29.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخنرانی_تصویری
#امام_رضا علیه السلام
#زیارت
🎥 زیارت امام رضا علیه السلام، اهمیت، آثار و شرایط
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری دام عزّه
🗓 تاریخ: ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
⏱ زمان: ۳۴ دقیقه
📍اردوی بنیاد هاد - مشهد مقدس
🎞 آپارات: aparat.com/v/0dsH2
@nasery_ir
#نهج_البلاغه | #حکمت ۱۰۰
🏷️ روش برخورد با ستایش دیگران
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قَالَ عليهالسلام وَ مَدَحَهُ قَوْمٌ فِي وَجْهِهِ
فَقَالَ اَللَّهُمَّ إِنَّكَ أَعْلَمُ بِي مِنْ نَفْسِي وَ أَنَا أَعْلَمُ بِنَفْسِي مِنْهُمْ
اَللَّهُمَّ اِجْعَلْنَا خَيْراً مِمَّا يَظُنُّونَ وَ اِغْفِرْ لَنَا مَا لاَ يَعْلَمُونَ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: (آنگاه كه گروهى او را ستايش كردند فرمود:)
بار خدايا تو مرا از خودم بهتر مىشناسى، و من خود را بيشتر از آنان مىشناسم
خدايا مرا از آنچه اينان مىپندارند، نيكوتر قرار ده، و آنچه را كه نمىدانند بيامرز
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام: امام عليه السّلام را گروهى در پيش رو ستودند آن حضرت (در روش فروتنى) فرمود: خدايا تو بمن از من داناترى و من بخود از آنها داناترم.
خدايا قرار ده ما را بهتر از آنچه ايشان گمان مىبرند (مىستايند) و آنچه (زشتيهايى) را كه براى ما نمىدانند (و تو ميدانى) بيامرز.
💡 (استغفار و درخواست آمرزش حضرات معصومين عليهم السّلام براى ياد دادن كيفيّت و چگونگى آنست بمردم، چنانكه در شرح سخن هفتاد و هفتم باين نكته اشاره شد، و يا از جهت ترك اولى است يعنى چيزيكه سزاوار بوده بجا بياورد و بجا نياورده است، و ترك اولى از گناهانى نيست كه معصوم بايد از آن مبرّى باشد، چنانكه شارح بحرانىّ «رحمه اللّه» در شرح خود در اينجا آنرا فرموده است).
🇯 🇴 🇮 🇳
📖 اين كلام حكمتآميز را امام عليه السلام زمانى فرموده كه گروهى او را در مقابلش ستودند، فرمود: «خداوندا! تو به من از خودم آگاهترى و من آگاهتر به خودم از آنها هستم»؛ (وَ مَدَحَهُ قَوْمٌ فِي وَجْهِهِ، فَقَالَ: اللَّهُمَّ إِنَّكَ أَعْلَمُ بِي مِنْ نَفْسِي، وَ أَنَا أَعْلَمُ بِنَفْسِي مِنْهُمْ) سپس افزود: «خداوند! ما را بهتر از آنچه آنها گمان مىكنند قرار ده و آنچه را نمىدانند بر ما ببخش»؛ (اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا خَيْراً مِمَّا يَظُنُّونَ، وَ اغْفِرْ لَنَا مَا لَا يَعْلَمُونَ)
از جمله امورى كه در روايات اسلامى از آن به شدت نهى شده، مدح و ستايش افراد در برابر خود آنهاست، از اين رو در روايات ديگرى مدح و ستايش نوعى ذبح شمرده شده است.
در روايتى از پيغمبر صلى الله عليه و آله مىخوانيم: «إذٰا مَدَحْتَ أخٰاكَ فىٖ وَجْهِهِ فَكَأنَّمٰا أمْرَرْتَ عَلىٰ حِلْقِهِ الْمُوسىٰ؛ هنگامى كه برادرت را در برابرش مدح و ستايش كنى مانند اين است كه كارد بر گلويش مىكشى».
در حديثى از امام على بن ابىطالب عليه السلام مىخوانيم كه فرمود: «أجْهَلُ النّٰاسِ الْمُغْتَرُّ بِقَوْلِ مٰادِحٍ مُتَمَلَّقٍ يُحْسِنُ لَهُ الْقَبيٖحُ وَ يُبَغِّضُ إلَيْهِ النَّصيٖحُ؛ نادانترين مردم كسى است كه به گفتۀ ستايشكنندهاى كه از راه تملق زشتىها را در نظرش زيبا و زيبايىها را مبغوض مىدارد، مغرور شود».
اگر در آثار زيانبار مدح و ستايشهاى افراطى و تملقآميز خوب بينديشيم خواهيم ديد كه اثرات آن فوق العاده مُخرّب است؛ از يك سو انسان را مغرور مىكند و همين #غرور مانع راه تكامل او مىشود و از سوى ديگر عيوب و نقايص خود را نمىبيند؛ بلكه گاه آنها را حُسن مىشمرد و در مقام اصلاح خويشتن بر نمىآيد و از سوى سوم، غالباً به مداحان علاقه پيدا مىكند در حالى كه آنان خواستههاى نامشروعى دارند و او به انجام خواستههاى نامشروعشان كشيده مىشود و عمل خود را به نوعى توجيه مىكند.
در اينجا سؤال معروفى است كه چگونه امام عليه السلام با آن مقام عصمت اعتراف به نقص يا #گناه در خويشتن مىكند و از خدا آمرزش مىطلبد؟ بعضى در جواب اينگونه تعبيرات و تعابير ديگرى كه در دعاها آمده و امامان معصوم عليهم السلام با تمام وجودشان از خداوند طلب آمرزش مىكنند مىگويند، اينگونه سخنان همه به عنوان سرمشق براى مردم است و خودشان به آن نيازى نداشتند...
مباحث
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه ─┅•═༅ بند پنجاه و سوّم ༅═•┅─ 🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغ
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند پنجاه و چهارم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ یُعْقِبُ الْیَأْسَ مِنْ رَحْمَتِکَ وَ الْقُنُوطَ مِنْ مَغْفِرَتِکَ وَ الْحِرْمَانَ مِنْ سَعَةِ مَا عِنْدَکَ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که یأس از رحمتت و نامیدی از مغفرتت و محروم ماندن از فروانی آنچه نزد توست را در پی دارد؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این #گناه مرا بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
40 - عنایت حسینی و انتقام از قاتل
جناب حاج محمد سوداگر که چندین سال در هند بوده اخیرا به شیراز مراجعت کرده است، عجایبی در ایام توقف در هند مشاهده کرده و نقل می نماید.
از آن جمله روزی در بمبئی یک نفر هندو ( بت پرست ) ملک خود را در دفتر رسمی می فروشد و تمام پول آن را از مشتری گرفته از دفتر خانه بیرون می آید .
دو نفر شیاد که منتسب به مذهب شیعه بودند در کمین او بودند که پولش را بدزدند، هندو می فهمد؛ لذا به سرعت خودش را به خانه می رساند و فورا از درختی که وسط خانه بود بالا می رود و پنهان می شود .
آن دو نفر شیاد وارد خانه می شوند هرچه می گردند او را نمی بینند. به زنش عتاب می کنند می گویند ما دیدیم وارد خانه شد و باید بگویی کجا است؟ زن می گوید نمی دانم؛ پس او را شکنجه و آزار می نمایند تا مجبور می شود و می گوید به حق حسین علیه السلام خودتان قسم بخورید که او را اذیت نکنید تا بگویم. آن دو نفر بی #حیا به حق آن بزرگوار قسم یاد می کنند که کاری به او نداریم جز اینکه بدانیم کجاست.
زن به درخت اشاره می کند؛ پس آنها از درخت بالا می روند و هندو را پایین می آورند و پولها را برمی دارند و از ترس تعقیب و رسوایی، سرش را می برند .
زن بیچاره سر به آسمان می کند و می گوید ای حسینِ شیعه ها ! من به اطمینان قسم به تو، شوهرم را نشان دادم. ناگاه آقایی ظاهر می شود و با انگشت مبارک، اشاره به گردن آن دو نفر می کند، فورا سرهای آنها از بدن جدا شده می افتد، بعد سر هندو را به بدنش متصل می فرماید و زنده می شود و آنگاه از نظر غایب می گردد.
مقامات دولتی با خبر می شوند و پس از تحقیق، به اعجاز حسینی علیه السلام یقین می کنند و از طرف حکومت چون #ماه_محرم بود، #اطعام مفصلی می شود و قطار آهن برای عبور عزاداران مجانی می شود و آن هندو و جمعی از بستگانش، مسلمان و #شیعه می شوند .
-212394237_-1277480236.mp3
15.21M
🎙 بشنوید | صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه
🏷 #دیدار_قوه_قضائیه
📥 سایر کیفیتها👇
https://khl.ink/f/50544
41.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | #فیلم_کامل #بیانات #رهبر_انقلاب مدّظلّه العالی در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه
🏷 #دیدار_قوه_قضائیه
📥 سایر کیفیتها👇
aparat.com/v/udqsR