💠آیت الله شهید دکتر بهشتی (۱۳۰۷-۱۳۶۰ش) ، اندیشمندی بصیر و اسلام شناسی جامع نگر بود، که با درک نیازهای معاصر تلاش کرد پارادایمی پویا از عناصر معرفتی اسلامی پدید آورد.
💡💡تواناییها و قدرت علمی ایشان، نشان از وجود شخصیتی اندیشه ورز و متفکر دارد. توجه شهید بهشتی به مقوله تعلیم و تربیت، اخلاق، اقتصاد، خانواده و سیاست و حقوق، شکلگیری آثار شفاهی و مکتوب قابل توجهی را موجب گردید، که روشنگر تفکر همه جانبهء اسلام و مقولات اسلامی است.
🔴آنچه توفیق شد و ما را بر این داشت که دور هم گرد آییم، ناشناخته ماندن این حجم عظیم و مفید علمی بود که توسط ایشان بیان گردید.
💎انجمن علمی_دانشجویی معارف اسلامی دانشکده ادیان و الهیات دانشگاه شهید بهشتی برای شناساندن این فکر روشن و کم نظیر به جامعه جوانان، که به حق بیش از هر زمانی نیازمند آشنایی با چنین راهنما و روشنگری هستند، این تکلیف را بر خود واجب دانسته تا به عنوان اولین مجموعه و برای نخستین بار در سطح کشور طرح مطالعاتی آثار شهید دکتر آیت الله سید محمد حسین بهشتی را پایه ریزی کرده و جوانان این مرز و بوم را با تفکر ناب بهشتی آشنا سازد.
✒️اطلاعات نهایی جهت ثبت نام و چگونگی برگزاری دوره متعاقبا اعلام خواهد شد.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
🖌به گزارش ایکنا، نشست «بینش تمدنی شهید بهشتی در تفسیر قرآن» از سلسله نشستهای نمایشگاه مجازی قرآن، با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین محسن الویری، استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)، برگزار شد. در ادامه به نکاتی از این گفتگو اشاره میشود.
📖متنی که مورد مطالعه قرار گرفته است تا ببینیم نگاه تمدنی شهید بهشتی در تفسیر قرآن چه بوده است، مجموعه پنج جلدی از تفسیر قرآن ایشان است که از سوی بنیاد حفظ نشر و آثار شهید مطهری منتشر خواهد شد.
♦️شهید بهشتی در تشویق به این دست مطالعات قرآنی حتی از سوی کسانی که بهره دینی کافی ندارند، دعوت میکنند که به ساحت قرآن قدم بگذارند و با قرآن انس بگیرند و تعاملی برقرار کنند. برای رسیدن به دیدگاه شهید بهشتی در مورد نگاه تمدنی به قرآن شاید این مجموعه نیز کافی نباشد و باید دیگر آثار ایشان نیز دیده شود.
🔴تکیه بنده روی واژه تمدن نیست، بلکه درک اجتماعی شهید بهشتی که ظرفیتهای بالایی را ارائه میدهد را به عنوان نگاه تمدنی گرفتهام. ایشان میگویند مفسرین به ابعاد عرفانی و … پرداختهاند و کمتر نگاه اجتماعی داشتهاند و هجوم برخی مفسران به تفسیر اجتماعی به این دلیل بود که نتوانستند از تفاسیر پیشین حق مطلب اسلام را بیابند. اسلام انسان تکبعدی نمیسازد و تفسیر فلسفی فقط یک بعد از ابعاد وجودی انسان را مورد توجه قرار میدهد. در حقیقت اسلام آیین انسانسازی است و انسان تکبعدی نمیسازد، بلکه انسان دارای قدرت تکامل میسازد و از این رو، هیچوقت نباید نگاه اجتماعی قرآن و فهم اجتماعی قرآن کماهمیت انگاشته شود.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
انجمن علمی معارف اسلامی شهید بهشتی
🖌به گزارش ایکنا، نشست «بینش تمدنی شهید بهشتی در تفسیر قرآن» از سلسله نشستهای نمایشگاه مجازی قرآن، ب
ایشان در ادامه بیان داشتند:
❇️شهید بهشتی میگوید مطالعه یک دوره دقیق تاریخ اسلام برای فهم بسیاری از بخشهای قرآن ضرورت دارد. درهمتنیدگی اجتماع با قرآن سببشده که ایشان تأکید کنند یک دوره تاریخ اسلام باید مطالعه شود تا قرآن بهتر فهمیده شود.
ایشان میگویند علمی که با انسان سروکار نداشته باشد نمیتواند روی هوشیاری انسان اثر بگذارد. دین دربردارنده همه نگاهها به ابعاد وجودی انسان است و به همین دلیل، دین مجموعهای از علوم انسانی است؛ یعنی هرآنچه به انسان برمیگردد همه در نگاه دینی وجود دارند و موجب هوشیاری انسان میگردد. این اسلام همهجانبه است که میتواند صراط مستقیم را محقق کند.
🔸رمز اینکه جوامع بشری به سعادت مطلوب نرسیدهاند در این است که به اسلام همهجانبه عمل نکردهاند. عالیترین سطح برای یک دین، جهانیبودن آن است. وقتی اسلام انسانساز را کنار گذاشتیم و به گزافاندیشی روی آوردیم، اسلام در حد عالی رها میشود. نظام اجتماعی که برخوردار از روح معنوی باشد، نظمی انسانی دارد.
🔰باتوجه به این که اسلام دین جامعی است و به نظام اجتماعی صالح نیز میپردازد، قرآن این نقش را دارد که بتواند بازتابدهنده اسلام همهجانبه باشد. وقتی خدا میگوید: «ذَلِکَ الْکِتَابُ لَا رَیْبَ فِیهِ هُدًى لِلْمُتَّقِینَ»، قرآن در دسترس ماست، اما در قله رفیعی قرار دارد؛ و همه افق را میبیند. فلذا پیرو قرآن نیز باید این طور باشد و این همان نگاه تمدنی است.
محدوداندیشی نمیگذارد انسان از قرآنی که در قله قرار دارد بهره کافی ببرد و لازمه فراخنگری و لازمه برخورداری از نگاهی که افق گستردهای را شامل شود دوربودن از محدوداندیشیها است.
شرط بهرهمندی از هدایت قرآن آمادگی برای پذیرش حق است؛
🔷پس از هبوط، داستان انسان این طور است که باید در برابر هدایت قرار گیرد و پس از آن انتخاب کند و تکیه اساسی این آیات بر آگاهی گسترده انسان و انتخابگری اوست. مراد از انسان، انسان انتخابگر است که حاکی از یک نگاه اجتماعی ژرفی است. انسان به مثابه فردی است که حضور اجتماعی و مسئولیت اجتماعی دارد و چنین انسانی در معرض هدایت خدا قرار میگیرد و سپس حق انتخاب دارد.ایشان میگوید حق انتخاب نباید از انسان گرفته شود که یکی از ارکان نگاه تمدنی شهید بهشتی است.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
#طرح_مطالعاتی_آثار_آیتالله_دکتر_شهید_بهشتی
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
#طرح_مطالعاتی_آثار_آیتالله_دکتر_شهید_بهشتی
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
#طرح_مطالعاتی_آثار_آیتالله_دکتر_شهید_بهشتی
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
دکتر مریم سالم، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و ادیان؛ به مناسبت اول خرداد روز بزرگداشت ملاصدرا، یادداشتی به شرح زیر منتشر کرده است.
#یادداشت_علمی
#پایگاه_خبری_دانشگاه_شهید_بهشتی
صفحه نمایش خبر - پرتال خبری
#دکتر_مریم_سالم
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
انجمن علمی معارف اسلامی شهید بهشتی
دکتر مریم سالم، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و ادیان؛ به مناسبت اول خرداد روز بزرگداشت ملاصدرا، یادد
بسم الله الرحمن الرحیم
«سپاس خدایی را که با اسرار مبدأ و معاد بر قلوب عارفان تجلّی نمود.»
تشنگی علم و سرگشتگی دانش، محمّد تک دردانهی ابراهیم قوام را که غرق در ناز و نعمتِ خانهی پدری بود، از شیراز به قزوین و اصفهان کشاند تا از دریای علم عالمان آن دیار متنعّم شود. قرعهی فال او را بر سر خان نعمت شیخ بهایی و میرداماد کشاند، چه خانی و چه خانْ گستری و چه نعمتْ پرودهای! تنعّم از این خان پر پیمانه، محمّد جوان را به چنان درجات بالایی از علوم مختلف رساند که در نقل و عقل پیشرو عالمان زمانه شد. اما این نمیتوانست نهایت مسیر این سرگشتگی باشد. ذهن جویا و قلب تپندهی وی برای کشف حقیقت نمیتوانست او را در دیار علم حصولی گرفتار نماید. ذات بیقرار او توان ماندن نداشت و باید خود را بر سر خانی و نزد استادی دیگر حاضر میکرد. باید دوباره سفر میکرد، اما به کدامین سرزمین و نزد کدامین عالِـم؟ تنها راه حضور است؛ اما این بار حضور در محضر که و چگونه؟ او به مدد الهی دریافت تنها راه چاره حضور نزد خالقِ علم، عالم و معلوم و سفر به سوی او است که تنها با سیر معنوی امکان پذیر است، نه سیر مادی. اسفار عقلی چهارگانهی خود را آغاز نمود؛ تنعّم از خان پر نعمت حـق تعالـی سبب شد ذات محمّـد چنان سعـهی وجودی و بساطتی یابد که دیگـر نه مقلِّد پیشینیان، که خود ایجاد کنندهی علوم جدید شود.
ذات منّور به انوار «آسمان قدس و ولایت» و دستانی که «کم مانده بود باب نبوّت را بکوبد»، اینک مملو از حقایقی بود که عالمان محبوس در غارهای جهالتِ تقلید از آن بیخبر بودند. اینک او باید چه کند؟ آیا مکلّف است با آن ذات نورانی خود به غارهای اهریمنی بازگردد و جُهّال عالِم نما را از تاریکی ذاتشان آگاه ساخته، دستشان را گرفته به دیار حقیقت رهنمون سازد؟ چگونه این امر میّسر خواهد بود؟ کاری بس طاقت فرسا و پر رنج است. مگر اسیر شدگان دنیای تاریکی می توانند پذیرای این حقیقت باشند که عمری است فریب خورده و از «مَشاهد شریفهی الهی» غافل ماندهاند. اگر امر غیبی، محمّد را به این کار وا نمیداشت هرگز رنج بازگشت به غار و سخن گفتن از دنیای نور را برای کران و کوران، قبول نمیکرد. اما چه کند که دستور است و چاره ای جز طاعت محـض نیست. باید به مدد حق تعالی به دنیای مردگان بازگـردد و از حیات حقیقی و هستی محض برای آنان بگوید، شاید در میان هزاران هزار وجود جسمانی صُلب و سخت، روح لطیف تشنهای یافت شود و از طریق چراغ ذات محمّد، به صراط مستقیم هدایت شده، از راه گمراهان و غضب شدگان جدا شود.
صدرالمتألهین، صدرالدین (ملاصدرای) شیرازی، اینک نقش معلّمی را دارد که باید بنویسد و تعلیم دهد و تا حد توان حکمت ناب خفی را با براهین عقلی و نقلی، جلی نماید و جواهر درخشان و گرانبهای عالم غیب را در صدف دل های جویا قرار دهد.
ذات بسیطالحقیقهی او حقیقت واحدی شد به تمامه عرفان و برهان و قرآن. وجود منّور وی که سراسر کشف و شهود بود، لسان قرآنی و عقل برهانی شد. مگر می شود حقیقت هستی متکثر شود؟ حقیقتی که چشم بینای عارفانهی وی به مشاهدهی آن نایل شد، همان حقیقتی است که به لسان قرآن بیان میشود و برهان قاطع آن را اثبات مینماید. حقیقتی که از چشمه ی جوشان هستی فیضان یافته و در عین وحدت و بساطت، سایه سار کثرت و ترکیب میشود. کثرتهای سایهگونی که اذهان جاهلانهی اهریمنی، عمری با آن ها خو گرفته بودند و اینک باید با چراغ هدایت محمّد آنها را به کناری مینهادند و به حقیقت پشت پردهی پنهان واحد و بسیط میرسیدند.
راهی را که محمّد آغازید راهی بس طولانی و پر رنج و امتداد آن به طول تاریخ بشریت است. وظیفهای که بر دوش او نهاده شد اینک بر دوش دُرّ جویانی نهاده شده است که دل در گرو ذات بسیط او نهادهاندو همچون او تشنهی دیار حق و حقیقتاند و از سرزمین تاریک اهریمنی بیزار. باید این غوّاصان، مرواریدها و جواهر گرانبهای به ودیعت نهاده شده در صدفهای مدفون در اعماق اقیانوس دانش را بیرون کشند و به تأسی از محمّد از تقلید اهریمنی گریزان شده ذات خویش را منوّر به حقایق باطنی جهان هستی نموده تا بتوانند قدمهای بزرگی را در جهت کشف راز هستی برداشته و لیاقت سفر در «آسمان قدس و ولایت» را بیابند.
«والله یقول الحق و هو یهدی السبیل» (احزاب/4)
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
#طرح_مطالعاتی_آثار_آیتالله_دکتر_شهید_بهشتی
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
#طرح_مطالعاتی_آثار_آیتالله_دکتر_شهید_بهشتی
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
#طرح_مطالعاتی_آثار_آیتالله_دکتر_شهید_بهشتی
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
قابل توجه اساتید و پژوهشگران گرامی
🍃🌸#پژوهشیار🌸🍃
👇
https://eitaa.com/joinchat/3399548980C122619db9a
🔻🔻🔻
💥پژوهشیار، کانالی که هر #پژوهشگری به آن نیاز دارد
🚨اطلاع رسانی #همایش ها، #کارگاه ها و #نشست های علمی و معرفی #نشریات علمی، پایگاه ها و همه ابزار پژوهشی مورد نیاز را در اینجا پیگیری کنید
✅ پیشنهاد می کنیم به جمع اساتید و پژوهشگران #حوزوی و #دانشگاهی بپیوندید
👇👇🔰
┏━━━🔸🔷🔸━━━┓
https://eitaa.com/joinchat/3399548980C122619db9a
┗━━━🔸🔷🔸━━━┛
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
🔹🔹 امام خمینی(ره)ابر مرد تاریخ و بیدارگر جهان، ایشان روح اسلام دمیده شده در کالبد مرده و بی روح ایران است که با دم خود حیاتی تازه در اندیشه های پژمرده بخشید.
🔸🔸بی شک بتوان تفسیر«إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ»(فصلت ،۳۰) را در امام عزیزمان دید، او که در برابر قدرتهای دنیا ایستاد و تن از ذلت بردگی آزاد و به لذت بندگی*الله* رسید و چون مقتدای خویش-قرآن ناطق-(رک. بیانات در بیست و نهمین سالگرد رحلت امام)با صلابت و آزاد مردانه ایدئولوژی نه شرقی و نه غربی را سرلوحه حرکت انقلابی خود قرار داد.
💠💠 او خود به تنهایی حماسه ای فراموش نشدنی در قلب تاریخ بشریت است که خوفی از استعمار چپ و راست به دل راه نداد(الا تخافوا) و چون پدری بزرگوار که توصیف او از وسعت دامنه کلمات خارج است، غمش غم مردم بود آنچنان که وصیت کرد« « من در میان شما باشم و یا نباشم به همه شما وصیت میکنم که نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد، نگذارید پیشکسوتان شهادت و خون در پیچ و خم زندگی روزمره خود به فراموشی سپرده شوند اکیدا به ملت عزیز ایران سفارش میکنم که هوشیار و مراقب باشید.(صحیفه امام، ج2،ص۹۳)»
🔰🔰 امام خمینی(ره) سرچشمه زمزم زلال حقیقت است که چون چراغ هدایتی باعث روشنایی صراط مستقیم و مظهر و مبدأ وحدت و یگانگی تمام مسلمانان جهان است.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
انجمن علمی معارف اسلامی شهید بهشتی
🔹🔹 امام خمینی(ره)ابر مرد تاریخ و بیدارگر جهان، ایشان روح اسلام دمیده شده در کالبد مرده و بی روح ایرا
▪️هرچه گفتیم و بگوییم کلمات ناتوان اند از بیان حقیقتی که هرگز پنهان نماند و پایان سخن اینکه چه خوش توصیف کردند رهبر انقلاب از امام عزیز که فرمودند:«امام، نماد انقلاب است و جامعه بدون انقلاب به اهداف و آرزوهای خود دست نخواهد یافت»(بیانات،بیست و نهمین سالگرد رحلت امام)
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
💠آیت الله شهید دکتر بهشتی (۱۳۰۷-۱۳۶۰ش) ، اندیشمندی بصیر و اسلام شناسی جامع نگر بود، که با درک نیازهای معاصر تلاش کرد پارادایمی پویا از عناصر معرفتی اسلامی پدید آورد.
💡💡تواناییها و قدرت علمی ایشان، نشان از وجود شخصیتی اندیشه ورز و متفکر دارد. توجه شهید بهشتی به مقوله تعلیم و تربیت، اخلاق، اقتصاد، خانواده و سیاست و حقوق، شکلگیری آثار شفاهی و مکتوب قابل توجهی را موجب گردید، که روشنگر تفکر همه جانبهء اسلام و مقولات اسلامی است.
🔴آنچه توفیق شد و ما را بر این داشت که دور هم گرد آییم، ناشناخته ماندن این حجم عظیم و مفید علمی بود که توسط ایشان بیان گردید.
💎انجمن علمی_دانشجویی معارف اسلامی دانشکده ادیان و الهیات دانشگاه شهید بهشتی برای شناساندن این فکر روشن و کم نظیر به جامعه جوانان، که به حق بیش از هر زمانی نیازمند آشنایی با چنین راهنما و روشنگری هستند، این تکلیف را بر خود واجب دانسته تا به عنوان اولین مجموعه و برای نخستین بار در سطح کشور طرح مطالعاتی آثار شهید دکتر آیت الله سید محمد حسین بهشتی را پایه ریزی کرده و جوانان این مرز و بوم را با تفکر ناب بهشتی آشنا سازد.
✒️اطلاعات نهایی جهت ثبت نام و چگونگی برگزاری دوره متعاقبا اعلام خواهد شد.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
🔘انجمن علمی دانشجویی معارف اسلامی برگزار میکند:
🔻نشست «بررسی انتقادی عملکرد حاکمیت در مقایسه با تحولات زیست جنسی در چهار دهه بعد از انقلاب»
🔻با حضور جناب آقایان
🔹 دکتر سیداحمد هاشمی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
🔹سید محمدکمیل حسینی، جامعه شناس، پژوهشگر و مدرس دانشگاه
🕓 زمان: سه شنبه ۲۲ تیرماه ساعت ۱۶_ ۱۸:۳٠
🖇لینک جلسه:
📌http://194.225.24.96/anjoman-elmi-2
❇️ نشست به صورت مجازی برگزار میگردد.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
🌹🌸🌹سالروز پیوند آسمانی حضرت امیرالمومنین علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها 🌼🌼🌼دخت نبی اکرم صلوات الله علیه را تبریک و تهنیت عرض می کنیم.🌹🌸🌹
🔎🔎به همین مناسبت و با توجه به نامگذاری امروز به نام روزخانواده، کتاب کاربردی «ازدواج بدون طلاق» را اجمالا معرفی خواهیم کرد.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
انجمن علمی معارف اسلامی شهید بهشتی
🌹🌸🌹سالروز پیوند آسمانی حضرت امیرالمومنین علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها 🌼🌼🌼دخت نبی اک
🔺 دکتر ویلیام گلسر، روانپزشک مشهور جهان و همسرش کارلین گلسر، راهنمای کلاسیک خودشان را درباره ازدواج های موفق، “با هم ماندن” را برای زوجهای جوان و پیر به روز کردند.
گلسرها ضمن بررسی سوالاتی درباره اینکه چرا بعضی ازدواج ها موفق و بعضیها ناموفق هستند، به خوانندگان توصیه می کنند که چگونه با استفاده از “تئوری انتخاب” -که بر این اصل استوار است که تمامی انسانها به سبب وجود پنج نیاز ژنتیک: بقا، عشق و احساس تعلق خاطر، قدرت، آزادی و تفریح، برانگیخته میشوند- روابط خوب و پایداری ایجاد کنند. نتیجه این تئوری، کسب انبوهی از اطلاعات جدید درباره انتخاب شریک سازگار و چگونگی بهبود رابطه است.
🖌📖 ازدواج بدون طلاق
ناشر:سایه سخن
نویسنده:دکتر ویلیام گلسر ، کارلین گلسر
مترجم:دکتر علی صاحبی
ویراستار دوم:نرگس مساوات
سال:1400
نوبت چاپ:بیست و چهار
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
انجمن علمی معارف اسلامی شهید بهشتی
🔘انجمن علمی دانشجویی معارف اسلامی برگزار میکند: 🔻نشست «بررسی انتقادی عملکرد حاکمیت در مقایسه با تح
🔹🔹🔹تا دقایقی دیگر انشاءالله جلسه شروع خواهد شد🔹🔹🔹
انجمن علمی معارف اسلامی شهید بهشتی
🔘انجمن علمی دانشجویی معارف اسلامی برگزار میکند: 🔻نشست «بررسی انتقادی عملکرد حاکمیت در مقایسه با تح
💠💠انجمن علمی دانشجویی معارف اسلامی دانشکده الهیات دانشگاه شهید بهشتی، به مناسبت هفته عفاف و حجاب نشست علمی با عنوان« بررسی انتقادی عملکرد حاکمیت در مواجهه با تحولات زیست جنسی در 4 دهه بعد از انقلاب» را با حضور دکتر سید احمد هاشمی(عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی) و دکتر سید محمدکمیل حسینی (جامعه شناس، پژوهشگر و مدرس دانشگاه) و به صورت مجازی برگزار کرد.
🔺🔺دکتر سید احمد هاشمی به عنوان سخنران نخست این نشست بیان داشتند:
🔸🔸مساله غریزه جنسی از مهمترین مسائل بین رشته ای و ذوابعاد است که بحران در این زمینه مقوله ساده ای نخواهد بود. آنچنان که طبق آیه قرآن یکی از بزنگاه های شیطان مساله غریزه جنسی است( نساء،27،28).
🔹🔹در اینکه جامعه ایران به سمت بحران جنسی پیش می رود یا انقلاب جنسی، هنوز نمی توان قاطعانه نظر داد، اما آنچه که مسلم هست هنجار مسلط در جامعه ازدواج و تشکیل خانواده است.
♦️♦️با این وجود واقعیت مهم در این موضوع این است که سیاستمداران جامعه در این موضوع از قافله عقب هستند، در حالی که نقش آنها بسیار مهم هست.
✅✅نکته قابل توجه ورود فعال حکومت در این حوزه، با راهبردها و راهکارهای غیرمستقیم است. زمینه سازی و فرهنگ سازی لازم را درجهت هدایت جامعه به سمت حفظ خانواده به عنوان مهمترین متولی زیست جنسی داشته باشد.
🔺🔺دکتر سید کمیل حسینی دیگر سخنران این نشست نیز چنین بیان داشت:
🔸🔸 در جامعه جنسی شده( جنسیت زده) غریزه جنسی بیش از حد طبیعی نقش بازی می کند، که فرآیند نهایی این رویه بیگانگی از خود می شود.
🔹🔹در چنین جامعه ای، انسان درکی از عشق، فلسفه، اسلام و عرفان ندارد. به گونه ای که نشانه اینکه جامعه ای در حال رشد است یا پسرفت باید به سازوکار جنسی آن جامعه بررسی کرد.
♦️♦️در جامعه ما شناختی از غریزه جنسی وجود ندارد و حتی این غریزه به رسمیت هم شناخته نشده است چرا که حاکمیت، حتی یک نهاد مربوط به خانواده در جامعه در نظر نگرفته است و می توان گفت که غریزه جنسی، یک غریزه رها در جامعه است.
🔹🔹گاه رفتار جنسی می تواند تبدیل به رفتار سیاسی شود این مساله در جایی رخ می دهد که نگاه مردم در حوزه های اقتصاد و عدالت به حاکمیت مثبت نیست و جامعه از نظر احساسی خود را مقابل حاکمیت می بیند. لذا در مقابل رفتار جنسی که حاکمیت ترویج می کند، می ایستد، این رفتار جنسی گاه حجاب، دوستی نامشروع یا ازدواج سفید می تواند باشد.
✅✅راهبردهایی را در این زمینه میتوان بیان کرد از جمله: بازگرداندن سرمایه اجتماعی حاکمیت که همان مقبولیت است، هویت جنسی سالم را به کودکان و نوجوانان تزریق کرد، کاهش تحرکات فضای جامعه، تامین نیاز (به رسمیت شناختن غریزه جنسی)، آموزش خویشتن داری.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
🔺🔺جامعه شیعه، جامعه ای است که همواره از الگوهای بی بدیل و تکرار نشدنی همچون ائمه اطهار علیهم السلام بهره برده است. این ادعا بارها در طول تاریخ بر منتقدین و جویندگان حق اثبات شده و علم و دانش برگرفته از احادیث و نصوص دین اسلام آنها را به تعجب و تفکر وا داشته است.
🌱🌱حضرت محمدبن علی بن حسین علیه السلام ، ملقب به باقرالعلوم، پیشوای پنجم شیعیان است که حتی قبل از تولدشان پیامبر به جابر بن عبدالله انصاری، هنگام بردن نام هریک از امامان و اوصیای پس از خود، ایشان را اینگونه معرفی کردند: «ثمّ محمد بن علیّ المعروف فی التّوراة بالباقر».(۱)
🌴«عبدالله بن عطأ» که یکى از شخصیت هاى برجسته و دانشمندان بزرگ عصر امام بود، مى گوید: «هرگز دانشمندان اسلام را در هیچ محفل و مجمعى به اندازه محفل محمد بن على (ع) از نظر علمى حقیر و کوچک ندیدم. من «حکم بن عتیبه» را که در علم و فقه مشهور آفاق بود، دیدم که در خدمت محمد باقر مانند کودکى در برابر استاد عالیمقام، زانوى ادب بر زمین زده شیفته و مجذوب کلام و شخصیت او گردیده بود.»(۲)
۱. کفایةالاثر، ص۵۴
۲. تذکره الخواص، ص۳۳۷
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
📖«اَلْغَدیر فِی الْکِتابِ وَ السُّنّة وَ الْاَدَب»، معروف به الغدیر کتابی به زبان عربی با موضوع اثبات امامت و خلافت بلافصل امام علی(ع) در واقعه غدیر
📃 نوشته عبدالحسین امینی است.
📚 کتاب الغدیر در ۱۱ جلد تنظیم شده و جلد نخست، به بررسی سند حدیث غدیر اختصاص دارد.
🔸امینی حدیث غدیر را یقینآورترین و متواترترین حدیث منقول از پیامبر (ص) میداند و بدین منظور سند حدیث را از صحابه و تابعان تا علمای قرن چهاردهم قمری با تکیه بر منابع اهل سنت ذکر میکند.
📂📂او در جلد اول نام ۱۱۰ تن از صحابه پیامبر و ۸۴ تن از تابعانِ روایتکننده واقعه غدیر را گردآورده است.
📂📂امینی در شش جلد بعدی، شاعران غدیر را معرفی و اشعار آنها را نقل کرده و در جلدهای پایانی، ضمن ادامه معرفی شاعران غدیر، به برخی از اختلافات شیعه و اهل سنت مثل جایگاه خلفای سهگانه و نقدهای شیعیان بر آنها، فدک، ایمان ابوطالب، تحلیل رفتارهای معاویه بن ابوسفیان و... میپردازد.
#شناسنامه_کتاب
نویسنده :عبدالحسین امینی
تاریخ نگارش: قرن ۱۴ق.
موضوع: ولایت و جانشینی امیرالمؤمنین(ع)
زبان: عربی
مجموعه: ۱۱ جلد
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠
💠الغدیر در کلام مقام معظم رهبری
✅کتاب «الغدیر» نماد دفاع از امیرالمؤمنین و تشیع است: ایشان در نشستی که در اسفندماه ۱۳۹۵ با شعرای آیینی داشتند کتاب الغدیر را نماد دفاع از مولی الموحدین علی علیه السلام و تشیع دانستند.
✅کتاب «الغدیر» وسیله وحدت مسلمین است: ایشان با اشاره به مقاله شهید مطهری که در دفاع از کتاب الغدیر نگاشته بودند، بیان میدارند که عده ای کتاب الغدیر را مایه افتراق مسلمانان میدانستند در حالی که شهید مطهری در مقاله ی خود میگوید اگر فکر و عمل و مسیر درستی در پیش بگیریم، الغدیر مایه ی وحدت اسلام و مسلمانان است.
✅کتاب «الغدیر» سرتاسر استدلال درباره مباحث تشیع است: حضرت آیه الله خامنه ای شیعه را دین استدلال و منطق معرفی میکنند و میفرمایند کتاب الغدیر کتابی است همراه با استدلالاتی که چون بتن آرمه و مستحکم است.
✅در «الغدیر» دهها روایت از اهل سنت درباره ماجرای غدیر نقل شده است: این نیز امری است که بر کسی پوشیده نیست.
✅جزوههای موضوعی از کتاب «الغدیر» استخراج شود: ایشان نیز فرموده اند که در الغدیر، صدها کتاب نهفته است که لازم است بررسی شود و هرمطلبی به صورت جزوه جداگانه استخراج شود.
📌@Modaresi_scientific_sbu
💠انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی💠