بسیار مهم است که به کودکانمان کمک کنیم که درک کنند ابرهای هیجانات می توانند بگذرند .
آنها همیشه رنج نخواهند برد و یا برای همیشه احساس غمگینی ،خشم یا تنهایی نخواهند داشت .
به طور متوسط یک هیجان در ۹۰ ثانیه میآید و می رود .
وقتی کودکی می گوید: "من ترسو نیستم ؛ فقط همین الان احساس ترس می کنم "،
میتواند قدمی در تغییر رفتار خود بردارد .
چه خوب است که به جای نادیده گرفتن و انکار احساسات کودکان ،
سعی کنیم که به او آموزش دهیم که احساسات می آیند و می روند .
🔹گلرخ شلویری
❤️ @maadar_khoob
🖋 اگر فرزند ما نمره خوبی نگرفت؛ چه کنیم؟
📌فرزندتان را آسوده خاطر کنید که این نمره به معنی شکست او نیست و با کمک هم می توانید استراتژی مناسب را بیابید.
📌سخنرانی کردن ممنون! با هم گفتگو کنید.
🔸تفسیر و تحلیل او را از این نمره بپرسید و بپرسید آیا از نگاه او، این نمره نشان دهنده ی تلاش اوست؟ فرزندتان به مشکلات و راه حل های احتمالی اشاره خواهد کرد.
🔸آیا معلم خیلی سریع صحبت می کند؟ شاید یک رکوردر به کار آید.
🔸آیا تمارین ناکافی بوده است؟
🔸شاید کودک دارای مشکل شنوایی است یا نیاز به عینک دارد.
📌الگوها و روش های انگیزه بخشی را شناسایی کنید. اگر پسر شما در ریاضی کند است؛ شاید یک بازی مبتنی بر یادگیری چاره کار باشد.
📌به مهارت های فرزندتان بیندیشید و کمال گرا نباشید.
بعضی از بچه ها در درس ضعیف، اما در موسیقی و ورزش فوق العاده هستند.
به جای تاکید بر نمره، انتظار داشته باشید که فرزند شما در یادگیری مهارت های علمی و اجتماعی و عاطفی کوشا باشد. اینها شامل مهارت های یادگیری مادام العمر هم می شود؛ مانند: کار تیمی، حل مسائل، تفکر انتقادی و ارتباطات... .
📌با معلم وارد گفتگو شوید و درباره سبک آموزش، قواعد و روش هایی که می توانید به فرزندتان کمک کنید، ازجمله ضرورت معلم خصوصی مشورت کنید.
هرچه بیشتر یاد بگیرید و ارتباط برقرار کنید، احتمال موفقیت فرزندتان بیشتر است.
📌محدود کردن فعالیت های اجتماعی فرزند، فقط در حالتی می تواند مفید باشد که میزان آن از حد عادی فراتر رفته باشد.
❤️ @maadar_khoob
#آموزش_صبر
اگر قرار است وسيلهای را ظرف يكی دو هفته آينده برای كودكتان بخريد يک قلک به او داده و روی آن به تعداد روزها دايره يا مثلث كشيده و هر روز قسمتی از پول آن وسيله را بدهيد و از او بخواهيد هر روز كه به او پول می دهيد و آن را در قلک میاندازد يكی از آنها را رنگ كند.
وقتی همه آنها رنگ شد پول به مقدار كافی جمع كرده و موقع خريد آن وسيله خواهد بود (میتوان از بر چسبهای خوشگل به جای شكلها و رنگكردن استفاده كرد).
❤️ @maadar_khoob
💕💕
دوستان بسیار مهم است که در تنبیه کودکان به کودک ابراز علاقه هم بکنید تا کودک بداند این رفتارنادرست باعث نشده که محبت شما به او کم شود.
به عنوان مثال با حالت جدی و ناراحت به کودک خود بگویید: «با اینکه خیلی دوستت دارم ولی این کارت رو دوست ندارم، تو خیلی بچه خوبی هستی ولی این کاری که کردی اصلا خوب نیست.»
وقتی در حالت تنبیه این جملات را به کار میبریم به کودک میگوییم که ما مشکلی با او نداریم و همیشه در هر شرایطی دوستش داریم ولی به خاطر کار اشتباهش ناراحتیم و بهتر است کودک بداند به خاطر چه موضوعی تنیبه شد
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
موضوع: تب و سرماخوردگی در کودکان هاجر سجاد و دکتر پیمان رومی زاده بخش دوم ❤️ @maadar_khoob
51.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺موضوع: تب و سرماخوردگی در کودکان
هاجر سجاد و دکتر پیمان رومیزاده
بخش سوم
❤️ @maadar_khoob
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معما
✈️هواپیما ربا
❤️ @maadar_khoob
مادر خوب
#معما ✈️هواپیما ربا ❤️ @maadar_khoob
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ #معما
✈️ پاسخ معمای هواپیما ربا
❤️ @maadar_khoob
✅تربیت غلط جنسی
🚫🚫روش هايي که فرهنگ تجاوز را به فرزندان خود آموزش می دهیم🚫🚫
بدیهی است هیچ پدر و مادری بصورت عامدانه به فرزندان خود آموزش نمیدهد که مثلا فرهنگ تجاوزگری کار خوبی است. اما مطالعات نشان داده است بسیاری از والدین در زندگی روزمره، ناخواسته در گسترش فرهنگ تجاوزگری مشارکت میکنند.
۱- «اشکال نداره، اون پسره دیگه»
این جمله از همان کودکی باعث القای این حس میشود که پسر بودن توجیهی کافی برای رفتارهای بد و غلط است. رفتارهایی مانند دعوا کردن، تخریب اسباب بازی دیگران، رفتارهای طلبکارانه و خشونت آمیز … اما واقعیت این است که پسرها هم کاملا قادر هستند احترام گذاشتن به اموال، به بدن و به حریم خصوصی افراد را یاد بگیرند
ولی اگر پسران یاد بگیرند که بالاتر از قوانین و قواعد هستند و قادر به کنترل احساسات، خشم و هوسهایشان نیستند این آموزش در ذهن آنها در بزرگسالی هم باقی می ماند. برای همین نباید تعجب کرد چرا تا بدین حد آزار جنسی، خواه به شکل تجاوز و خواه به صورت لمس یا نگاه یا مزاحمت کلامی، شایع و رایج است. چون یاد گرفته اند که «اشکال نداره، اون پسره دیگه»
۲- مجبور کردن پسرها به بوسیدن و بغل کردن دیگران
همه ما دیده ایم که والدین خوش قلب و مهربان به فرزندان خود میگویند که کودک دیگری یا فرد بزرگسالی را در آغوش بگیرند و ببوسند. اما والدین اغلب در نظر نمیگیرند که آیا واقعا کودک آنها مایل است اینکار را بکند؟ همین رفتار در ذهن بچه این پیام را جای میدهد که جلب رضایت و گرفتن اجازه برای بوسیدن و بوسیده شدن، برای نزدیک شدن به دیگران، برای لمس دیگران و برای ورود به حریم فیزیکی و خصوصی آنها اصلا اهمیتی ندارد. مشابه این حالت هم وقتی است که بدون کسب اجازه از کودک، آنها را در آغوش بگیریم و ببوسیم، حتی اگر آن کودک این کار را دوست نداشته باشد.
به جای این کار میتوان به جای اینکه موقع خداحافظی بگویید «مادربزرگ را بغل کن» از بچه بپرسید «آیا میخواهی او را بغل کنی؟» این رویکرد به بچه شما می آموزد که خواسته و میل درونی کودک به عنوان یک انسان اهمیت دارد و شما به خواست و رضایت درونی او احترام میگذارید.
جلب رضایت دیگران و کسب اجازه برای نزدیک شدن به بدن آنها اهمیت دارد
۳- «مگه چکار کردی که او تو رو کتک زد؟»
این یکی از موارد دشوار بخصوص برای والدینی است که بیشتر از یک فرزند دارند. جر و بحث بین فرزندان که نهایتا منجر به درگیری فیزیکی میشود اتفاق شایعی است اما:
این سوال که «چکار کردی که تو را کتک زد»، هم به کودک قربانی و هم به کودک پرخاشگر می آموزد که این فرد قربانی و کتک خورده است که دیگران را مجبور به رفتارهای غلط میکند. نمونه مشابه و بسیار رایج و فراگیر این نوع پرسش را در میتوان در این نوع سوال کردن دید که «آن شب چه لباسی پوشیده بودی که به تو تجاوز شد؟» یا مثلا «چه رفتاری داشتی که در خیابان مزاحمت شدند؟».
به جای این سوالها باید از هر دو کودک بخواهید تمام ماجرا را از آغاز تا پایان برایتان تعریف کنند. به اینصورت قبل از تصمیم گیری و سرزنش کودک مقصر، احتمالا میتوان دید بهتر و کاملتری نسبت به ماجرا داشت. سپس بدون آنکه به تنبیه بدنی و یا خشونت کلامی دچار شوید، با کودک مقصر صحبت کنید.
ریشه این توجیهات که «عصبانی شدم و نفهمیدم چه شد» یا «خون جلوی چشمانم را گرفت» از همین جا و از همین آموزشهای مهم و ساده در کودکی نشات میگیرد.
۴- او را زدم چون دوستش دارم
مهم نیست فرزند شما دختر باشد یا پسر ولی این عبارت که «ناراحت نباش، او تو را زد چون دوستت دارد» هیچگاه نباید از دهان والدین خارج شود. این عبارت باعث تقویت این باور میشود که عشق مساوی است با رنج کشیدن، و یا اینکه اگر کسی را دوست داریم پس اشکالی ندارد که باعث آسیب جسمی یا روحی اش بشویم.
این آموزش نه تنها در آینده منجر به بالاتر رفتن احتمال خشونت و زد و خوردهای زناشویی خواهد شد، بلکه به کودک یاد میدهد که رسیدن به آرزوها و امیال شخصی، مهمتر از احساسات و خواسته های طرف مقابل است، و این دقیقا همان اتفاقی است که در تجاوزگری رخ میدهد.
❤️ @maadar_khoob
💕💕
ارتباط والدین با کودک خط اول برطرف کردن مشکلات کودک و نوجوان
بچه ها بسیار دوست دارند که با پدر و مادر شان کار و فعالیتی را به صورت مشترک انجام دهند.
از این زمان ها برای تحکیم روابط خود با فرزند تان استفاده کنید.
شما می توانید فعالیت های مشترک زیادی را تدارک ببینید . مثل انواع بازی ها ، دیدن فیلم مورد علاقه فرزندتان ، تهیه دسر و سالاد با کمک فرزندتان ، گوش کردن به موسیقی مورد علاقه نوجوان و و و .....
بیشتر با بچه ها باشید و برای دلِ بچه ها با آن ها باشید .
❤️ @maadar_khoob
🚫 وجود شرایط و موقعیت های خاص نظیر :
🔻 دعوای پیوسته والدین،
🔻 تهدید کودک مبنی بر ترک او در صورت انجام اشتباه و برآورده نساختن خواسته های والدین،
🔻 بیماری یکی از والدین
🔻 ناتوانی در انجام یک مسئولیت
🔻 فوت یا بیماری اقوام نزدیک
⭕️ باعث ایجاد وابستگی و اضطراب جدایی در کودکان می شود .
📌 در حضور فرزندتان ، مراقب رفتار و گفتارتان باشید
❤️ @maadar_khoob
وزیر ارتباطات با انتشار این نمودار نوشت:
🔹تا امروز حدود ۱/۵ میلیون کودک و نوجوان به زیست بوم کودک و اینترنت پیوستهاند.
🔹تا شرایط مناسب فاصله داریم.بپذیریم شبکههای اجتماعی به دلایل بسیاری مناسب برای کودکان نیستند و زیست بوم خاص خود را طلب میکنند.
🔹آماری ازدنبال کنندگان اینستاگرام را ببینید،والدین نیازمند آگاهی بیشترند.
🔸طبق نمودار، ۴٩% درصد دنبال کنندگان اینستاگرام ٢۵ تا ٣۴ سال سن دارند و ٢۴% آنها ١٨ تا ٢۴ ساله هستند.
❤️ @maadar_khoob
🍃چرا سنین زیر سه سال این قدر مهم است؟ زیر سه سال را ما نوزادي و نوپایی می گوییم و کودکی را بعد از سه سالگی می دانیم که دوران نوزادي و حتی جنینی و حتی قبل از آن در رویکرد کودك متعادل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
🍂چون انسان از جمله پستاندارانی است که نوزادش بخشی از تکاملش را خارج از رحم مادر می گذراند. به همین دلیل شرایط رشد او بسیار مهم است. و والدین به خصوص مادر باید مراحل رشد کودك را بشناسد و بداند که در هر مرحله با فرزند خود چه کار باید کند. نوزادي، نوپایی، کودکی، نونهالی و نوجوانی همگی مراحل رشد انسان هستند که ما به جاي این که از آن ها بترسیم باید با آن ها آشنا شویم.
#رفتارباکودک {قسمت1}
[استادسلطانی]
❤️ @maadar_khoob