ایستاده بر تاریخ.pdf
40.35M
#اختصاصی
🇮🇷 نهضت و شخصيت امام خميني (ره)
✍️ در گفتگو با استاد سيد هادي خسروشاهي
❇️ گفتگو از: سيدمجتبي مجاهديان
✅جریان ها و مبادی مختلفی را به عنوان نقطه پیدایی و آغاز نهضت اسلامی امام خمینی ره برمیشمرند ـ از مشروطه گرفته تا جریان نهضت ملی شدن صنعت نفت و جریانهای اوایل دهة چهل شمسی به ویژه 15 خرداد سال 42 و حوادث دهۀ 50 ـ البته بدیهی است که این مبادی مختلف ريشه در اندیشه و اهداف خاصي دارد. نظر حضرتعالی در این رابطه چیست؟ و نقش پانزده خرداد در این میانه چه بوده است؟
🔸در ایران نیز مانند ديگر کشورها، در طول تاریخ، در راستای اهداف خاص مردم و یا رهبران آنها، حرکتها و جنبشهایی بهوجود آمده است که پیدایش هر کدام در واقع علل و عوامل خاص خود را داشته است. نهضتهای متعدد و مختلف در ایران نیز، چه قبل از مشروطیت و چه بعد از آن، علل و مبادی و انگیزههای ویژه خود را دارد و پیوند میان آنها و نهضت اسلامی ایران که پس از حوادث 15 خرداد اوج گرفت و سرانجام به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد، امری معقول و منطقی نیست و با توجه به اصول و مبادی آن حرکتها و نهضت اسلامی ایران، میتوان به تفاوتهای اصولی بین آنها پی برد.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 56.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 #استوری
☸️چهار ایمان در امام
-خاطره ای از شهید مطهری در سفر به پاریس
🔹شهید مطهری که خودش کوه ایمان بود در مقابل ایمان حضرت امام رضوان الله اظهار حیرت و شگفتی میکرد ایشان بعد از بازگشت از پاریس درمورد امام گفتند من در ایشان چهار ایمان دیدم...
🔸مورد اشاره رهبر انقلاب در سخنرانی امروز حرم امام(ره)
🔻 بخشی از گفتگو با آیتالله دکتر رضا رمضانی گیلانی➕ برنامه کلمه - قسمت ۳۱
.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛️ ما و افغانستان در شانزده نکته
✍️دکتر حسن#انصاری (دانشگاه پرینستون)
1) اهل سنت افغانستان از حنفيان اند. حنفی ها به دلايل مختلف بيشترين قرابت را از لحاظ کلامی با شيعه داشته اند. در سده های نخستين بيشتر حنفی ها يا معتزلی بودند و يا بر مذهبی نزديک به مرجيان جهمی. اين مذاهب از نقطه نظر توحيد تنزيهی به شيعه بسيار نزديکند.
2) در سده های بعد هم حنفی ها مذهب ماتريدی را پذيرا شدند. ماتريدی ها از نقطه نظر کلامی نسبت به اشاعره به شيعه نزديکترند. خود ابو حنيفه از دوستداران اهل بيت بود و از برخی قيام های علويان حمايت کرد. در چند سده نخست حنفيان بيشترين ارتباط را با زيديه و شيعه امامی در بغداد داشتند.
3)در عصر سلجوقی ارتباط شيعيان امامی و حنفيان ری و جبال و عراق عجم بيش از پيش شد. به نحوی که نويسنده کتاب نقض همواره از آنان به عنوان حنفيان اهل عدل سخن می راند. علمای امامي در سده ششم ری نزديکترين ارتباط را با حنفيان اين شهر داشتند و حنفيان مجالس منظم دهه محرم را برگزار می کردند.معتزليان حنفی مذهب کتاب ها در فضائل اهل بيت نوشته اند.
4)دليل دوم پيوند حنفی ها با شيعيان امامی زبان فارسی بود. برای قرن ها اين زبان به عنوان زبان فرهنگی و مشترک همه خراسانيان و فرارودان در مجالس وعظ و درس و حتی در نوشته های فقهی و پاسخ استفتائات فقهی از سوی حنفيان به کار میرفت.
5) بنابراين زبان فارسی به عنوان عامل پيوند ميان حنفيان خراسان و شيعيان بود. اين عامل بعدا در دوران سيطره زبان فارسی در شبه قاره و عصر امپراتوری گورکانی که مذهب حنفی مذهب غالب بود خود موجب ارتباط بيشتر شيعيان شبه قاره و حنفيان شد.
6) پس حنفيان شبه قاره و بخشی از آنچه امروز افغانستان فعلی را تشکيل می دهد همراه با حنفيان منطقه غربی تر که بخشی از خراسان بزرگ را تشکيل می دادند با شيعيان و ادبيات فارسی ايران ارتباط بسيار نزديکی داشتند.
7) متأسفانه از سده هجدهم که تمايلات سلفی و وهابی در شبه قاره نفوذ کرد اين ارتباط کم رنگ شد. هم ارتباط فرهنگی با ادبيات فارسی و هم نزديکی های فکری و کلامی آنان با بخش عظيمی از حنفيان خراسان. با اين وصف تا امروز سنت حنفی ارتباط گسست ناپذيری با زبان فارسی دارد.
8) بيشتر عالمان اصلی و مهم مذهب حنفی در طول تاريخ از خراسان بوده اند: از بلخ و بخارا و سمرقند و خوارزم و.. بسياری از کتاب های فقه و کلام و مذهب حنفيان به زبان فارسی است. حتی در کتاب های عربی حنفيان بسياری از کلمات به فارسی است. استفتائات به زبان فارسی است و پاسخ ها هم به فارسی.
9) سبب وجود زبان فارسی در نوشته های حنفيان اين بود که مخاطبان آنها در خراسان بزرگ و فرارود فارس زبان بودند و يا فارسی زبان فرهنگی و علمی آنان بود. با روند گسترش حنفی گری به سوی آناتولی و آسيای صغير همراه با مهاجرت ترکان به بخش های غربی زبان فارسی نيز بدان سو گسترش بيشتر پيدا کرد.
10) ادبيات مذهب حنفی در شام و مصر در سده های گذشته با ادبيات فقه حنفی در خراسان و فرارود نوعی گسست را نشان میدهد که دليلش هم سهم مهم زبان فارسی است در نوشته های حنفيان خراسان. مهمترين فقيهان حنفی تا سده هفتم قمری همگی با چند استثناء از خراسان بوده اند.
11) خود امام ابو حنيفه ايرانی بود و بيشتر شاگردان او از خراسان و ساير مناطق ايران بودند. ابو حنيفه حتی قرائت نماز را به زبان فارسی جايز می دانست. اساسا يکی از عوامل رشد اسلام در فرارود در سده های نخستين مذهب مرجی بود و حنفيان سهم مهمی در اين زمينه داشتند.
12) در سده های بعد هم اسلام در شرق آسيا بيشتر از طريق حنفيان گسترش پيدا کرد و زبان فارسی هم بدين ترتيب راه خود را به چين و برخی مناطق آسيای دور باز کرد.
13) بنابراين هويت افغانستان را چه از لحاظ دينی و چه از لحاظ زبانی و فرهنگی نمی توان از ايران و خراسان جدا دانست. تفکر وهابی البته مانع بزرگی است اما حنفيان بيش از ديگران به خوبی می دانند که مذهب امام ابوحنيفه نمی تواند پيوندی با مذهب محمد بن عبد الوهاب و سلفيان پيدا کند.
14) اسلاف وهابيت از اصحاب حديث قديم بغداد و شام بيشترين انتقادها را از امام ابوحنيفه داشته اند. در طرف مقابل اخطب خوارزم (خوارزمی) که يکی از مهمترين کتاب ها را در فضائل ابو حنيفه نوشته خود نويسنده دو کتاب مهم يکی در فضائل امام علي بن ابی طالب و ديگری درباره مقتل امام حسين است.
15) بنابراين هر گونه تلاشی برای ايجاد گسست ميان ايران و افغانستان محکوم به شکست است. فرهنگ اين دو کشور فرهنگ مشترک چند هزار ساله است و فرهنگ دينی و مذهبی و زبانشان پيوندهای عميق دارد. اصلا وحدتی است در عين کثرت.
16) تفکر حنفيان و شيعيان از انديشه تکفيری سلفيان جداست. به لطف زبان فارسی، به لطف قرابت دينی و مذهبی و کلامی و به لطف "ايرانشهر" و خراسانش، قرن هاست که مردمان همه اين سرزمين ها همزيستی مسالمت آميز داشته اند.
کانال نشریه معارف
https://eitaa.com/maarefmags_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️ماجرای خواب آیتالله حاج آقا حسین فاطمی درباره دیدار امام زمان(عج) و امام خمینی(ره)
از زبان شیرین مرحوم آیتالله فاطمینیا
#امام_زمان عج
#امام_خمینی ره
#آیت_الله_فاطمی_نیا
#علامه_عسکری
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
پرسش کلید دانش.pdf
5.4M
❓پرسش، كليد دانش❓
✍️در گفتگو با حجتالاسلام والمسلمین قنادی
❇️ گفتگو از: جعفر ديرباز
❓ضمن تشكر از اينكه وقت خود را به اين نشريه اختصاص داديد، در ابتدا بفرماييد چگونه ميتوان فرهنگ پرسش و پرسشگري را در جامعه توسعه و تعميق نمود؟
✅✅«فَاسْأَلُوا أَهْلَالذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُون»(انبياء/21). در ابتدا از تلاشی که ماهنامه معارف در خصوص ترویج فرهنگ و معارفاسلامی در سطح دانشگاه و براي دانشگاهیان بیان و تبیین میکند تشکر میکنم. در خصوص احياي فرهنگ پرسش و پرسشگری نخست خوب است به اين واقعیت توجه داشته باشيم که مهمترین امتياز انسان در مقایسه با سایر جانداران همین روحیه پرسش و پرسشگری است كه چه بسا از سالهای اولیه زندگی در انسان شکل ميگيرد و همین روحیه کنجکاوی و پرسش است که زمينه و بستر رشد و بالندگی انسان را فراهم میکند. واقعيت آن است كه در میان قشرهای مختلف جامعه، دانشگاهیان از جایگاه ویژهای در این خصوص بهرهمندند چون به عنوان قشر فرهیخته و تاثیرگذار جامعه ميباشند.
#اختصاصی
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 89.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔵 اخبار همایشها، کرسیها و نشستها:
کرسیها و نشستهایی که سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ برگزار می شود.
#اخبار_نشستها_کرسیها_و_همایشها
#کرسی
#نشست
منبع: کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔰بازخوانی تاثیر اندیشه های امام خمینی بر جریان های اسلامی معاصر
🔹سه شنبه 16 خرداد، ساعت 10
📎لینک نشست
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
سد ذوالقرنین.pdf
2.34M
#اختصاصی
🔖 سدّ ذوالقرنين كجاست؟
✍️ آيت الله سيدمجتبي موسوي لاري
❇️ اشاره
برگزيده «چهره ماندگار حوزوي در عرصه بينالملل» عالم فرزانه آيتالله سيدمجتبي موسوي لاري، با تأمل در آيات سورة كهف پيرامون ماجراي مناقشهبرانگيز «ذوالقرنين»، با نقد و بررسي آراء مفسران، از منظري ديگر به بحث نگريسته و در پي حل مناقشههاي بيحاصل، با نگاهي نو، روايتي تازه از تفسير آيات مربوطه عرضه ميدارد تا نمونه روشني از برداشتهاي اصيل و بيحاشيه از آيات را در راستاي اهداف عالي و مقاصد اصلي كتاب الهي، بهدست دهد؛ نظرگاهي كه حكمتهاي مندرج در قصص درسآموز و عبرتانگيز قرآني، نمود و نماد واقعي خود را مييابند.
معظم له كه هميشه به عينِِ عنايت بر متوليان و مخاطبان نشريه معارف نظر داشته و دارند، در روزگاري كه جسم نحيفش مبتلاي كسالتهايي چند است، با تنِِ رنجور اما مقاومش نيز از تلاش علمي و معنوي رشكبرانگيز خود دست برنميدارد؛ چنانكه بر بستر بيماري، پس از به سرانجام رساندن آخرين نوشته خود، آن را كريمانه پيشكش مخاطبان فرهيخته نشريه معارف كرد. ....
معارف
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 94.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔰نشست های تخصصی به مناسبت بزرگداشت مقام شامخ علمی، معرفتی و تمدنی حضرت امام خمینی(ره)
⬅️ گفتمان فقهی امام خمینی(ره)
🎙 ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین مجتبی الهی خراسانی
⬅️ اندیشه عرفانی امام خمینی(ره) و نسبت آن با انقلاب اسلامی
🎙 ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد عیسی نژاد
⬅️ شناخت امام خمینی(ره) از منظر تمدن اندیشی و تمدن سازی
🎙 ارائه دهنده: دکتر محمد باغستانی
⬅️ جایگاه حوزه علمیه مشهد در نهضت خرداد 42
🎙 ارائه دهنده: استاد غلامرضا جلالی
⬅️ آرمان های امام خمینی(ره) از منظر اجتماعی و سیاسی(از تحقق تا تداوم)
🎙 ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد ترابی
⬅️ ظرفیت شناسی دستگاه فقهی امام خمینی(ره) در محور فقه زنان
🎙 ارائه دهنده: حجت الاسلام و المسلمین علی شفیعی
⬅️ امام خمینی(ره) در گفتمان بعثت و رسالت
🎙 ارائه دهنده: دکتر سیدمجید ظهیری
⬅️ نقش امام خمینی(ره) در سپهر تمدنی«تقریب ادیان توحیدی»
🎙 ارائه دهنده: دکتر مهدی قاسمی
📒دبیر علمی: علی ابوترابی
⬅️لینک ورود به جلسه: http://dte.bz/ici
📅زمان: سه شنبه 16 خرداد 1402
⏰ساعت 8 تا 13
🔹مکان: مشهد- چهارراه خسروی- خیابان آیت ا... خزعلی- نبش خیابان آیت ا... طبسی- دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی- پژوهشکده اسلام تمدنی
◾️مجری:پژوهشکده اسلام تمدنی
منبع: کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔸کرسی ترویجی روایت خودباوری و خودباختگی در اندیشه امام خمینی(ره)
🔰 توسط گروه مطالعات انقلاب اسلامی و فرهنگپژوهی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه برگزار میشود:
🎙 با حضور:
#محسن_ردادی
#مجید_سلیمانی
#روح_الله_فرهادی
#حسین_سرفراز
📅 سهشنبه 16 خردادماه 1402، ساعت 9
🏢 تهران، سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/farhang
منبع: کانال مطالعات فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
آن تکلیف.pdf
613.4K
#اختصاصی
🔺آن «تكليف» با اين «ظرفيت»، نميخواند!
✍️نقطه نظرات حجتالاسلام حسين عزيزي، گروه معارف اسلامي دانشگاه دولتي اصفهان
❓لطفا ارزيابي خود را از وضعيت فعلي گروههاي معارف اسلامي دانشگاهها، بفرماييد.
✅ ضمن تشكر از لطف شما و زحماتي كه دوستان در مديريت نشريه مفيد و مؤثر معارف دارند، در ارتباط با گروههاي معارف اسلامي بايد بگويم كه اين گروهها در كنار مأموريت مشتركشان در دانشگاههاي دولتي، آزاد و غير انتفاعي، داراي ظرفيتهاي متفاوتي هستند و نميتوان آنها را يكسان ارزيابي كرد. جاي خوشبختي است كه امروزه گروههاي معارف اسلامي با جذب نيروهاي توانمند هيئت علمي، بهصورت رسمي يا مدعو، توانستهاند تواناييهايشان را نسبت به دهه 60 و 70 شمسي بالا ببرند. در اين رابطه كاري كه مركز تربيت مدرس دانشگاه قم انجام داد، بسيار سودمند بوده است. در نزد اين جانب و بسياري از دوستاني كه هم اكنون در گروههاي عمومي معارف و يا گروههاي تخصصي همخوان در دانشگاهها حضور دارند، حاصل فعاليت دوستان و دلسوزان اين مركز مبارك است. خوشبختانه اين حركت خوب در سطح كشور دنبال ميشود؛ از جمله در گروه معارف اسلامي دانشگاه اصفهان كه در كنار آموزش دروس عمومي، چنين مأموريتي را دنبال ميكند. دورههاي اول و دوم يا فارغالتحصيل شدهاند و يا در آستانه فارغالتحصيلي هستند. هم اكنون گروه آموزشي مباني نظري اسلام، چهارمين دوره خود را ميگذراند. ...
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 94.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛ مقاومت و حرکت، ریشه در "معنا"
✍محمد امین رضایی
✅ اگر کوتاه بخواهم بگویم: آنچه می تواند به ما #مقاومت و #حرکت بدهد #معنا است و بهترین و برترین چیزی که برای ما معنا خلق می کند الاهیات است:
۱. ارتباط با تراث دینی(مطالعه قرآن و روایات)؛
۲.مطالعه زندگی معصومین و شخصیت های بزرگ و تاریخی ما؛
۳.داشتن اساتید فکری-معنوی و ارتباط مستمر و مشورت با آنها؛
این سه تا حدی زیادی معنای زندگی برای مقامت و حرکت را خلق می کند.
🔻برشی از یادداشت: الاهیات امیدواری در روزگار رنج های مداوم!
eitaa.com/m_amin_rezai/3250
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛ نقش #بهائیت در سرکوب قیام 15 خرداد
🎙 گفت و گوی فارس با دکتر #رضا_قریبی، معاون #پژوهشکده_تاریخ_معاصر
1⃣ بعد از اینکه امام به ترکیه تبعید شدند، بیتالعدل #بهائیان در قدس اشغالی، بخشنامهای در ۲۰ بهمن ۱۳۴۳ صادر کرد. در این بخشنامه خطاب به بهائیان ایران گفته شد که بهائی بودن خود را علنی کنند. حد فاصل خرداد ۱۳۴۲ تا بهمن ۱۳۵۷، بهائیان به مدت پانزده سال به قدرتمندترین جریان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران تبدیل شدند هرچند اعمال خشونت و سرکوب قیام ۱۵ خرداد، و نیز نفوذ بیشتر بهائیان در دستگاه سلطنت، موجب شد نهضت اسلامی در باور مردم عمیقتر شود و این مطلب در پیروزی انقلاب اسلامی خود را نشان داد.
2⃣ نکته قابل تأمل دیگر این است که در ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ #پرویز_خسروانی ، عامل کشتار قیام ۱۵ خرداد، بدون اینکه در هیچ دادگاه داخلی و بینالمللی محاکمه شود، در لندن درگذشت و این پرسش همچنان باقی است که چرا هیچ نهاد بینالمللیِ حقوق بشری نسبت به این جنایت واکنشی نشان نداد؟
🔰 متن کامل گفت و گو را در این لینک بخوانید.
منبع: اسرار تاریخ
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
دین و سیاست.pdf
428.6K
#اختصاصی
⚛️دين و سياست؛ گسست يا پيوست؟
✍️دكتر حميدرضا شاكرين
✅ اشاره
مقاله پيشِ رو، از مقالات برگزيده «نخستين همايش اسلام و مسيحيت ارتدوكس» است كه به همت جامعة المصطفي العالمية، در سال 1390 برگزار گرديد.
اينك با تشكر از نويسنده محترم، متن ويراسته مقاله تقديم ميشود.
معارف
🔻درآمد
روزگار معاصر بيش از هر زمان ديگر، نسبت دين با عرصه¬هاي مختلف حيات بشري را مورد چالش و پرسش قرار داده است. در اين ميان رابطه دين و سياست يكي از جديترين عرصه¬هاي مطالعه و بررسي است. مقاله حاضر بر آن است كه دو ديدگاه رويارو در اين عرصه را، كه يكي به گسست دين و سياست فتوا ¬داده و ديگري پيوند آن دو را صلا ميدهد، مورد بررسي قرار دهد.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 94.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔰 نشست انتقال تجربه سردبیران ۲
🔸 با حضور دکتر مجید معارف
استاد گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران
🔻 سردبیر نشریات علمی پژوهشی:
📙 پژوهشهای قرآن و حدیث، دانشگاه تهران
📘 پژوهش دینی، انجمن علمی علوم قرآن و حدیث ایران
🗓 چهارشنبه: ۱۷ خرداد، ساعت ۳۰ : ۱۰ تا ۱۲ ظهر
✍️ نشست به صورت مجازی از طریق لینک زیر است:
https://maaref.ac.ir/enteghale2
جهت ملاحظه رزومه استاد کلیک کنید:
https://ftis.ut.ac.ir/~maaref
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔰بازنمایی تصویر پیامبر (ص) در آثار اسلام شناسان غربی
🔹چهارشنبه 17 خرداد، ساعت 16
📎لینک نشست
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛️احداث دانشگاه «جامع بین المللی معارف اسلامی استانبول»
استانبول به بزرگترین پایگاه بزرگ علمای جهان اسلام تبدیل شده است. در پی احداث دانشگاه جامع بین المللی معارف اسلامی برای آشتی سنت و مدرنیته در استانبول هستیم.
🔸دکتر محمد گورمز مسئول گذشته سازمان دیانت ترکیه و عضو هیأت امنای اتحادیه جهانی علمای مسلمان در سفر به دوحه با استقبال گرم علی قره داغی دبیرکل اتحادیه و هیأت امناء و اعضای اتحادیه شعبه قطر مواجه شد.
🔹دکتر گورمز که از سوی دانشکده معارف اسلامی دانشگاه حمد به قطر دعوت شده است، بحثی با موضوع «تجدید مبدأ: چگونه علمای آینده باشیم» را ارائه کرد. این سخنرانی بخشی از برنامه جدید دانشکده است که برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا برگزار میشود.
🔸در این دیدار موضوعات زیادی از جمله انتخابات اخیر ترکیه، پیروزی و انتخاب مجدد رجب طیب اردوغان به عنوان رئیس جمهور ترکیه و جهتگیریهای دولت در رابطه با جوانان و نسل جدید مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🔹گورمز در سخنان خود با اشاره به اتاق فکری تحت اشراف خود و فعالیتهای آن تصریح کرد: بیش از 300 دانشجو از بیش از 30 کشور جهان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در این مرکز تحصیل میکنند. وی همچنین خاطرنشان کرد از زمانی که سلطان محمد فاتح استانبول را فتح کرد و علما را به این شهر فرا خواند، این دومین بار است که این شهر به محل اقامت علما تبدیل میشود.
🔸در این نشست ایده تأسیس یک دانشگاه بینالمللی با مرجعیت اسلامی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. هدف از این کار تأسیس دانشگاهی مبتنی بر اصول و ارزشهاست.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefma
⚛️ اصلاح روابط اجتماعی؛ مقصد اصلی دین
🎙 پروفسور عبدالعزیز ساچادینا استاد مطالعات اسلامی دانشگاه جورج میسون آمریکا
در نشست «فلسفه اخلاق و انتظارات از وحی اسلامی»:
✅ از منظر قرآن، انسان طوری آفریده شده که اخلاق در فطرت او جای گرفته و همواره خوب و بد را میسنجد و انتخاب میکند. خداوند فرموده که انسان را فطرتاً توحیدی آفریدهایم و او میتواند آن را شکوفا کند.
✅ قرآن تبعیض نژادی و انسانی را نمیپذیرد. سکولارها متعصب هستند، ما معتقدیم دین آمده تا انسان را به جامعه مرتبط کند نه اینکه نشان دهد که این فرد بدتر و آن یکی برتر است؛ مانند کاری که شیطان کرد و گفت: «انا خیر منه». دین میگوید اگر تو بگویی من بهترم خلاف انسانیت کار کرده و به مقصد الهی لطمه زدهای.
✅ قرآن فرمود فرهنگ را بسازید تا مردم دیندار شوند و تا فرهنگ ساخته نشود تقوا هم ایجاد نمی شود. دین میگوید یک پیام معمولی دارم و اینکه پیرو من مسلمان و باتقواست، ولی یک پیام جهانشمول هم دارم و آن اینکه همه انسانها صالح و بااخلاق و درست شوند تا به دیگران نقصان و ضرر وارد نکنند.
✅ مقصد اصلی دین اصلاح روابط اجتماعی است و دینی که نتواند این روابط را درست کند شکست خورده است. مردم در جامعهای که نتوانند به یکدیگر اعتماد کنند، روابط اجتماعی درستی نخواهند داشت و روزی که اعتماد شکسته شود، شهروندی باقی نمیماند.
✅ اگر در قرآن تدبر کنیم و آن را با سیره پیامبر(ص) مرتبط نماییم، خواهیم دید که پیامبر فقط بیانکننده دستورات دینی نیست، بلکه همه این دستورات در وجود او مجسم است و بین عمل و ایمان پیوند برقرار شده است.
https://eitaa.com/maarefmags_ir
تبلیغ رفیع.pdf
371.8K
#اختصاصی
🎤 تبليغ رفيع🎤
✍️گزيدهخواني درسگفتار حجتالاسلام دكتر رفيعي
تهیه و تنظیم: حجت شعبانی
🔻 درآمد
مطالب اين درس در سه بخش ارائه ميشود؛
🔸بخش اول: ويژگيهاي مبلغ.
🔸بخش دوم: روش محتواسازي.
🔸بخش سوم: تجارب تبليغي.
✅ بخش اول: ويژگيهاي مبلغ
1. موضوع شناسي
مبلغ قبل از هر چيز بايستي نسبت به زواياي بحث اطلاع كافي داشته و مطالب براي خودش هضم شده باشد. طرح مباحثي كه نخستين بار و تنها ساعاتي قبل از منبر تهيه شده و هنوز شبهاتي براي گوينده حلّ نشده، نه تنها تأثيرگذار نيست بلكه بر سرگرداني مخاطب ميافزايد.
تشخيص و هضم موضوع
امام علي(ع) ميفرمايد: «لَا تَقُلْ مَا لَا تَعْلَمُ فَتُتَّهَمَ بِإِخْبَارِكَ بِمَا تَعْلَمُ؛ آنچه را نميداني نگو كه در خبر دادن از آنچه ميداني متهم ميشوي.»
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 91.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
نمادهای جاهلیت مدرن.pdf
200.1K
#اختصاصی
❇️نمادهای جاهلیت مدرن با تکیه بر قرآن و سنت
✍️ علی عزتی و زهراپرنده غیبی
درآمد
جاهلیت عرب پیش از اسلام، نوع ویژهای از جاهلیت ساده و بیپیرایه بیش نبود. عرب در این جاهلیت، یک رشته بتهای محسوس، ساده و مخلوق دست خود را میپرستید. این سلوک گرچه از لحاظ تفکر و رفتار، منحرف بود ولی انحراف آن هم با سادگی توام بود و چندان پایهای نداشت. هرچند قریش در حفظ منافع و نفوذ و سیادت خود و پایداری در برابر حق و عدل و خدا، لجبازی و سرسختی شدیدی از خود نشان میداد، اما جاهلیت مدرن را حسابی دیگر است؛ بسیار عمیقتر و ریشهدارتر و لجبازتر از جاهلیت تاریخی عربی است، زیرا جاهلیت امروز جاهلیت علم، بحث، بررسی و تحقیق است. خداوند متعال درباره این گروه میفرماید: «وَقَالَ الَّذِینَ لا یعْلَمُونَ لَوْلا یکلِّمُنَا اللَّهُ أَوْ تَأْتِینَا آیةٌ کذَلِک قَالَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ مِثْلَ قَوْلِهِمْ تَشَابَهَتْ قُلُوبُهُمْ قَدْ بَینَّا الآیاتِ لِقَوْمٍ یوقِنُونَ».[1]
حضرت علی(ع) صاحبان این جاهلیت را اینگونه توصیف میکند: «گروهی به گذشته جاهلی خود بازگشتند و با پیمودن راههای گوناگون به گمراهی رسیدند و به دوستان منحرف خود پیوستند و از دوستی با مؤمنان که به آن امر شده بودند بریدند و بنیان اسلامی را تغییر داده و در جای دیگری بنا نهادند. آنان کانون هر خطا و گناه، و پناهگاه هر فتنهجو شدند که سرانجام در سرگردانی فرو رفته ...»
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 97.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🌓 اثر هاله ای!
👈قابل توجه استادان که این روزها مشغول تصحیح برگه های امتحانی هستند.
🔹یادداشت روز
🔸ادوارد ثرندایک یکی از بزرگترین روانشناسان معاصر است و یکی از آزمایشهای جالب روانشناسی را او انجام داده است.
ثرندایک در مقالهای که در سال ۱۹۲۰ منتشر کرد آزمایشی را شرح داد که در آن از فرماندهان ارتش خواسته بود خصوصیات زیردستان خود را درجهبندی کنند. ثرندایک در پی این بود که چگونه اثر یک ویژگیِ با کیفیت مانند هوش، سایر خصوصیات شخصی دیگر مانند رهبری، وفاداری و صداقت را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔸ثرندایک کشف کرد زمانی که افراد یک برداشت خوب از یکی از خصوصیات یک فرد انجام میدهند تمایل پیدا میکنند که سایر خصوصیات آن فرد را نیز خوب بدانند.
🔸به عنوان مثال به این فکر کنید که یک فرد جذاب میتواند اثر هالهای ایجاد کند. در این صورت مردم گمان میکنند که او یک شخص مهربان، باهوش و جالب هم هست. اثر متضاد این موضوع نیز رخ میدهد. احساسات منفی نسبت به یک خصوصیت فرد ممکن است سایر خصوصیات دیگر وی را نیز منفی جلوه بدهد.
🔸مثال دیگر آن وقتی است که معلمی از دانشآموزی ذهنیتی منفی به عنوان یک فرد «تنبل» میگیرد، در برخوردهای بعدی نیز ممکن است این پیش داوری بر قضاوت او تأثیر بگذارد. از اینرو است که به معلمان توصیه میشود در هنگام تصحیح ورقههای امتحانی به اسامی دانشآموزان نگاه نکنند تا ذهنیتهای قبلی بر نحوه قضاوت آنها تأثیر نگذارد/کانال مدیران آینده
✍اثر هاله ای در واقع همان پیش داوری هایی است که معمولا با یک زمینه ذهنی قبلی صورت میگیرد و قصاوت ما را نسبت به یک شخص یا مجموعه یا حتی یک کشور تحت تأثیر قرار میدهد و در نتیجه رفتار و عملکرد ما نیز بی تاثیر از این نگاه نخواهد بود و در نهایت که چه آثار منفی و کدورت هایی را که بین ما رقم نمی زند!
⏫و به صورت خاص برای معلمان و استادان نکته فوق قابل تامل هست که بدون نگاه به اسم شاگردان و تصورات دوران تدریس از آن ها به تصحیح ورقههای امتحانی آن ها بپردازند.
🌍پایگاه نقد و تبیین
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛️نخکِش! 🔥
شهادت کودک دوساله فلسطینی
محمد هیثم التمیمی
▫️اثر: محمدعلی رجبی- بهنام شیرمحمدی
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir