📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند شصت و هشتم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ مَدَحْتُهُ بِلِسَانِی أَوْ هَشَّتْ إِلَیْهِ نَفْسِی أَوْ حَسَّنْتُهُ بِفَعَالِی أَوْ حَثَثْتُ إِلَیْهِ بِمَقَالِی وَ هُوَ عِنْدَکَ قَبِیحٌ تُعَذِّبُنِی عَلَیْهِ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که با زبان آن را مدح کردم، یا نفسم به سوی آن مشتاق گشت، یا با کردار خود آن را نیکو جلوه دادم، یا با گفتارم به آن تشویق کردم، در حالی که آن نزد تو قبیح بوده و بر آن عذابم میکنی؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گناه مرا بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
54 - رؤ یای صادقانه
مؤمن متقی( ملا علی کازرونی) ساکن کویت که یکی از نیکان بود و خوابهای صحیح و مکاشفات درستی داشت و در سفر حج ملاقات و مصاحبت او نصیب بنده شده بود ، نقل کرد که شبی در عالم رؤیا بستان وسیعی که چشم، آخرش را نمی دید مشاهده کردم و در وسط آن، قصر باشکوه و عظمتی دیدم و در حیرت بودم که از آن کیست. از یکی از دربانان پرسیدم، گفت: این قصر متعلق به ( حبیب نجار شیرازی ) است .
من او را می شناختم و با او رفاقت داشتم و در آن حال، غبطه مقام او را می خوردم پس ناگاه ⚡ صاعقه ای از آسمان بر آن افتاد و یک مرتبه تمام آن قصر و بستان آتش🔥 گرفت و از بین رفت مثل اینکه نبود. از وحشت و شدت هول آن منظره ، بیدار شدم دانستم که گناهی از او سر زده که موجب محو مقام او شده است .
فردا به ملاقاتش رفتم و گفتم شب گذشته چه عملی از تو سر زده گفت هیچ ، او را قسم دادم و گفتم رازی است که باید کشف شود، گفت شب گذشته در فلان ساعت با مادرم گفتگویم شد و بالاخره کار به زدنش کشید ، پس خواب خود را برایش نقل کردم و گفتم به مادرت اذیّت کردی و چنین مقامی را از دست دادی .
مستفاد از روایات و آیات آن است که بعضی از گناهان کبیره حبط کننده و از بین برنده اعمال صالحه و کردارهای نیک است چنانچه در ( عده الداعی ) است که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود : ( هرکَس یک مرتبه بگوید : لااِلهَ اِلا اللَّهُ درختی در بهشت برایش غرس می شود.
شخصی گفت یا رسول اللّه ! پس ما در #بهشت درخت بسیاری داریم .
حضرت فرمود : ( بترس از اینکه آتشی بفرستی و آنها را آتش بزنی ) .
از این قِسم گناه کبیره است، حقوق والدین؛ یعنی اذیت کردن و آزار رسانیدن به #پدر یا #مادر و در رساله گناهان کبیره این مطلب مفصلاً یادآوری شده به آنجا #مراجعه_شود.
#نهج_البلاغه | #حکمت ۱۱۵
🏷️ توجّه به پايان پذيرى دنيا
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قِيلَ لَهُ عليهالسلام كَيْفَ نَجِدُكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عليهالسلام كَيْفَ يَكُونُ حَالُ مَنْ يَفْنَى بِبَقَائِهِ وَ يَسْقَمُ بِصِحَّتِهِ وَ يُؤْتَى مِنْ مَأْمَنِهِ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: (شخصى از امام پرسيد حال شما چگونه است؟ فرمود:) چگونه خواهد بود حال كسى كه در بقاياى خود ناپايدار، و در سلامتى بيمار است، و در آنجا كه آسايش دارد #مرگ او فرا مىرسد.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: بامام عليه السّلام گفتند: يا اميرالمؤمنين خود را چگونه مىيابى؟ آن حضرت (دربارۀ گرفتاريهاى در دنيا) فرمود: چگونه است حال كسيكه به هستى خود نيست مىگردد (هستى بسوى نيستى مىكشاندش) و به تندرستيش بيمار ميشود (تندرستى بسوى بيمارى پيرى مىبردش) و #مرگ او را از پناهگاهش (دنيا) دريابد .
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به سه نكتۀ مهم در پاسخ سؤالى كه كسى از آن حضرت پرسيد حال شما اى اميرمؤمنان چگونه است؟ اشاره كرده، مىفرمايد: «چگونه خواهد بود حال كسى كه با بقاى خود فانى مىشود و با سلامت خود بيمار مىگردد و در حالى (و در جايى) كه خود را در امان مىبيند مرگش فرا مىرسد»؛ (وَ قِيلَ لَهُ عليه السلام كَيْفَ نَجِدُكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ فَقال عليه السلام: كَيْفَ يَكُونُ حَالُ مَنْ يَفْنَى بِبَقَائِهِ، وَ يَسْقَمُ بِصِحَّتِهِ وَ يُؤْتَى مِنْ مَأْمَنِهِ) .
دليل اينكه چگونه انسان با بقائش فانى مىشود روشن است، زيرا #عمر انسان هر قدر طولانى باشد بالاخره محدود است و هر ساعتى كه از عمر او مىگذرد يك گام به پايان عمر و فنا نزديكتر مىشود درست مانند سرمايهدارى كه هر روز مبلغى از سرمايۀ خود را هزينه مىكند بى آنكه درآمدى به جاى آن داشته باشد كه دربارۀ او مىتوان گفت با استفاده از سرمايهاش، مُفلس و تنگدست خواهد شد.
اما اينكه انسان چگونه به سبب سلامتش بيمار مىشود از اين نظر است كه سلامتى انسان به سبب كار كردن منظم تمام دستگاههاى بدن است؛ ولى همين كار كردن منظم، آن را تدريجاً فرسوده مىكند و انواع اختلالات روى مىدهد و سرانجام از كار باز مىايستد.
راز اينكه چگونه انسان از محل امنش آسيب مىپذيرد آن است كه عوامل آسيبپذيرى در درون وجود خود انسان پنهان است. ناگهان با اختلالى كه در يكى از رگهاى قلب يا مغز رخ مىدهد سكتۀ قلبى يا مغزى به او عارض مىشود و او را نيمهجان مىسازد و يا به جهان ديگر مىفرستد.
قرآن مجيد در آيات مختلف به اين نكات اشاره كرده، در يك جا مىفرمايد: «أَيْنَمٰا تَكُونُوا يُدْرِكْكُمُ اَلْمَوْتُ وَ لَوْ كُنْتُمْ فِي بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ»؛ هر جا باشيد مرگ به سراغ شما مىآيد هرچند در دژهاى محكم باشيد».
در جاى ديگر مىفرمايد: «وَ اَلْعَصْرِ * إِنَّ اَلْإِنْسٰانَ لَفِي خُسْرٍ»؛ قسم به عصر كه انسان (پيوسته) در حال خسران و زيان كردن است»
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند شصت و نهم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ مَثَّلَتْهُ فِیَّ نَفْسِی اسْتِقْلَالًا لَهُ وَ صَوَّرَتْ لِی اسْتِصْغَارَهُ وَ هَوَّنَتْ عَلَیَّ الِاسْتِخْفَافَ بِهِ حَتَّی أَوْرَطَتْنِی فِیهِ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که با کوچک شمردن آن در نفسم آن را تصور کردم، پس حقیر شمردن آن را برایم مجسّم نمود و خفیف شمردن را بر من آسان کرد تا آن که مرا در ورطه آن فرو برد؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گناه مرا بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
هدایت شده از فقه و احکام
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #موشن_گرافیک #احکام
🤔 جای #نماز چطوری باشه ؟
#آموزش_احکام 43
#احکام_به_زبان_ساده
┄┄┅═✧❁«❁»❁✧═┅┄┄
📖 @feqh_ahkam
🌐 @Mabaheeth
هدایت شده از فقه و احکام
6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #موشن_گرافیک #احکام
📿 نماز قضای والدین گردنته
#آموزش_احکام 44
#احکام_به_زبان_ساده
┄┄┅═✧❁«❁»❁✧═┅┄┄
📖 @feqh_ahkam
🌐 @Mabaheeth