✍در این مقاله، با بررسی اندیشههای علامه حلّی به طور خاص، نشان داده شد که ایشان در بخش الهیات بالمعنی الاخص در اختلافات اصلی کلام و فلسفه، مانند تبیین صفت قدرت و اراده، اغلب مباحث متفرّع بر حسن و قبح عقلی، مانند مباحث اصلی عدل، نبوّت، امامت و معاد جسمانی بر مواضع کلامی پافشاری کرده و در الهیات بالمعنی الأعم نیز در مواردی مانند انکار یا اثبات جزء لایتجزّی، حقیقت نفس، هیولی، ماهیّت زمان، حدوث و قدم عالم نظرات متکلّمان را پذیرفته و به نقد اندیشههای فلسفی پرداخته و در مواردی همچون کاربرد اصطلاحات امکان و وجوب و علّت و معلول، با وجود پذیرش ادبیات و اصطلاحات فلسفی، تغییراتی در مفاهیم داده است که با اندیشههای اصلی علم کلام در تعارض نباشد...
📥برای دریافت مقاله «اختلاط و رقابت کلام و فلسفه در مدرسه حله با تأکید بر دیدگاههای علامه حلّی» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
#ماه_رمضان
تلگرام اینستاگرام آپارات
35.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آیه_های_زندگی ۲۸
(تنها موعظه خدا)
📖شرح کوتاه آیات ۴۶ سوره سبأ توسط حجت الاسلام والمسلمین #هادی_الیاسی
✨قُلْ إِنَّما أَعِظُكُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّـهِ مَثْنى وَ فُرادى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا ما بِصاحِبِكُمْ مِنْ جِنَّةٍ إِنْ هُوَ إِلاَّ نَذِيرٌ لَكُمْ بَيْنَ يَدَيْ عَذابٍ شَدِيدٍ
🆔@elyasi_hadi
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
#ماه_رمضان
تلگرام اینستاگرام آپارات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠حسن بن راشد نقل كرده كه وى گفت:
عرض كردم: فدايت شوم، مردم مىگويند آمرزش و مغفرت بر كسى كه ماه رمضان را روزه گرفته، در شب قدر نازل مىشود.
آيا اين كلام صحيح است؟
حضرت فرمودند:
ادامه 👇👇👇
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
#عید_فطر
#ماه_رمضان
تلگرام اینستاگرام آپارات
💠حسن بن راشد نقل كرده كه وى گفت:
عرض كردم: فدايت شوم مردم مىگويند آمرزش و مغفرت بر كسى كه ماه رمضان را روزه گرفته، در شب قدر نازل مىشود.
آيا اين كلام صحيح است؟
🔹حضرت فرمودند: اى حسن، كارگر وقتى از عملش فارغ شد اجرتش را مىدهند و پايان عمل صائم شب عيد است بنابراين در شب عيد مغفرت و آمرزش كه پاداش روزهداران است نازل مىشود.
🔸عرض كردم: فدايت شوم چه عملى سزاوار است در اين شب انجام بدهيم؟
حضرت فرمودند:
💠وقتى آفتاب غروب كرد غسل كن و بعد از خواندن نماز مغرب دو دست را بلند كن و بگو:
يا ذا الطّول، يا ذا الحول، يا ذا الجود، يا مصطفى محمّد و ناصرَه صلّ على محمّد و على اهل بيته و اغفر لى كلّ ذنب احصيتُه علىّ و نسيتُه و هو عندك في كتاب مبين.
سپس به سجده برو و صد مرتبه بگو: اتوب الى اللّٰه. بعد حوائج خود را از خدا بخواه.
عنْ جَدِّهِ اَلْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ قَالَ: قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنَّ اَلنَّاسَ يَقُولُونَ إِنَّ اَلْمَغْفِرَةَ تَنْزِلُ عَلَى مَنْ صَامَ شَهْرَ رَمَضَانَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ فَقَالَ يَا حَسَنُ إِنَّ اَلْقَارِيجَارَ إِنَّمَا يُعْطَى أُجْرَتَهُ عِنْدَ فَرَاغِهِ وَ ذَلِكَ لَيْلَةُ اَلْعِيدِ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ فَمَا يَنْبَغِي لَنَا أَنْ نَعْمَلَ فِيهَا فَقَالَ إِذَا غَرَبَتِ اَلشَّمْسُ فَاغْتَسِلْ وَ إِذَا صَلَّيْتَ ثَلاَثَ رَكَعَاتٍ مِنَ اَلْمَغْرِبِ فَارْفَعْ يَدَيْكَ وَ قُلْ يَا ذَا اَلطَّوْلِ يَا ذَا اَلْحَوْلِ يَا ذَا اَلْجُودِ يَا مُصْطَفِيَ مُحَمَّدٍ وَ نَاصِرَهُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ وَ اِغْفِرْ لِي كُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَيْتَهُ عَلَيَّ وَ نَسِيتُهُ وَ هُوَ عِنْدَكَ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ وَ تَخِرُّ سَاجِداً وَ تَقُولُ مِائَةَ مَرَّةٍ أَتُوبُ إِلَى اَللَّهِ وَ أَنْتَ سَاجِدٌ وَ سَلْ حَوَائِجَكَ.
علل الشرایع، ج ۲، ص ۳۸۸.
┄┅┅┅❀💐❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
#عید_فطر
#ماه_رمضان
تلگرام اینستاگرام آپارات
💠خاورشناسان در این که چگونه قرآن خاستگاه پیدایش علم کلام شده، اشتراک نظر ندارند و آن را به گونههای مختلفی تبیین کردهاند که مهمترین آنها عبارتند از:
نقص تعالیم قرآنی؛ تناقضها و تعارضهای قرآن و نیز ضرورت تبیین و اثبات آموزههای قرآنی و دفاع از آنها.
👈این مقاله به روش توصیفی تحلیلی، با تبیین و بررسی این سه دیدگاه نشان میدهد که نقش قرآن کریم در پیدایش علم کلام نه به دلیل نقص تعالیم آن و یا وجود تناقض در آن است؛ بلکه ...
📥برای دریافت مقاله «نقد دیدگاه خاورشناسان درباره نقش قرآن کریم در پیدایش کلام اسلامی» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
هدایت شده از بنیاد بین المللی امامت
#درساخلاق
🕯یادبود
مرحوم حاجحسین علیمحمدیخراسانی
مرحوم عبدالأمیر رجبزاده
مرحوم حاجرمضان گلچی
🎙سخنران: حجت الاسلام والمسلمین هادی الیاسی
📆زمان:
دوشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۳، بعد از نماز ظهر و عصر
📌مکان:
سالن اجتماعات بنیاد بینالمللی امامت
🌐https://emamat.org
🆔 @maaref_org
🆔 @Emamat_IF
تلگرام اینستاگرام آپارات
📚شواهد روشنی وجود دارد که متکلمان نظریهپردازی چون زراره، مؤمن طاق و هشام بن حکم و پیروانشان به علم ازلی حقتعالی پیش از آفرینش عالَم (بهصورت سلبی و بهمعنای عدم جهل) اذعان داشتند. در منظومه فکری آنان در مقابل صفات ذاتی که به صورت سلبی به خدا اتصاف دارد، صفات فعلی حقتعالی قرار دارد که همراه با حدوث فعل و امر آفرینش ایجاد میشود و اتصاف ایجابی آن به خداوند محذوری در پی ندارد.
جریان کلامی مدرسه کوفه به جز هشام بن حکم و پیروانش، صفات فعلی خدا را مخلوق و به کلی متباین از ذات باری تعالی میدانستند، اما جریان هشامیه صفات فعلی حضرت حق را معنایی میدانستند که نه عین ذات است و نه بسان سایر آفریدهها متباین و خارج از ذات است.
📥برای دریافت مقاله «امکان و قلمرو شناخت عقلی خدا از منظر متکلمان نظریهپرداز کوفه» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
┄┅❅أللَّھُـمَ؏َـجِّـلْلِوَلیِڪْألْـفَـرَج❅┅┄
✨امام حسین؛ زائر قبر امام حسن مجتبی علیهالسلام
امام باقر عليهالسلام میفرمایند:
حسين بن على علیهالسلام هر شب جمعه به زيارت قبر حسن بن علی عليهالسلام مىرفت.
💠عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ الْحِمْيَرِيُّ فِي قُرْبِ الْإِسْنَادِ عَنِ السِّنْدِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِي الْبَخْتَرِيِّ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيه أَنَّ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ علیهالسلام كَانَ يَزُورُ قَبْرَ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ علیهالسلام كُلَّ عَشِيَّةِ جُمُعَةٍ.
وسائل الشيعة، ج ۱۴، ص ۴۰۸
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
✍... دومین مبنا آن است که نباید برای ذات خداوند شریک قائل شد و از این رو نظریه زیادت اشاعره که قول به تعدد قدما است، باطل میباشد. الهیات اثباتی با این نظریه ارتباط مستقیم دارد و لذا الهیات سلبی راهکار مناسبی برای دور ماندن از این آفت است. مبنای سوم بساطت و نفی ترکیب است. بر این اساس متفکرانی مانند قاضی سعید قمی نظریه عینیت را نپذیرفته و با نفی صفات به الهیات سلبی گرایش یافتهاند. مبنای چهارم عدم تعقل صفات خداوند است که سبب شده است متکلمانی مانند علامه مجلسی با وجود پذیرش اصل صفت برای خداوند، قائل به الهیات سلبی شوند. پنجمین مبنا اشتراک لفظی وجود است که برخی از متکلمان را به سوی الهیات سلبی سوق داده است.
📥برای دریافت مقاله «مبانی الهیات سلبی» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
✍... یادکرد حضرت علی علیهالسلام از حمزه بن عبدالمطلب و جعفر بن ابیطالب علیهماالسلام در مسأله خلافت، مبتنی بر اینکه اگر این دو تن بودند خلافت مسیر دیگری را طی میکرد، بیانگر امکان تأثیرگذاری ایشان بر جامعه است. از این رو، چرایی همتایی حمزه و جعفر علیهماالسلام در کلام اهلبیت علیهمالسلام پرسشی است که نوشتار حاضر به آن خواهد پرداخت. به همین منظور، دادههای مرتبط با مسأله پژوهش گردآوری و به روش تحلیل محتوایی تبیین گردید.
برآیند این پژوهش آن است که حمزه و جعفر علیهماالسلام به دلیل داشتن مؤلفههایی همچون ایمان صادقانه، ولایت پذیری، عنصر قدرت و منطق، بهرهمندی از شجاعت و دلاوری، دارا بودن جایگاه و موقعیت اجتماعی، قابلیت تأثیرگذاری در مسائل مهم جامعه را داشتند. ...
📥برای دریافت مقاله «واکاوی چرایی همتایی حمزه بن عبدالمطلب و جعفر بن ابیطالب علیهماالسلام در کلام اهلبیت علیهمالسلام» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
💠در اين نوشتار كوتاه رواياتی از حضرت عبدالعظيم حسني عليهالسلام نقل شده است كه در آن به مهدويت و مسائل مربوط به آن اشاره شده است. كوته نوشت حاضر در سه بخش میباشد:
🔹شخصيت و زيستنامه حضرت عبدالعظيم حسني عليهالسلام
🔸روايات رسيده از ایشان درباره امام زمان عليهالسلام همراه با ترجمه فارسی آنها.
🔹يك نتيجهگيری كوتاه بر اساس روايات نقل شده. ...
📥برای دریافت مقاله «عبدالعظيم حسني و روايات مهدويت» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
┄┅❅أللَّھُـمَ؏َـجِّـلْلِوَلیِڪْألْـفَـرَج❅┅┄
💠حق گويى در برابر پيشواى ستمگر💠
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله فرمودند:
سرور شهيدان، [يكى] حمزه فرزند عبدالمطلب است و [ديگرى] مردى است كه در برابر پيشوايى ستمگر بر پا خيزد و او را امر و نهى كند و آن پيشوا او را بكشد.
عن النبیّ صلى الله عليه وآله:
سَيِّدُ الشُّهَداءِ، حَمزَةُ بنُ عَبدِ المُطَّلِبِ، و رَجُلٌ قامَ إلى إمامٍ جائرٍ فأمَرَهُ و نَهاهُ فقَتَلَهُ.
الترغيب و الترهيب: ج ۸، ص ۲۲۵، ح ۳
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
#حمزه_سیدالشهداء
#شهادت_حضرت_حمزه علیهالسلام
#وفات_حضرت_عبدالعظیم_حسنی
تلگرام اینستاگرام آپارات