📖 امام عليه السلام ارزش هر انسانى را در اين عبارت حكيمانۀ كوتاه به روشنى بيان كرده است مىفرمايد: «قيمت و ارزش هر كَس به اندازۀ كارى است كه مىتواند آن را به خوبى انجام دهد»؛ (قِيمَةُ كُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ).
👈 اشاره به اينكه حسَب و نسَب، مقام و مال و پُستهاى اجتماعى و رسمى هيچكدام دليل بر ارزش انسان نيست. ارزش واقعى انسان را كارهاى مهمى تشكيل مىدهد كه از عهدۀ آن بر مىآيد. جراحى بسيار ماهر، معلمى شايسته، شاعرى توانا، نويسندهاى قوىّ و فقيهى ماهر كه مىتواند مردم را به #احكام الهى آشنا سازد ارزش آنها به قدر همان كارى است كه به خوبى از عهدۀ آن بر مىآيند. نه تنها در نزد مردم چنين است، در نزد خداوند هم كسانى قيمت و ارزش دارند كه اعمال شايستهتر و مجاهدتهاى بيشتر و اصلاحات بهترى انجام مىدهند.
براى اين حديث شريف جز آنچه در بالا آمد تفسيرهاى ديگرى هم شده است. بعضى گفتهاند منظور از «مٰا يُحْسِنُهُ» علم و دانشهايى است كه شخص دارد، بنابراين ارزش هر انسان به مقدار #معرفت و علم و دانشى است كه به خوبى آن را فرا گرفته است.
بعضى اين دو را با هم آوردهاند: معرفت بالا و عمل با ارزش.
برخى ديگر تفسير چهارمى براى اين حديث شريف ذكر كردهاند و «ما يحسنُهُ» را به معنى احسان و نيكوكارى تفسير نموده گفتهاند: ارزش هر كَس به اندازۀ احسان و نيكوكارى اوست.
گرچه جمع بين هر چهار تفسير در مفهوم جمله امكانپذير است؛ زيرا استعمال لفظ در بيش از يك معنا كاملاً بىمانع است؛ ولى تفسير اول صحيحتر و مناسبتر به نظر مىرسد.
شاهد اين سخن حديث زيبايى است كه #امام_جواد عليه السلام از پدرانش از اميرمؤمنان عليهم السلام نقل كرده است كه فرمود: «چهار سخن را من گفتم و خداوند متعال تأييد آن را در كتابش نازل فرمود. من گفتم: «الْمَرْءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسَانِهِ فَإِذَا تَكَلَّمَ ظَهَرَ؛ شخصيت انسان در زير زبانش نهفته است هنگامى كه سخن بگويد آشكار مىشود»
مباحث
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه ─┅•═༅ بند سی و چهارم ༅═•┅─ 🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْف
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند سی و پنجم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ رَهِبْتُ بِهِ سِوَاکَ أَوْ عَادَیْتُ فِیهِ أَوْلِیَاءَکَ أَوْ وَالَیْتُ فِیهِ أَعْدَاءَکَ أَوْ خَذَلْتُ فِیهِ أَحِبَّاءَکَ أَوْ تَعَرَّضْتُ فِیهِ لِشَیْءٍ مِنْ غَضَبِکَ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که در آن از غیر تو ترسیدم، یا به وسیله آن با اولیایت دشمنی کردم یا با دشمنانت دوستی کردم، یا دوستانت را واگذاشتم، یا با آن خود را در مَعرض خشم و غضب در آوردم؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و آن را بر من بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
مباحث
#مطالعه #داستانهای_شگفت ۲۰ - پرهیز از لقمه شبهه ـــــــ ــ ـــ ـ ـــ ـــ ـــ ــ ـ ــ ــ ـــ ـ ـ و
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
۲۱ - اخبار از آتیه
ـــــــ ــ ـــ ـ ـــ ـــ ـــ ــ ـ ــ ــ ـــ ـ ـ
مرحوم آقای رضوی فرمودند مرحوم بیدآبادی مذکور به قصد تشرف به مدینه منوره از طریق بوشهر به شیراز تشریف آوردند و قریب دوماه توقف فرمودند و در آن اوقات بین عموم طبقات مردم دودستگی ایجاد شده بود یعنی مشروطه خواهان و استبدادطلبان؛ و مرحوم بیدآبادی در مسئله اصلاح ذات بین و جلوگیری از فساد و تفرقه اهمیت زیادی می داد و در آن ساعی بود و در این اختلاف هم زیاد کوشش فرمود حتی اینکه شخصاً منزل مرحوم علامه حاج شیخ محمد باقر اصطهباناتی که از طرفداران مشروطه بود تشریف برد و هرچه کوشید این غائله را برطرف نماید سودی نبخشید؛ پس از آن ناگهان عازم حرکت از شیراز شد. هرچه اصرار کردیم که توقف نماید نپذیرفت و فرمود بزودی در این شهر آتش فتنه روشن می شود و در آن عده ای کشته و خونهایی ریخته می شود و خلاصه حرکت کرد و چند نفر از اخیار، خدمتشان حرکت کردند، از آن جمله مرحوم حاج سید عباس مشهور به دلال و مرحوم آقا میرزا محمدمهدی حسنپور که هر دو از اصحاب مسجد جامع بودند و برای بنده نقل کردند که تا دشت ارژن خدمت آقای بیدآبادی بودیم آنجا به ما فرمودند در شیراز آتش فتنه روشن شده و حاج شیخ محمد باقر اصطهباناتی کشته گردیده و عده ای دیگر، و اهل بیت شما ناراحتند و باید شما برگردید؛ لذا ما دو نفر و چند نفر دیگر( که بنده اسم آنها را فراموش کرده ام) به شیراز برگشتیم و صدق فرمایش ایشان را دیدیم.
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -
،•●﷽●•
┃❖امروز پنجشنبه:
┫ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
┫ ۹ ذی القعده ۱۴۴۳
┫ ۹ ژوئن ۲۰۲۲
┃❖ذکر روز:
┫ لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِکُ الْحَقُّ الْمُبین
┫﴿نیست خدایی جز الله فرمانروای حق و آشکار﴾
●●●●
اثبات میکُند عمل حُر بہعالمیـن
هر کس کہشد غلام شما عالیجناب شد..!
#اَلسَّلامُعَلَیْکَیااَباعَبْدِاللهالْحُسَیْن✋🏻
@bentolhoda_81
04 Mostanade Soti Shonood (1401-03-05).mp3
17.15M
🔈#مستند_صوتی_شنود
📣 جلسه چهارم
ادامه واقعه سوم..
* از اینکه افراد سرشار از تعفن ولی بی خیال بودند، تعجب کردم.
* خودرو هایی که کاملا تمیز بودند.
* دنبال منشأ صدای قهقهه می گشتم.
* موجودی هفت برابر انسان، با قیافه بسیار زشت را دیدم.
* شیطانک هایی که گرد آن موجود طواف می کردند.
* چرا شیطان بلند بلند می خندید.
* ماشین، تمثل از موجود رونده است
* توانم برای از بین بردن ابلیس، ناکام بود
* کثافاتی که با وجود انسانها یکی بودند.
* آنچه می دیدم، تمثل بود نه کشف استار و اسرار
* شبکه نور و ظلمت که به هم تنیده بودند.
* خانه های نورانی با شعاع نور به هم وصل بودند و از هم انرژی می گرفتند.
* واقعه چهارم
* نورانی ترین نقطه عالم با رائحه ای دیوانه کننده
* تمثل #کربلا را #زیارت می کردم
* از آن شب، هر شب کربلا بودم.
* به شفاعت #حضرت_عبدالعظیم علیه السلام برگشتم.
* یکی بودن کربلا وحرم شاه عبدالعظیم حسنی علیه السلام
* اسم و رسم دنیا همه سراب است.
* وقتی برگشتم، گناه برایم معنایی نداشت.
* اثر #گناه مثل آهن گداخته روی پوست است.
* بعد از برگشت، هرچه اراده می کردم می دیدم.
* با #وضو طهارت روحی پیدا می کنیم.
* طهارت ظاهر و باطن انسان را در معرض نور خدا قرار می دهد.
* مکان نورانی و عمل نورانی انسان را نورانی می کند.
* #مسجد محل صدور نور است.
* حقیقت سلام #نماز چیست؟
⏰ مدت زمان :۴٢:٣١
📆1401/03/08
@Aminikhaah_Media
🌐 @Mabaheeth
حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر #ناصری دام عزّه:
🔻 در #برزخ وقتی میگویند #عمر فلانی چند سال است؟ مثل دنیا نیست که بگویند پنجاه یا شصت سال است. [یعنی میزان عمری که در دنیا کرده را #محاسبه نمیکنند] بلکه منظور این است که میزان ماندگاری او چقدر است؟ خودش از دنیا رفته، ولی چقدر ماندگار است؟ راه رسیدن به حداقلهای ماندگاری در برزخ چیست؟ یک نفر است که صد سال عمرش است، یک نفر دویست سال عمرش است.
🔸 راه پیدا کردن به ماندگاری از کجا شروع میشود؟ اگر کمی از زندگی حیوانی خارج شویم، خدای متعال راه ماندگاری را به ما نشان میدهد. هم علم آن را میدهد، هم #توفیق و ماندگاری آن را میدهد.
🔹 فقط به این نیست که فرض کنید گاهی اوقات برخی نفوس تنگی و بیحوصلگی میکنند، خیلی هم استعداد یا شتاب دارند و یا خیلی میخواهند اوج بگیرند، شعر حافظ را میگیرند و خیلی هم با آن اُنس پیدا میکنند، ولی میگویند اگر بنا به شعر باشد که حافظ گفته، من هم می توان مثل او شعر ماندگار بگویم.
🔸 در حالی که این حرفها نیست، زوایای ماندگاری در عالَم منحصر به یک زاویه نیست، اصلاً در خود باب شعر، هزاران زاویه است. چرا من اینطور به شعر و حافظ و دیگری نگاه کنم؟ هر کسی یک خروجی دارد.
🔹 شرایط ماندگاری در خروجی با چینش کردن الفاظ و شعر گفتن متفاوت است. ماندگاری باطن میخواهد و پشتوانه نیاز دارد.
🔻 یکی از دلائل ماندگاری نوع عملکرد افراد می باشد؛ مثلا ما در ایران امامزادههای زیادی داریم که انواع دارند: برخی مرقد دارند، برخی مرقد ندارند و بعضی هم از یاد رفتهاند و تمام شده است؛
🔸 اما وقتی به #حضرت_عبدالعظیم عليهالسلام نگاه میکنید، یکی، دو روایت باعث ماندگاری این بزرگوار شده است؛ اما آن دو روایت بعد از دهها سال گذشت و صبوری بود. در فضاهای خاص آن زمان که بنی الحسن، مقداری با بنی الحسین اختلاف داشتند؛ اما با این وجود ایشان با اینکه از بنی الحسن بود و با اینکه حدود 90 سال سن داشت و فقیه و محدّث بود، ایمانش را به شخصی [امامی از نسل بنی الحسین علیه السلام] عرضه کند که به حسب ظاهر، کودک چهار پنج ساله است و تسلیم اوامر او باشد و او را به عنوان امام بپذیرد!
🔹 گاهی آن کودک را بر دوش خودش سوار کند و به مجلس بیاورد و شاگردان او اعتراض کنند که شما از فرزندان اهل بیت (علیهم السلام) هستید، خودتان پیرمرد، فقیه و محدّث هستید، بگوید: نه، این ارادهی حق تعالی است. اینها دست به دست هم میدهد و یک ماندگاری برای ایشان تولید میکند.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
5.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برش_یک_دقیقهای #پست_ویژه #آیت_الله_کشمیری
🎥 دروازه بهشت
👤 حجتالاسلام والمسلمین #ناصری دام عزّه
⏱ یک دقیقه
@nasery_ir
26.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نماهنگ؛ یاد دیدار شما...💚
از چه بنشستید با ما خاکیان تیره رو
ای چراغ عرشیان خورشید رخسار شما..
🤲 یا سریع الرضا، بحقّ علی بن موسی الرضا، عجّل لولیک الفرج...
،•●﷽●•
بهتریــننقطــہدنیـاحــرمسلطاناست..!
#أَلسَّلٰامُعَلَیکَیٰاعَلیاِبنِموسَیأَلرّضٰآ✋🏻
6.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐 آیا رحمت #امام_رضا علیه السلام شامل حال امثال ما هم میشه؟؟؟؟
🎙حجت الاسلام #عالی
#دهه_کرامت
اللهم عجلـــ لولیڪ الفرجـ
Eitaa@Altadrisbibak سلام فرمانده بالعربی.mp3
16.44M
سرود زیبای
#سلام_فرمانده
به زبان عربی