﴿بسماللهالرحمنالرحیم﴾
#آموزشی
#دعا_و_نیایش
💠معنای لغوی دعا
🔸دعا از ریشه «دَعَو» گرفته شدهاست، و براساس آنچه صاحب کتاب قاموس قرآن میگوید، به معنی خواندن، طلب حاجت و استمداد است.
🔹واژه «دعا» در قرآن، روایات و ادعیه در موارد متعددی بکار رفته، و بیانگر آنست که این واژه دارای معانی متعددی می باشد؛ نظیر اینکه در آیه 23 سوره بقره آمدهاست: ﴿وَإِنْ كُنْتُمْ فِي رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَادْعُوا شُهَدَاءَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ﴾ (واگر در آنچه بر بندهى خود (از قرآن) نازل كردهايم، شكّ داريد، اگر راست مىگوييد (لااقل) يك سوره همانند آن را بياوريد و گواهان خود را غير از خداوند بر اين كار دعوت كنيد)؛ در این آیه ﴿ادْعُوا ﴾ به معنای سؤال به کار رفتهاست، و یا در آیاتی مانند: ﴿أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ﴾ «بقره/186»(اجابت میکنم درخواست دعاکننده را هنگامی که مرا میخواند) و ﴿لَهُمْ فِيهَا فَاكِهَةٌ وَلَهُم مَّا يَدَّعُونَ﴾ «یس/57»؛ (برای آنها در بهشت میوه بسیار لذتبخشی است و هر آنچه بخواهند و آرزو کنند در اختیارشان خواهد بود) به معنای درخواست بکاررفته است.
🔸مهم آنست که بدانیم براساس آنچه در کتاب«التحقیق» آمده است این واژه دارای یک روح و معنای جامع و واحد می باشد، اصل واحد در این ماده، طلب و خواستن چیزی است تا توجهی به او نماید یا به آن ترغیب شود یا به سمت او برود، اما نکته در این است که در هر موردی این خواست و ترغیب و… فراخور همان مورد است، براساس نظر صاحب کتاب«التحقیق» متوجه میشویم که هسته مرکزی معنای دعا همان طلب کردن است. اما این طلب با توجه به متعلقات معانی متعددی پیدا می نماید
🔹در مثالهایی که ذکر شد در آنجا که دعا را به معنای سؤال دانستیم می توان گفت سوال نیز نوعی درخواست و طلب است برای فهم و کمک و یا آنجا که در سوره یس به معنای آرزو آمدهاست، با کمی دقت متوجه میشویم که آنچه در آرزو مهم میباشد، این است که وقتی ما آرزوی چیزی را داریم، در واقع طلب رسیدن به آن را داشته و برای رسیدن به آن تلاش می کنیم پس در یک جمعبندی کلی میتوانیم دعا را معنای خواندن و طلب کردن بدانیم لازم است بدانیم که اصل در دعا خواندن با صوت و لفظ است، اما کثرت استعمال این واژه در دعوت با نوشته، اشاره و امثال آن، مفهوم این واژه را اعم از خواندن «ندا» قرار داده است زیرا «ندا» اختصاص به الفاظ و اصوات دارد ولی «دعا» می تواند با لفظ، اشاره و امثال آن باشد افزون بر این «ندا» در معنای حقیقی اش حتماً باید به همراه صدای بلند باشد، ولی دعا مقید به صدای بلند نیست.
🔰کارگروه پژوهشی «مؤسسه معنا»🔰
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
#دشمن_شناسی
💠ما دشمن زیاد داریم، تعجّب نباید کرد. عرض کردم در قرآن خدای متعال میفرماید که «وَ کَذٰلِکَ جَعَلنا لِکُلِّ نَبِیٍّ عَدُوًّا شَیٰطینَ الاِنسِ وَ الجِنِّ یوحی بَعضُهُم اِلیٰ بَعضٍ زُخرُفَ القَولِ غُرورا»؛ هم دشمنان جنّی، هم دشمنان انسی وجود دارند و اینها به هم کمک هم میکنند؛ سیستمهای اطّلاعاتیِ خیلی از کشورها علیه ما با همدیگر همکاری میکنند؛ یوحی بَعضُهُم اِلیٰ بَعضٍ زُخرُفَ القَولِ غُرورا.
🔸امروز البتّه خبیثترین دشمن ما و دشمن جمهوری اسلامی؛ آمریکا است. البتّه ما دشمن کم نداریم امّا آن که از همه خبیثتر و عنودتر است، عبارت است از آمریکا. مسئولان آمریکایی، هم دروغگو هستند، پشتهمانداز هستند، وقیحند، طمّاعند، شارلاتانند -حرکتهایشان، حرفهایشان را شما بشنوید، [میبینید] شارلاتانی حرف میزنند؛ یعنی انواع و اقسام خصوصیّات زشت اخلاقی- و هم البتّه در کنارش ظالمند، سنگدلند، بشدّت بیرحمند، تروریستند؛ یعنی آنچه خوبان همه دارند، اینها بهتنهایی همه را دارند! یعنی این جور دشمنی در مقابل ما امروز وجود دارد.
🔰برگرفته از بیانات امام خامنهای
در سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران🔰
۱۳۹۹/۰۱/۰۳
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_مداحی
#آثار_اساتید
🔹علی ای امیر و سلطان
علی رحمت تو باران
حلالزادهها میخوانت
علی ای محک و میزان🔹
🎤با نوای:
کربلایی عبدالحسین شفیع پور
«از اساتید مؤسسه معنا»
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
#به_وقت_معصوم
#حدیث_نگاره
#امام_کاظم
💠چهارشنبه یکی از روزهای خوب خدا که متعلق به امام کاظم ، امام رضا، امام جواد و امام هادی علیهم السلام میباشد، در این روز با حدیثی مهمان کلام گهربار یکی از این چهار امام همام باشیم
👇👇👇
🔰امام کاظم (علیهالسلام):
أفضَلُ العِبادَةِ بَعدِ المَعرِفَةِ إِنتِظارُ الفَرَجِ
«بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند ، انتظار فرج و گشایش است».🔰
📚 تحف العقول، ص۴۰۳📚
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
اسمتو میبرم
4.34M
#اشعار
#واحد
بند1⃣
اسمتو میبرم آقا زهرا میگه ای جانم
محکم میزنم سینه محکم بشه ایمانم
ای حب تو اصل دین ای روح عباداتم
ای صوم و صلات من ای معنی قرآنم
گنبد و ضریح تو قبلهگاه نوکرهاست
تکیههای تو ارباب تکیهگاه نوکرهاست
بیرق و علم آقا سرپناه نوکرهاست
آبرو دارم از محرمت
رو سفیدم از مشکی غمت
یا اباعبدالله
بند2⃣
سینهزدم و شد از عشق تو کبود سینم
لطف تو رو دارم تو این زندگی میبینم
ای نور دلم ارباب هر ثانیه اسمت رو
تو بیکسی قبرم میگم جای تلقینم
هرکسی به تورو زد بی نیازه تو محشر
خوب میدونه که دستت خیلی بازه تو محشر
پس با این حساب نوکر سرفرازه تو محشر
پای هرکی تو روضه واشده
همنشینِ با انبیا شده
یا اباعبدالله
بند3⃣
هر جوری که باشه میام تو روضه آخه وقتی
حرف تو وسط باشه معنا نداره سختی
خیرش رو دیده هرکی پشت در این خونهست
دنیا با حسین یعنی آرامش و خوشبختی
با تو هرکسی توی زندگیش رفاقت کرد
انگاری همه عمرش صبح تا شب عبادت کرد
فاطمه ازش توی آخرت شفاعت کرد
این ته ته یک رفاقته
وقتی نوکرت جاش توجنته
یا اباعبدالله
شعر: محمدجواد ابوترابزاده و احسان نوری
سبک: محمدجواد ابوترابزاده
«برگرفته از انجمن تکیه نوکری»
─┅═ঊঈ🏳ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
#آموزشی
#مقتل_شناسی
به همت کارگروه پژوهشی مؤسسه معنا انشاءلله هر هفته چهارشنبه رأس ساعت 12:00 مطالبی پیرامون مقتلشناسی خواهیم داشت.
❇️لطفا همراه ما باشید و از این مطالب بهره ببرید❇️
💠مقتل شناسی از جمله فنون کاربردی و مورد نیاز مداحی و بهعنوان رکنی از ارکان فن رثای اهلبیت(علیهمالسلام) است؛ لذا ضروری است که دانشآموختگان در کنار فراگیری علوم دیگر، مقتل شناسی را نیز بیاموزند.
💠اهداف این درسنامه آموزشی که عبارتاند از:
1️⃣ آشنایی با تاریخ مقتل نگاری در میان مسلمانان بهویژه شیعیان
2️⃣آشنایی با مقاتل دورههای مختلف اسلامی پس از فاجعه روز عاشورا
3️⃣ آشنایی با گونههای مختلف مقتل نگاری و ویژگیهای هر گونه
4️⃣ آشنایی با مقاتل با مقاتل مستند
5️⃣ آشنایی با مقاتل غیرمستند و دلایل عدم اعتبار آنها
6️⃣ آشنایی با مقتل نگاران در دورههای مختلف
7️⃣آشنایی با داستانها و روایتهای غیرمستند و دلایل عدم اعتبار آنها
8️⃣آشنایی با شبهات مطرحشده توسط پیروان فاجعه آفرینان واقعی کربلا و تحریفات آنها در مقاتل برای انحراف اذهان و تطهیر نمودن خلیفه و همدستانش از جنایات مرتکب شده و ...
بیتردید فراگیری این درسنامه این امکان را مداحان جوان میدهد تا به اهداف زیر دست یابند.
1️⃣شناخت مقاتل معتبر و مستند
2️⃣ شناخت مقاتل غیرمستند
3️⃣آگاهی از برخی از شبهات و خرافات و نیز داستانهای جعلی در برخی از مقاتل غیرمستند و ...
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
#تاریخ
انشاءلله هر هفته چهارشنبه رأس ساعت 16:00 مطالبی پیرامون تاریخ خواهیم داشت.
❇️لطفا همراه ما باشید و از این مطالب بهره ببرید❇️
💠مطالعه تاریخ از ضروریات است، ازاینرو میبایست وقایع تاریخ مورد تحلیل و بررسی کافی توسط هنرجویان قرار گیرد تا چراغ راه آینده آنان باشد. امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در وصیت خود به امام حسن (علیهالسلام) سفارش مطالعه تاریخ و سرگذشت پیشینیان کرده و میفرماید: (پسرکم! هرچه من به اندازه همه آنان که پیش از من بودند نزیستم، اما در کارهاشان نگریستهام و در سرگذشتهایشان اندیشیده، و در آنچه از آنان مانده، رفته و دیدم تا چون یکی از ایشان گردیدهام، بلکه با آگاهی که از کارهاشان به دست آوردهام گویی چنان است که با نخستین تا پسینشان به سر بردهام).
🔸تاریخ اسلام بهویژه تاریخ ۶۱ سال اول آن دارای درسها و عبرتهای بسیاری است که باعث درک دلایل وقوع حادثه عاشورا و نیز شناخت اهمیت و تاثیرگذاری قیام سیدالشهدا در تغییر وضعیت جهان اسلام است. لذا نقش و اهمیت این حادثه این نکته را به ما یادآوری میکند که باید این حادثه عظیم را برای همیشه در دلها زنده نگه داریم و با بیان جزئیات آن بهصورت دقیق نگذاریم در میان حوادث و وقایع روزمره به فراموشی سپرده شود.
🔹یکی از حوادث مصیبتبار و درعینحال عبرتآموز این دوره برای شیعیان واقعه عاشورا می باشد که مطالعه زمینهها و علل ایجادکننده آن برای همه شیعیان ضروری است. حوادث پیش از عاشورا در حقیقت شکلدهنده تاریخ عاشوراست؛ زیرا رخدادهای پیش از این واقعه، بستر وقوع آن را ایجاد کرده است، لذا دربرگیرنده حقایق بسیاری در چگونگی بازگشت جاهلی و فرهنگ اسلامی است. بدین جهت شایسته است که درسنامهای در تاریخ عاشورا که درحقیقت حاوی رخدادهای پیش از واقعه عاشورا بود؛ جهت آموزش مداحان عزیز تهیه گردد.
🔸امام خامنهای تاریخ پیش از روز عاشورا ازجمله خطبهها و دیدارهای امام حسین(علیهالسلام) در مسیر کربلا را دارای اهمیت ویژه دانسته و با تاکید بر ضرورت مطالعه و توجه بیانات امام حسین (علیهالسلام) در مراحل مقدماتی نهضت میفرمایند: (امام حسین را فقط به جنگ روز عاشورا نباید شناخت؛ آن یک بخش از جهاد امام حسین است. به تبیین او، امر به معروف او، نهی از منکر او، توزیع مسائل گوناگون در همان منا و عرفات، خطاب به علما، خطاب به نخبگان _حضرت بیانات عجیبی دارد که در کتابها ثبت و ضبط است_ بعد هم در راه به سمت کربلا، هم در خود عرصه کربلا، میدان کربلا، باید شناخت.
🔹در خود عرصه کربلا حضرت اهل تبیین بودند، میرفتند صحبت میکردند حالا میدان جنگ است، منتظرند خون هم را بریزند، اما از هر فرصت این بزرگوار استفاده میکردند که بروند با آنها صحبت بکنند، بلکه بتوانند آنها را بیدار کنند. البته بعضی خواب بودند، بیدار شدند؛ بعضی خودشان را به خواب زده بودند و آخر هم بیدار نشدند آنهایی که خودشان را به خواب میزدند. بیدار کردن آنها مشکل است، گاهی اوقات غیرممکن است) .
🔸ایشان در بیانی دیگر با تأکید بر سنت روضهخوانی و ذکر تمام وقایع از روی مقاتل میفرمایند: (ماجرای حسینبنعلی باید در منبر، به شکل سنتی روضهخوانی شود؛ اما نه برای سنتگرایی، بلکه از طریق واقعهخوانی. یعنی اینکه، شب عاشورا این طور شد، روز عاشورا این طور شد، صبح عاشورا این طور شود. شما ببینید یک حادثه بزرگ، بهمرور از بین میرود؛ اما حادثه عاشورا، به برکت همین خواندنها با جزئیاتش باقی مانده است. فلان کس این طوری آمد با امام حسین وداع کرد؛ این طوری جنگید؛ این طوری شهید شد و این کلمات را بر زبان جاری کرد.
🔹واقعه خوانی، تا حد ممکن، باید متقن باشد. مثلاً در حدود «لهوف» ابن طاووس و «ارشاد» مفید و امثال اینها _نه چیزهای من درآوردی_ واقعهخوانی و روضهخوانی شود. در خلال روضهخوانی، سخنرانی، مداحی، شعرهای مصیبت، خواندن نوحه سینهزنی و در خلال سخنرانیهای آموزنده، ماجرا و هدف امام حسین(علیهالسلام) یعنی همان هدفی که در کلمات خود آن بزرگوار است که: «إِنّی لَمْ أَخرُجْ أَشِراً و لا بَطِراً و لا مُفْسِداً و لا ظالِماً، إِنَّما خَرجْتُ لِطَلَبِ إلاصلاحِ فی أُمَّةِ جَدّی (همانا من براى سركشى و خود پسندی و تكبر و فساد كردن و ظلم نمودن خارج نشدم [قیام نكردم]. و به تحقیق كه من برای اصلاح و درست كردن [كارها] در میان امت جدم قیام كردم)» بیان شود. این یک سرفصل است
🔰کارگروه پژوهشی «مؤسسه معنا»🔰
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
کربلایی نریمان پناهی
8.55M
#کلیپ_مداحی
#نواهنگ
💠مرهم واسه چشم ترم میخوام
حال دلم بده حرم میخوام💔
🔰نواهنگ احساسی و بسیار زیبا🔰
🎤با نوای:
کربلایی نریمان پناهی
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
#به_وقت_معصوم
#حدیث_نگاره
#امام_حسن_عسکری
💠پنجشنبه یکی از روزهای خوب خدا که متعلق به امام حسن عسکری علیه السلام میباشد، در این روز با حدیثی مهمان کلام گهربار این امام همام باشیم
👇👇👇
🔰امام حسن عسکری (علیهالسلام):
«چه بد بندهای است آن که دورو و دو زبان داشته باشد».🔰
📚 تحف العقول، ص ۱۴۸📚
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
غریب سامرا امیر و مقتدا.mp3
377.7K
#اشعار
#شعر_شور
#شعر_زمینه
غریب سامرا،امیر و مقتدا،(ابالمهدی آقا)۲
عزیز مرتضی،گل خیرالنسا،(ابالمهدی آقا)۲
کرم تو بی حد،یا امام عسکری
تو خوبی و من بد،یا امام عسکری
گدا تو نکن رد،یا امام عسکری
تشنه ی نگاهتم
من غلام سیاهتم
عبد درگاهم و در پناهتم
《یا امام عسکری》
الا نور هدا،تویی تو رهنما،(ابالمهدی آقا)۲
ولی اللهِ ما،فدایت جان ما،(ابالمهدی آقا)۲
به هوای تو دل،پر زده تا سامرا
دلی که با حاجت،اومده سمت شما
بیا جون مهدی،حاجتش رو کن روا
کفتر رو بامتم
من اسیر دامتم
دلخوشم که عمریه بنامتم
《یا امام عسکری》
بیا ای منتظَر،شب غم کن سحر،(اباصالح آقا)۲
دمی از کوچه ی،دل من کن گذر،(اباصالح آقا)۲
بیا که ببینم،من جمال دلربات
تو بیا که جونم،بشه آقاجون فدات
الهی که باشم،یار و یاور من برات
من آقا سربارتم
تشنه ی دیدارتم
طبیبم تویی و من بیمارتم
📝شاعر:
امیر حسین سلطانی
«برگرفته از گروه شاعران جواز نوکری»
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
#آموزشی
#آموزش_دستگاه
#ردیف_آوازی
💠تعریف آواز:
🔸آواز یا آوازه قسمتی از دستگاه است که از یک دانگ یا یک دور و حتی بیشتر وسعت دارد. دیگر آن که یکی از نغمات در آواز نقش مهمتری از بقیه ایفا میکند که به آن «شاهد» میگوییم. نغمه شاهد هر آواز دارای کیفیتی است که به آن مایه هر دستگاه و آواز گفته میشود.
🔹نغمهای که در انتهای آواز روی آن میایستیم، نغمه «ایست» نام دارد و ممکن است در برخی از آوازها ایست با شاهد متفاوت باشد.
🔸برخی از آوازها از برخی دیگر وسعت بیشتری دارند و خود از چند آواز کوچکتر تشکیل می شوند که به آنها آوازهای بزرگ یا متعلقات میگوییم. تعداد متعلقات در ردیف موسیقی دستگاهی ۵ عدد است شامل: ابوعطا، دشتی، بیات ترک، افشاری که متعلق به دستگاه شور هستند و آواز بیات اصفهان که به دستگاه همایون تعلق دارد. در موسیقی دستگاهی حدود ۱۲۰ آواز کوچک وجود دارد.
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72
#پرسش_و_پاسخ
#امام_حسین
💠علت سرخی پرچم گنبد مطهر امام حسین علیه السلام چیست؟
✅پاسخ:
فرهنگ خونخواهی در میان همه اقوام، به ویژه عربها، همواره وجود داشته است. در میان اعراب رسم بر این بود که اگر کسی خونش به ناحق بر زمین ریخته میشد و انتقام آن به نحو شایستهای گرفته نمیشد، پرچم سرخی بر مزار او میگذاشتند. پرچم سرخ افراشته شده بر گنبد امام حسین(علیه السلام) نیز به همین علت است. در زیارتی که امام صادق (علیه السلام ) به «عَطِیة» آموخت، آمده است: «شدت همبستگی و پیوند سیدالشهدا با خدا، به نحوی است که شهادتش همچون ریخته شدن خونی از قبیله خدا می باشد که جز با انتقام گیری و خون خواهی اولیا خدا، تقاص نخواهد شد».
─┅═ঊঈ🏳️ঊঈ═┅─
•---✾آموزش جامع مداحی ایتا👇
@maana72