مهارت ارتباط کلامی 2.pdf
392K
#اختصاصی
🌗مهارت ارتباط كلامي ميان فردي در قرآن (قسمت دوم)
✍️ عبدالعلي پاكزاد
🔸مهارتهاي رفتاري:
🌱1. رعايت ادب و احترام متقابل
يكي از مهارتهاي ايجاد ارتباط كلامي مؤثر رعايت ادب و حفظ احترام مخاطب است.
بياحترامي و حرمت شكني حتي در نحوة صدا زدن و يا هرگونه نگاه كردن حالت رواني را براي مخاطب به وجود ميآورد كه سخنان گوينده را نميپذيرد بلكه آتش خشم و تنفر از گوينده را در درون وي به وجود ميآورد. از اين جهت رعايت ادب و احترام مخاطب حتي در مواردي كه مخاطب پايبندي به آن را ندارد ضرورت مييابد.
از اين جهت است كه حضرت ابراهيم× در گفتگوي منطقي خويش با توهين عمويش آزر روبرو ميشود و تهديد او را ميشنود بازهم حرمت او را نگه ميدارد و بزرگوارانه ميفرمايد: «قَالَ سَلامٌ عَلَيْكَ سَأَسْتَغْفِرُ لَكَ رَبِّي إِنَّهُ كَانَ بِي حَفِيًّا؛ (ابراهيم) گفت: سلام بر تو! من به زودي از پروردگارم برايت تقاضاي عفو ميكنم؛ چرا كه او همواره نسبت به من مهربان بوده است».
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 81.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🌗 چرایی عدم اقبال به رشتههای قرآنی دانشگاهها!
در حال حاضر در کشور ما با توجه به عدم توجه کافی به علوم انسانی، صرفاً برخی از رشتهها مانند حقوق و علوم قضایی، علوم اقتصادی و روانشناسی طرفدارانی دارند و رتبههای برتر کنکور به سمت این رشتهها میروند و مابقی رشتهها طرفدارانی نداشته و عمدتاً رتبههای پایینتر کنکور، چنین رشتههایی از جمله الهیات و علوم قرآنی را انتخاب میکنند.
ایکنا این مسئله را در گفتگوهایی با اساتید دانشگاه بررسید:
🔶جلیل پروین، عضو هیئت علمی پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث:
در تمام رشتههای علوم انسانی و الهیات معضل اشتغال وجود دارد؛ و در رشتههای دیگر هم همین وضعیت است. با این حال فارغالتحصیلان دانشگاه قرآن و حدیث هم به خاطر خوشنامی و هم به لحاظ علمی و فضیلتهای اخلاقی و معنوی که از دیرباز داشته شانس بیشتری در پذیرش بهعنوان شاغل در مراکز تربیتی و فرهنگی و آموزشی دارند.
🔷 سیدرضا مؤدب، مدیر گروه قرآن و حدیث دانشگاه قم:
در حال حاضر بسیاری از رشتههای قرآنی در جایگاه خوبی قرار ندارند و در جامعه شناخته شده نیستند. این ناشناخته ماندن باعث کمتر شدن انگیزه در انتخاب رشتههای قرآنی میان افراد شده است.
🔶حامد رستمی نجفآبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی مذاهب اسلامی:
در علوم انسانی افراد قوی به سمت حقوق و روانشناسی و افراد ضعیف با رتبههای پایین به سمت علوم اسلامی و قرآنی میروند؛ مثلاً رتبه فردی که در رشته حقوق در دانشگاه دولتی پذیرفته شده با فردی که در همان دانشگاه در رشته علوم قرآن و حدیث مشغول است شاید حتی چند هزار نفر، تفاوت داشته باشد. واقعاً با این وضع، تحصیل در رشتههای الهیات و معارف اسلامی عشق میخواهد. البته باید جذابیت این رشتههای علوم اسلامی را با بازنگری سرفصلها و دروس و به روز کردن و کاربردی کردن زیاد کرد و دروس بین رشتهای گنجاند تا دانشجو رغبت بیشتر کند و حتی رتبههای خوب میل پیدا کنند سمت این رشتهها بروند.
🔷عبدالمجید طالبتاش، عضو هیئت علمی پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد:
جایگاه بخش قابل توجهی از علوم این رشته قلب دانشجوست، از اینرو کسیکه وارد این رشته میشود، نباید صرفاً به فکر اشتغال در این حوزه باشد.
🔶محمدعلی مهدویراد، عضو هیئت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران:
اصل معضل؛ سهلانگاری در درس خواندن و کمسوادی یا بیسواد بودن در این رشته است. به هرحال از آینده شغلی خیلی نگران نیستیم به شرط اینکه این مقدمات تحقق پیدا کند.
🔷محمد حسینزاده، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران:
آن دسته از فارغالتحصیلان علوم انسانی که همین نسبت را با تولید ثروت دارند در وضعیت مناسبتری نسبت به سایر رشتههای این حوزه قرار دارند. بالتبع بسیاری از فارغالتحصیلان علوم انسانی به خصوص الهیات که نقش قابل توجهی در تولید ثروت مادی ندارند، ارزش کمتری دارند و در مقایسه با سایر رشتهها، سهم کمتری از جایگاه شغلی، حقوق و دستمزد برای آنها در نظر گرفته میشود. در این نوع نگرش به جایگاه دانش، فارغالتحصیلان علوم انسانی و به خصوص الهیات، در تصاحب فرصتهای شغلی نمیتوانند با فارغالتحصیلان سایر رشتهها رقابت کنند.
🔶داود صائمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم:
میتوان در خصوص اشتغال در این رشتهها چند مدل تقسیمبندی انجام داد که یکی از آن در زمینه کارهای آموزشی، پژوهشی و تبلیغی است.
🔷 🔹چند نکته پایانی:
▫️اگرچه میزان توجه به رشته علوم انسانی و قرآنی در کشور اندک است اما دانشجویان علاقهمند به این رشتهها میتوانند انگیزه خود را تقویت کرده مخصوصا در دوران دانشجویی، تمرکز بیشتری بر یادگیری زبانهای خارجی داشته باشند چراکه پس از فارغ التحصیلی میتواند کمک زیادی به کاریابی آنها داشته باشد.
▫️از سوی دیگر برای بهبود وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان علوم انسانی میتوان کارگروه کار و اشتغال در دانشگاه را تشکیل و اجرای برنامهها و سیاستهای لازم را به دولت پیشنهاد داد.
▫️همچنین لازم است رویه کنونی که در زمینه جذب دانشجو به شکل رقابتی و میلیونی وجود دارد اصلاح شود چراکه باید برای بازار کار فارغالتحصیلان دانشگاهها هم برنامهریزی کرد.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🌗 همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
🗓 زمان برگزاری: ۲۵ و ۲۶ خردادماه ۱۴۰۲
🕌 مکان برگزاری: قم، بلوار جمهوری، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
پایگاه این همایش بین المللی:
https://ihsam.iki.ac.ir/
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
نتیجه گرایی اخلاق 4.pdf
3.06M
#اختصاصی
🌻نتیجهگرایی در اخلاق اسلامی(قسمت چهارم)
راهكارهاي جذّابسازی و تأثیرگذاری درس اخلاق اسلامی
✍️دكتر حميد رضا مظاهري سيف
🔹😄 اخلاق شاد زيستن
توكل: يكي از مهمترين و اساسيترين پيامدهاي توكل، شادماني عميق و جايگزين شدن نگرانيها با شور و هيجاني متين و معنوي است. اطمينان از اينکه اگر من تمام توان خود را به کار گيرم کارها به خوبي پيش رفته و توفيق نهايي حتي برتر از انديشه و خواسته من تحقق خواهد يافت، اين بينش و باور آسودگي را در روان، تثبيت کرده و خرسندي و سرور را به جاي هراس و دلواپسي مينشاند.
سزاوار نيست که انسان آنچه را انديشيده و عمل کرده براي خود برگزيند و از ساير امکانات چشم بپوشد. جوهر توکل آنجا آشکار ميشود که تلاشگر متوکل از طريقي که پيشبيني نميکرد به پيروزي برسد. «بپرهيز از اينكه براي خودت چيزي را اختيار كني، پس بهدرستي كه بيشتر كاميابي در چيزي است كه پيشبيني نميشود»
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 84.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ببینیم
🌗 هُمْ عَیْشُ الْعِلْمِ
🔹لطفا ائمه(ع) را با کرامت معرفی نکنید، به علم معرفی کنید؛ امیرالمومنین(ع) در معرفی اهل بیت(ع) می فرماید: هُمْ عَیْشُ الْعِلْمِ، وَ مَوْتُ الْجَهْلِ(نهج البلاغه، خ ۲۳۹)
🔹توصیه های آیت الله سیدحسن عاملی در تبلیغ دین
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
9.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سخنان کوتاه عبد صالح خدا مرحوم حیدر آقا معجزه(حیدرعلی عابد نهاوندی ۱۲۹۱-۱۳۷۶ش)
🌗"عدم" که دلیل نمیخواهد، "وجود" دلیل میخواهد!
👤 دكتر غلامحسین ابراهیمی دینانی تعریف میكردند:
زمانی كه در مدرسه فیضیه قم طلبه بودم مدتی حیدر آقای معجزه- فرزند حاج مرشد چلویی-در این مدرسه برای استادان و طلاب، آشپزی میكرد. یك بار من برای ناهار دیر رسیدم، نزد حیدر آقا رفتم و گفتم:
دیزی میخواهم! حیدر آقا پاسخ داد:
تمام شد، نیست، گفتم:
چرا نیست؟ پاسخ داد:
"عدم" که دلیل نمیخواهد، "وجود" دلیل میخواهد!
ببینید آشپزی كه درس فلسفه نخوانده، چطور پاسخ میدهد!
📚مرکز دائره المعارف اسلامی، گفتگو با استاد منوچهر صدوقی سها، ۹۷/۱۱/۱۳.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
12.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌗 رویِ ماه تو را دیدن و مُردن خوش است!
درخواست آیت اللّه العظمی سید هادی میلانی در آخرین لحظات عمر مبارکشان ...
صلّی الله علیک یا اباعبدالله الحسین(ع)
#شب_زیارتی_اباعبدلله
اعمال شب جمعه:
🔹 زیارت سالار شهیدان(ع)
🔸 زیارت حضرت صاحب الزمان(عج)
🔹 دعای پر نور کمیل
🔸 استغفار از همه گناهان و لغزش ها
🔹 طلب آمرزش برای گذشتگان
🔸 تلاوت سوره های مبارکه یس و واقعه و ۱۰۰ بار قدر
#شب_جمعه
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
خودباوری فرهنگی.pdf
3.49M
#اختصاصی
🌗 خودباوری فرهنگی
آسیب¬شناسی و راهکارهای ارتقاء
✍️ سیدرضا حسینی
🔻درآمد
فرهنگ، ماناترین وجه زندگی بشر و روح اندامواره اجتماع بشری است. جامعه به وسیله فرهنگ انتظام میگیرد و انسان به وسیله فرهنگ موجودی اجتماعی میگردد. از آنجا که فرهنگ هر قوم و ملت خمیر مایه حیات ابدی، سرچشمه تراوش دانش و معرفت و از ارکان بقا و ثبات آن قوم و ملت به شمار می رود، شناخت به روز آسیبها، آفات و بیماری های فرهنگی به منظور پیشگیری و یا درمان مناسب و به موقع و حداقل به منظور انتشار بانگ هشدارباش در مقابله با هجمه فرهنگی خسارت بار بیگانگان امری مهم وضروری به نظر میرسد.
خودباوری فرهنگی از جمله موضوعات مهمی است که پردازش و شناخت آن، همچنین آسیب شناسی و راهکارهای ارتقاء آن در جهت آگاهی و رشد و بالندگی جامعه، به خصوص نسل جوان، می تواند مفید و مؤثر باشد.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 81.
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
4_6025961308107573751.mp3
10.61M
🌗 ترویج تصوف سنّی در مدارس ایران شیعی!
🎙دکتر محمدامین(عزیز) میکائیلی
(عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه محقق اردبیلی)
🪐موضوع: نقدی بر گزینش متون صوفیه در کتب درسی ادبیات فارسی
🔹در این ۲۰ دقیقه شرح داده می شود که چگونه در دبیرستان های ما _نه در خانقاه ها _ آموزه های صوفیانه با مشخصات سنّی و اشعری را در ذهن جوانان می ریزند و آنان را به سوی تصوف سوق می دهند.
🔸در کتب درسی ادبیات فارسی نام ۳۱ نفر از صوفیه برده شده است اما از میان بزرگان و علما شیعه، فقط نام ۶ نفر ذکر شده است آن هم برای تایید آموزه های صوفیانه!
🔹از هر نوجوان دبیرستانی که بپرسی آیا حلاج را می شناسی، صرفا بر اساس تعلیمات کتب درسی اش، او را عارفی پاکباخته می داند اما از ادعای مهدویت و الوهیت و ... او اطلاعی ندارد. چون حلاج در کتب درسی اینگونه معرفی می شود:
▫️آن قتیل الله فی سبیل الله
▫️آن شیر بیشه تحقیق
▫️آن شجاع صفدر صدیق
▫️آن غرقه دریای مواج
▫️آن صاحب فصاحت وبلاغت بی نظیر
🔸وقتی دانش آموز، چنین توصیفاتی را در کتاب درسی اش از حلاج می خواند، طبیعی است که نگاه مثبتی به او پیدا می کند.
🔹 ادامه مبحث در فایل بالا👆
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
JPT_Volume 26_Issue 103_Pages 172-199 (1).pdf
1.1M
➖مقاله صوت بالا👇
📖 نقدی بر گزینش متون صوفیه در کتب درسی ادبیات فارسی و تاثیر ضمنی آن در ایجاد باورهای فرقهای
🖌چکیده🖌
کتابهای درسی تاثیر غیرقابل انکاری در ایجاد و تثبیت باورها و اندیشههای افراد جامعه در دوره دانشآموزی و نوجوانی دارند. هدف از این نوشتار بررسی و نقد تأثیر متون ادبی صوفیانه انتخاب شده در کتب درسی ادبیات فارسی، بر باورپذیری عقاید فرقهای در ذهن دانشآموزان بوده و آن را به چالش کشیده است. این تحقیق با روش توصیفی، تحلیلی و انتقادی با مراجعه به 6 جلد کتاب ادبیات فارسی دوره دبیرستان و منابع تاریخ تصوف و کتب صوفیه انجام یافته؛ در همایش ملّی تصوف، شاخصهها و نقدها، ارائه و برگزیده شده است. در این پژوهش موارد متعددی از مطالبی که میتواند در ایجاد باورهای فرقهای و عقاید ناهمسو با مذهب رسمی جمهوری اسلامی ایران (تشیع)، تاثیرگذار باشد؛ معرفی و مورد نقد قرار گرفته است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که درج برخی متون انتخاب شده از کتب نویسندگانی با اعتقادات اَشعری - صوفیانه، در کتابهای درسی، میتواند تأثیر منفی بر اعتقادات، اندیشه و عملکرد نوجوانان گذاشته؛ به ترویج روحیه انفعالی و جبرگرایی اَشعری در جامعه شیعی ایران کمک کند.
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
9.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌗 تطبيق گرایی ممنوع⛔️
#علائم_الظهور
#ظهور
#تطبیق_ممنوع
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
نتیجه گرایی اخلاق 5.pdf
3.58M
#اختصاصی
🌻نتیجهگرایی در اخلاق اسلامی(قسمت پنجم)
راهكارهای جذّابسازی و تأثیرگذاری درس اخلاق اسلامی
✍️دكتر حميد رضا مظاهري سيف
🔻اخلاق آرامش
ايمان يعني امنيت و آرامش. با آمدن ايمان نگرانيها و دغدغهها نه تنها در بعد شناختي و فكري بلكه از قلب بيرون ميرود و آرامش و امن جاي آن ميآيد. آرامش زيور دلهاست و خداوند دوست دارد كه قلبهاي بندگان امن و آرام باشند. باور به وجود و حضور قدرت بيكران الهي و عشق نامحدود او كه آفريننده و مدبر عالم است، تمام نگرانيها را دور ميكند و نسيم آرامش را به روان و وجود انسان ميوزد. از اينرو فرمودهاند: «السَّكِينَةُ الْإِيمَان؛ آرامش ايمان است.»
با ايمان ميتوان حضور و حمايت نيرويي مهربان را همهجا و در هر رويدادي مشاهده كرد و در اين وضعيت چگونه ممكن است كه لرزههاي نگراني و اضطراب روان شخص را متلاطم كنند.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 84.
🌐کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir