موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام
❇️ اراده الهی از دیدگاه میرزا مهدی اصفهانی 📝 موضوع مشیت و اراده حق متعال از مهمترین و اساسیترین م
📚 آزادی خدا و انسان از منظر عرفان
✍️ اختیار به معنای آزادی در فعال و ترک برای خدای متعال و انسان مسئلهای است که همواره فکر اندیشمندان عرصههای اعتقادی را به خود مشغول ساخته است.
⬅️ دیدگاه عرفانی به جهت مبانی خاص خود به ویژه وحدت شخصی وجود، در این زمینه با چالش جدی روبه رو است.
⬅️ درباره فعل خداوند، ظاهر امر چنین به نظر میرسد که نظریه وحدت اطلاقی و نفی امکان در علم الهی و نفی غیریت حقیقی در عالم هستی با به میان کشیدن شئونات لایتغیر الهی از جمله اعیان ثابته جایی برای قبول طرفین فعل و ترک که شاخص اصلی اختیار است باقی نمیگذارد.
⬅️ در فعل انسان نیز همین عوامل به گونهای دیگر راه را برای انتخاب یکی از طرفین فعل و ترک میبندند.
📄 این نوشتار ضمن بیان تفصیلی این اشکالات در پی آن است تا تلاش عرفا برای برون رفت از این چالش را واکاود.
🖇 مطالعه این مقاله در دوفصلنامه معارف اهل بیت علیهمالسلام
🌐https://maaref.org
🆔 @Maaref_org
✨ مقام علمی حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام
✍🏻 امام هادى عليهالسلام به حمّاد رازى فرمودند :«هرگاه در قلمرو خود در كار دين به مشكلى دچار شدى، آن را با عبدالعظيمحسنى در ميان بگذار»
📖 إذا أشكَلَ عَلَيكَ شَى ءٌ مِن أمرِ دينِكَ بِناحِيَتِكَ ، فَسَلْ عَن عَبدِ العَظيمِ بنِ عَبدِاللّه ِ الحَسَنِيِّ عليه السلام
📚 مستدرك الوسائل ، ج ۱۷ ، ص ۳۲۱
🌐https://maaref.org
🆔 @Maaref_org
❓سؤال اصلی مقاله این است که تصویر شخصیت حضرت حمزه در تفسیر برخی آیات مرتبط با حوادث صدر اسلام و نیز روایات منقول از اصحاب چگونه است؟
📄 این مقاله، پس از بررسی تفسیر بعضی آیات و مضمون برخی گزارشهای اصحاب، حضرت حمزه علیهالسلام را افتخار رسول خدا صلیاللهعلیهوآله و دارای مقام رفیع در قیامت و در زمره سادات بهشت دانسته است که در جنگ بدر و احد دلاورانه جنگید.
🌟 همچنین وی یکی از افراد مد نظر در تفسیر برخی آیات معرفی شده است. این ویژگیها، در بازنمایی شخصیت حضرت حمزه علیهالسلام موثر است و جایگاه او را در جامعه صدر اسلام نشان میدهد.
🔗 مطالعه کامل مقاله
🌐https://maaref.org
🆔 @Maaref_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️عن الحسن بن محبوب بن إسحاق بن عمار قال سمعت أباعبدالله علیهالسلام یقول موضع قبر الحسین علیهالسلام منذ یوم دفن روضة من ریاض الجنة و قال: موضع قبر الحسین علیهالسلام ترعة من ترع الجنة.
✍ حسن بن محبوب گوید: شنیدم از امام صادق علیهالسلام فرمودند: موضع قبر امام حسین علیهالسلام از روزی که در آن مدفون شده است، باغی است از باغهای بهشتی و فرمودند موضع قبر او چشمه و قناتی از چشمههای بهشت است.
📚ثواب الاعمال، ص ۹۴
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
📚 شخص هفتم در حدیث خلقتالارض و انگیزههای کتمان او
✍🏻 حديث «خلقت الأرض السبعه» هفت نفر از نمازگزاران بر پیکر حضرت زهرا سلاماللهعلیها را با ویژگیهایی بسیار والا معرفی کرده است.
📜 معرفی این هفت تن در روایتی از امیرالمؤمنین علیه السلام از یک سو و حذف نام یک تن از این نفرات با وجود تصریح به عدد هفت در حدیثی دیگر از امیرالمؤمنین علیه السلام که به واسطهی امام باقر علیهالسلام نقل شده از سویی دیگر موجب گمان حذف نام نفر هفتم از جانب امام محمد باقر علیهالسلام یا راوی حدیث می شود.
👈🏻 علاوه براین ابهام در زندگانی راوی مکتوم عبد الله بن مسعود به اهمیت پاسخ دقیق به این پرسش میافزاید.
👓 مطالعه ابعاد گوناگون شخصیت نامبرده و تحلیل چرایی مصادره شدن نام او توسط جریان رقيب شيعه بعد وفاتش و سوء استفادههایی که جریان اهل سنت در سده اول و دوم هجری از نام وی کرده، موجب تقویت فرضیهی حذف خود خواسته توسط امام یا شیعیان میشود.
✅ افزون بر این با شناسایی موردی مشابه از این نوع سانسورها، راهی نو در تحلیل این معضلات را عرضه میشود.
🖇 مطالعه این مقاله در دوفصلنامه حدیث اهل بیت علیهمالسلام
🌐https://maaref.org
🆔 @Maaref_org
🆔 @hadith_maaref