⁉️ چگونه به عنوان یک زن الگوی فامیل و اقوام باشیم؟
🏡 وجهه بیرونی هر خانواده نتیجه انتخاب های ریز و درشتی است که در درون هر خانواده اتفاق میافتد؛ تصمیمهایی که امروزه بیشتر آنها برعهده زنان است.این تصمیمها علاوه بر هدایت اعضای خانواده به مسیر درست خود، میتواند الگوی مناسبی برای سایر خانوادهها نیز باشد.
❇️ نقش خود را بشناسید
در قدم اول، به عنوان یک زن مسلمان باور داشته باشید نقش مهمی در خانواده دارید. اگر آگاهی لازم از نقشتان داشته باشید، به مرور میتوانید با رفتارهای مناسب و به جا اثر مثبتی بر خانواده، اقوام و اطرافیان بگذارید.
⛔️ پایاندهنده آداب و رسوم غلط باشید
جشنها یا مهمانیهایی که هدفی جز فخرفروشی و نمایش دادن لوازم خانه، لباس یا زیورآلات ندارند و باعث مصرفگرایی و اسراف میشوند را برگزار نکنید. حتی اگر به چنین مهمانیهایی دعوت شدهاید، برای نشان دادن مخالفتتان، با رعایت احترام دعوت را رد کنید و برای اثرگذاری بیشتر، علت عدم حضورتان را نیز بیان کنید.
☀️ تکراری بپوشید
سعی کنید در عین رعایت #حجاب و نظافت، در مهمانیهای زنانه و دید و بازدید عید از لباسهای قبلیتان استفاده کنید. با این کار به ظاهر ساده، پیامهای خوبی به اطرافیان میدهید و به مرور زمان، دیگران نیز ترغیب میشوند گاهی دست از اسراف بکشند و برای رعایت عرفهای غلطی که منجر به خریدهای زیادتر از نیاز میشود، زیر بار هزینههای گزاف نروند.
1️⃣ از مهمانهایتان با یک نوع غذا پذیرایی کنید
یکی از راههای اثرگذار مبارزه با اسراف و مصرفگرایی، برگزاری مهمانیهای ساده و به دور از تجمل و تشریفات اما با احترام است. در این راستا حتی توجه نکنید مهمانانتان قبلا چگونه و با چه روشی از شما پذیرایی کردهاند. شما روش خودتان را داشته باشید. احترام گذاشتن به مهمان هیچ ربطی به تعداد مدلهای غذای شما ندارد.
🔧 تعمیر کردن را جایگزین خریدن کنید!
روحیه تعمیر کردن لوازم مختلف منزل را در خود، همسر و فرزندانتان ایجاد کنید. به این صورت که اگر وسیلهای خراب شد، ابتدا به فکر تعمیر آن بیفتید، نه اینکه گزینه اولتان خرید نمونه جدید آن باشد.
🌸 البته لازم است بدانید این راهکارهای به ظاهر ساده، ممکن است در عمل قدری سخت به نظر برسند، اما فراموش نکنید به عنوان یک زن مسلمان قطعا وظیفههای مهمتری از درست کردن غذاهای رنگارنگ و پوشیدن لباسهای جورواجور دارید.
🌹 @madaran_e_delvapas
✨پیامبر اکرم ص✨
کودکان خود را دوست بدارید و با آن ها مهربان باشید، وقتی به آن ها وعده ای می دهید حتما وفا کنید؛
زیرا کودکان شما را رازق خود می پندارند...
#حدیث
#نکات_تربیتی
☀️ @madaran_e_delvapas
👇قسمت بیست نهم بحث #شخصیت_محوری رو اختصاص دادیم به پاسخ این پرسش:
❓بچهها همۀ اطرافیان خودشان را با شخصیت محوری محک میزنند. این نوع محک زدن گاهی آنها را دچار تعارضات جدی میکند؛ مثلاً فرزند من وقتی میبیند فردی کار اشتباهی را انجام میدهد، میگوید مگر او علی مولا را دوست ندارد که این کار را انجام میدهد؟
❓اگر فردی که مرتکب گناه میشود، برای کودک شخصیت جذابی باشد، این تعارض شدت بیشتری پیدا میکند. با این تعارض چه باید کرد؟
#تربیت_فرزند
✅ @madaran_e_delvapas
f01 shakhsiate mehvari 29.mp3
3.46M
🎧قسمت بیست و نهم #شخصیت_محوری
✅ @madaran_e_delvapas
f01 shakhsiate mehvari 29.pdf
303.6K
📝قسمت بیست و نهم #شخصیت_محوری
✅ @madaran_e_delvapas
اصغر وصالی.mp3
7.53M
#کتاب_صوتی
#نیمه_پنهان_ماه
#زندگی_شهید_اصغر_وصالی
🌷 @madaran_e_delvapas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرد است دیگر غرور دارد..
#فرزند_شهید
#شهدای_مـدافع_وطن #شهدای_مرزبانی
#شبتون_شهدایی
🌷 @madaran_e_delvapas
#همسرانه
#مردها_بدانند
🌹رابطه عاشقانه🌹
💠 مردها بدانند کمک به همسر در امور خانه و نگهداری از بچهها باعث میشود که زن فرصت و حوصله کافی برای روابط عاشقانه و محبتآمیز با شما را داشته باشد.
💠 کارهای سنگین و زیاد در خانه، زن را از لحاظ روحی و جسمی خسته میکند و ناخودآگاه نشاط و توان ایجاد رابطه عاطفی قویتر و مستمر با همسر را از دست میدهد.
💘 @madaran_e_delvapas
4_957745962904715377.mp3
1.81M
🎶 تقدیم به همه مادرا
#روز_مادر
#ولادت_حضرت_زهرا (س)
👏👏👏👏👏👏👏👏
🎉 @madaran_e_delvapas
هدایت شده از گشت ارشاد سایبری
⭕️پشت پرده جنجال رسانه ای علیه یک تصویر
💢اینکه یک بیلبورد در میدان ولیعصر اینقدر برای عده ای مهم شده و واکنش آنها را برانگیخته، احتمالاً بیارتباط به نظر "رابرت مرداک" نیست که صراحتاً اعلام کرده که "برای نابودی ایران باید درخصوص کلمهی مقدسی به نام #خانواده هزینه کرد و اگر #مادر را به لجن بکشیم، تمام این جامعه به لجن کشیده خواهد شد" !!
#نفوذ_فرهنگی
#زن
🔞 @Gasht_Sepah_cyber_iran
مادران ایرانی|کودک،تربیت،خانواده
#رفتار_با_کودک ۳۵ هدف رویکرد هوش متعادل این است که بچه به ترتیب به فهم، درك، مهارت، درك فرآیند و یا
#رفتار_با_کودک ۳۶
از کلمات در قالب شعر یا قصه یا گفتگو جهت تقویت شنیدن واژگان براي کودك استفاده می کنیم تا خزانه ي لغت بچه ها وسیع تر شود. به هر میزان که این خزانه وسیع تر باشد در سالهاي بعد کودك مفیدتر خواهد بود و قدرت تفهیم و تفهمشان بالا می رود. این مسئله از همین سن شروع می شود چون مغز بچه ها در این سن آماده ي یادگیري است.
و به این نکته توجه کنید که مغز کودك زیر سه سال پنج فایل باز دارد یعنی در آن واحد با حواس پنج گانه اش هرچه بگیرد بلافاصله به ذهنش می رود و ضبط می شود. از سه سالگی تا هفت سالگی آرام آرام این فایل ها بسته می شود و فقط یک فایل باقی می ماند که در این زمان مطالب باید به نوبت وارد ذهن شوند به همین دلیل قدرت دریافت بچه ها با ما بزرگسالان اصلاً قابل مقایسه نیست.
دیدید بچه ها هم بازي می کنند و هم تلویزیون نگاه می کنند و هم حواس و گوششان به تلفن صحبت کردن شما است و شما یک جمله اي پاي تلفن می گویید و می بینید چندوقت بعد فرزندتان آن جمله را تکرار کرد و حسابی تعجب می کنید که این بچه که مشغول بازي بود و حواسش به من نبود! ممکنه حواسشان نباشد اما اگر حتی یک گوششان هم بشنود کافی است. یا تلویزیون حرفی می زند، کودك یک دفعه هم بشنود کافی است تا آن را یاد بگیرد.
خوب است که بچه ها خزانه ي لغات یا حرف بد داشته باشند! حرف بد بچه ها را نشنوید، کلمه ي زشت براي بچه ها مثل اسباب بازي جدید می ماند که جذاب و جدید است. بچه ها عاشق چیزهاي جدید هستند چون ذهنشان فعال است و کشف دارد مثلاً یک کلمه اي که ممکن است ناسزا هم باشد را تا به حال نشنیده اند یک دفعه در تلویزیون می شنوند بلافاصله آن را ضبط می کنند و تکرار می کنند.
اولین عاملی که بچه ها کلمات زشت را زود یاد می گیرند به علت نو بودن آن ها است. اگر کودك زیر سه سال کلمه ي زشت به زبان آورد در اکثر مواقع سعی کنید که نشنوید و خود را به نشنیدن بزنید؛ براي سه تا چهار سال به بالا وقتی حرف بد زد او را به کناري ببرید و بگویید: عزیزم چی گفتی؟ گفتم پدر.... خوب از کی یاد گرفتی؟ کجا شنیدي؟ این حرف خوبی نیست و به این حرفها حرف بد یا فحش میگن من هم بلدم مثلاً مادر... هم میگن توله.... هم میگن! هروقت شنیدي بیا به خودم بگو من بهت یاد میدم چون من پونصدتا از اینا بلدم، بابا که هزارتا بلده.
(تعجب نکنید مگر چند نفر از شما اصلاً فحش بلد نیستید و به کار نمی برید؟!) پدر و مادر مظهر قدرت و خداي بچه هستند پس از این که به بچه بگویید که بلد هستید نترسید چون پدرو مادر قدر همه چیز را می دانند حتی فحش. ببین عزیزم بلدیم ولی همه جا نمی گیم بیا الان با هم پدرگُل بازي کنیم، صندلی پدرگل، میزپدرگل، عروسک پدرگل، با این کار نو بودن این کلمه خاصیتش را براي بچه از دست می دهد و مستعمل می شود می رود و یکی دیگه یاد می گیرد. (ادامه دارد...)
#استاد_سلطانی
👶 @madaran_e_delvapas
برابربانگاه مادر۱.pdf
128.2K
📖 مادردرادبیات فارسی
⭕️ قسمت اول
✍مجموعه اشعارمورداستفاده اجرای برنامه ومتن مجری مراسم روزمادر
#روز_مادر
#ولادت_حضرت_زهرا (س)
☀️ @madaran_e_delvapas
4_5983145367544267011.mp3
2.45M
🎵آموزش نماز
🔸چگونه فرزندانی نمازخوان تربیت کنیم؟
👶مجموعه کلیپهای تربیت فرزند (قسمت ۴)
#تربیت_فرزند
#استاد_پناهیان
⚜ @madaran_e_delvapas
هدایت شده از گشت ارشاد سایبری
⭕️ایرادی که قانون سن ازدواج دارد
💢اریكسون و پیاژه معتقدند رده ۱۵ تا ۱۸ سال كودك محسوب نمیشود. در انگلستان كودك را تا ۱۶ سال میدانند، اما در مجلس ایران ۱۸ سال عنوان شده. این ۱۸ سال از كجا آمده؟ میفرمایند كودك ۱۰ تا ۱۱ سال با میل خود ازدواج نمیكند، بعد ما میآییم برای ۱۶ تا ۱۸ قانون مینویسیم؟
💢طبق آمار ثبت احوال حدود ۲۰ میلیون جوان آماده ازدواج داریم كه نه شغل دارند و نه مسكن و ... . برای اینها هیچ كاری نمیكنیم، اما برای ۴۳ مورد زیر ۱۳ سال دنبال وضع قانون هستیم!
خیلی غلط است كه كودك ۱۱ ساله با مرد ۴۰ ساله ازدواج كند، اما یك مورد را ملاك قرار میدهند و بر اساس جامعه آماری صحبت نمیكنند.
💢اقلیتهای مذهبی ما اصلا زیر بار این قانون نمیروند. در مورد خودكشی دختر اصفهانی دیدیم كه گاهی افراد ازدواج هم نمیكنند، اما وابستگی عاطفی پیدا میكنند.
من ازدواج اجباری را كاملا غلط میدانم و در تحریرالوسیله هم داریم كه اشكال شرعی دارد. براساس فرمایش حضرت آقا كسی كه تمایل به ازدواج دارد و به بلوغ هم رسیده و گواهی رشد هم دارد و خانواده هم همراه است چه اشكالی دارد كه ازدواج كند؟
ازدواج كودك با مثلا مردی ۴۰ سال غلط است و حضرت آقا هم بهشدت مخالف است. چه كسی موافق است كه یك بچه فروخته شود؟
💢من ۱۳ سال را بر اساس قانون قبول دارم كه سن مناسبی نیست. بحث من ۱۶ و ۱۸ سال است كه مطرح است.
موافقم كه در كشور ما آمار سقط جنین غیر قانونی بالاست، اما وقتی ما منع قانونی برای جوانانی كه نیاز به ازدواج دارند میگذاریم یعنی اینها ارتباط نمیگیرند و سقط اتفاق نمیافتد؟ نباید برای حالتهای خاص قانون وضع كنیم. گاهی دختران ۱۰ تا ۱۴ سال با پسران تا ۲۴ سال ازدواج میكنند، پس یك طرف مشكل سن را ندارد.
💢بهتر است فاصله سنی زوج و زوجه را قانون كنیم. در غرب سن ازدواج ۱۸ و ۱۶ است، اما روابطشان كه بر اساس این سنین نیست. در نتیجه معضلات مختلف از قبیل پدیده بچههای بچهدار و... را در غرب شاهد هستیم.
طبق آمار آموزش و پرورش در سال ۹۴ تنها نیم درصد از تحصیلهای ترك شده بابت ازدواج بوده است.
💢طبق آمار در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال اتفاقا آمار طلاق پایینتر است و رضایتمندی خانوادهها و وابستگی عاطفیشان بیشتر است.
نمیگویم قانون قبلی اشكالی ندارد، بلكه میتوانیم قانون را اصلاح كنیم. مثل فروختن بچه یا فاصله زیاد سنی بین افراد و خیلی موارد دیگر.
💢چقدر جوان داریم كه میخواهند ازدواج كنند، اما محدودیتهای مالی دارند؟ برای قانون تسهیل ازدواج چه كردهایم كه ۱۴ سال است نوشته شده؟ ۳۵ هزار نفر در سنین ۱۰ تا ۱۴ سال كه در آمار آمده یعنی همان زیر ۱۳ سال. اما نیاز واقعی مردم ما ۴۳ موردی است كه عنوان شده است یا ۲۰ میلیون نفری كه نیاز به ازدواج دارند؟ برای كدام باید قانون بنویسیم؟ اشكال قانون را درست كنیم چرا سن ازدواج را میخواهیم تغییر دهیم؟
پیشنهاد من این است كه در موارد زیر ۱۳ سال كه به زور ازدواج میكنند، برای چرایی ازدواج او قانون بنویسیم.
👤دکتر روح افزا
🔞 @Gasht_Sepah_cyber_iran
هدایت شده از مادران ایرانی|کودک،تربیت،خانواده
#چالش 😍
عزیزانی که در سن پایین و با حداقل ها ازدواج کردید لطفا خاطره ی ازدواجتون رو برای ما بفرستید تا هم در کانال قرار داده بشه و هم سایر عزیزان از تجربه های ناب تون استفاده کنند👏👏👏
@banooy_e_sepah
👶👦👧 نسل مسرف تربیت نکنیم!
⁉️ چگونه میتوانیم از اسرافکاری کودکان پیشگیری کنیم؟
👨👩👧👦 بزرگترها اولین دنیای شگفت انگیزی هستند که بچهها آن را کشف میکنند و به آن اعتماد دارند. وقتی اسرافکاری تبدیل به سبک زندگی خانوادهای شده باشد؛ افراد آن خانواده کمتر از آنچه دارند لذت میبرند و به خلاقیت و سازندگی فکر میکنند و خرج کردن، خرید کردن و هدر دادن را، راه آسانتری تری برای رسیدن به خواستههایشان میدانند.
💵 نسل جدید شاید اولین بار با دیدن یک اتاق پر از سیسمونی که مملو بود از وسایل غیرضروری و گرانقیمت، با دیدن خریدهای لوکس در مهرماه برای مدرسه، با دیدن دور ریختن وسایل خانه در اسفندماه و تزیین سفرههای هفت سین گران قیمت، اسرافکاری را از نزدیک دیدهاند و آن را در رفتار بزرگترها عادی و معمولی قلمداد کردهاند.
پس در گام اول مراقب رفتارهای خودمان باشیم. 👇
❓ چاره چیست؟
🕌 بچهها را به همان اندازه که از اسراف دور میکنید، به قدرشناسی و شکرگذاری از خداوند نزدیک کنید و آنها را متوجه نعمتهایی کنید که در دسترسشان قرار دارد.
🔢 بچهها را به تفکر وادار کنید. از آنها بخواهید در همه موضوعات اولویت بندی داشته باشند. مثلا به او بگویید با این مقدار پول توجیبی بلیط استخر بخرید بهتر است یا یک جوراب جدید که به آن نیاز داری؟
🔍 بچهها را برای ساختن وسایل و یا تعمیر آنها تشویق کنید. میتوانید ساختن وسایل جدید یا ترکیب کردن وسایل قدیمی را با هم، به یک رسم دائمی در خانه تبدیل کنید.
✅ بچهها همه حواسشان پیش شماست. پس نزد آنها به حال افرادی که مصرفگرا، دنبالهروی مد، و دائم در حال خریدهای گوناگون هستند، غبطه نخورید و حسرت رفتارهای آنها را نداشته باشید. برعکس، از دیدن افراد قانع و آنهایی که از مصرفگرایی دور هستند ذوقزده و هیجانزده شوید.
🛠 ارزش آنچه در خانه دارید را برای بچهها شرح بدهید و با آنها دربارهی زحمتی که برای درآوردن پول کشیده میشود صحبت کنید تا بدانند پولی که با زحمت تهیه میشود نباید به راحتی و بیدلیل هزینه شود.
#نکات_تربیتی
✅ @madaran_e_delvapas