🎙 #کلیپ_صوتی | فرصت تقرب به خدا
✏️ رهبر انقلاب: دربارهی ماه مبارک رمضان فرمود: هُوَ شَهرٌ دُعیتُم فیهِ اِلى ضیافَةِ اللَه؛ خیلی خُب، شما دعوت شدید. انسان گاهی یک جایی دعوت میشود، اجابت میکند، میرود به آن مهمانی و پذیرایی میشود؛ یک وقت هم نه، دعوت کردهاند ما را، همّت نمیکنیم که حرکت کنیم و به آن مهمانی برویم و پذیرایی بشویم؛ پس این، دست من و شما است. این ماه، ماه رمضان است، ماه ضیافت است، ماه گسترهی بینهایت رحمت الهی است. آن کسی که برود سر این سفره بنشیند و پذیرایی بشود کیست؟ بحث سر این است.
✏️ باید همّت بکنیم که ما وارد این تالار عظیم پذیرایی بشویم و سر این سفره بنشینیم. این ضیافت چیست؟
💫 پذیرایی الهی عبارت است از فراهم کردن فرصت تقرّب به خدا؛ یعنی از این چیزی دیگر بالاتر نیست. خدای متعال در این ماه فرصت تقرّب به خودش را فراهم کرده؛
✏️ این فرصت چیست؟ این فرصت، #روزه است؛ این فرصت اجر بیپایان #تلاوت [کتاب] الهی است، تلاوت قرآن است؛ این فرصت اجر مضاعف برای اصلاح ذاتالبین است.
6.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #نماهنگ | برای ساختن یک سال شیرین
❤️ گوشههایی از حال و هوای مردم در لحظه تحویل سال ۱۴۰۲ در حرم مطهر رضوی و پیام نوروزی رهبر انقلاب
💻 Farsi.Khamenei.ir
╭───
│ 🌙 @Mabaheeth
╰──────────
#نهج_البلاغه | #حکمت ۳۷۵
🏷️ نکوهش ترک امر به معروف و نهی از منکر
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ عَنْ أَبِي جُحَيْفَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ عليهالسلام يَقُولُ:
أَوَّلُ مَا تُغْلَبُونَ عَلَيْهِ مِنَ اَلْجِهَادِ اَلْجِهَادُ بِأَيْدِيكُمْ ثُمَّ بِأَلْسِنَتِكُمْ ثُمَّ بِقُلُوبِكُمْ
عليهم السّلام)
فَمَنْ لَمْ يَعْرِفْ بِقَلْبِهِ مَعْرُوفاً وَ لَمْ يُنْكِرْ مُنْكَراً قُلِبَ فَجُعِلَ أَعْلاَهُ أَسْفَلَهُ وَ أَسْفَلُهُ أَعْلاَهُ
┅───────────────┅
☜ درود خدا بر او، فرمود: (از ابى جحيفه نقل شد، گفت از اميرمؤمنان علیه السلام شنيدم كه فرمود) اوّلين مرحله از جهاد كه در آن باز مىمانيد، جهاد با دستانتان، سپس جهاد با زبان، و آنگاه جهاد با قلبهايتان مىباشد.
پس كسى كه با قلب، معروفى را ستايش نكند و منكرى را انكار نكند، قلبش واژگون گشته، بالاى آن پايين و پايين قلب او بالا قرار خواهد گرفت.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام:
🇯 🇴 🇮 🇳
شرح و تفسير قلبهاى واژگونه!
اين كلام نورانى در واقع تكميل بر دو گفتار حكيمانهاى است كه قبلًا تحت شماره 373 و 374 آمد و ناظر به مراحل سهگانه #امر_به_معروف و #نهى_از_منكر است و در واقع هركدام از زاويهاى به اين مسئله مهم مىنگرد.
«در اينجا ابوجحيفه مىگويد: من از اميرمؤمنان عليه السلام شنيدم كه مىفرمود:
نخستين مرحلهاى از جهاد كه از شما مىگيرند و در آن مغلوب مىشويد جهاد با دست (جهاد عملى) است سپس جهاد با زبان و بعد جهاد با قلب»؛
(وَ عَنْ أَبِي جُحَيْفَةَ قَالَ: سَمِعْتُ أَمِيرَالْمُؤْمِنِينَ عليه السلام يَقُولُ: أَوَّلُ مَا تُغْلَبُونَ عَلَيْهِ مِنَ الْجِهَادِ الْجِهَادُ بِأَيْدِيكُمْ، ثُمَّ بِأَلْسِنَتِكُمْ ثُمَّ بِقُلُوبِكُمْ)
روشن است كه ظالمان و دشمنان اسلام نخست تلاش مىكنند چراغ پرفروغ امر به معروف و نهى از منكر عملى را از مسلمانان بگيرند و اجازه ندهند كسى عملًا امر به معروف يا نهى از منكر كند مبادا موقعيت آنها به خطر بيفتد.
هنگامى كه جهاد عملى را خاموش كردند بهسراغ جهاد زبانى مىروند و اجازه نمىدهند كسى بر فراز منابر يا در مجامع ديگر امر به معروف و نهى از منكر كند و كسانى را كه اقدام به اين كار كنند تحت تعقيب قرار مىدهند و حتى در تاريخ مىخوانيم كه گاه زبان بعضى از آنها را قطع مىكردند تا نتوانند امر به معروف و نهى از منكر كنند و بساط ظالمان را متزلزل سازند؛ مانند آنچه درباره ميثم تمار، آن يار باوفا و دوست مخلص على عليه السلام نقل شده كه حتى هنگامى كه او را به چوبه دار آويزان كردند (معمول بود طناب را زير بغل شخصى كه مىخواستند به دار بياويزند قرار مىدادند) باز بر فراز چوبه دار فضايل على عليه السلام را بيان مىكرد. ابن زياد دستور داد زبانش را قطع كردند.
يا اينكه همچون ابوذر به نقطه دور افتادهاى تبعيد مىشدند تا كسى پيام زبان حقگويشان را نشنود آنگونه كه در زمان معاويه و خليفه سوم روى داد.
و هنگامى كه اين مرحله از جهاد را گرفتند تبليغات منفى را آغاز مىكنند به گونهاى كه آن حالت تنفر قلبى را بهتدريج از مردم بگيرند تا شعله جهاد با قلب نيز خاموش شود و يا اينكه وقتى جهاد عملى و جهاد با زبان گرفته شد و مدتى گذشت بهتدريج انسانها زشتى منكرات را فراموش مىكنند همانگونه كه انسان ماهر در انجام يك كار اگر مدتى آن را ترك كند مهارت خود را بهكلى از دست خواهد داد.
بعضى از شارحان نهجالبلاغه احتمال ديگرى در تفسير اين كلام دادهاند و آن اينكه وقتى حاكميت ظالمان ادامه پيدا كند نسلهايى كه بعداً روى كار مىآيند زشتى منكرات را فراموش مىكنند و به اين ترتيب جهاد با قلب نيز ترك مىشود.
#تذکر_لسانی
[ ادامه دارد ... ]
آنگاه امام عليه السلام در يك نتيجهگيرى پرمعنا مىفرمايد: «كسى كه حتى با قلبش از نيكىها طرفدارى و با منكرات مبارزه نكند قلبش واژگونه مىشود، بالاى آن پايين و پايين آن بالا قرار مىگيرد»؛
(فَمَنْ لَمْ يَعْرِفْ بِقَلْبِهِ مَعْرُوفاً، وَ لَمْ يُنْكِرْ مُنْكَراً، قُلِبَ فَجُعِلَ أَعْلَاهُ أَسْفَلَهُ وَ أَسْفَلُهُ أَعْلَاهُ)
معلوم است كه منظور از «قلب» در اينجا آن عضو صنوبرى كه وسيله رسانيدن خون به تمام اعضاى بدن است نمىباشد؛ بلكه قلب در اينجا به معناى عقل و حس تشخيص است؛ زيرا يكى از معانى قلب در لغت، همان عقل است.
اشاره به اينكه انسان حس تشخيص نيك و بد را در چنان محيطى از دست مىدهد و بهتدريج نيكىها در نظرش زشت و زشتىها در نظرش زيبا خواهد شد.
در حديثى پرمعنا و پيشگويانه از رسول خدا صلى الله عليه و آله چنين مىخوانيم:
«كَيفَ بِكُمْ إِذَا فَسَدَتْ نِسَاؤُكُمْ وَ فَسَقَ شَبَابُكُمْ وَ لَمْ تَأْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ لَمْ تَنْهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ فَقِيلَ لَهُ وَ يكُونُ ذَلِكَ يا رَسُولَ اللَّهِ فَقَالَ نَعَمْ.
وَ شَرٌّ مِنْ ذَلِكَ كَيفَ بِكُمْ إِذَا أَمَرْتُمْ بِالْمُنْكَرِ وَ نَهَيتُمْ عَنِ الْمَعْرُوفِ فَقِيلَ لَهُ يا رَسُولَ اللَّهِ وَ يكُونُ ذَلِكَ قَالَ نَعَمْ.
وَ شَرٌّ مِنْ ذَلِكَ كَيفَ بِكُمْ إِذَا رَأَيتُمُ الْمَعْرُوفَ مُنْكَراً وَ الْمُنْكَرَ مَعْرُوفاً
چگونه خواهيد بود هنگامى كه زنان شما فاسد شوند و جوانان شما فاسق و امر به معروف و نهى از منكر را ترك كنيد؟ كسى عرض كرد: اى رسول خدا صلى الله عليه و آله! آيا چنين امرى واقع مىشود؟ پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: آرى و بدتر از اين واقع خواهد شد.
چگونه خواهيد بود هنگامى كه امر به منكر مىكنيد و نهى از معروف؟ عرض كردند: اى رسول خدا صلى الله عليه و آله! آيا چنين چيزى واقع خواهد شد؟ فرمود: آرى.
و بدتر از اين روى مىدهد. چگونه خواهيد بود هنگامى كه معروف را منكر و منكر را معروف (و زيبايىها را زشت و زشتىها را زيبا) خواهيد ديد؟». [۱]
در قرآن مجيد نيز آمده است كه يكى از كارهاى شيطان اين است كه زشتىها را در نظر انسان زيبا نشان مىدهد: « «وَ زَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِيلِ فَهُمْ لَايَهْتَدُونَ»؛ و شيطان اعمالشان را در نظرشان جلوه داده، و آنها را از راه بازداشته؛ و ازاينرو هدايت نمىشوند!».[۲]
اين كار مخصوص شياطين جن نيست بلكه شيطانهاى انساننما نيز اين كار را انجام مىدهند.
--------------------------
[۱]. كافى، ج 5، ص 59، ح 14.
[۲]. نمل، آيه 24.
#امر_به_معروف | #تذکر_لسانی
#نهج_البلاغه_بخوانیم
╭───
│ 🌙 @Mabaheeth
╰──────────
هدایت شده از مباحث
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#طنز | دیرین_دیرین 😁
انصافاً این انیمیشن طنز، یک جواب خوب برای اونایی هست که میگن پوشش یک امر شخصیه و تذکر دادن به آدمای بدحجاب فضولی محسوب میشه... دمتون گرم👌
#حجاب | #امر_به_معروف
╭───
│ 🌙 @Mabaheeth
╰──────────