✅ امتداد استعمار یعنی چه؟ ✅
✅ یک سوال مهم که در روایت استعمار خود را به وضوح نشان میدهد آن است که استعمار متعلق به دورهای از تاریخ بوده است و امروز دیگر اثری از آن نیست.
درست است که روزگاری انگلیس، فرانسه و آمریکا اقدامات استعماری داشتهاند امروز اما این گونه نیست. پس از جنگ جهانی دوم دیگر بسیاری از کشورها در دوران استقلال به استقلال رسیدند. خیلی از حاکمان و پادشاهان کشورهای استعمارگر هم از عملکرد خود پشیمان شدند و عذرخواهی هم کردهاند. شما بیخود ماجرا را کش و ادامه میدهید.
✅ جواب این است که اولا حاکمیت سیاسی این کشورها توسط انقلاب و چیزی شبیه به آن تغییر نکرده است. هنوز آمریکا از بمباران اتمی ژاپن پشیمان نیست و دستگاه رسانهای، تبلیغاتی و دیپلماسی آمریکا محصولاتی در دفاع از اقدامات خود انجام میدهد. انگلیس، فرانسه، روسیه و حتی جایی مثل هلند هم تنها از برخی اشتباهات کوچک خود عذرخواهی داشتهاند. در ادامه با اشاره به یک کتاب این مورد را در زمینه انگلستان توضیح بیشتری میدهیم.
ثانیا در صورت پذیرش اشتباه و خطا آیا این خطا جبران شده است. اگر هند دویست سال تحت استعمار انگلیس بوده آیا اقدامی در راستای جبران صورت گرفته است. آیا عذرخواهی پادشاه هلند از استعمار اندونزی جبران سیصد سال استعمار را میکند. یه عنوان نمونه یک تحقیق در آکسفورد حجم بهرهوری مالی بریتانیا از هند را ۴۴هزار میلیارد دلار دانسته است. بر فرض دقت و صحت این پژوهش خب آیا نمیشود در طول چهل و چهار سال هر سال هزارمیلیارد بدهی انگلیس به هند تسویه شود. این تازه جدای از ظلم و ستم و اقداماتی چون ترویج دین و فرقه، تغییر کاربری اراضی و .... است که ارزیابی دشواری نیز دارند.
یا این که به مدت مشابه این استعمار برعکس شود و این کشورهای مستعمره در اداره کشورهای استعمارگر و بهرهوری از آنان شریک باشند. مثلا سیصد سال نصف اداره کشور هلند در اختیار اندونزی باشد!
ثالثا اندیشههای استعماری مانند برتری نژادی، برتری دین و برتری قوم اروپایی امروز نیز در جهان حرف نخست را میزند. جای دوری نمیرویم. همین غزه و فلسطین در صد روز اخیر شاهد خوبی هستند.
پینوشت: در ادامه نمونهی زندهی جریان دفاع از استعمار انگلیس را با اشاره به خاطرات جک استراو وزیر سابق امور خارجه انگلیس در کتاب « کار کار انگلیسی هاست !» نشان خواهیم داد.
والسلام
#استعمار
#انگلیس
#آمریکا
#فرانسه
✅ نمونه امتداد استعمار ✅
«روایت انگلیسی از انگلیس»
توضیح کتاب: وزیر امور خارجه سابق انگلستان جک استراو( متولد در۱۹۴۶م/۱۳۲۵ش) در کتابی به توضیح روابط ایران و انگلیس و نگاه ایرانیها به انگلیس میپردازد. این کتاب با نام « کار کار انگلیسیهاست » در سال ۱۳۹۸ به فارسی ترجمه شده است. هدف از این کتاب را باید دیپلماسی عمومی یا توضیح نگاه ایران به انگلیسیها و نگاه انگلیس به ایران دانست.
این کتاب با توصیفی تاریخی از حضور و نفوذ انگلیس از کودتای رضاخان در سال۱۲۹۹ ه.ش تا امروز به صورت تفصیلی به توضیح نگاه ایران به جهان و نگاه انگلیس به اقدامات خود در ایران میپردازد.
« کانال رسام» در چند شماره به این موضوع مهم خواهد پرداخت.
#استعمار
#انگلیس
#جکاستراو
#سفیدشویی
✅ بخش اول ✅
سفیدشویی از روابط انگلیس با ساواک
« کمکهای آمریکا به ایران( ذیل اصل چهار ترومن) شامل امور نظامی هم بود. آموزش نظامی نیز صرفا به نیروهای نظامی محدود نمیشد بلکه پلیس مخفی را هم تحت پوشش قرار میداد. پلیس مخفی یا سازمان اطلاعات و امنیت کشور را به اختصار ساواک مینامیدند. ساواک در عمل ترکیبی بود از پلیس مخفی، سرویس امنیت داخلی و سرویس اطلاعاتی بود...سیا و سازمان اطلاعاتی اسراییل موساد توصیههای دقیق درباره ساختار و روشهای عملکرد ساواک به ایران دادند....
دستههای ساواک همهجای کشور بودند دقیقا مشابه سازمان امنیت داخلی شوروی و دولتهای اقماریاش کاگب و اشتازی.
روشهای کاری ساواک به اندازهی روشهای سازمانهای اطلاعاتی استالین وحشتناک بودند.
ساواک قدرتی نامحدود برای دستگیری و حبس افراد داشت و غیر از شخص شاه به کسی پاسخگو نبود. ساواک به طور معمول از روشهای وحشیانه برای شکنجه و همین طور اعدامهای صحرایی بعد از دادگاه فرمایشی استفاده میکرد.
اگر چه اقدامات ساواک وجههی بدی در ایران و فرای مرزهایش داشت. اما هیچ انتقادی از سوی قدرتهای بیگانه متوجهاش نبود. شوروی که انگیزهای نداشت. آمریکا و بریتانیا هم اگر چه شاید به عملکرد پلیس داخلی و سرویس اطلاعاتی خودشان میبالیدند اما از زیادهروی ساواک چشمپوشی کردند. چون بنا به قضاوت شان نگه داشتن شاه در جبهه خودشان در جنگ سرد اولویت اول بود.»
منبع: «کار، کار انگلیسیهاست» ص ۱۸۸
تحلیل: ساواک بنا بر اسناد پس از کودتا توسط آمریکا تأسیس شد و با سرویسهای غربی از جمله انگلیس و شاگرد آن رژیم صهیونیستی همکاری وسیع و گسترده داشت. این که جَک استراو روشهای آن را شبیه به شوروی میداند شبیه به جُک است و #سفیدشویی انگلیس.
ثانیا عمق وابستگی رژیم پهلوی به آمریکا و انگلیس بیش از تاسیس ساده بود. ساواک بازوی استعمار غربی در ایران بود.
#استعمار
#سفیدشویی
#آمریکا
#انگلیس
#رژیمصهیونیستی
کار کار انگلیسیهاست یا نه ؟.pdf
65.3K
نقل و نقد تاریخنگاری انگلیس درباره رضاخان
به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی
#استعمار
#انگلیس
#سفیدشویی
باسمه تعالی
✳️ اولین شماره از نشریه پیشینه با موضوع «مسأله فلسطین» از پنجره «استعمار» منتشر شد.
در این شماره میخوانیم:
✅ از سایکس-پیکو تا بیداری اسلامی، مسعود اسدالهی
✅ تشکیل استعماری رژیم صهیونیستی، احمدرضا روحالله زاد
✅ فلسطین قلب امت اسلامی، سخنان سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی به مناسبت نهمین سالگرد آغاز حمله ائتلاف سعودی
✅ اقتصاد رژیم صهیونیستی از شبه سوسیالیستی تا سرمایهداری، طاهره گودرزی
✅ فلسطین در حصار کلیشهها، آسیبشناسی مسأله فلسطین در گفت و گو با پژوهشگران و فعالان
✅ پهلوی در خدمت استعمار، مروری بر مهمترین جنبههای همکاری پهلوی با رژیم صهیونیستی در کتاب « آمریکای کوچک»
✅ پی ریزی نهادی: ماجرای تشکیل جمعیت دفاع از ملت فلسطین در گفت و گو با مسئولان مجموعه
✅ اردن و رابطهی آن با تاریخ فلسطین، علیرضا عزیزگل
✅معرفی مستندهای در زمینه شناخت ماجرای فلسطین
✅ معرفی کتابهای مهم در زمینه فلسطین
فهرست جنایتهای رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی
با ما باشید
نشانی در پیامرسان ایتا و بله
https://eitaa.com/m_rasad
https://ble.ir/m_rasad
نشریه پیشینه.pdf
15.43M
نسخه الکترونیکی نشریه پیشینه
«دربند»
شماره اول
فروردین ۱۴۰۳
https://eitaa.com/m_rasad
May 11
May 11
May 11
🔴 اولین دوره مجازی آموزش تجربهنگاری فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی "نشان"
🔺اردیبهشتماه ۱۴۰۳
🔸شرکت در دوره رایگان است و ویژه متقاضیان جدید و جاماندگان رویداد حضوری نشان میباشد.
✅ ثبتنام از طریق ادمین کانال مرکز تجربهنگاری امتداد به نشانی @A_d_kh1
----------------------------------------------
mtedad.org
@mtedad_org