت عزلی نیست.
✨ این نور اعلی که تجلّی اعظم ذات است، مُعلِن عظمت ذات و سبب عرفان به حق و وسیله ی عبادت اوست و بدون او ذات، غیب محض است که نه اسم دارد و نه رسم. پس نه شناخته و نه معبود واقع میشود و به او، ذات در مقام ظهور معروف و معبود میگردد و آن حقیقت محمدیّه و ولایت مطلقه ی ذات الهی، حضرت صادر اول میباشد.
✨ پس نور و اسم جامع الله، نور محمّد صلی الله علیه و آله است و آن چون مشکاتی است که در آن مصباح اعنی جبروت یا ليلةالقدری است که در زجاجه یعنی حقیقت ولایت قرار گرفته است. پس ظهور صادر اول، ليلة القدر فاطمی و ظهور و تجلّی ليلة القدر، ولایت علوی است که هر مرتبه ی مادون، معلول و ظهور مرتبه ی مافوق و هر رتبه ی مافوق، حقیقت و اصل و علّت مادون خود است.
✨ و زجاجه (ولایت)، همانند کوکب درخشندهای است که نورش را از شجره ی مبارکه ی زیتون که همان نور علم و صادر اول است اخذ میکند: «هُوَ الَّذِي جَعَلَ الشَّمْسَ ضِيَاءً وَالْقَمَرَ نُوراً» (یونس، ۵).
✨ شمس، حقیقت محمدیّه است که نورش بالذات بوده و قمر، زجاجه ی ولایت است که نور خود را از شمس شجره ی زیتون که صادر اول است دریافت میکند لذا آن ضیاء و این نور است...
📚 #علی_نقطه_آغاز_وجود ، ص ۱۰۸
❇️ نکته چهل و ششم
✍🏼 #ح_م
@lolo_marjan ✨🍃
شهادت عموی گرامی پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله، حضرت حمزه علیهالسلام و حضرت عبدالعظیم حسنی سلام الله علیه را تسلیت عرض میکنیم.
از حضرت امام باقر علیهالسلام منقول است:
📋 كانَ أميرُالمؤمنين علیهالسلام دٰائمًا يَقولُ وَاللِه لَو كانَ حَمزةُ و جَعفرُ حَيَّينِ مٰا طَمِعَ فٖيها فلانٌ و فلانٌ.
🔻 امیرالمؤمنین علیهالسلام دائماً این جمله را بر زبان داشت و میفرمود که اگر حمزه و جعفر، زنده بودند، هیچگاه فلان و فلان در امر خلافت طمع نمیکردند.
📚اعیان الشیعه ج۴ ص۱۲۰
@lolo_marjan 🏴
🕯 شهادت جانسوز رئیس مذهب، حضرت امام جعفر بن محمد الصادق علیهماالسلام را به محضر حضرت حجة بن الحسن ارواحنا فداه و تمامی شیعیان و محبین آل الله تسلیت عرض میکنیم.
🏴🏴🏴🏴
✨ صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی اُستادِ العالَمِ و سَنَدِ الوجودِ، مُرتَقی المَعارِجِ و مُنتَهَی الصُّعُودِ، البَحرِ المَوّاجِ الأزَلی، و السِّراجِ الوَهّاجِ الأبَدی، ناقِدِ خَزائِنِ المعارفِ و العلوم، مَحتدِ العقولِ و نهایة الفُهُومِ، عالِمِ الأسماء، دلیلِ طُرُق السَّماءِ، الکَونِ الجامِعِ الحقیقی، و العُروةِ الوُثقی الوَثیقی، بَرزَخِ البرازخ و جامِعِ الأضداد، نورِ اللهِ بِالهِدایة و الإرشاد، المُستَمِعِ القرآنِ مِن قائِلِهِ، الکاشِفِ لأسرارِهِ و مَسائِلِهِ، مَطلَع شَمسِ الأبَدِ، جَعفر بن محمَّد، علیه صلوات الله المَلِکِ الأحَد
@lolo_marjan 🏴