📣📣 به اطلاع قرآن آموزان محترم کلاسهای موسسه می رسد که فردا پنجشنبه سوم اسفند برای برنامه های آزمون پایان دوره حتما در کلاس ها شرکت کنند . ضمنا کسانی که آمادگی داشته باشند از همین پنجشنبه می توانند آزمون بدهند .
گروه زیر 10سال از سوره ناس تا زلزال 15سوره
گروه 10تا 12سال از سوره ناس تا طارق نیم جزء
گروه بالای 12سال جزء کامل 30
📣 آخرین تاریخ آزمونهای پایان دوره 17. اسفند می باشد.
موسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد
@m_menhaj
آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم): جمعه روزی است که خداوند همگان را در آن جمع کند، پس هیچ مؤمنی نیست که در آن روز به سوی نماز جمعه رود، مگر اینکه خداوند روز قیامت بر او آسان گرفته و دستور می دهد که او را به بهشت ببرند .
(من لا یحضره الفقیه، ج ص ۴۲۷)
آزمون ورودی دوره تربیت معلم تجوید قرآن کریم با حضور ۴۵ نفر از فعالان قرآنی در روز جمعه مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۴ در دبیرستان علوم و معارف اسلامی صدرا برگزار شد
این آزمون شامل ترجمه و مفاهیم قرآن کریم به صورت کتبی و قرائت قرآن به صورت شفاهی برگزار شد و افرادی که موفق به کسب حد نصاب لازم شوند در دوره تربیت معلم تجوید قرآن کریم شرکت خواهند کرد
حجت الاسلام قناعت معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی ، حجت الاسلام بهشتی فر رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ،جواد زیباییان بخشدار مرکزی و عضو مجمع قرآنیان ، محمدحسین زنجانی طبسی و محمدرضا رضازاده عضو مجمع قرآنیان شهرستان از برگزاری این آزمون بازدید کردند
روابط عمومی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان طبس
برای مطالعه منبع مسابقه وارد لینک زیر شوید
https://al-falah.ir/content/detail/2520/
بازدید حجتالاسلام والمسلمین تهرانی پور امام جمعه محترم عشق آباد و آقای شمسایی بخشدار محترم دستگردان به همراه جمعی از مسئولین محترم ادارات و نهادهای سطح بخش به مناسبت نیمه شعبان ولادت سراسر نور و برکت حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از موسسه فرهنگی قرآن وعترت منهاج عشق آباد .
در این بازدید امام جمعه وبخشدار محترم به نمایندگی از جمع حاضر اعیاد شعبانیه وولادت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را به مجموعه دست اندرکاران موسسه تبریک و خدا قوت گفتند و ضمن ابراز خرسندی از عملکرد موسسه از همه مجموعه هیئت مدیره.مربیان قرآن آموزان وحامیان محترم قدردانی نمودند .
ماهم این حضور دلگرم کننده و اقدام زیبا که یقینا ارج نهادن به جایگاه عزتمند قرآن کریم است را گرامی می داریم و ازحسن نظر مجموعه فرهنگی مذهبی و اداری بخش دستگردان تقدیر و تشکر می کنیم .
هیئت مدیره موسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد
هدایت شده از موسسه منهاج عشق آباد
برای مطالعه منبع مسابقه وارد لینک زیر شوید
https://al-falah.ir/content/detail/2520/
درباره آیة الله بهاءالدینی نوشته اند که ایشان در قنوت نمازهایشان، دعاهای مرسوم را می خواندند، تا این که نوع دعا، کلمات و عبارات ایشان تغییر کرد و هرگاه دست های خود را مقابل صورت می گرفتند، برای حضرت مهدی (علیه السلام) این گونه دعا می کردند: «اللهم کن لولیک ......». در فرصت مناسبی علت تغییر دعا را از ایشان پرسیدند. معظم له در یک جمله کوتاه فرمودند: «حضرت پیغام دادند که در قنوت به من دعا کنید»
برندگان محترم باید در اسرع وقت نام ونام خانوادگی نام شهر و شماره همراهی که می خواهند شارژ 50 هزارتومانی را دریافت کنند با همین شماره ای که برنده شده اند به شماره 50002010097800 ارسال نمایند
📣📣📣
به اطلاع قرآن آموزان محترم مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج می رسد که به علت سرمای شدید کلاسهای بعد از ظهر چهارشنبه و صبح پنجشنبه تعطیل می باشد
مدیریت مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد
6- ولایت پذیری✅
آیات پیرامون اطاعت از ولایت در قرآن کریم خیلی زیاد است و ما در این قسمت به ذکر بعضی از آیات به همراه ترجمه اکتفا کرده و از توضیح واضحات پرهیز می کنیم. « إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا» یعنی ای کسانی که به خدا ایمان آورده اید، (در هیچ کاری) بر خدا و رسول پیشی مگیرید. حجرات/1. « یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَأُولِی الأَمْرِ مِنْکمْ » یعنی: از خدا و رسول و صاحبان فرمان اطاعت کنید. نساء/59
« إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذینَ آمَنُوا بِاللهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِذا کانُوا مَعَهُ عَلى أَمْرٍ جامِعٍ لَمْ یَذْهَبُوا حَتَّى یَسْتَأْذِنُوهُ » نور/62یعنی مؤمنان واقعی کسانی هستند که به خدا و رسولش ایمان آورده اند و هنگامی که در کار مهمی با او باشند، بی اجازه او جایی نمی روند. « وَأَطیعُوا اللَّهَ وَرَسولَهُ وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ریحُکُم وَاصبِروا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصّابِرینَ » و از فرمان خدا و پیامبرش اطاعت نمایید و نزاع و کشمکش نکنید که سست شوید و قدرت (و شوکت) شما از بین برود. انفال/ 46« مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ » یعنی و هر کسی رسول را اطاعت کند، خدا را اطاعت کرده است. نساء/80
7- شرح صدر، تحمل مشکلات✅
شرح صدر و تحمل مشکلات آنقدر مهم است که موسی از خداوند طلب شرح صدر می کند! «رب اشرح لی صدری» موسی گفت: پروردگارا! سینه ام را گشاده گردان! طه/ 25و یا خداوند در یادآوری نعمت های مهم به حضرت رسول صلی الله علیه و آله شرح صدر را ذکر می کند و می گوید: « أَلَمْ نَشْرَحْ لَکَ صَدْرَکَ » آیا ما سینه تو را گشاده نساختیم؟! شرح/ 1. شرح صدر و تحمل در برابر مشکلات حرف های منافقان داخلی و خارجی، دشمنان و. . . آنقدر مهم است که این مسئله در اولین آیه از سوره شرح آمده که خود بیانگر اهمیت موضوع است!
8- از مردم طلبکار نباشد (خود را خادم مردم بداند!)✅
یکی از ویژگی های حاکمان دینی، کار کردن برای مردم و رساندن آنها به سعادت دین و دنیای شان بوده است. قرآن کریم به این موضوع در آیات متعددی اشاره کرده است. آنجا که می فرماید: «وَ یا قَوْمِ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ مالاً إِنْ أَجرِیَ إِلاَّ عَلَی اللَّهِ » یعنی: ای قوم من! به خاطر این دعوت اجر و پاداشی از شما نمی طلبم! اجر من تنها بر خداست. هود / 29در سراسر تاریخ حاکمان دینی پیوسته در پی اصلاح دین و دنیای مردم بوده اند و هیچ وقت به خاطر این فعالیت ها نه منتی بر سر آنها گذاشتند و نه تقاضای پاداشی کردند و پیوسته خود را خادم آنها می دانسته اند. حاکمان در جامعه اسلامی ما نیز باید خود را خادم مردم دانسته و با تمام تلاش در راه رسیدن به سعادت دنیا و آخرت آنها تلاش کنند و شناخت این افراد با کمی دقت و تخفیف میسر می شود. آیه مذکور با اندک تفاوتی از حضرت رسول اکرم (ص) و نیز پیامبرانی که در جامعه خود حکومتی هرچند کوچک داشتند ذکر شده است مثل نوح (ع)، هود (ع)، لوط (ع)، صالح (ع) و. . .
9- نگاه ویژه به محرومین✅
« وَیُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْکِینًا وَیَتِیمًا وَأَسِیرًا » و غذای خود را با این که به آن علاقه و نیاز دارند به مسکین و یتیم و اسیر می دهند. انسان/8 پیوسته در جامعه افرادی هستند که به دلایل مختلف از تهیه اولیات زندگی خود عاجز هستند. حکومت باید بر این گونه افراد نگاه خاص و ویژه داشته باشد و نیازهای آنان را برطرف کند تا دچار انحرافات اخلاقی، اجتماعی و. . . نشوند و هم خود و هم جامعه را از جهات مختلف دچار چالش نکنند و این مهم وقتی به سامان می رسد که حاکم در حکومت اسلامی به این موضوع اهمیت ویژه داده و از غافل شدن این گونه افراد و پرداختن صرف به ثروتمندان بپرهیزد.
10- مأیوس شدن دشمنان با آمدنش✅
جمله معروفی از شهید بهشتی (ره) وجود دارد که می فرماید: ای امریکا، از دست ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر! این جمله برگرفته از این آیه قرآن است که می فرماید: « قُل موتوا بِغَیظِکُم » آل عمران / 119. این گونه جملات در زمانی گفته می شود که شخص مؤمن و مطمئنی عهده دار حکومت اسلامی شود که به واسطه این انتخاب دشمنان دچار یأس و سرخوردگی می شوند. همان گونه وقتی که حضرت علی (ع) به عنوان جانشین حضرت رسول (ص) برگزیده شد. در سوره مائده آیه3 اینگونه بیان می شود که: « الیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم » امروز کافران از آئین شما مأیوس شدند!
پایگاه تخصصی مسجد
https://www.masjed.ir/fa/article/3578/
ملاک های انتخاب درست از دیدگاه قرآن کریم
✅✅
قرآن کریم ماندگارترین اثر تاریخی است. همان اثری که هنوز بوی تازگی از آن استشمام می شود سخن از کلام خداوند است. کتابی که امام باقر علیه السلام درباره آن می فرمایند: «خدا چیزی را که امت تا روز بازپسین به آن نیازمند است فروگذار نکرده و آن را در کتابش فرو فرستاده و برای پیامبرش بیان کرده است. برای هر چیزی حدی قرار داده است و دلیلی که به آن راهنمایی کند.» بحارالانوار، ج 92 ص 84 ) بله! قرآن فقط مخصوص امت های گذشته نبوده و در همه مکانها و زمانها جاری است و نور آن تا قیامت بر جان های طالب راه درست و حقیقی نورافشانی می کند. امام باقر (ع) می فرمایند: «اگر بنا بود آیه ای که در باره قومی نازل شد پس از مردن آن قوم بمیرد از قرآن چیزی برجای نمی ماند، لیکن تا زمانی که آسمان ها و زمین باقی است سراسر قرآن در جریان خواهد بود و هر قومی را آیه ای است از خیر یا شر، که آن را می خوانند و خود اهل آنند. » تفسیر عیاشی ج 1 ص 10.
طبق این روایت و روایات فراوان دیگر، قرآن برای همه نسلها و همه زمانها بوده و نیاز انسانها به این حبل المتین الهی در همیشه تاریخ ثابت است. از این روی ما هم بر آن شدیم تا به اندازه توانمان از این سفره الهی بهره برده و معیارهای قرآن درمورد شخص لایق مدیریت جامعه اسلامی را از آن استخراج کنیم تا دیگران با مطالعه آن به راه درست و انتخاب شایسته رهنمون شوند.
1- ایمان✅
اولین شاخصه ای که در قرآن برای افراد صالح ذکر شده است مؤمن بودن شخص است. ایمان به مرکز و قلب هستی باعث می شود تا شخص در مسیر اجرای دستورات الهی گام بردارد و برای پیاده کردن آن در جامعه اسلامی تلاش کند. این ویژگی آنقدر مهم است که قرآن می فرماید: « أَ فَمَنْ کانَ مُؤْمِناً کَمَنْ کانَ فاسِقاًلا یَسْتَوُونَ » سجده/18 آیا شخص مؤمن و شخص فاسق با هم برابر هستند؟!
2- تقوا✅
فردی که منصب مهمی را عهده دار می شود باید متقی و خداترس باشد تا این جایگاه را جولانگاه منافع شخصی، حزبی، گروهی و فامیلی نکند. و این مقام را وسیله ای برای رسیدن به رحمت الهی و خدمت خالصانه به خلق خدا بداند و در این جهت گام بردارد. در این مورد قرآن کریم می فرماید: « إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقاکُم » حجرات /13. کریم ترین و بزرگوارترین شما نزد خداوند متعال باتقواترین شماست!
3- سابقه جهاد در راه خدا✅
باید دید کدام یک از افراد در انقلاب سهم دارند و اهل جبهه و جنگ و به اصطلاح اهل جهاد در راه خدا بوده اند و در راه استقرار نظام اسلامی از جان، مال، ناموس و. . . هزینه کرده اند و به قول معروف امتحان پس داده ها کدامند؟! قرآن کریم در این باره می فرماید: «فَضَّلَ اللَّهُ المُجاهِدینَ عَلَى القاعِدینَ أَجرًا عَظیمًا». یعنی خداوند مجاهدین را به غیر مجاهدین برتری داده است. نساء/95. و در جایی دیگر می فرماید: «وَالسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ، أُولئِک الْمُقَرَّبُونَ» واقعه/ 11 و 10. البته نکته ظریفی در اینجا وجود دارد و آن این که: این ویژگی و تمام ویژگی های دیگر باید پیوسته در فرد بوده و استمرار داشته باشد. افراد باسابقه باید در حال حاضر هم این سابقه را حفظ کرده و با اعمال و گفتار خود، آن سابقه را از بین نبرده باشند. همان طور که شرط رستگاری در قیامت به همراه داشتن عمل صالح تا هنگام مرگ است. به همین دلیل است که قرآن می فرماید: «من جاء بالحسنه. یعنی کسی که اعمال خوب را به همراه خود بیاورد، و نفرمود: من عمل صالحا. یعنی کسی که کار شایسته ای انجام داد! پس نابود نکردن سابقه با رفتار و کردار ناشایست نیز لازم است.
4- وفاداری به نظام و آرمان های آن✅
«وَ إِبْراهیمَ الَّذی وَفَّی » و ابراهیم کسی که (به پیمان خود) وفا کرد. نجم/ 37. وفاداری به آرمان ها و اهداف بلند اسلام و نظام اسلامی آن قدر مهم است که «وفا»ی حضرت ابراهیم(ع) در یک آیه مستقل آمده است. با این که باقی کمالات حضرت ابراهیم(ع) را در یک آیه و به دنبال هم آورده است.« شَاکِرًا لِّأَنْعُمِهِ اجْتَبَاهُ وَهَدَاهُ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ »
5- اهلیت و لیاقت داشتن✅
« إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا» خداوند به شما امر می کند تا امانت را به اهلش بسپارید. نساء/ 58. سرنوشت ملت بزرگ با داشتن هدف های مهم و نیز درگیر بودن با انواع مشکلات بیرونی و داخلی و. . . نیاز به فردی امین و لایق دارد تا با مدیریت صحیح و درست، بتواند این کشتی را در مقابل توفان های سهمگین داخلی و خارجی حفظ نموده و در مسیر درست هدایت کند. این مهم آن قدر مورد توجه است که خداوند متعال کلمه «یأمرکم» را به کار می برد. و امر به چیزی دلالت بر مهم بودن آن دارد.
«امام جعفرصادق(علیهالسلام)»:🌷
مَن اُعطِیَ الشُّكَر اُعطِیَ الزِّیادةَ یَقولُ اللهُ عَزّوجَلّ «لَئِن شكَرتُم لَاَزیَدنَّكُم».
كسی كه توفیق شكرگزاری به او عطا شده زیادتی نعمت هم نصیب او میگردد. خداوند متعال میفرماید «اگر شكرگزار باشید حتماً شما را زیاده خواهم بخشید».
📗 (بحار، ج ٧١، ص ٤٠)
موسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد
@m_menhaj
نشانه های انسان شاکر 🌷
پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم»:
علامةُ الشّاكِرِ اَربَعَةٌ: الشُّكرُ فیالنَّعماءِ وَ الصَّبرُ فیالبَلاءِ وَ القُنوعُ بِقِسَمِ اللهِ وَ لایَحمَدُ و لایُعظِّمُ الاّ اللهَ.
آدم شكرگزار چهار علامت دارد: در وقت نعمت شاكر، هنگام بلا صابر، به قسمت خدا قانع و تنها خدا را ستایش و بزرگداشت میدارد.
📗 (تحفالعقول، ص ٢١)
@m_menhaj
هدایت شده از راهبُرد(مرتضی تیجانی )
آقای مهربانم سلام...
نفسم میگیرد
دیده ام میگرید
همه ی بند وجودم ز غم هجر شما میگوید
چه دنیایی
چه بازاری
عجب بازار گرمی دارد این دنیای جافی
آنکه کرده یوسف خود را درون چاه خودخواهی
شگفتا از دعای عهد هر صبح و سحرگاه
که زود افتد درون کاسه ی نسیان ما هرگاه
چه انسانی ، چه احساسی ، عجب کذب عجیب و ارتباط نا به هنجاری!
چه آهی و چه فریاد و چه اقدام اثر داری؟!
کجا شد ادعای انتظار و اشک بی وقفه
عشق و مشق شعر شب های غریب انتظار را دل کجا برده؟
من که میدانم چرا دیگر نمی آیی
پشت دیوار دلم جایی نیافتی
بس که این ویرانه دل بی فکر و بی درد است
باید که گرد از خانه ی دل پاک سازی کرد
همیشه من خطاکار و شما بودی شفیع من
همیشه من شکستم عهد و پیمان و شما بودی دعاگویم
گرچه هستم من خطاکار و گنهکار و سیه رو
دلم از عشقتان سرشار و باشد عهد من برجا
تعجیل در امر فرج زمزمه می کنیم اللهم کن لولیک الحجة ابن الحسن...
راهبُرد(مرتضی تیجانی )👇🏻
@rahbordmortezatejany
قدر نعمتها را بدانید 🌷
«امام جعفرصادق(علیهالسلام)»:
اَحسِنُوا صُحَبةَ النِّعمِ قَبلَ فِراقِها فَاِنّها تَزولُ و تَشهَدُ علی صاحِبِها بِما عَمِلَ فیها.
قدر نعمتها را نیكو بدانید پیش از آن كه آنها را از دست بدهید و بدانید كه نعمتها زوالپذیرند ولی (فردا) گواهی خواهند داد كه رفتار صاحبانش با آنها چگونه بوده است.
📗. (مكارمالاخلاق، ص ١٤٨)
@m_menhaj