#گزارش #نمایشگاه_کتاب
📸 گزارش تصویری نشست های علمی برگزار شده در نمایشگاه کتاب تهران پیرامون فعالیتهای #مرکز_پژوهشی_مبنا و آثار این مرکز
🆔@mabna_center
#حجاب #عفاف #مرکز_پژوهشی_مبنا
امام علی علیهالسلام:
🔹زکات زیبایی، عفت و پاکدامنی است.
📚تصنیف غررالحکم، ص ۳۵۶
🆔@mabna_center
#معرفی_کتاب #مرکز_پژوهشی_مبنا
📙خرافهگرایی در ایران(آسیبها، دلایل و عوامل، راهبردها و راهکارها)
🔻خرافات و #خرافهگرایی از آسیبهای جدی در فرهنگ اجتماعی و دینی جامعه است که حتی در ریزترین مسائل خانواده، بهویژه اقتصاد و #فرهنگ تأثیر فراوانی دارد. خرافات با شیوههای بنیادین اندیشیدن و احساس کردن و بهطور کلی با نحوه پاسخدهی انسانها در برابر محیط، پیوند تنگاتنگی دارد و لازم است براساس مفاهیم مختلف فردی و با معیار عقل، نقل و علم مورد سنجش قرار گیرد و راهکارهای حل یا کاهش این معضل برای نهادهای ذیربط ارائه شود.
🔰این کتاب برای حل مسئله خرافه، با نگرش راهبردی سراغ راهکارهای نخبگانی و پژوهشی رفته و طبق اطلاعات بهدستآمده، ارائه راهبرد کرده است.
👈 در این مسیر نخست به رویکرد توصیفی به شناخت ویژگیهای ظاهری و ماهوی این پدیده پرداخته و چیستی موضوع را تبیین و توصیف کرده است. پس از آن با رویکرد تبیینگرایانه، چرایی رشد و توسعه باورداشتها و عملکردهای خرافی را پاسخ میدهد. در ادامه این #پژوهش میکوشد با پایان یافتن تحقیقات، با رویکردهای توصیفی و تبیینی به شیوه ایجابی و حل مسئله و با مرور راهکارهای پژوهشی و نخبگانی، به راهبردی دقیق برای حل مسئله دست یابد که در ضمن آن شرح وظایف نهادها با تکیه بر دستاوردهای پژوهشی و میدانی را ذکر کند.
🔸 در این کتاب پس از بررسی جوانب #خرافهپرستی در ایران، به حل استراتژیک این آسیب با بیان نگرشی راهبردی همراه شرح وظایف نهادها و مسئولان مرتبط پرداخته میشود.
🌐@maks_e_andisheh
🆔@mabna_center
#گزارش #مرکز_پژوهشی_مبنا
⬅️ کرسی علمی ترویجی «نگاهی نو به مدرسه ایرانی اسلامی» برگزار شد
▫️کرسی علمی ترویجی «نگاهی نو به مدرسه ایرانی اسلامی (با تأکید بر تغییر ساختارهای آموزشی و فیزیکی)» با ارائه خانم حمیده طرقی اردکانی و با نقد و بررسی جناب دکتر حمید طالب و دبیری علمی خانم فاطمه عباسی در مرکز پژوهشی مبنا برگزار شد.
🔹 خانم طرقی: جامعه و #مدرسه بر یکدیگر اثرگذار بوده و هر دو نیاز انسان می باشند و خلل در هرکدام باعث خروج از سبد نیازهای #مردم میشود. میزان #آموزش در مدارس بالاست اما بهکارگیری علم و دانش در جامعه کم است و همین امر باعث مهاجرت میشود. بهعبارتدیگر، تفاوت #فرهنگ جامعه و مدرسه، باعث فرار و مهاجران میشود. رسانهها در جامعه فرهنگ دیگری غیر از مدرسه را القا می کنند و یادگیری در جامعه و مدرسه متفاوت است.
🔸دکتر حمید طالب: میتوان از جنبه دیگری به نکات مشترک اشاره کرد که در متدهای جدید آموزشی در بحث تربیت، برای افزایش #مهارت از آموزشهای مادامالعمر که از زندگی واقعی الگو میگیرد استفاده میشود، اما برای مواردی که شما اشاره کردید مثل ساعات مدرسه و یادگیریهای آنکه کارایی ندارند میتوان از یک عنوان کلی استفاده کرد و آن جدایی مدرسه از #جامعه است که متأسفانه در سیستم آموزشی ما وجود دارد و باید راهی برای برونرفت و اصلاح آن به دست آورد تا این موانع رفع شود. در فلسفه ذهن به این نکته اشاره شده که آگاهی چگونه به دست میآید و روشهای جدید آن بیانشده است. آموزش بدون محیط و ساختار اجتماعی صورت نمیگیرد.
🌐 مطالعه مشروح گزارش
🆔@mabna_center
10.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حجاب #عفاف #مرکز_پژوهشی_مبنا
💠 حجاب، مایه تشخص زن است. حجاب، وقار است، متانت است، ارزشگذاری #زن است.
🆔@mabna_center
#مصاحبه #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰 ترویج سبك زندگی صحیح و مهارت محور راهکار كاهش آمار طلاق
🎙 حجتالاسلاموالمسلمین دکتر نعمتی، روانشناس و استاد حوزه علمیه قم
🔻یکی از معضلات اجتماعی که این روزها بیش از هر چیز دیگر مورد توجه اصناف مختلف #جامعه از جمله روانشناسان، جامعهشناسان، حقوقدانان و آسیبشناسان اجتماعی قرار گرفته، مسئله #طلاق و ابعاد گسترده و ازدیاد آن است، بر این اساس، این موضوع که «روانشناسان و مشاوران تا چه اندازه توانستهاند طلاق را کاهش دهند» و یا «تأثیر مراکز مشاوره برافزایش آمار طلاق چگونه می باشد» مورد نقد و بررسی مرکز پژوهشی مبنا قرار گرفته است.
👈 واقعیت این است که تأثیر مراکز #مشاوره برافزایش آمار طلاق فرض ناصحیحی بوده و در اینجا خلط مبحث بین مراکز مشاوره و مشاورههای طلاق، اتفاق افتاده است. اینکه مراکز مشاوره، #مردم را به سمت طلاق سوق میدهند، یک بحث و انجام مشاوره طلاق یک بحث دیگر است. سیاستگذاران در بحث پیشگیری از طلاق میبایست ۸۰ درصد بودجه و تمرکز خود را بر بخش آموزش #سبک_زندگی درست زوجین گذارده و در صورت عدم سازش زوجین علیرغم سپری نمودن دورههای آموزشی ۲۰ درصد آن را به مشاورههای طلاق اختصاص دهند.
✅ نکته قابلتأمل اینکه جامعه ما تساوی حقوق زن و مرد را القاء میکند درحالیکه بر اساس نظریه مبنایی برگرفته از دیدگاههای شهید مطهری، علامه طباطبایی و آیه الله مصباح، باید به سراغ مکمل هم بودن این #حقوق حرکت نمود؛ لذا بایستی روی مکمل بودن نیازها و نقشهای هرکدام از زوجین بر اساس الگوی قرآنی تمرکز کرد.
🌐 مطالعه متن کامل این گفتگو
🆔@mabna_center