#نهج_البلاغه | #حکمت ۱۱۵
🏷️ توجّه به پايان پذيرى دنيا
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قِيلَ لَهُ عليهالسلام كَيْفَ نَجِدُكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عليهالسلام كَيْفَ يَكُونُ حَالُ مَنْ يَفْنَى بِبَقَائِهِ وَ يَسْقَمُ بِصِحَّتِهِ وَ يُؤْتَى مِنْ مَأْمَنِهِ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: (شخصى از امام پرسيد حال شما چگونه است؟ فرمود:) چگونه خواهد بود حال كسى كه در بقاياى خود ناپايدار، و در سلامتى بيمار است، و در آنجا كه آسايش دارد #مرگ او فرا مىرسد.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: بامام عليه السّلام گفتند: يا اميرالمؤمنين خود را چگونه مىيابى؟ آن حضرت (دربارۀ گرفتاريهاى در دنيا) فرمود: چگونه است حال كسيكه به هستى خود نيست مىگردد (هستى بسوى نيستى مىكشاندش) و به تندرستيش بيمار ميشود (تندرستى بسوى بيمارى پيرى مىبردش) و #مرگ او را از پناهگاهش (دنيا) دريابد .
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به سه نكتۀ مهم در پاسخ سؤالى كه كسى از آن حضرت پرسيد حال شما اى اميرمؤمنان چگونه است؟ اشاره كرده، مىفرمايد: «چگونه خواهد بود حال كسى كه با بقاى خود فانى مىشود و با سلامت خود بيمار مىگردد و در حالى (و در جايى) كه خود را در امان مىبيند مرگش فرا مىرسد»؛ (وَ قِيلَ لَهُ عليه السلام كَيْفَ نَجِدُكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ فَقال عليه السلام: كَيْفَ يَكُونُ حَالُ مَنْ يَفْنَى بِبَقَائِهِ، وَ يَسْقَمُ بِصِحَّتِهِ وَ يُؤْتَى مِنْ مَأْمَنِهِ) .
دليل اينكه چگونه انسان با بقائش فانى مىشود روشن است، زيرا #عمر انسان هر قدر طولانى باشد بالاخره محدود است و هر ساعتى كه از عمر او مىگذرد يك گام به پايان عمر و فنا نزديكتر مىشود درست مانند سرمايهدارى كه هر روز مبلغى از سرمايۀ خود را هزينه مىكند بى آنكه درآمدى به جاى آن داشته باشد كه دربارۀ او مىتوان گفت با استفاده از سرمايهاش، مُفلس و تنگدست خواهد شد.
اما اينكه انسان چگونه به سبب سلامتش بيمار مىشود از اين نظر است كه سلامتى انسان به سبب كار كردن منظم تمام دستگاههاى بدن است؛ ولى همين كار كردن منظم، آن را تدريجاً فرسوده مىكند و انواع اختلالات روى مىدهد و سرانجام از كار باز مىايستد.
راز اينكه چگونه انسان از محل امنش آسيب مىپذيرد آن است كه عوامل آسيبپذيرى در درون وجود خود انسان پنهان است. ناگهان با اختلالى كه در يكى از رگهاى قلب يا مغز رخ مىدهد سكتۀ قلبى يا مغزى به او عارض مىشود و او را نيمهجان مىسازد و يا به جهان ديگر مىفرستد.
قرآن مجيد در آيات مختلف به اين نكات اشاره كرده، در يك جا مىفرمايد: «أَيْنَمٰا تَكُونُوا يُدْرِكْكُمُ اَلْمَوْتُ وَ لَوْ كُنْتُمْ فِي بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ»؛ هر جا باشيد مرگ به سراغ شما مىآيد هرچند در دژهاى محكم باشيد».
در جاى ديگر مىفرمايد: «وَ اَلْعَصْرِ * إِنَّ اَلْإِنْسٰانَ لَفِي خُسْرٍ»؛ قسم به عصر كه انسان (پيوسته) در حال خسران و زيان كردن است»
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند شصت و نهم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ مَثَّلَتْهُ فِیَّ نَفْسِی اسْتِقْلَالًا لَهُ وَ صَوَّرَتْ لِی اسْتِصْغَارَهُ وَ هَوَّنَتْ عَلَیَّ الِاسْتِخْفَافَ بِهِ حَتَّی أَوْرَطَتْنِی فِیهِ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که با کوچک شمردن آن در نفسم آن را تصور کردم، پس حقیر شمردن آن را برایم مجسّم نمود و خفیف شمردن را بر من آسان کرد تا آن که مرا در ورطه آن فرو برد؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گناه مرا بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
هدایت شده از فقه و احکام
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #موشن_گرافیک #احکام
🤔 جای #نماز چطوری باشه ؟
#آموزش_احکام 43
#احکام_به_زبان_ساده
┄┄┅═✧❁«❁»❁✧═┅┄┄
📖 @feqh_ahkam
🌐 @Mabaheeth
هدایت شده از فقه و احکام
6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #موشن_گرافیک #احکام
📿 نماز قضای والدین گردنته
#آموزش_احکام 44
#احکام_به_زبان_ساده
┄┄┅═✧❁«❁»❁✧═┅┄┄
📖 @feqh_ahkam
🌐 @Mabaheeth
هدایت شده از فقه و احکام
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #موشن_گرافیک #احکام
🤔 شرایط #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر چیه؟!
#آموزش_احکام 45
#احکام_به_زبان_ساده
┄┄┅═✧❁«❁»❁✧═┅┄┄
📖 @feqh_ahkam
🌐 @Mabaheeth
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
55 - عنایت علوی (علیه السلام)
جناب حاج شیخ محمد باقر شیخ الاسلام - اعلی اللّه مقامه - که داستان 37 و 38 از ایشان نقل گردید فرمودند هنگامی که مرحوم حاج قوام الملک شیرازی مشغول ساختمان حسینیه بود، سنگهای آن را به یک نفر سید حَجّار که در آن زمان استاد حجارهای شیراز بود ، کنترات داده بود و آن سید در این معامله دچار زیان سختی شد به طوری که مبلغ سیصد تومان مدیون گردید و البته این مبلغ در آن زمان زیاد بود، خلاصه پریشان حال و بیچاره شد.
#شب_جمعه #نماز #جعفر_طیار را می خواند و حضرت #امیرالمؤمنین علیه السلام را برای گشایش کارش به درگاه الهی وسیله قرار می دهد و همچنین شب جمعه دوم تا شب جمعه سوم حضرت امیر علیه السلام به او می فرمایند فردا برو نزد حاج قوام که به او حواله کردیم . چون بیدار می شود متحیّر می شود چگونه به حاج قوام حرف بزنم در حالی که نشانه ای ندارم شاید مرا تکذیب کند.
بالاخره در حسینیه می آید و گوشه ای با همّ و غم می نشیند و ناگاه می بیند حاج قوام با فرّاشها و ملازمانش آمدند در حالی که آمدنش در چنان موقعی غیر منتظره بود. همینطور نزدیک می آید تا برابر سید حجار می رسد ، می گوید مرا به تو کاری است بیا منزل . وقتی که حاج قوام به منزلش برمی گردد سید می آید و ملازمان با کمال احترام او را نزد حاج قوام حاضر می کنند .
چون وارد می شود و سلام می کند حاج قوام بدون پرسش از حالش بلافاصله سه کیسه که در هر یک یکصد اشرفی یک تومانی بود تقدیمش می کند و می گوید بدهی خودت را بپرداز و دیگر حرفی نمی زند .
از این داستان دانسته می شود که متمکنین سابق در کارهای خیر تا چه حد دارای صدق و #اخلاص بودند تا اندازه ای که مورد عنایت و التفات بزرگان دین قرار می گرفتند و همراه خود می بردند و در این دوره اولاد ثروتمندان غالباً در فکر زیاد کردن ثروت خود هستند و #توفیق صرف کردن در امور خیریه نصیب آنها نیست.
و ثانیا هرگاه مختصری از دارائی خود را صرف خیری کنند نوعاً از صدق و اخلاص محرومند و به خیال مدح خلق و ستایش دیگران، کار خیری انجام می دهند و چون برای خدا خالص نیست نتیجه باقی هم برای آنها نخواهد داشت و بحث در اطراف ریا کردن در اعمال خیر که سبب بطلان عمل می شود در رساله گناهان کبیره مفصلا ذکر شده.
🤲 خداوند ثروتمندان ما را موفق بدارد که از اندوخته خود نتیجه بگیرند واز آنچه جمع آوری کرده اند بهره های باقی ببرند :
شعر :
مال را کز بهر حق باشی حَمول
نِعْمَ مالٌ صٰالحٌ گفتش رسول
هدایت شده از فقه و احکام
6.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #موشن_گرافیک #احکام
☹️ غشّ در معامله
#آموزش_احکام 46
#احکام_به_زبان_ساده
┄┄┅═✧❁«❁»❁✧═┅┄┄
📖 @feqh_ahkam
🌐 @Mabaheeth