هدایت شده از عصر ایرانیان
یادداشت | هر گردی وان نیست
✍️ وحید عزیزی
▫️ بعد از بیانات آقای رئیسجمهور در خصوص ناعادلانه بودن توزیع یارانههای انرژی، در حالیکه هیچ طرح مشخصی از سوی ایشان برای نحوه اصلاح مدنظر دولت اعلام نشده بود، خبرگزاری فارس و برخی کانال مجازی حوزه انرژی، راهکار دولت را عینا طرح وان ارائهشده از سوی دکتر سعید جلیلی و گروه اقتصاد دولت سایه عنوان نمودند.
▪️ در این باره گفتنی است: ۱. به نظر میرسد بیان کلی و گرد این مساله همراه با بیان اعداد عجیب در خصوص محاسبه یارانه این حوزه، نشان دهنده این است که دولت همچنان نگاه دقیق و جمعبندی عملیاتی در خصوص این موضوع و راهکارش ندارد.
▪️ ۲. طرح وان، طرحی عملیاتی با بهرهگیری از آموزههای اقتصاد رفتاری و همراه با دیدن ظرائف طراحی یک موضوع ملی است که با استفاده از مفهوم «حق استفاده» و تعریف واحد انرژی به عنوان یک دارایی مالی به تنظیمگری مصرف در حوزه انرژی میپردازد و تفاوت اساسی با طرحهایی دارد که با سادهسازی این مساله پیچیده، میخواهند با ضرب و تقسیم قیمتهای وارداتی/صادراتی و تقسیم عدد مابهالتفاوت به جمعیت، بدون در نظر گرفتن تفاوتهای ماهوی و محیطی حاملها و افراد، یارانه را عادلانه کنند.
▪️ ۳. در واقع، در طرح وان، مردم منافع حاصل از مصرف صحیح خود را از طریق انتقال یک دارایی جدید تعریفشده به نام وان، به دست میآوردند و سهمیه حجمی ثابتی از هیچ حاملی ندارند. همچنین در این طرح هیچ شوکی در خصوص قیمت ریالی حامل ها و تلاش برای رساندن قیمت به قیمت جهانی یا منطقهای توسط سیاستگذار انجام نمیشود و حتی در ابتدای طرح شاید کاهش قیمت نیز اتفاق بیفتد.
▪️ ۴. در کل طرح وان حاصل پارادایم متفاوت و نگاه ظریف به مدیریت مصرف، در کنار توجه به ابزارهای ارتقاء بهرهوری مانند طرح اندازهگیری برخط نفت و گاز و فرآوردهها (میترینگ) است که جلوی هدررفت این محصولات در تولید و جابجایی را میگیرد که اجرای آن نیز نیاز به شناخت دقیق و اعتقاد به این نگاه دارد. بیم آن میرود در غیر این صورت و مشابهتسازی با آن، در قالب طرحهای متعارف و همیشگی، آثار مثبت آن را به ضد خودش تبدیل کند. رسانههای تخصصی نیز باید توجه داشته باشند که هر طرحی در حوزه یارانه انرژی را طرح وان ننامند و صراحتا به نقد و بررسی طرح-های احتمالی ارائهشده توسط دولت بپردازند.
✅ @asreiranian_ir
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید: چرا استدلال آیت الله آملی لاریجانی درباره روش تشخیص مصلحت برای لوایح دیکته شده از سوی FATF اشتباه است؟
🔻با جزیینگری نمیتوان درباره پیوستن ایران به معاهده پالرمو تشخیص مصلحت داد.
📌پینوشت: مجمع تشخیص مصلحت نظام فردا لوایح مرتبط با FATF را بررسی میکند.
هدایت شده از وحدت کلمه
نهمین گعده سیاسی مجازی با عنوان «در میانه مذاکره؛ مجمع و تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح مرتبط با FATF»
امشب، ساعت ۲۱ با حضور دکتر ظهوریان نماینده مجلس
♨️منتظر شما هستیم♨️
به دیگران هم اطلاع دهید.
‼️اتاق گفتگو از ۲۰:۵۰ باز میشود.
https://virasty.com/MBarati/1744701034444800643
15.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در برنامه ثریا مطرح کردم:
«اجتماعی کردن مذاکره» هم در کوتاه مدت و هم در میان مدت و بلند مدت به ضرر کشور است
در کوتاه مدت دست مذاکره کننده را برای مذاکره بهتر میبندد و در میان مدت و بلند مدت کشور را معطل مذاکره نگه میدارد.
هدایت شده از مهدی برزگر
جناب آقای شیخ صادق #آملی
پیوستن به معاهده استعماری #پالرمو نه تنها مشکلی از ما برطرف نمی کند بلکه راه دور زدن تحریم ها را هم می بندد و ملت را فقیرتر می کند. کشور را در یک چاه ویل خسارت بارتر از #برجام گرفتار نکنید. تاکنون هیچ فقیه شیعه پای معاهده ای استعماری را امضا نکرده است. شما نخستین فرد نباشید.
نشانی ویراست:
https://virasty.com/Mahdi_barzegar/1744079529494706389
🔺برای دیدن تحلیلهای دینی _ سیاسی مهدی برزگر عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/ostadmahdibarzgar
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀تکمیل مثلث شوم افایتیاف با تصویب معاهده پالرمو؛ شفافیتی برای موفقیت آمریکا در بستن همه روزنههای فرار از تحریم
🔻امروز بناست مجددا پیوستن ایران به معاهده پالرمو و سی اف تی در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود که با تصویب آن اضلاع خود تحریمی ایران در شرایط جنگ شدید اقتصادی تکمیل میشود؛ با تصویب پیوستن به معاهده مبارزه با قاچاق انسان (پالرمو) و مبارزه با تامین مالی تروریسم (سیافتی) همه اجزای پازل آمریکا برای بستن تمامی روزنههای فرار از تحریم کامل میشود.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
موضع خوب پزشکیان
«حرکت خود را به گفتوگوها گره نزدیم»
ان شالله آثار این موضع را در عمل دولتمردان و رسانههای دولت هم ببینیم.
https://virasty.com/MBarati/1745001437692551495
هدایت شده از مستضعفین تیوی
⭕️ #گفتگوی_تصویری با موضوع «رفع تحریم با مذاکره؛ سراب یا واقعیت؟»
سقف انتظارات ما از مذاکراتِ جدید چقدر میتواند باشد؟
میزبان:
✔️ حسین سبحانیکیا؛ سردبیر مستضعفینتیوی
مهمان:
✔️مسعود براتی؛ پژوهشگر سیاست خارجی و نویسنده کتاب جنگ اقتصادی
🔸 در پیششمارهی سیزدهم برنامهی #دوخط
🗓 یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴
🕘 ساعت ۲۱:۰۰
📡 پخش از طریق:
یوتیوب | آپارات | ایتا
🎬 @Mostazafin_TV
مرحوم داوودی؛ دغدغهمند استقلال و عدالت
روایت یک همکاری
🔹سال ۱۳۹۷، این فرصت برای من ایجاد شد تا زیر نظر مرحوم دکتر داوودی به فعالیت کارشناسی در حوزه ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام بپردازم. در آن مقطع ایشان رئیس حوزه ریاست بودند و دو معاهده مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی بود.
FATF در آن زمان موضوعی نسبتاً جدید و کمتر شناختهشده در فضای کشور محسوب میشد.
مرحوم داوودی با دقتنظر و عمق تحلیلی که داشتند، اهمیت و خطرات این موضوع را بهخوبی درک کرده بودند و با همین دغدغه، توان کارشناسی دفتر را برای بررسی این موضوع تقویت کردند.
🔸به شخصه شاهد بودم که ایشان علاوه بر دغدغهی فراوان نسبت به منافع ملی و مسائل مهم کشور، وقت ویژهای برای بررسی این موضوع اختصاص میدادند و با حوصله فراوان به بحثهای کارشناسی گوش میسپردند و با دانش عمیق خود در حوزه اقتصاد، به آنها غنا و جهت میبخشیدند. مرحوم داوودی شخصیت ساده و بدون تکلفی داشت و در جلسات کارشناسی هیچ مانعی برای بیان نظرات به ایشان وجود نداشت. کسی که سابقه معاون اولی در کارنامه خود داشت، هیچگاه روحیه معلمی خود را کنار نگذاشت.
🔹در کنار این، دکتر داوودی در جلسات مرتبط با FATF و سایر جلسات، حضوری بسیار فعال و موثری داشت. ایشان در انتقال مطالب کارشناسی به سایر اعضا، تلاش فراوان میکردند و در دعوت از اعضای مجمع برای شنیدن مباحث تیم کارشناسی حوزه ریاست، همواره پیشگام بودند. به خاطر دارم در همان سال ۱۳۹۷، هنگامی که معاهدهی پالرمو در دست بررسی بود، با پیگیریهای ایشان، جلسهای خدمت شهید آیتالله رئیسی در آستان قدس رضوی رسیدیم و مطالب کارشناسی خود را بهصورت مفصّل به ایشان ارایه کردیم. شهید رئیسی نیز در جلسهی کمیتهی تخصصی حقوقی قضایی بسیار فعال بود و نکات مهم و مؤثری را مطرح کردند که در نهایت، کمیسیون با اکثریت قاطع رای منفی به پالرمو داد.
🔸دکتر داوودی بهخوبی پیامدهای خطرناک اجرای استانداردهای FATF را برای اقتصاد تحریم شده کشور درک کرده بود. او شناخت عمیقی از اقتصاد ایران و مشکلات ساختاری آن داشت و در مقابل دروغهای جریان غربگرا که حل مشکلات اقتصادی را در پیوستن به دو معاهده مذکور بیان میکردند، به طور جدی ایستاد. به همین خاطر ایشان هدف تخریبهای رسانهای زیادی قرار گرفت اما آن تخریبها در مسیر او خللی وارد نکرد.
🔻مرحوم داوودی روابط فساد قدرت و ثروت را خوب فهمیده بود و سرشار از دغدغه عدالت بود و به معنای واقعی دشمن بیانضباطی نظام بانکی خصوصا بانکهای خصوصی بود. روحش شاد و یادش گرامی باد.
✍ مسعود براتی
روزنامه عصر ایرانیان، ۳۱ فروردین ۱۴۰۴