در آخرين بخش از اين وقفنامه، امام عليه السلام از چگونگى نگهدارى و رسيدگى به اين موقوفات سخن مىگويد و دو دستور مهم در اين زمينه صادر مىكند؛ نخست مىفرمايد: «(بندۀ خدا على بن ابىطالب) با كسى كه اين اموال در دست اوست شرط مىكند كه اصل اين اموال را حفظ نمايد و تنها از ميوه و درآمدش در راهى كه به او دستور داده شده و راهنمايى گرديده انفاق كند»؛ (وَ يَشْتَرِطُ عَلَى الَّذِي يَجْعَلُهُ إِلَيْهِ أَنْ يَتْرُكَ الْمَالَ عَلَىٰ أُصُولِهِ، وَ يُنْفِقَ مِنْ ثَمَرِهِ حَيْثُ أُمِرَ بِهِ وَهُدِيَ لَهُ). آنچه را امام عليه السلام در اينجا بيان فرموده قاعدهاى كلى در تمام موقوفههاست كه بايد اصل آن مال سالم بماند و تنها درآمدش در موارد وقف صرف شود. حتى اين تعبير گاه به هنگام اجراى صيغۀ عقد وقف، گفته مىشود كه « ان لا يباع و لا يوهب » يا در تعريف وقف مىگويند: « الوقف حبس العين و تسبيل الثمرة » ولى امام عليه السلام به عنوان تأكيد آن را بيان فرموده مبادا كسانى از موقوف عليهم به اين فكر باشند كه بخشى از نخلستان را بفروشند و از ثمن آن استفاده كنند. در دومين دستور مىفرمايد: «و (شرط نمود كه) چيزى از اولاد نخلهاى اين آبادىها را نفروشد تا همۀ اين سرزمين زير پوشش نخل قرار گيرد (و يك پارچه آباد شود)»؛ (وَ أَلَّا يَبِيعَ مِنْ أَوْلَادِ نَخِيلِ هَذِهِ الْقُرَىٰ وَدِيَّةً حَتَّىٰ تُشْكِلَ أَرْضُهَا غِرَاساً). «وديه» به معناى نهال كوچكى است كه از كنار نخل بيرون مىآيد و تدريجاً ريشه مىدواند و قوىتر مىشود تا زمانى كه جدا كردن آن ميسر باشد آن گاه آن را جدا كرده و در جاى مناسبى غرس مىكنند و تعبير به «أَوْلَادِ نَخِيلِ» به همين مناسبت است و اين كار دو فايده دارد: نخست اينكه فضاهاى خالى نخلستان بدين وسيله پر مىشود و به گفتۀ امام عليه السلام « تُشْكِلَ أَرْضُهَا غِرَاساً »
امام عليه السلام در پايان اين وصيّتنامه و بعد از بيان مسائل مربوط به موقوفات به مسائل مربوط به همسران كنيز خود پرداخته و وضع آنها را روشن مىسازد، به گونهاى كه بعد از او همه آزاد شوند؛ مىفرمايد: «و هر كدام از كنيزانم كه با آنها آميزش داشتهام صاحب فرزند يا باردار است، از سهم ارث فرزندش آزاد مىشود و اگر فرزندش بميرد و او زنده باشد، او نيز آزاد است و بند بردگى از گردنش برداشته شده و به آزاد شدگان ملحق مىشود»؛ (وَ مَنْ كَانَ مِنْ إِمَائِي - اللَّاتِي أَطُوفُ عَلَيْهِنَّ - لَهَا وَلَدٌ أَوْ هِيَ حَامِلٌ، فَتُمْسَكُ عَلَىٰ وَلَدِهَا وَ هِيَ مِنْ حَظِّهِ، فَإِنْ مَاتَ وَلَدُهَا وَ هِيَ حَيَّةٌ فَهِيَ عَتِيقَةٌ، قَدْ أَفْرَجَ عَنْهَا الرِّقُّ، وَ حَرَّرَهَا الْعِتْقُ). در آن زمان امام عليه السلام چندين كنيز كه در حكم همسران آن حضرت بودند در اختيار داشت و فرزندان متعدّدى از آنها متولد شدند و شايد هدف امام عليه السلام از تكثير اولاد اين بود كه آل على و بنى هاشم فزونى يابند و خطراتى كه از سوى دشمنان آنها را تهديد مىكرد سبب انقراض اين نسل شريف نگردد. به هر حال امام عليه السلام در اين بخش از وصيّتنامه تكليف كنيزانى را كه فرزندى داشتند يا باردار بودند معين نموده و طبق قاعدۀ فقهى معروف كه مورد اتفاق همۀ فقهاست، اينگونه كنيزان از سهم الارث فرزندشان آزاد مىشوند و يا به تعبير ديگر جزء سهم الارث فرزند قرار مىگيرند و بلافاصله آزادى شامل حال آنها مىشود، زيرا هيچ كس نمىتواند مالك پدر و مادر خود شود. ولى دربارۀ كنيزانى كه صاحب فرزند نبودند، در اين عبارت حكمى ذكر نشده و در روايات ديگرى كه از اين وصيّتنامه در كتاب كافى و جز آن به گونۀ مشروحترى آمده، تكليف آنها نيز مشخص شده است كه امام عليه السلام دستور آزادى همۀ آنها را دادهاند ولى مرحوم سيد رضى به خاطر تلخيص و گزينش، تنها به اين بخش قناعت كرده است
مرحوم سيّد رضى در پايان اين وصيّتنامه مىگويد: « قال الشريف: قوله عليه السلام في هذه الوصية: «و ألا يبيع من نخلها ودية»، الودية: الفسيلة، و جمعها وديّ. و قوله عليه السلام: حتّى تشكل أرضها غراسا» هو من أفصح الكلام، والمراد به أن الأرض يكثر فيها غراس النخل حتى يراها الناظر على غير تلك الصفة التي عرفها بها فيشكل عليه أمرها و يحسبها غيرها ». تعبير امام عليه السلام به «وديه» به معناى نهال نخل است كه جمع آن «ودى» (بر وزن على) است. و جملۀ ديگر حضرت كه مىفرمايد: « حتى تشكل أرضها غراسا » از فصيحترين سخنان است و مفهوم آن اين است كه آنقدر درختان و نهالهاى خرما زياد شود و صحنۀ نخلستان را بپوشاند به گونهاى كه هر كس آن را قبلا ديده باشد تشخيص آن بر او مشكل شود و گمان كند به سرزمين ديگرى گام نهاده است»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔ «تبرج ممنوع!»
🎙️ علیاکبر رائفی پور
#امام_زمان عجّلاللهتعالیفرجه
#لبیک_یا_خامنه_ای
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #امام_خامنه_ای مدّظلّه العالی؛
⏯️ مردم امام زمان(عجّل الله تعالی فرجه الشریف) را میبینند؛ اما نمیشناسند. مانند حضرت یوسف (علی نبینا و آله و علیه السلام) که برادرانش او را میدیدند، روی فرش آنها راه میرفت، ولی نمیشناختند.
#امام_زمان عجّلاللهتعالیفرجه
#لبیک_یا_خامنه_ای
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
مباحث
🎧 حتماً گوش کنید و برای دیگران ارسال کنید. 🎤 حجتالإسلام امینی خواه @Aminikhaah #نماز_شب #امام_زم
😈 فتنه شیاطین در #آخرالزمان
#امام_زمان عجّلاللهتعالیفرجه
#لبیک_یا_خامنه_ای
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ استوری #ایمان_اکبرآبادی ؛
بزودی بشر شاهد حضور چنین موجوداتی خواهد بود!
▫️ این مسئله در احادیث اهل البیت علیهم السلام هم اشاره شده.
🔄 فعلأ در حال زمینه سازی هستند...
#امام_زمان عجّلاللهتعالیفرجه
#لبیک_یا_خامنه_ای
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
7.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞️ آخرالزمان و افزایش حضور شیاطین جن و انس بر روی زمین
🎙️ استاد محمد شجاعی
همه باید #صحیفه_سجادیه جامعه رو داشته باشن
ما باید ایمانمون رو در آخرالزمان تقویت کنیم
اگه اهل سحر و دعا نباشید کم میاریم.
@misagallah_313
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
#امام_زمان عجّلاللهتعالیفرجه
#لبیک_یا_خامنه_ای
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
هدایت شده از فقه و احکام
🔴 ایمنی از شبهات در زمان غیبت
🔹 آیت الله مجتبی تهرانی (ره) :
🔺 شفاف میگويم براي اينكه در زمان غيبت #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) يكسری شبهات در شما اثر نكند، دستور اين است، سند روايت هم خيلی معتبر است:
🌕 هر روز بگوييد:
📿 "یَا اللَّهُ یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِینِکَ"
⏱️ دو سه ثانيه هم بيشتر طول نمی كشد، لذا اين را هر روز بخوانيد تا دلتان به امام زمان (عجّل الله تعالی فرجه الشریف و علیه السلام و أرواحنا فداه) قرص شود.
#لبیک_یا_خامنه_ای
#آخرالزمان
🍃🌸✿●•۰▬▬▬▬▬▬▬▬▬
📖 @feqh_ahkam
✦࿐჻ᭂ჻ᭂ࿐✦