آیتالله ملک زاده
✅ #نشست_علمی_تخصصی ⏪ موضوع: روش شناسی اجتهادی آیت الله العظمی #خامنه_ای در #فقه_الجهاد ⏪ برگزار کن
✅ #چکیده_بحث
🔶 روش شناسی اجتهادی آیت الله العظمی #خامنه_ای در #فقه_الجهاد
🔶 آیت الله ملک زاده
⏪ توضیح: جلسه #پرسش_پاسخ بحث نیز به زودی در کانال بارگزاری خواهد شد؛
http://eitaa.ir/mabaheth
✅ #خارج_اصول
⏪ جلسه #صد_هشتاد
✅ #سیرة_غیرالمعصوم
🔶 #سیره_العقلاء
▪️ طرح دیدگاه مشهور در اثبات #امضاء_سیره
🔶 مبنا: الشارع أحد العقلاء بل سیدهم و رئیسهم؛
1⃣ السیرة المردوعة
2⃣ السیرة غیر المردوعة
▪️ یمکن إتحاد الشارع مع العقلاء
▪️ لایمکن إتحاد الشارع مع العقلاء لوجود مانع
🔶 آیت الله ملک زاده
eitaa.ir/mabaheth
آیتالله ملک زاده
✅ #سخنرانی_علمی 🔶 #نظام_سازی_اسلامی ⏪ موضوع: نظام سازى يا نظام يابى؛ ▪️تبيين ديدگاه و روش شهيد صد
✅ #گزارش_مکتوب
🔶 خبرگزاری #ایکنا
🔶 پایگاه خبری تحلیلی #مفتاح
⏪ موضوع: نظام سازى يا نظام يابى؛
▪️تبيين ديدگاه و روش شهيد صدر در دستيابى به نظامهاى اجتماعى از منظر اسلام؛
🔶 آیت الله ملک زاده
📖 گزارش مکتوب نشست:
▪️ http://iqna.ir/fa/news/3784322/تصریح-شهید-صدر-به-نظامسازی-در-مقدمه-فلسفتنا-حجیت-پاشنه-آشیل-نظریه-صدر-است
▪️ https://goo.gl/afXhbq
⏪ مباحث:
http://eitaa.com/joinchat/761921543C
✅ گزارش خبرگزاری #ایکنا
⏪ نشست تخصصی روش شناسی اجتهاد آیت الله العظمی خامنهای در فقه الجهاد؛
✅ کد خبر: ۳۷۸۶۰۱۴ تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۸
⏪ استاد محمدحسین ملکزاده:
جای روششناسی در حوزه خالی است/ پویایی و قوام در اجتهاد مقام معظم رهبری
⏪ گروه معارف ــ استاد و محقق حوزه علمیه با اشاره به جای خالی روششناسی در حوزه علمیه با وجود طرح این بحث به تبیین روششناسی اجتهاد رهبری پرداخت و تاکید کرد: ایشان ضمن توجه به معاصرت از اجتهادی، قوی، مستحکم و پویا و زنده برخوردار هستند.
⏪ به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین ملکزاده دهم بهمن در نشست عملی روششناسی اجتهاد آیتالله العظمی خامنهای که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد گفت: جریان سنجیده و بررسی شده برای هر هدفی را روش میگویند و روششناسی هم بررسی چگونگی استفاده از منبع معرفت است.
⏪ وی همچنین با بیان اینکه اجتهاد به تلاش سخت و با همه توان برای دستیابی به هدفی گفته میشود بیان کرد: در اصطلاح دو تعریف در مورد اجتهاد داریم که برخی آن را از مقوله ملکه و برخی از مقوله فعل دانستهاند؛ از منظر اول، اجتهاد امری درونی و ذهنی و ملکه است ولو این که فرد به کار هم نبرده باشد، ولی از منظر دوم، آن را تحصیل احکام شرعی فرعی از ادله با نهایت تلاش تعریف کردهاند و در سطحی بالاتر، تکاپوی روشمند برای نظریهپردازی اسلامی گفته میشود.
⏪ ملکزاده با اشاره به تعریف روششناسی اجتهاد و فقاهت با بیان اینکه شناخت ابزار و ادوات مشروع در فرایند استنباط و چگونگی بهرهگیری از این ابزار را روش شناسی اجتهادی گویند تصریح کرد: گاهی این تصور وجود دارد که روششناسی اجتهاد همان روش معمول و فهرست در کتاب اصول کنونی است در حالی که میان این دو تفاوت وجود دارد و با هم مساوی نیستند.
⏪ این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه یکی دو دهه است که بحث روششناسی بر سر زبانها افتاده است و میگویند جای روششناسی در حوزه خالی است و خوب است کسی وارد شود بیان کرد: در عمل این مسئله بر زمین مانده است و کسی اقدامی نمیکند زیرا کاری بسیار دشوار و زمانبر است که البته ما تلاش داریم به صورت جدی وارد این بحث بشویم.
⏪ ملکزاده در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کتابی از رهبر انقلاب، با عنوان «بیان قرآن؛ تفسیر سوره برائت» گفت: این کتاب مجموعه بیانات ایشان در مورد تفسیر سوره برائت در قبل از انقلاب در مشهد است؛ در این کتاب، در ذیل آیه ۷۳ این سوره، ایشان تذکر داده اند که معنای جهاد از منظر قرآن، هر نوع مقاومت و مبارزه در برابر دشمن برای اعلای کلمه اسلام است که میتواند از طریق مبارزه مسلحانه یا مجاهدت فکری و زبانی یا از طریق صبر بر اذیت دشمن یا صبر بر فقدان دوستان و مال و همسر و فرزند باشد؛ ایشان این تذکر را هم بیان فرمودهاند که برخی جهاد را از نظر فقهی گرفتهاند لذا در تفسیر جهاد در قرآن دچار اشکال شدهاند.
⏪ این استاد و محقق حوزه علمیه اظهارکرد: ایشان آماده کردن مردم برای مبارزه با دشمن از طریق سخنرانی، دادن پول و خواندن شعر برای تهییج مبارزان و ... را هم مشمول جهاد میدانند و آن را صرفا جهاد نظامی نمیداند.
⏪ ملک زاده با اشاره به معنای فقهی جهاد بیان کرد: جهادی که در فقه الجهاد به آن پراخته میشود لزوما جهاد نظامی است؛ این به معنای عدم توجه به معنای عام نیست ولی تنها به این بخش پرداختهاند و آن را بذل جان و مال در راه برافراشته شدن پرچم اسلام و شعائر ایمان دانسته اند و مراد از بذل مال هم هزینه رساندن فرد به دشمن بوده است یعنی بذل المال، خاص است.
⏪ این محقق و استاد حوزه با بیان اینکه در طول تاریخ هر وقت ایران، درگیر جنگی شد قطعهای از کشور از دست رفت ولی بعد از پیروزی انقلاب چون مردم به نام اسلام به میدان آمدند و ولی را به عنوان نائبالعام میدانستند بذل جان و مال کردند و یک وجب از خاک از بین نرفت گفت: یکی از جنبههای بسیار مهم در ورود رهبری به عرصه فقه جهاد علاوه بر اینکه ایشان فقیه هستند از سوابق مبارزاتی و جهادی زیادی هم برخوردارند لذا صلاحیت بی مانندی برای ایشان در ورود به این بحث ایجاد میکند و با فقیهی که در مبارزه مسلحانه و ... حضورنداشته تفاوت زیادی دارد و حداقل اینکه در بحث موضوعشناسی صلاحیت خوبی ایجاد میکند.
✅ فقه قویم، پویا و زنده مقام معظم رهبری
⏪ ملک زاده با بیان اینکه از دل تدریسهای ایشان چند مقاله در باب امان، صابئین و مهادنه بیرون آمد که با قلمی زیبا و روان نوشته شده است اظهار کرد: رهبری در طرح مباحث در عین اینکه اجتهاد قویم و جواهری دارند ولی سبب نشده تا اجتهاد ایشان پویا و روزآمد و ناظر به مسائل جدید نباشد؛ ایشان ب
ه مصادیق و مثالهای روز پرداخته و تطبیق درستی بر مسائل روز دارد؛ انسان وقتی در روش اجتهاد ایشان مینگرد احساس میکند با فقه زنده روبروست.
⏪ وی افزود: کسان دیگری هم هستند که خواستهاند میان اصالت و معاصرت جمع کنند ولی جمعشان، مکثر شده یعنی چون خواستهاند به سمت معاصرت بروند سخنشان بار فقهی و علمی ندارد و برعکس کسانی هم غرق در همان موضوعات و مباحث فقهی ۴۰۰ سال پیش هستند ولی رهبری در عین حفظ اصالت، قوام، استحکام و متانت فقهی، اصولی و اجتهادی به مسائل جدید هم پرداخته و معاصر است و پویایی در فقه ایشان دیده میشود و این کتاب ایشان از این جهات، قابل تحدی در میان تمامی مراجع است.
✅ تعریف فقه حکومی
⏪ ملکزاده اظهار کرد: ایشان در بحث فقه الجهاد توجه داشتهاند که این بحثی کاملا حکومی است برخلاف برخی مراجع که صرفا نگاه فردی به مسئله داشتهاند تصریح کرد: آقا چندبار بر لزوم تشکیل کرسیهای فقه حکومتی در قم تاکید فرمودند؛ این فقه، رویکرد ویژه در عرصه اجتهاد است؛ یعنی رویکرد حکومتی در ادله و فتوا و استنباط احکام شرعی؛ رویکرد حکومی به فقه همان فقه اجتماعی با اشراب نگاه اجتماعی و زیست مسلمین تحت حاکمیت اسلامی است؛ زیرا انسان مسلمان دارای زندگی اجتماعی میتواند فقه اجتماعی داشته باشد ولی اگر همین مسلمان به تشکیل حکومت هم اقدام کند فقه را در بستر حکومت و کلان و تصدی امور جامعه باید بررسی کند و این رویکرد از کتاب طهارت تا دیات را در مینوردد زیرا رویکرد است؛ بنابراین فقه حکومی، باب خاصی در فقه نیست بلکه یک رویکرد ناظر به همه ابواب فقهی است.
⏪ این استاد حوزه با بیان اینکه اگر بخواهیم فقه حکومی را سرلوحه قرار دهیم همه احکام تغییر نمیکند افزود: تعبیر فقهالحکومه خودش یک شاخه از فقه است که فقه مضاف نامیده میشود؛ در حقیقت این فقه، نرمافزار فقهی حکومت اسلامی به شمار میرود و ضابطه حکمرانی شرعی است لذا اگر چیزی به نام فقه الحکومه داریم ثمره وخروجی آن در سطح فقه فتوایی، رساله عملیه حاکمان است و یکی از مهمترین مباحث، بحث جهاد است زیرا چند صد آیه در قرآن در باره جنگ و صلح داریم که از حکومتیترین مسائل جامع هستند و حکومت باید به بررسی آنها بپردازد؛ بنابراین فقیهی که در دورهای میزیسته که حکومت در دست یک حاکم طاغوتی بوده با امرز وضععیت متفاوتی دارد.
آیتالله ملک زاده
✅ #نشست_علمی_تخصصی ⏪ موضوع: روش شناسی اجتهادی آیت الله العظمی #خامنه_ای در #فقه_الجهاد ⏪ برگزار کن
✅ #نشست_علمی_تخصصی
⏪ موضوع: روش شناسی اجتهادی آیت الله العظمی #خامنه_ای در #فقه_الجهاد
⏪ برگزار کننده: مرکز تخصصی #امام_خامنه_ای
🔶 مکان: تالار اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
⏪ #پرسش_پاسخ
🔶 آیت الله ملک زاده
http://eitaa.ir/mabaheth
📚📚📚
🔊 🔊🔊
✅ کانال «مباحث»:
🔶 پاسخ به نیازهای #طلبه_پساانقلاب و تربیت #مجتهد_تمدن_ساز
▪️ آیت الله محمدحسین ملک زاده
✅ دسترسی به:
🔶 دسترسی به دروس رجال استاد ملک زاده:
sapp.ir/darserejal
🔶 دسترسی به صوت های حلقه ثالثه استاد:
sapp.ir/halgheh3
🔶 دسترسی به صوت های حلقه ثانیه:
@halghee2
⏪ دسترسی آسان به مطالب گوناگون کانال، با استفاده از قابلیت جستجوی #
✅ برای دسترسی به مطالب با عناوینی که ذکر می شود فقط کافی است روی # مقابل عنوان کلیک کرده و برای دستیابی به تمام جلسات جستجو را ادامه دهید.
✅ عناوین مباحث:
⏪ درس خارج اصول
#خارج_اصول
🔶 درس خارج فقه الاجتماع
#فقه_الاجتماع
✅ هدایت تحصیلی طلاب درس خارج
🔶 #هدایت_تحصیلی
✅ تدریس خارج فقه فضای مجازی
▪️ #فضای_مجازی
✅ #درس_خارج
⏪روابط خارجی در #نظام_سیاسی_اسلام
✅ تدریس حلقه اولی
⏪ #حلقه_اولی
✅ تدریس #المعالم_الجدیدة
🔶 تالیف #شهید_محمدباقرصدر
⏪ «مرورى بر ابحاث علم اصول با تبويبى متفاوت و ناظر به نظام سازى و توليدعلم، با محوريت کتاب المعالم الجديدة»
✅ تدریس #المرسل_الرسول_الرسالة
⏮ اثبات اصول اعتقادی به طریق فلسفی و علمی با روش #دلیل_استقرائی مبتنی بر حساب احتمالات
🔶 بریده هایی از کتاب «برنامه ریزی درسی برای رسیدن به مرتبه نخست اجتهاد» و پاسخ به سوالات پرتکرار در مورد این کتاب
#برنامه_درسی
🔶 بحث ها و پاسخ به شبهات در مورد ولایت فقیه با عنوان «ولایت فقیه؛ چیستی، گستره، دیرینه»
#ولایت_فقیه
🔶 سخنرانی های علمی
#سخنرانی_علمی
#سخنرانی
🔶 بریده هایی از کتاب «نواندیشی دینی و نوآوری فقهی»
#نواندیشی_دینی
🔶 درس خارج نظام سازی:
#نظام_سازی_فقهی
🔶 شرح سیاسی و اجتماعی کلمات قصار نهج البلاغه (دلالت پژوهی اجتماعی حکمت ها):
#نهج_البلاغه
#حکمت
🔶 سخنرانی های دهه محرم
#محرم
🔶 مصاحبه با خبرگزاری ها
#مصاحبه
🔶 نکات بیان شده
#بیان_نکته
🔶 مطالبی پیرامون برخی شخصیت ها مانند
#شهید_صدر
#عبدالکریم_حائری_یزدی
#آیت_الله_معرفت
#شیخ_اعظم_انصاری
#نواب_صفوی
#دهخدا
#کسروی
#شیخ_فضل_الله_نوری
#برنامه_ریزی
و...
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ #نشست_علمی
🔶 موضوع: طرح و پیگیری #فقه_حکومتی در بیان #رهبری
▪️ ریشه تاریخی شکل گیری #طیف_غیرانقلابی حوزه علمیه قم، پس از #انقلاب؛
⏪ میزبان: دفتر حفظ و نشر حضرت آیت الله العظمی #خامنه_ای
▪️ موسسه پژوهشی فرهنگی #انقلاب_اسلامی
🔶 زمان: بهمن ۹۷
🔶 آیت الله ملک زاده
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9