سپس در هشتمين وصف مىفرمايد: «همواره سخنى مىگفت كه خود انجام مىداد و چيزى را كه انجام نمىداد نمىگفت»؛ (وَ كَانَ يَقُولُ مَا يَفْعَلُ وَ لا يَقُولُ مَا لا يَفْعَلُ)
اين جمله شبيه چيزى است كه از امام عليه السلام در جاى ديگر نقل شده و فرموده است: «أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي وَ اللَّهِ مَا أَحُثُّكُمْ عَلَى طَاعَةٍ إِلَّا وَ أَسْبِقُكُمْ إِلَيْهَا وَ لا أَنْهَاكُمْ عَنْ مَعْصِيَةٍ إِلَّا وَ أَتَنَاهَى قَبْلَكُمْ عَنْهَا؛ اى مردم به خدا سوگند من شما را دعوت به اطاعتى (نسبت به اوامر الهى) نمىكنم جز اينكه خودم پيش از شما آن را انجام مىدهم و شما را از معصيتى نهى نمىكنم جز اينكه خودم قبلاً آن را ترك مىگويم».
#قرآن_مجيد نيز شاهد اين مدعاست آنجا كه به زبان سرزنش و توبيخ مىگويد: «يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ * كَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اَللّٰهِ أَنْ تَقُولُوا مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ» ؛ اى كسانى كه #ايمان آوردهايد! چرا سخنى مىگوييد كه عمل نمىكنيد؟! اين كار مايۀ خشم عظيم خداوند است كه سخنى بگوييد و عمل ننماييد».
بعضى از شارحان نهج البلاغه تفسير ديگرى براى اين جملۀ امام عليه السلام دارند و مىگويند: منظور اين است كه همواره قولى مىدهد كه به آن قول عمل مىكند نه اينكه به مردم قول دهد و بعداً عمل نكند؛ ولى تفسير اوّل مناسبتر به نظر مىرسد.
در نهمين وصف مىفرمايد: «اگر در سخن گفتن مغلوب مىشد هرگز در سكوت، كسى بر او غلبه نمىيافت»؛ (وَ كَانَ إِذَا غُلِبَ عَلَى الْكَلامِ لَمْ يُغْلَبْ عَلَى السُّكُوتِ)
اشاره به اينكه او كمتر سخن مىگفت و بيشتر سكوت مىكرد بهگونهاى كه ديگران در سخن گفتن بر او پيشى مىگرفتند؛ ولى هيچكَس در سكوت بر او پيشى نمىگرفت و اين در واقع نكوهش و مذمتى است از پرگويى و مدح و ستايشى است دربارۀ سكوت؛ زيرا مىدانيم سخن گفتن خطرات زيادى دارد؛ بسيارى از گناهان كبيره با سخن انجام مىشود و پرهيز از آنان به وسيلۀ سكوت حاصل مىگردد.
سالكان طريق الى اللّٰه يكى از مهمترين مواد برنامۀ خود را صمت و سكوت مىدانند و هرگز #حضور_قلب و نيروهاى خود را با سخن گفتنِ بسيار به هدر نمىدهند و در حال سكوت مىتوانند بيشتر دربارۀ عظمت خدا بينديشند و به اصلاح خويش بپردازند.
به همين دليل افرادى كه سكوت فراوان دارند، افرادى فكور و آگاهند.
در حديثى از امام على بن موسى الرضا عليه السلام مىخوانيم: «مِنْ عَلامَاتِ الْفِقْهِ الْحِلْمُ وَ الْعِلْمُ وَ الصَّمْتُ إِنَّ الصَّمْتَ بَابٌ مِنْ أَبْوَابِ الْحِكْمَةِ إِنَّ الصَّمْتَ يَكْسِبُ الْمَحَبَّةَ إِنَّهُ دَلِيلٌ عَلَى كُلِّ خَيْرٍ؛ از نشانههاى فهم و شعور، بُردبارى و #علم و سكوت است. به يقين سكوت، درى از درهاى دانش است. سكوت، محبت مردم را به انسان جلب مىكند و راهنما به سوى هر خير است.
از رواياتى كه كلينى رحمه الله در باب پيشگفته (الصُّمْتُ وَ حِفْظُ اللِّسانِ) نقل كرده معلوم مىشود كه در عصر ائمه عليهم السلام بعضى از اصحاب، زبان خود را در مدح آن حضرت و اسرار اهل بيت عليهم السلام باز مىگذاشتند و سبب مشكلاتى براى شيعيان مىشدند. در آن زمان، ائمۀ هدى عليهم السلام پيروان خود را به سكوت مضاعف دعوت مىكردند، ازاينرو در حديثى مىخوانيم كه #امام_صادق عليه السلام به يكى از ياران خود به نام «سالم» فرمود: «يَا سَالِمُ احْفَظْ لِسَانَكَ تَسْلَمْ وَ لا تَحْمِلِ النَّاسَ عَلَى رِقَابِنَا؛ اى سالم! زبانت را حفظ كن تا سالم بمانى و مردم را بر گردن ما سوار نكن»
سپس در دهمين وصف او كه در واقع تأييدى بر وصف گذشته است، مىفرمايد: «او بر شنيدن حريصتر بود تا گفتن»؛ (وَ كَانَ عَلَى مَا يَسْمَعُ أَحْرَصَ مِنْهُ عَلَى أَنْ يَتَكَلَّمَ)
روشن است كه بسيارى از علوم و دانشهايى كه عايد انسان مىشود از طريق شنوايى است. تمام دروس را انسان از استادش با شنيدن فرا مىگيرد و حل مشكلات را از اين طريق انجام مىدهد. درست است كه سخن گفتن اگر به صورت تعليم به ديگران باشد آن هم داراى فضيلت بسيار است؛ ولى فراموش نكنيم كه اين سخن گفتن در صورتى مفيد است كه طرف، سكوت كند و سخنان را بشنود. به خصوص اگر انسان در محضر عالمى حضور پيدا كند، هرچه سكوت و استماعش بيشتر باشد بهرۀ او بيشتر خواهد بود و به عكس اگر در محضر او پرحرفى كند از فوايد مهمى محروم خواهد شد.
بعضى از شعرا در اينجا نكتهاى دارند و مىگويند: اگر خداوند دو گوش به انسان داده و يك زبان، معنايش اين است كه شنيدن تو بايد دو برابر گفتن تو باشد.
👂👅👂
دادند دو گوش و يك زبانت ز آغاز
يعنى كه دو بشنو و يكى بيش مگو
آنگاه در يازدهمين و آخرين وصف مىفرمايد: «او چنان بود كه هرگاه دو كار برايش پيش مىآمد انديشه مىكرد كه كدام به هوا و هوس نزديكتر است، با آن مخالفت مىورزيد. (و آن را كه خلاف هواى نفس بود مقدم مىشمرد)»؛ (وَ كَانَ إِذَا بَدَهَهُ أَمْرَانِ يَنْظُرُ أَيُّهُمَا أَقْرَبُ إِلَى الْهَوَى فَيُخَالِفُهُ)
🤔 بسيار مىشود كه انسان در زندگى خود بر سر دو راهى قرار مىگيرد كه كارى را انجام دهد يا نه و گاه به ترديد مىافتد كه كدام يك از فعل و ترك يا كدام يك از دو كار متضاد، به رضاى خدا نزديكتر است.
امام عليه السلام در بيان اين وصف برادر الهى، #معيار ى بيان فرموده و آن اينكه بنگرد كدام طرف موافق هواى نفس است، آن را رها سازد و به سراغ طرفى برود كه برخلاف هواى نفس اوست و اين معيارى است براى شناخت حق از باطل در موارد شك و ترديد و قرار گرفتن بر سر دو راهىهاى زندگى.
در پايان، امام عليه السلام در مقام نتيجهگيرى كلى از مجموع اين صفات برجستۀ انسانى كه اين برادر الهى واجد همۀ آنها بود مىفرمايد: «(اگر مىخواهيد راه سعادت و نجات را پيدا كنيد) بر شما باد كه اين صفات را تحصيل كنيد، پيوسته با آن باشيد و از يكديگر در داشتن آنها سبقت بگيريد و اگر نمىتوانيد همۀ آنها را انجام دهيد (به مقدار توان انجام دهيد) و #بدانيد انجام مقدار كم بهتر از ترك بسيار است»؛ (فَعَلَيْكُمْ بِهَذِهِ الْخَلائِقِ فَالْزَمُوهَا وَ تَنَافَسُوا فِيهَا فَإِنْ لَمْ تَسْتَطِيعُوهَا فَاعْلَمُوا أَنَّ أَخْذَ الْقَلِيلِ خَيْرٌ مِنْ تَرْكِ الْكَثِيرِ)
نكتهها
1. مجموعهاى از صفات برجستۀ انسانى
آنچه امام عليه السلام در اين كلام نورانى آورده مجموعهاى است از صفات برجستۀ انسانى كه هم جنبههاى فكرى را فرا مىگيرد و هم مسائل اخلاقى و عملى را. تقريباً نيمى از اين مجموعه، نفى رذائل است و نيمى از آن كسب فضايل. نخست امام عليه السلام از مسئلۀ وسعت فكر و علو همّت و جهانبينى صحيح سخن مىگويد و سپس به مسائل مثبتى مانند تواضع و شجاعت و سكوت و تسلط بر نفس و نيز پرهيز از رذائلى همچون سلطان بطن و پرخورى و پيشداورىهاى بىمورد و ترك گفتار بدون عمل و سرزنش نكردن عذرخواهان و عدم ناله و شكايت از دردها اشاره مىكند.
در بعضى جنبۀ مثبت و منفى هر دو با هم آمده است.
در يك مورد، نخست از سكوت سخن مىگويد و سپس از سخن گفتن نيكو و مفيد و سازنده و در مورد ديگر نخست از تواضع و ضعف ظاهرى دم مىزند و آنگاه از شجاعت و دلاورى. در مورد ديگر از قول توأم با عمل به ضميمۀ ترك قول بدون عمل.
به يقين، اين مجموعه مىتواند سعادت دنيا و آخرت و فرد و اجتماع را تضمين كند و انسان را در طريق سير و #سلوك الى اللّٰه تعالی يارى نمايد تا از نيكان و پاكان گردد و در صف اولياء اللّٰه قرار گيرد.
#نهج_البلاغه_بخوانیم
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | اشاره روز گذشته رهبر انقلاب به خصوصیات شخصی #حاج_قاسم
👆🏻 نگاه کنیم این خصوصیات را در خودمان به وجود بیاوریم اگر نیست، اگر نداریم، این خصوصیات را در خودمان ایجاد کنیم.
📲 پخش اینترنتی فیلم کامل بیانات
#لبیک_یا_خامنه_ای
#حاج_قاسم_سلیمانی
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، روز گذشته: مردم بدون دستور و خودجوش یاد #حاج_قاسم را زنده نگه میدارند.
#لبیک_یا_خامنه_ای
#حاج_قاسم_سلیمانی
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، روز گذشته: گواهی #سیدحسن_نصرالله به عنوان انسانی بیبدیل درباره مجاهدت شهید سلیمانی، باب بزرگی در درک اهمیت کار این شهید در احیای مقاومت است.
#لبیک_یا_خامنه_ای
#حاج_قاسم_سلیمانی
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
هدایت شده از تلاوت
🌷🇮🇷 یادبود مجازی برای شهید #حاج_قاسم_سلیمانی ✨
🖱️ اینجا کلیـ🖱️ـک نمائید
#جان_فدا | #جانفدا
╭══════════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
#قرآن_کریم 140
✨ آیات مبارکه 95 - 101
🎧 تلاوت 🎞 تصویری
🎙 تفسیر 📖 ترجمه
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
﷽ ؛
◾ ثواب تلاوت این صفحه، هدیه به روح مطهر #حاج_قاسم_سلیمانی رضوان الله تعالی علیه و رزقنا الله شفاعته
✨ جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجّل الله تعالی فرجه و علیه السلام و سلامتی و عزت و اقتدار نائب الامام امام خامنهای مدّظله العالی #صلوات
═════❖•° 🌸 °•❖════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
۞ إِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَ النَّوَىٰ ۖ يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ مُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ۚ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ ۖ فَأَنَّىٰ تُؤْفَكُونَ ۹۵
خدا دانه و هسته را میشکافد. موجود زنده را از دل مادّۀ بیجان بیرون میکشد و مادّۀ بیجان را از موجود زنده. این است خدا؛ پس چرا از مسیر حق به انحراف کشیده میشوید؟!
فَالِقُ الْإِصْبَاحِ وَ جَعَلَ اللَّيْلَ سَكَنًا وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ حُسْبَانًا ۚ ذَٰلِكَ تَقْدِيرُ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ ۹۶
هماو شکافندۀ شب🌃 است برای بیرونکشیدن سپیدهدم🌅 و شب🌌 را مایۀ آرامش کرده و خورشید☀️ و ماه🌕 را معیاری برای محاسبۀ زمان. این است اندازهگیریِ آن شکستناپذیرِ دانا.
وَ هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ النُّجُومَ لِتَهْتَدُوا بِهَا فِي ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ ۗ قَدْ فَصَّلْنَا الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ ۹۷
هماوست که ستارهها ⭐ و سیارهها 🌠 را برایتان علامتهایی کرده تا در تاریکیهای صحرا🏜️ و دریا🌊 راهتان را پیدا کنید. بله، نشانههایمان را توضیح میدهیم برای مردم خوشفهم.
وَ هُوَ الَّذِي أَنْشَأَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ فَمُسْتَقَرٌّ وَ مُسْتَوْدَعٌ ۗ قَدْ فَصَّلْنَا الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَفْقَهُونَ ۹۸
اوست کسی که همهتان را از یک انسان بهوجود آورده و میآورَد. بعضیهایتان به دنیا آمدهاند و بعضیهای دیگر به دنیا میآیند. بله، نشانههایمان را توضیح میدهیم برای مردم خوشفکر.
وَ هُوَ الَّذِي أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُتَرَاكِبًا وَ مِنَ النَّخْلِ مِنْ طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَ جَنَّاتٍ مِنْ أَعْنَابٍ وَ الزَّيْتُونَ وَ الرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَ غَيْرَ مُتَشَابِهٍ ۗ انْظُرُوا إِلَىٰ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَ يَنْعِهِ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكُمْ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ۹۹
اوستکه از آسمان برف🌨️ و باران🌧️ میفرستد. بهبرکتش، گیاهان🌱 گوناگون میرویانیم و به آنها برگ🍃 و ساقه🍀 میدهیم و از درون ساقه☘️، دانههای رویهم چیدهشده درمیآوریم. از شکوفۀ نخلِ خرما🌴، خوشههایی بههمپیوسته و آویزان بیرون میکشیم و باغهایی از انواع انگور🍇 و درختان زیتون و انار پدید میآوریم که بعضی در شکل و رنگ و طعم و بو شبیه هماند و بعضی مختلف. میوهدادنِ این درختان🌳 و طرز رسیدنش را خوب تماشا کنید. در آفرینش همۀ اینها نشانههایی از یکتاییِ خداست برای مردمِ باایمان.
وَ جَعَلُوا لِلَّهِ شُرَكَاءَ الْجِنَّ وَ خَلَقَهُمْ ۖ وَ خَرَقُوا لَهُ بَنِينَ وَ بَنَاتٍ بِغَيْرِ عِلْمٍ ۚ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَىٰ عَمَّا يَصِفُونَ ۱۰۰
ولی 🗿بتپرستها براى خدا در کاروبار عالم، شریکهایی از جن در نظر میگیرند؛ با اینکه جنّیان را هم، خدا آفریده است. تازه، با ندانمکاری، براى او پسران و دخترانى میتراشند. خدا مبرّاست از توصیفهایی که میکنند و برتر از آن.
بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ ۖ أَنَّىٰ يَكُونُ لَهُ وَلَدٌ وَ لَمْ تَكُنْ لَهُ صَاحِبَةٌ ۖ وَ خَلَقَ كُلَّ شَيْءٍ ۖ وَ هُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ ۱۰۱
او خالق خلّاقِ آسمانها و زمین است. با توجه به اینکه خدا همسری ندارد، چطور ممکن است بچهای داشته باشد؟! همه چیز را او آفریده است و او هر چیزی را میداند.
═══════❖•°🌸 °•❖══════
🌨️ ثواب #تلاوت این صفحه هدیه به روح سردار شهید سپهبد #حاج_قاسم سلیمانی همراه با #صلوات
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 ویژه ساعت شهادت #شهید_سلیمانی و یاران در فرودگاه بغداد
📹 #نماهنگ | رهبر انقلاب: در دنیا با #حاج_قاسم خیلی رفیق بودیم؛ انشاءالله خدا کاری کند که در قیامت هم خیلی رفیق باشیم...
💻 Farsi.Khamenei.ir
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
ســاعــــــت ۲۰ / ۱ بامــــــداد .....
مـــوقــــــــع وصــــــــال .....
لحظه ایست که روح بلند قهرمان مبارزه با تروریسم امریکایی و تکفیری از کالبد تنگ بدن، پر کشید و در ملکوت اعلی، مٲوا گزید.
#حاج_قاسم_سلیمانی، اگر چه متواضعانه، خود را سرباز خوانده است؛ اما حقیقت آن است که او فرمانده بزرگ ضد استکباری و اسطوره ماندگار جهانیان و همه آزادیخواهان عالم است.
در این لحظه ... آن مرد با اخلاص و بنده خاشع خداوند و شیر دل جبهه های سخت نبرد، به دست اشقیاء، ناجوانمردانه ترور شد و به شهادت رسید.
دست قدرتمند انتقام، لحظه ای گریبان جانیان و تروریست های آمریکایی را رها نخواهد کرد و دیری نخواهد پایید که مژده انتقام یاران حاج قاسم، جهانیان را خوشحال خواهد کرد.
#حاج_قاسم_عزیز ...
در بهشت برین در سایه سار درخت طوبی و بر خوان گسترده الهی، نظاره گر جوشش زلال سلسبیل هستی؛ ببین و شاهد باش که مردم ایران و مردم منطقه، تو را و #جان_فدا بودن تو را از یاد نخواهند برد و یاد تو و تکریم و بزرگداشت تو را، در جان و دل زنده نگه می دارند.
📝 متن ارسالی مخاطب
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
📸 ۵۱ قاتل تحت تعقیب
🔹 برای اولینبار، نام و چهره تیم ترور #سردار_سلیمانی که عملیات #ترور را بهطور میدانی مدیریت میکردند، منتشر شد.
🔹 در این لیست، نام چهرههای برجسته نظامی و امنیتی آمریکا به چشم میخورد.
#انتقام_سخت
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────