✅همکاریهای امنیتی برای مقابله با جریان اسلامی در کشورهای وابسته به غرب✅
به گفتهی دمارانش همکاری گستردهای با فهد ولی عهد عربستان سعودی در ماجرای تصرف حرم مکه توسط جهیمان العتیبی در سال ۱۹۷۹م صورت گرفت. نویسنده کتاب به صورت بسیار مبهم به ماجرا اشاره میکند . اما میدانیم که نیروهای فرانسوی بنا بر افشاگری اخیر و روایت الجزیره عربی با گازهای اشکآور بسیار به مسجدالحرام وارد شدند و توانستند نیروهای جهیمان را کشته و حرم را آزاد کنند. این اقدام با توجه به ممنوعیت ورود کفار و مشرکین به فضای حرم و حرمت خون مسلمان در حرم یک اقدام خلاف دینی توسط حکومت سعودی محسوب میشود. (ص ۳۰۴)
او همچنین در همان روزگار با ولیعهد سعودی فهد دیداری داشته است که درباره آن چنین مینویسد:« شاهزاده فهد به من گفت: میدانید ما همه پول دنیا را در اختیار داریم و همه نفت دنیا را و با نفت بشکهای سیوهشت دلار بیش از آن چه که نیاز داریم پول درمیآوریم. ولی به هیچ طریقی افراد یا سرباز کافی برای دفاع از سرزمین پهناور خود نداریم.» من چند ماه بعد در دیدار با او دوباره همین بحث مطرح شد و من اظهار کردم:« خوب والا حضرت ما هم روی این مساله زیاد فکر کردهایم و فقط یک راه حل ممکن برای معمای شما به نظرمان رسیده است. انگلستان دقیقا در حال حاضر در جریان منحل کردن چندین گردان «گورخا» است . نیروهای گردان گورخا عالیترین مردان جنگجو در دنیا هستند . آنها از نظر فیزیکی بسیار مقاوم هستند و از اهالی کوهپایههای هیمالیا هستند. و ضمن این سرسختی دیسیپلین و نظم انگلیسی را نیز کسب کردهاند و مرتب و منظم گشتهاند. آنها نفرات افسانهای هستند. من آنها را در آفریقا به هنگام اجرای عملیات و نیز در نبر کاسینو طی حمله متفقین به ایتالیا در جنگ جهانی دوم دیدهام. آنها متخصصان ضدتروریست نیستند اما مبارزینی مقاوم و عالی هستند. والا حضرت من اگر به جای شما بودم یک بریگاد از این مزدوران ارزانقیمت را استخدام میکردم اینها نه گرفتاری سیاسی به دبنال دارند و نه مشکلات مذهقبی و میتوان آنها را در وسط دریای سرخ مستقر ساخت و توسط تعداد کمی هلیکوپتر و قایقهای تندرو جابجایشان کرد.»
شاهزاده فهد به آرامی خندید و گفت:« این فکر خوبی است» بعد اما لحظهای مکث کرد و اخمهایش در هم رفت و گفت:« ولی کنت عزیز این غیرممکن است میدانید این مساله به آبروی اعراب برمیگردد و آنها از خود ما نیستند.» (ص ۲۰۷)
#استعمار
#فرانسه
#عربستان
#آمریکا
✅روابط حکومت پهلوی با رژیم صهیونیستی✅
دربارهی ارتباط ایران با دولت اسرائیل از سالهای تاسیس (۱۹۴۸م/ ۱۳۲۷ش) تا پیروزی انقلاب اسلامی ۱۹۷۹م/۱۳۵۷) پژوهشهای متعددی براساس منابع مختلف صورت گرفته است.
یکی از آثار خوب در این زمینه کتاب «ارتباط ناشناخته» است. کتاب «آمریکای کوچک» خلاصه و چکیدهای از این کتاب است.
در ادامه خلاصهای از این کتاب به صورت یک متن پیدیاف تقدیم خوانندگان کانال رسام میشود.
روابط ٰایران با رژیم صهیونیستی.pdf
147.3K
مروری کوتاه و چکیده درباره روابط ایران با رژیم صهیونیستی در دوران پهلوی دوم
1173495553_-50137408.pdf
300.6K
نگاهی به کارنامه جنایات و اقدامات امنیتی رژیم صهیونیستی علیه ایران
در کتاب سیسال نبرد مخفیانه علیه ایران
این کتاب نوشتهی چهره امنیتی نزدیک به موساد رونن برگمن نویسنده کتاب معروف برخیز و تو زودتر بکش
بسم الله الرحمن الرحیم
آقا فرمودند: ۲۶ سال جریان دیگری بر این وزارتخانه حاکم بوده است و برای اولین بار قرار است که اتفاقی بیفتد . البته از آن جایی که انسان مومن مراقب کلامی است که میگوید یشان گفتند البته استثنایی داشت. یک سال آقای لاریجانی آمدند و تفاوتهای محسوسی دیده شد. اما دوره کوتاهی بود. دورهی آقای میرسلیم هم البته با مشخصات دولت آقای هاشمی بود. در مجموع پس دورهی جدیدی قرار است آغاز شود و شما توجه داشته باشید که این راه اصلا در کوتاه مدت جواب نمیدهد و اصلا متظر پاسخهای عاجل نباشید و شاید اگر کاری به شکل درست و مستمر اتفاق بیفتد پاسخهای آن را در ظرف ده پانزده سال بتوان دریافت. اما به این نکته هم توجه داشته باشید که چون قرار است نتیجه دیر به دست بیاید حالا نباید عمل کنیم. بلکه باید با شتاب عمل کنیم.
بعد هم این حرف را در جای دیگری با بیان دیگری فرمودند. یک بار نمایشگاه قرآی را برپا کرده بودیم دیدند و از نمایشگاه که میخواستند خارج شوند یک پایشان را در رکاب گذاشته بودند و داشتند سوار ماشین میشدند انگار یادشان افتاد حرفی ناگفته مانده است. برگشتند و گفتند فلانی. دشمنان این حرکت دارند در شاهراه میتازند و ما نمیتوانیم در کورهراه با انها رقابت کنیم. این حرف خیلی محل تامل جمع ما شد و گفتیم این پیام مهمی است و ما باید بفهمیم که یک عمل جبههای است و نه یک عمل موضعی. یک طرف دارد جبههای عمل میکند و شما نمیتوانی با تکتیراندازهها و نقطهزنیها کار را پیش ببری.
شاهد عینی، گفت و گو با نقشآفرینان انقلاب اسلامی، گفت و گو با محمدحسین صفار هرندی صص ۱۹۶ و ۱۹۷
⁉️دار و دسته ماساچوستیها با ایران چه کردند؟
🔴دار و دسته ماساچوستیها/1
✳️به مناسبت شانزدهم آذر؛ روز دانشجو
🔹16 آذر در تقویم ایران به عنوان روز دانشجو نامگذاری شده است. سال 1332 در چنین روزی #دانشجویان_مذهبی و غیور دانشگاه تهران به سفر رئیسجمهور آمریکا، ریچارد نیکسون به ایران اعتراضات جدی صورت دادند و البته با مشت آهنین رژیم مزدور آمریکا و محمدرضا پهلوی روبرو شده و در این راه سه شهید دادند.
🔸نکته عجیب آنکه برخی جریانات سیاسی با نفوذ در حلقههای دانشگاهی تلاش دارند روز دانشجو را، که در اصل روز دانشجویان ضدآمریکایی است به گونه دیگری روایت کنند و هر سال در این روز #روایتهای_آمریکاپسند تولید کرده و حتی تلاش میکنند از ظرفیت دانشجویان علیه نظام اسلامی استفاده کنند.
🔹این فعالیتها نشانگر حضور #حلقههای_آمریکوفیل در سطوح سیاسی است که برای مقابله مؤثر با آنان میبایست ریشههای تاریخی-جریانی آن را بررسی نمود.
🔸با خوانش دقیقی تاریخ میبینیم یکی از این حلقهها، حلقه دانشجویان تحصیلکرده در دانشگاههای ایالت ماساچوست آمریکا؛ موسوم به «ماساچوستیها» است که سالیان دراز در عصر #پهلوی_دوم بر صحنه اقتصادی،اجرایی و حتی فرهنگی کشور حضور داشته و بازویی مؤثر برای اجرای سیاستهای آمریکایی-صهیونیستی بوده است.
🔹بررسی عملکرد این حلقه، به ویژه در #سازمان_برنامه_و_بودجه ،که در برخی دولتهای عصر جمهوری اسلامی نیز بعضا صدای آمریکوفیلها از سطوح عالی مدیریتی این سازمان به گوش میرسید، روشنگر بسیاری از ابهامات تاریخی خواهد بود.
🔸«داستان گروه «ماساچوستیها» در ادبیات سیاسی ایران در پردهای از ابهام قرار دارد و اگر در فهرست اصطلاحات سیاسی و تاریخی دوران معاصر ایران جستوجو کنیم به ندرت به اصطلاح «ماساچوستیها» یا «کت سه چاکیها» برخورد خواهیم کرد. به رغم این که این جریان تأثیر بنیادینی در تحولات رژیم شاه از بعد کودتای 28مرداد تا پیروزی انقلاب اسلامی دارد ولی #تاریخنگاران_چپ و راست و ملیگرا و مذهبی به هر دلیلی یا متوجه این جریان نشدند یا درباره آن جستوجو نکردند یا به عمد از کنار مسئله گذشتند.
🔹اگرچه امام خمینی در مبارزات نهضت 15خرداد، مستقیماً اسمی از این جریان نمیبرد ولی چون تمام تهاجمات ایشان به ساختار نفود امریکا و اسراییل و بهائیت در ایران ناظر به ارکان این گروه است معرفی این گروه برای نشان دادن عظمت نهضت 15خرداد و بیداری امام خمینی و شناخت کانون وابستگیهای رژیم شاه و مصیبتهای ملت ایران ارزش تاریخی خواهد داشت و امید داریم که این بررسی نقطه آغازی باشد برای تحقیقات بعدی در شناخت این گروهها. گروههایی که هر لحظه میتوانند در دیوانسالاری حکومتی ایران، در قوه مقننه، در دانشگاهها و کانونهای احزاب، سازمانها و گروههای رسمی و غیر رسمی، به شکلهای متنوع بازسازی شوند.»(مقاله «ماساچوستیها» از راه میرسند!! »، فصلنامه تخصصی 15خرداد ش44-43، ص196)
#حلقه_ماساچوستیها
#روز_دانشجو
#استعمار
#رسام
منبع: کانال بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در پیامرسان بله
https://ble.ir/Bonyadtarikh
🔻نفوذ حلقه ماساچوستیها بر ارکان حیاتی کشور
🔴دار و دسته ماساچوستیها/2
✳️به مناسبت شانزدهم آذر؛ روز دانشجو
🔹«ماساچوستیهای دوره حکومت پهلوی دوم، بخشی از جوانان وابسته به #ارکان_الیگارشی دولت بودند که برای تحصیل به امریکا و بعضی از کشورهای دیگر فرستاده شده بودند و اغلب آنهایی که به امریکا رفتند، در #دانشگاههای_ایالت_ماساچوست مثل #هاروارد، #بوستون، #نورث، #ام_آی_تی و دیگر دانشگاهها تحصیل کرده بودند. این عده در زمانی که #حسین_علاء و بعد #علی_امینی سفیر ایران در امریکا بودند، مورد توجه آنها قرار گرفتند و اغلب آنها یا به سازمانهای فراماسونری امریکا مربوط شدند یا توسط #سازمان_سیا شناسایی و در اختیار دولتمردان امریکا قرار گرفتند. این عده بعد از برگشت به ایران بر تمام ارکان حیاتی کشور تا انقلاب اسلامی سیطره داشتند.
🔸رهبران اولیه این گروه که بعدها به « #گروه_ماساچوستیها » یا گروه «کت سه چاکیها» معروف شدند، #حسنعلی_منصور و بعد از او منوچهر کلالی و امیرعباس هویدا بودند. هسته تمرکز ماساچوستیها در #سازمان_برنامه_و_بودجه و سپس در #کانون_مترقی و #حزب_ایران_نوین بود. اگرچه وجه تسمیه گروه ماساچوستیها به خاطر تحصیلات عدهای از آنها در ایالت ماساچوست امریکا است ولی بعدها ماساچوستیها به طیف وسیعی از کارگزاران و روشنفکران وابسته به حکومت پهلوی اطلاق میشد که از نظر دیوانسالاری با اداره کشور به سبک امریکاییها و از نظر اجتماعی با اصلاحات امریکایی و از نظر سیاسی با علم سیاست امریکایی و پیوند آن با اقتصاد موافق بودند.
🔹ماساچوستیها اولین نسل #دیوانسالاران_امریکوفیل ایران بعد از کودتای 28مرداد میباشند. #سیدحسین_نصر در خاطرات خود میگوید:
🔸این داستان را باید برایتان بگویم چون برای تاریخ ایران خیلی مهم است. بعد از این که نخستوزیرهایی که مال دوره رضاشاه و حتی دوره قاجاریه بودند دانه دانه رفتند کنار، یک دفعه ورق برگشت و حسنعلی منصور پسر منصورالملک که یک نسل جوانتر بود آمد سرکار با یک عده از وزرایی که اصلاً تحصیلاتشان یک جور دیگر بود. مثلاً #جمشید_آموزگار... این گروه جدیدی که با منصور آمدند اسمش را کمکم گذاشتند ماساچوستیها، که حتی آنهایی که در ماساچوست نبودند ادعا کردند که در ماساچوست درس خواندهاند. یعنی هاروارد، ام.آی.تی و این جور جاها که مراکز بزرگ علمی امریکاست و من اصلاً با این مخالف بودم. شدیداً مخالف بودم.
🔹خیلی از اینها دوستان من هم بودند ولی من به آنها انتقاد میکردم. یک روز در حضور شاه یک صحبتی پیش آمد من گفتم که این خیلی اسباب تأسف است که این افراد واقعاً فرهنگ ایران را نمیشناسند، حتی اگر نیت درست هم دارند تصمیمگیری درست نیست. گفت یعنی چه؟ مقصودت چیست؟ گفتم بنده اولین ایرانی هستم که وارد دانشگاه ام.آی.تی شدم. اولین ایرانی هستم که از دانشگاه هاروارد دکترا دارم. به همین جهت بنده باید اولین ماساچوستی باشم ولی #ماساچوستیها دارند پدر ایران را درمیآورند... شاه خندید. یعنی من یک موضعی داشتم که بر ضد آب شنا میکردم و به همین جهت بود که سازمان امنیت من را یک عامل خیلی نارحتکنندهای میدانست!!
🔸عبدالمجید مجیدی یکی از ارکان اساسی سازمان برنامه رژیم پهلوی و یکی از اعضای گروه ماساچوستیها در خاطرات خود اگرچه اسم گروه ماساچوستیها را نمیبرد ولی هسته اولیه این گروه در سازمان برنامه و سپس در کانون مترقی و #حزب_ایران_نوین را انکار نمیکند. او میگوید:
🔹در سازمان برنامه ما یک دسته مشخصی که منافع خاصی داشته باشیم نبودیم ولی گروهی بودیم که قدیمیهای سازمان برنامه خودشان را با ما مشخص میدانستند. یعنی خودشان را از ما جدا میدانستند. آنهایی که در زمان #ابتهاج و هدایت آمدند به سازمان برنامه تازهواردین سازمان برنامه بودند که با قدیمیها فرق داشتند...
🔸ما یک گروهی داشتیم که با هم بودیم یعنی حتی خارج از سازمان برنامه ما یک گروهی بودیم که همدیگر را خیلی پشتیبانی و کمک میکردیم. من دبیر آن گروه بودم. خارج از سازمان برنامه هر هفته خانه یکی جمع میشدیم. کسانی که بودیم در آن موقع عبارت بودند از: منوچهر گودرزی، خداداد فرمانفرماییان، غلامرضا مقدم، جواد منصور، سیروس سمیعی، حسین کاظمزاده، احمد ضیایی، علینقی فرمانفرماییان، سیروس غنی، فتحالله ستوده، جواد وفا، کریم پاشابهادری، هوشنگ پیرنظر. چند نفر هم خارج از گروه ما بودند... ما یک طبع و ماهیت سیاسی قوی داشتیم... و بیشتر فکر میکردیم گروهی هستیم که باید به همدیگر کمک کنیم با این هدف که بتوانیم جامعه خوبی در ایران به وجود بیاوریم.
(مقاله «ماساچوستیها» از راه میرسند!! »، فصلنامه تخصصی 15خرداد ش44-43، ص200-198)
#حلقه_ماساچوستیها
#روز_دانشجو
#استعمار
#رسام
منبع: بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در پیامرسان بله
https://ble.ir/Bonyadtarikh
🔻حلقه ماساچوستیها، بازوی صهیونیسم بر سازمان برنامه و بودجه
🔴دار و دسته ماساچوستیها/3
✳️به مناسبت شانزدهم آذر؛ روز دانشجو
🔹بخش قابل توجهی از اعضای این گروه کارچاقکن روابط ایران و دنیای عرب با صهیونیستها بودند. غلامرضا نیکپی عضو گروه #ماساچوستیها اغلب دولتمردان ایران را برای سفر به اسراییل و گرفتن الگو از آن کشور برای جوانان ایران تشویق میکرد.
🔸متعاقب این تماسها، چند نفر از جوانان ایرانی به منظور آشنایی با وضع جوانان صهیونیستی به #فلسطین_اشغالی عزیمت میکنند و متقابلاً نیز تعدادی از جوانان اسراییلی به ایران میآیند. این ارتباط به گونهای برقرار میشود که در هنگام جشنهای تاجگذاری #محمدرضا_پهلوی هنرمندان اسراییلی بنابر پیشنهاد مئیر عزری و موافقت نیکپی در کاخ جوانان کنسرت اجرا میکنند.
🔹 #نیکپی از رابطه با صهیونیستها و جوش دادن قراردادهای مالی و خرید از اسراییل سود کلانی به جیب زد. #حزب_ایراننوین، ماساچوستیها و کانون مترقی رسماً با اسراییل رابطه داشتند و بین آنها و احزاب صهیونیستی مکاتبه میشد.
🔸نفوذ اسراییل به عنوان یک رکن وابستگی به امریکا در ایران از جمله خط قرمزهایی بود که #رژیم_پهلوی هیچگاه حاضر نشد در هیچ شرایطی به آن لطمهای وارد شود. اغلب آنهایی که پیرامون روابط ناشناخته رژیم پهلوی و اسراییل کتاب نوشتهاند میدانند که هسته اصلی حمایت از اسراییل در سازمان برنامه و گروه ماساچوستیها است. نوع برنامههای عمرانی مصوب توسط این گروه راه را برای نفوذ شبکههای صهیونیستی در ایران باز میکرد. عالیخانی میگوید:
🔹بگذارید من از اول بگویم چه شکلی با مسئله اسراییل آشنا شدم. یک روز #تیمور_بختیار (سال 1338) به من تلفن کرد و گفت بیا اینجا کارت دارم. رفتم، گفت ما باید با هم برویم اسراییل و این سفر خیلی خیلی محرمانه است... گفتم هدف این سفر چیست؟ گفت میخواهیم با اسراییل رابطه خیلی نزدیکتر و گستردهتری داشته باشیم و به همین خاطر آنجا یک مقدار کارهای اقتصادی داریم... ما اسراییل را شناسایی کامل نکرده بودیم یعنی ما اسراییل را غیر رسمی شناخته بودیم.
🔸یکی از ارکان اتخاذ سیاستهای #اصلاحات_ارضی در ایران توسط امریکا تکیه بر تجربههای اسراییل در مزارع اشتراکی معروف به «کیبوتص» بود. در آن دوران اغلب جنبشهای آسیایی با تمایلات کمونیستی تحت تأثیر مزارع اشتراکی شوروی به نام « #کلوخوز » بودند. امریکاییها خیلی تلاش میکردند که به جای کلوخوزهای روسی مدل جدیدی از مزارع اشتراکی با تمایلات سوسیالیسم خاورمیانهای ایجاد کنند. اسراییل مأموریت پیدا کرد که این مزارع اشتراکی را بهتر از مدل روسی آن در فلسطین اشغالی ایجاد کند. این مزارع نمونه ایجاد شد و همان طوری که گفته شد به کیبوتص مشهور گردید. مزارع اشتراکی اسراییل بسیاری از کمونیستهای احساساتی منطقه و ایران را تحت تأثیر قرار داد و کمونیستهایی که دل خوشی از روشهای استالینی شوروی نداشتند ولی عاشق کلوخوزها بودند به کیبوتصها دل بستند...
🔹بنیاد اصلاحات ارضی در ایران در حقیقت بر همین تجربه استوار بود. برای همین اسراییل در نقشههای اصلاحات ارضی امریکا برای ایران نقش کلیدی ایفا میکرد. عالیخانی میگوید: «فعالیتهای اسراییلیها در دشت قزوین که همزمان شده بود با اصلاحات ارضی خیلی مهم بود.» نقش کلیدی برای فراهم کردن شرایط حضور اسراییل در طرحهای عمرانی و کشاورزی دوران اصلاحات ارضی با سازمان برنامه و به طور ویژه با گروه ماساچوستیها بود.
🔸بر همین اساس در اواخر سال 1339 و اوایل سال 1340 ژنرال موشهدایان یکی از قصابان معروف مردم فلسطین و رئیس سابق ستاد ارتش اسراییل که در زمان حمله اسراییل به مصر فرمانده سپاه #رژیم_صهیونیستی بود، در ایام بازنشستگی به اعتبار این که مشغول کارهای کشاورزی و اقتصادی است به ایران میآید و میهمان حسن ارسنجانی وزیر کشاورزی ایران و مجری اصلاحات ارضی میشود و متعاقب سفر او جمعی از کارشناسان کشاورزی اسراییلی برای مشاهده و معاینه اراضی قزوین جهت احداث چاههای عمیق به ایران میآیند.»(مقاله «ماساچوستیها» از راه میرسند!! »، فصلنامه تخصصی 15خرداد ش44-43، ص221-217)
#حلقه_ماساچوستیها
#روز_دانشجو
#رسام
#استعمار
منبع: کانال بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در پیامرسان بله
https://ble.ir/Bonyadtarikh
تحریف تاریخ یهود ایران
نقد سریال «مدار صفر درجه»
🔹بسیاری از محققین و مطلعین از #تاریخ_یهود_ایران بر این اعتقادند که دادههای محتوایی این سریال در مورد یهودیان و سوابق آنها در ایران با واقعیت مطابقت ندارد. و مشخصترین مصداق مطرح در این عرصه نیز همراهی کامل یهودیان ایران با #صهیونیسم است که به گونهای تأسفبار از سوی کارگردان، این واقعیت برعکس جلوه داده شده است و در نتیجه چهرهای معصوم و حتی ضدصهیونیسم از یهودیان ایران در دوره پهلوی ترسیم و تبلیغ شده است.
🔸نگارندگان این نقد ضمن تأکید بر حقیقت جدایی انکارناپذیر پدیده شوم صهیونیسم با دین و شریعت حضرت موسی علیهالسلام به این واقعیت اعتقاد دارند که در #دوره_پهلوی، شخص، حرکت و جریانی از داخل یهودیان وجود نداشته است که مخالف صهیونیسم باشد و یا علیه آن اقدامی کند. در واقع یهودیان در دوره پهلوی که همزمان با تأسیس و رشد و گسترش صهیونیسم و #اسرائیل است، تمام توان و حمایت خود را مصروف این جریان کردند. اسناد فراوان از حمایتهای مالی یهودیان از اسرائیل بهویژه در مقطع جنگ 1967 و یا مهاجرت آنها به فلسطین اشغالی و یا تبلیغ صهیونیسم، نمونههای کوچکی از همراهی گسترده یهودیان ایران یا صهیونیسم است.
🔹در سریال #مدار_صفر_درجه نه تنها به این واقعیات اشاره نشده است بلکه کلیت یهودیان ایران را ضدصهیونیسم تصویر مینماید و حتی در این مسیر به یک تحریف فاحش از تاریخ نیز دست میزند و یک #خاخام_یهودی را در مسیر مبارزات ضدصهیونیستی، شهید!!! نیز میکنند و حال آنکه هیچیک از خاخامهای یهودی ایران از جمله خاخام #یدیدیا_شوفط، #اوریل_داودی در آن زمان نهتنها با صهیونیسم مخالف نبودند بلکه کمکهای شگرفی به آن کردند و تا آخرین لحظات عمر خود در خدمت صهیونیسم بودند، تا اینکه هر دو آنها نیز در آمریکا و اسرائیل در دهه هشتاد شمسی مردند و حتی انجمن کلیمیان تهران از آنها، که حامی جدی صهیونیسم بودند، در نشریه خود به نیکی یاد کرد! همانطور که از موسی زرگری با عکسی که پشت به دیوار براق (ندبه) در بیتالمقدس نیز دارد و او هم در دهه هشتاد مرد به نیکی یاد میکند.
منبع: مقاله «سوگنامهای برای صهیونیسم»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره14، زمستان1386.
#رسام
#استعمار
#صهیونیسم
🔻 بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی در پیام رسان بله
مدار صفر درجه و افسانه هولوکاست
نقد سریال «مدار صفر درجه» بخش دوم
🔹با وجود شواهد، قرائن، اسناد و تحقیقات میدانی مفصل که از قضا بخش مهمی از آن در مؤسسه آمریکایی «بازنگری تاریخی» بهنتیجه رسیده است، هولوکاست که به قتل عام شش میلیون یهودی در جنگ جهانی دوم در اروپا و در اردوگاههای مرگ اعم از اتاقهای گاز و کورههای آدمسوزی، اطلاق میشود، واقعهای بیاساس و کذب محض، تلقی میشود. در واقع صهیونیستها با ساختن این داستان، سعی در خلق اسطورهای جدید دارند تا از پس مظلومنمایی حاصل از آن مهاجرتی گسترده به #فلسطین_اشغالی را سامان دهند و در نتیجه با تمرکز یهود در این منطقه مقدمات دولت صهیونیستی را فراهم نمایند. اگرچه از دستاوردهای ساختن این قصه جعلی به این مقدار نیز اکتفا نکردهاند و با گذشت بیش از 60 سال، همچنان از طرق مختلف از آن بهرههای مختلف میبرند.
🔸در یک چنین شرایطی با وجود این تحقیقات، سریال #مدار_صفر_درجه همراه و همسو با #تبلیغات_جهانی_صهیونیسم، تلویحا هولوکاست و محدودیت ایجاد شده برای یهودیان را در این سریال مورد تأیید و تأکید قرار میدهد.
🔹سازندگان سریال در پاسخ به این سؤال جدی، ادعا کردهاند که ما هیچ بار از کورههای آدمسوزی و اتاقهای گاز که از مصادیق بارز قصه هولوکاست است سخن نگفتهایم. ولی مخاطبان سریال این پیام را از آن گرفتهاند که فیلم درصدد القای واقعه هولوکاست بهعنوان یک واقعه تاریخی در جنگ جهانی دوم است!
منبع: مقاله «سوگنامهای برای صهیونیسم»، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره14، زمستان1386.
🔻منبع: رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در پیام رسان بله
https://ble.ir/Bonyadtarikh
معرفی دو کتاب درباره نقش صهیونیسم در افکار عمومی ایرانیان
نگاهی گذرا به سرفصلهای کتاب «از جولانگاه استر تا وادی صهیون»؛ نگاهی به مهمترین شخصیتها و آثار یهودی-ایرانی
🔻به مناسبت آغاز عملیات «طوفان الأقصی»
فصل اول: به عشق اسرائیل، با پول ایران، به کام یک مورخ
فصل دوم: از جولانگاه استر تا وادی صهیون
فصل سوم: فرزندان تاریخپرداز استر
نگاهی گذرا به سرفصلهای کتاب «اسرائیلیات تاریخی»
🔻به مناسبت آغاز عملیات «طوفان الأقصی»
فصل اول: یک سرقت از نوع فرهنگی
فصل دوم: ضدصهیونیسمستیزی؛ نقد آثار و افکار حاخام یدیدیا شوفط
فصل سوم: بیگانهای میان ما؛ نقد خاطرات آخرین مأمور موساد در ایران
فصل چهارم:سؤالهای یهودی، پاسخهای صهیونیستی-نقد کتاب یهود، ایران، اسرائیل
فصل پنجم: بچه کاشی؛ نقد کتاب خاطرات دیوید آلیانس
فصل ششم: کارگری برای پول؛ کارآفرینی برای صهیونیسم؛ نقد خاطرات ژاک ماهفر
فصل هفتم: از پیاده تا سوارهنظامی صهیونیسم؛ نقد کتاب پیاده تا افق خاطرات پرویز نظریان
فصل هشتم: بهنام ایران؛ بهکام صهیونیسم؛ نقد کتاب «ایران من» اسحاق یومتوبیان
فصل نهم: شگردهای ترویج ایرانهراسی؛ نقد کتاب «ایران هراسی»
فصل دهم: یک منبری ضدصهیونیست
فصل یازدهم: صدسالگی اعلامیه بالفور
#طوفان_الأقصی
#رسام
#صهیونیسم
🔊 منبع: بنیاد تاریخپژوهی در پیام رسان بله
https://ble.ir/Bonyadtarikh
✅ امتداد استعمار یعنی چه؟ ✅
✅ یک سوال مهم که در روایت استعمار خود را به وضوح نشان میدهد آن است که استعمار متعلق به دورهای از تاریخ بوده است و امروز دیگر اثری از آن نیست.
درست است که روزگاری انگلیس، فرانسه و آمریکا اقدامات استعماری داشتهاند امروز اما این گونه نیست. پس از جنگ جهانی دوم دیگر بسیاری از کشورها در دوران استقلال به استقلال رسیدند. خیلی از حاکمان و پادشاهان کشورهای استعمارگر هم از عملکرد خود پشیمان شدند و عذرخواهی هم کردهاند. شما بیخود ماجرا را کش و ادامه میدهید.
✅ جواب این است که اولا حاکمیت سیاسی این کشورها توسط انقلاب و چیزی شبیه به آن تغییر نکرده است. هنوز آمریکا از بمباران اتمی ژاپن پشیمان نیست و دستگاه رسانهای، تبلیغاتی و دیپلماسی آمریکا محصولاتی در دفاع از اقدامات خود انجام میدهد. انگلیس، فرانسه، روسیه و حتی جایی مثل هلند هم تنها از برخی اشتباهات کوچک خود عذرخواهی داشتهاند. در ادامه با اشاره به یک کتاب این مورد را در زمینه انگلستان توضیح بیشتری میدهیم.
ثانیا در صورت پذیرش اشتباه و خطا آیا این خطا جبران شده است. اگر هند دویست سال تحت استعمار انگلیس بوده آیا اقدامی در راستای جبران صورت گرفته است. آیا عذرخواهی پادشاه هلند از استعمار اندونزی جبران سیصد سال استعمار را میکند. یه عنوان نمونه یک تحقیق در آکسفورد حجم بهرهوری مالی بریتانیا از هند را ۴۴هزار میلیارد دلار دانسته است. بر فرض دقت و صحت این پژوهش خب آیا نمیشود در طول چهل و چهار سال هر سال هزارمیلیارد بدهی انگلیس به هند تسویه شود. این تازه جدای از ظلم و ستم و اقداماتی چون ترویج دین و فرقه، تغییر کاربری اراضی و .... است که ارزیابی دشواری نیز دارند.
یا این که به مدت مشابه این استعمار برعکس شود و این کشورهای مستعمره در اداره کشورهای استعمارگر و بهرهوری از آنان شریک باشند. مثلا سیصد سال نصف اداره کشور هلند در اختیار اندونزی باشد!
ثالثا اندیشههای استعماری مانند برتری نژادی، برتری دین و برتری قوم اروپایی امروز نیز در جهان حرف نخست را میزند. جای دوری نمیرویم. همین غزه و فلسطین در صد روز اخیر شاهد خوبی هستند.
پینوشت: در ادامه نمونهی زندهی جریان دفاع از استعمار انگلیس را با اشاره به خاطرات جک استراو وزیر سابق امور خارجه انگلیس در کتاب « کار کار انگلیسی هاست !» نشان خواهیم داد.
والسلام
#استعمار
#انگلیس
#آمریکا
#فرانسه
✅ نمونه امتداد استعمار ✅
«روایت انگلیسی از انگلیس»
توضیح کتاب: وزیر امور خارجه سابق انگلستان جک استراو( متولد در۱۹۴۶م/۱۳۲۵ش) در کتابی به توضیح روابط ایران و انگلیس و نگاه ایرانیها به انگلیس میپردازد. این کتاب با نام « کار کار انگلیسیهاست » در سال ۱۳۹۸ به فارسی ترجمه شده است. هدف از این کتاب را باید دیپلماسی عمومی یا توضیح نگاه ایران به انگلیسیها و نگاه انگلیس به ایران دانست.
این کتاب با توصیفی تاریخی از حضور و نفوذ انگلیس از کودتای رضاخان در سال۱۲۹۹ ه.ش تا امروز به صورت تفصیلی به توضیح نگاه ایران به جهان و نگاه انگلیس به اقدامات خود در ایران میپردازد.
« کانال رسام» در چند شماره به این موضوع مهم خواهد پرداخت.
#استعمار
#انگلیس
#جکاستراو
#سفیدشویی
✅ بخش اول ✅
سفیدشویی از روابط انگلیس با ساواک
« کمکهای آمریکا به ایران( ذیل اصل چهار ترومن) شامل امور نظامی هم بود. آموزش نظامی نیز صرفا به نیروهای نظامی محدود نمیشد بلکه پلیس مخفی را هم تحت پوشش قرار میداد. پلیس مخفی یا سازمان اطلاعات و امنیت کشور را به اختصار ساواک مینامیدند. ساواک در عمل ترکیبی بود از پلیس مخفی، سرویس امنیت داخلی و سرویس اطلاعاتی بود...سیا و سازمان اطلاعاتی اسراییل موساد توصیههای دقیق درباره ساختار و روشهای عملکرد ساواک به ایران دادند....
دستههای ساواک همهجای کشور بودند دقیقا مشابه سازمان امنیت داخلی شوروی و دولتهای اقماریاش کاگب و اشتازی.
روشهای کاری ساواک به اندازهی روشهای سازمانهای اطلاعاتی استالین وحشتناک بودند.
ساواک قدرتی نامحدود برای دستگیری و حبس افراد داشت و غیر از شخص شاه به کسی پاسخگو نبود. ساواک به طور معمول از روشهای وحشیانه برای شکنجه و همین طور اعدامهای صحرایی بعد از دادگاه فرمایشی استفاده میکرد.
اگر چه اقدامات ساواک وجههی بدی در ایران و فرای مرزهایش داشت. اما هیچ انتقادی از سوی قدرتهای بیگانه متوجهاش نبود. شوروی که انگیزهای نداشت. آمریکا و بریتانیا هم اگر چه شاید به عملکرد پلیس داخلی و سرویس اطلاعاتی خودشان میبالیدند اما از زیادهروی ساواک چشمپوشی کردند. چون بنا به قضاوت شان نگه داشتن شاه در جبهه خودشان در جنگ سرد اولویت اول بود.»
منبع: «کار، کار انگلیسیهاست» ص ۱۸۸
تحلیل: ساواک بنا بر اسناد پس از کودتا توسط آمریکا تأسیس شد و با سرویسهای غربی از جمله انگلیس و شاگرد آن رژیم صهیونیستی همکاری وسیع و گسترده داشت. این که جَک استراو روشهای آن را شبیه به شوروی میداند شبیه به جُک است و #سفیدشویی انگلیس.
ثانیا عمق وابستگی رژیم پهلوی به آمریکا و انگلیس بیش از تاسیس ساده بود. ساواک بازوی استعمار غربی در ایران بود.
#استعمار
#سفیدشویی
#آمریکا
#انگلیس
#رژیمصهیونیستی
کار کار انگلیسیهاست یا نه ؟.pdf
65.3K
نقل و نقد تاریخنگاری انگلیس درباره رضاخان
به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی
#استعمار
#انگلیس
#سفیدشویی
باسمه تعالی
✳️ اولین شماره از نشریه پیشینه با موضوع «مسأله فلسطین» از پنجره «استعمار» منتشر شد.
در این شماره میخوانیم:
✅ از سایکس-پیکو تا بیداری اسلامی، مسعود اسدالهی
✅ تشکیل استعماری رژیم صهیونیستی، احمدرضا روحالله زاد
✅ فلسطین قلب امت اسلامی، سخنان سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی به مناسبت نهمین سالگرد آغاز حمله ائتلاف سعودی
✅ اقتصاد رژیم صهیونیستی از شبه سوسیالیستی تا سرمایهداری، طاهره گودرزی
✅ فلسطین در حصار کلیشهها، آسیبشناسی مسأله فلسطین در گفت و گو با پژوهشگران و فعالان
✅ پهلوی در خدمت استعمار، مروری بر مهمترین جنبههای همکاری پهلوی با رژیم صهیونیستی در کتاب « آمریکای کوچک»
✅ پی ریزی نهادی: ماجرای تشکیل جمعیت دفاع از ملت فلسطین در گفت و گو با مسئولان مجموعه
✅ اردن و رابطهی آن با تاریخ فلسطین، علیرضا عزیزگل
✅معرفی مستندهای در زمینه شناخت ماجرای فلسطین
✅ معرفی کتابهای مهم در زمینه فلسطین
فهرست جنایتهای رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی
با ما باشید
نشانی در پیامرسان ایتا و بله
https://eitaa.com/m_rasad
https://ble.ir/m_rasad
نشریه پیشینه.pdf
15.43M
نسخه الکترونیکی نشریه پیشینه
«دربند»
شماره اول
فروردین ۱۴۰۳
https://eitaa.com/m_rasad
May 11
May 11
May 11
🔴 اولین دوره مجازی آموزش تجربهنگاری فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی "نشان"
🔺اردیبهشتماه ۱۴۰۳
🔸شرکت در دوره رایگان است و ویژه متقاضیان جدید و جاماندگان رویداد حضوری نشان میباشد.
✅ ثبتنام از طریق ادمین کانال مرکز تجربهنگاری امتداد به نشانی @A_d_kh1
----------------------------------------------
mtedad.org
@mtedad_org
📚 #معرفی_کتاب
🔰 نشریه دربند
➖ مسئله لبنان از پنجره استعمار
🔸 در این شماره میخوانیم:
▪️ داستان لبنان: تاریخ سیاسی لبنان ، از گذشته تا امروز
▪️ آموزش و تربیت مسیحی فرانسوی در لبنان و سوریه، نسل اول استعمار فرهنگی در سوریه و لبنان
▪️ امام موسی صدر احیاگر جریان شیعه و مستضعفان لبنان
▪️ کلیدهای فهم فرهنگ لبنان
▪️ خط زمانی مهمترین وقایع تاریخ معاصر لبنان
▪️ لبنان و امام موسی صدر
▪️ حزبالله لبنان
▪️ مقاومت لبنان و همسایه اشغالگر جنوبی خود
🔖 با ما باشید
💠 نشانی در پیامرسان ایتا و بله:
https://eitaa.com/m_rasad
https://ble.ir/m_rasad
#شناخت_صحنه #مدرسه_شناص
◇【 @shenasschool 】◇
📚
🔰 نشریه دربند، شماره دوم
➖ مسائل لبنان از پنجره استعمار
🔸 در این شماره میخوانیم:
▪️ داستان لبنان: تاریخ سیاسی لبنان ، از گذشته تا امروز
▪️ آموزش و تربیت مسیحی فرانسوی در لبنان و سوریه، نسل اول استعمار فرهنگی در سوریه و لبنان
▪️ امام موسی صدر احیاگر جریان شیعه و مستضعفان لبنان
▪️ کلیدهای فهم فرهنگ لبنان
▪️ خط زمانی مهمترین وقایع تاریخ معاصر لبنان
▪️ لبنان و امام موسی صدر
▪️ حزبالله لبنان
▪️ مقاومت لبنان و همسایه اشغالگر جنوبی خود
🔖 با ما باشید
💠 نشانی در پیامرسان ایتا و بله:
https://eitaa.com/m_rasad
https://ble.ir/m_rasad