هدایت شده از ᵈᵒˡˡᶠᵃᶜᵉ
🤔 برای كودكان و نوجوانان چه كتابهایی بخریم؟
📚 این روزها كه نمایشگاه كتاب آغاز شده، انتخاب کتاب خوب و مفید برای کودکان و نوجوانان کار چندان آسانی نیست. چون این کتابها هستند که بخش عمدهای از فکر و نگرش کودک به جهان و دیگران را شکل میدهند.
✅ موضوعی انتخاب کنید
اکثر بچهها ممکن است مشکلات یا رفتارهایی داشته باشند که والدین را ناراضی میکند. خواندن کتابهایی در همان موضوع، به رفع و حل آن مشکل کمک میکند. موضوعاتی مثل لجبازی، ترس زیاد، کمرویی و جیغ زدن موضوعاتی هستند که دربارهشان کتابهایی نوشته شده. کودکان با شخصیتهای کتابها ارتباط میگیرند و سعی میکنند مانند آنها عمل کنند.
🙋♂️ رنگ و متن هردو باهم
کودکان زیر هفت سال، توجه زیادی به نقاشیها و رنگهایی که در تصاویر استفاده شده میکنند. پس یادتان باشد کتابهایی که انتخاب میکنید تصاویر کودکانه و شادی داشته باشند وگرنه کودک شما تمایلی به شنیدن داستان آن کتاب نشان نمیدهد، حتی اگر داستان جذابی داشته باشد.
🌸 تکبعدی نباشید
برخی والدین، فقط کتابهای علمی و آموزشی برای فرزندانشان میخرند و معتقدند کودک باید از لحاظ دانشهای علمی قوی شود. یا برخی فقط کتب تخیلی یا داستانی تهیه میکنند. بهتر است بگذارید فرزندتان کتابهای خوب در موضوعات مختلف را بخواند و خودش موضوعات مورد علاقهاش را پیدا کند.
👶 توجه به علاقههای نوجوانان
قرار نیست هر کتابی که بچهی همسایه آن را دوست دارد، نوجوان شما هم به آن علاقه داشته باشد. پس حتما موضوعات مورد علاقه فرزندتان را از او بپرسید و بر آن اساس، برایش کتاب بخرید. قطعا کتابی که مورد علاقه فرزندتان نیست، رغبتی برای کتابخوانی در او ایجاد نمیکند.
👥 راهنمایی بگیرید
برای خریدن کتاب خوب، یا باید به قلمِ نویسنده اعتماد داشته باشیم و کتابهای دیگرش را خوانده باشیم، یا اعتماد به انتشاراتی کنیم که میدانیم کتابهای بیفایده و هرز چاپ نمیکند. یا از دوستان و کسانیکه زیاد کتاب میخوانند مشورت بگیریم. البته یادتان نرود از هرکسی هم نمیتوان مشورت گرفت. سعی کنید از کسانیکه میشناسید و به آنها اطمینان دارید، بپرسید.
📌 اول خودتان بخوانید
گاهی بر اساس متن خلاصه شده پشت کتاب یا تعریف فروشنده از كتابی، آن را میخریم. حتما در این طور موارد ابتدا خودتان آن كتاب را بخوانید و از محتوای آن مطلع شوید. یادتان باشد همانقدر که مراقب خوردنیهایی که به بچهتان میدهید هستید، باید مراقب کتابهایی که برای آنها میخرید نیز باشد زیرا این كتابها خوراك فکر فرزندان شما هستند.
i17.ogg
199.4K
#یادگیری_مهارتهای_زندگی
#پرسش_و_پاسخ
سلام استاد من 27 سال سن، یک پسره پنج ساله و یک دختر یک ساله دارم.
مشکلم اینه که به کوچک ترین چیزی روحیه ام رو از دست میدم و با کمترین اتفاقی مثلا جواب ندادن گوشی همسرم بدترین اتفاقا میاد به ذهنم وخیلی هم زود اعصابم بهم میریزه. درشیطنت بچه ها واکنش نشون میدم با بلندکردن صدا و گاهی کتک! ممنون میشم راهنماییم کنید
#استاد_پوراحمد
✅ @madaran_e_delvapas
2_940950909905537200.pdf
7.07M
📚 #دانلود_کتاب
✍ سیدحسن تقیزاده به روایت اسناد ساواک
🔹 جلد 12 از مجموعه کتب رجال عصر پهلوی
🔸 مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات
📝 توضیحات: در کتاب حاضر، پارهای از اسناد ساواک دربارهی "سیدحسن تقیزاده" فراهم آمده که گویای بخشی از واقعیتهای نیمهی دوم دههی 1320 تا اواسط دههی 1340 است. "سیدحسن تقیزاده" در سال 1295 هـ ق. متولد شد. وی از اعضای مهم و مؤثر در تشکلهای فراماسونری بود و بهتدریج به بالاترین مقام، یعنی "استاد اعظم" ارتقاء یافت. او مدتی جزو مشاوران مخصوص رضاخان بود و زمانی نیز بهعنوان وزیر دارایی مشغول به کار بود.
#تقی_زاده_امروز_را_بشناس
#سند_2030
🔞 @madaran_e_delvapas
🌹در گلو ؛
بغضِ غریبیست
نمـی دانم چیست !
دل بریدن ز تو بابا به خدا آسان نیست
. 🕊معراج الشهـــداء
پایان ۴ سال چشم انتظاری
پیڪر شهید مدافع حرم فاطمیون
#شهید_رضا_ڪریمی
جهت عاقبت بخیری و آرامش قلب فرزندان شهدا و هدیہ به ارواح طیبه شهدا صلواتـــــ .
#اللهم_صل_علی_محمد_و_ال_محمد_وعجل_فرجهم
#اللهـم_عجــل_الولیکـــ_الفــرج
#شبتون_شهدایے
🌷 @madaran_e_delvapas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆آموزش دادن
#نظم_انظبات به کودکان👦👧
#کاردستی
#ایده_سرگرمی
#بازی
👶 @madaran_e_delvapas
♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️
#نگاهی_به_مراحل_تربیت_کودک
#از_منظر_دین
1⃣ قسمت اول
◀️ گذری بر مراحل سه گانه تربیت فرزند
⬅️ فرزند از ابتدای تولد تا 21 سالگی، یعنی هنگامی که به لحاظ تربیتی از محیط خانواده دور می شود و از نظر رشد جسمی و اخلاقی ـ تربیتی به بلوغ نسبی می رسد، مراحل به هم پیوسته رشد و تربیت را پشت سر می گذارد. بر اساس تغییرات روحی، جسمی و عقلی که در انسان رخ می دهد، سه دوره تربیتی برای او نیاز است که پرورش وی نیز باید با شناخت ویژگی های هر دوره صورت پذیرد.
از #دیدگاه_دین، کودک تا هفت سال اول زندگی سید و سرور است و تعبیر رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله هم از این مرحله تربیتی #سیادت_کودک است.
هفت سال دوم، سن
#تعلیم_پذیری_اطاعت_و_فرمان_برداری است
وهفت سال سوم، سن #نظر_خواهی_و_مشورت.
⬅️ تقسیم مراحل تربیت از نگاه روان شناسان با نظر پیامبر متفاوت است. معمولا دوره های تربیت را شامل دوره کودکی اول، یعنی از تولد تا شش سالگی، دوره دوم کودکی را از 6 تا 12 سالگی و دوره نوجوانی را از 12 تا 18 سالگی می دانند.
❇️ پیام متن
⏪ توجه به مراحل سه گانه تربیت فرزند،
از تولد تا 21 سالگی.👌
ادامه دارد....
#تربیت_به_سبک_اسلام
👶 @madaran_e_delvapas
⭕️ خزعلی: بیشترین آسیب #سند_2030 متوجه دختران است!
👤عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو:
🔻چه دلیلی دارد استادی که با مبانی غربی رشد کرده تدریس کند؟
🔻تحول علوم انسانی آغاز نشده و این ضربه زننده است.
🔻فاصله رفتاری زیادی بین دانشجویان یک دانشگاه تا دانشگاه دیگر وجود دارد.
🔻بیشترین آسیب #سند_2030 متوجه دختران است.
🔻 بند ۴ این سند بر آموزش تمرکز کرده و برای آموزش و پرورش و آموزش عالی نوشته شده است، ولی باز هم بر روی آموزشهای جنسی تأکید دارد تا دختران به نام برابری جنسیتی که زن و مرد برابر هستند و زنان مورد ظلم قرار نگیرند باید آموزش ببینند.
🔻به نام رفع تبعیض از زنان علیه آنان خشونت میکنند.
🔞 @madaran_e_delvapas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
💢 «غربالگری #جنین» ضربهای مهلک و مضاعف بر پیکر جمعیّت رو به کاهش شیعیان در ایران...
💢 جنایت و #نسل_کشی بزرگی که در ذهن تاریخ خواهد ماند!
"دکتر روازاده":
نکته این است که مغز و قاب دو اعضای رئیسه است.
وقتی قلب با تاخیر تشکیل میشود یعنی طبیعت جنین بسمت آن توجه کرده که اول مغز را کاملتر کند، در این مرحله قلب با تاخیر چند ماهه تشکیل میشود.
اما جالب است در جنینی که اول مغز تشکیل میشود و قلب با تاخیر کامل میشود نشان آن است که جنین توجه بیشتری و اولویت روی مغز دارد و این افراد معمولا نخبه و باهوشتر از کودکان معمولی هستند.
✅ @madaran_e_delvapas
⁉️#پرسش_و_پاسخ👇
براي تشويق کودک -نوجوان به خواندن نماز چکار کنم؟
✅پاسخ👇
براي ترغيب و تشويق نوجوانان و جوانان به نماز و عبادت مي توانيد از راهکارهاي زير استفاده کنيد:
1) از تضعيف شخصيت فرزند با برچسب زدن و قضاوت و همچنين پرخاش و...خودداري کنيد. اين رويه سبب لجاجت و مقابله به مثل او خواهد شد. کاري که مي کنيد اين است که از توجه به وي به نماز ابراز سرور و خوشحالي کنيد و از بي توجهي به نماز احساس ناراحتي تان را نشان دهيد.
2) كودكان، نوجوانان و جوانان در خانه و مدرسه، عمل بزرگ ترها را مي بينند و از آن الگو برداري مي كنند. اين بسيار مهم است كه خود اهل عمل به دستورات باشيم تا فرزندانمان نيز از ما بياموزند. همان گونه كه قرآن در سوره بقره ميفرمايد:«اتأمرون الناس بالبر و تنسون انفسكم»(1) «آيا ديگران را به نيكي دعوت ميكنيد در حالي كه خودتان را فراموش كردهايد»
در روايت هم آمده که: « كُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُم»(2) «مردم را به غير زبانتان دعوت كنيد»؛ يعني، با عمل. بنابراين بهترين راه تأثيرگذاري عامل شدن به دانسته ها و الگوي مشاهدهاي براي ديگران ايجاد كردن است.
3) بيان خاطره ها و داستان هاي حقيقي از نماز و راز و نياز امامان و بزرگان دين، تأثير بسيار خوبي در روح و فكر آنان دارد.
از فرزندتان بخواهيد داستان و انشايي در رابطه با نماز و آثار آن و همچنين دلايلي که ممکن است يک فرد نماز نخواند، بنويسد و وي را به خاطر اين داستان با دادن هديه اي مناسب تشويق کنيد.
4) اصراري بر رعايت آداب نماز مانند وقت، حضور قلب، تعقيبات و مستحبات نماز نداشته باشيد، بلکه روي پذيرش اصل نماز سرمايه گذاري کنيد.
5) زمينه ارتباط وي با دوستان و مکانهاي مذهبي بيشتر کنيد. دوستان و همبازيها نقش کليدي در اين خصوص ايفا مي کنند.
6) آشنايي نو جوانان با فوايد و آثار نماز در قالب هنر هم چون شعر و داستان و... به اين معنا كه آثار تربيتي ظاهر و باطن نماز براي آنان به نحو جذاب بازگو شود.
7) آشنا كردن آنها با خداوند مهربان و ملموس كردن محبت خداوند براي آنان و بيان نعمت هاي بي شماري كه به ما داده است و اين كه نماز وسيله اي است براي تشكر از اين نعمت ها و تداوم آنها.
8)خودداري از زور و تحميل: تحميل فطرت خداداد كودك و نوجوان را منحرف مي سازد و او را از خواندن نماز منصرف مي كند.
پي نوشت:
1. علم الهدي، علي بن حسين، محقق و مصحح ابراهيم، محمد ابوالفضل،، أمالي المرتضي، ج2، ص419
2. مجلسي، بحارالانوار، ج67، ص309
🇮🇷🇮🇷به کمپین مادران انقلابی بپیوندید...🇮🇷🇮🇷
@madaran_e_delvapas
♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️♻️
#نگاهی_به_مراحل_تربیت_کودک
#از_منظر_دین
2⃣ قسمت دوم
◀️ دوره اول تربیت: از تولد تا هفت سالگی؛ 🔹دوران سیادت
⬅️ این دوره که سن خوشی و بازی کودک است، از زمان تولد شروع می شود. فرزند در اوان کودکی هنوز دنیای خود را نمی شناسد و به طور کامل با آن در ارتباط نیست. او نمی تواند کارهای شخصی خود را انجام دهد و از این جهت به سن رفع نیازها هم تعبیر می شود. روان شناسان به دوره (تولد تا 2 سالگی)، سن حسی ـ حرکتی می گویند. از دو سالگی جست وخیز کودک اوج می گیرد و تمایل او به بازی ها بیشتر می شود. او در این سن، از تمرکز طولانی در مسائل گریزان است و فوق العاده به دنبال تنوع طلبی و آزادی خواهی است. از دو تا سه سالگی، ارتباط کامل تری با محیط پیرامون خود پیدا می کند و کم کم قدرت تشخیص در او نمایان می شود، ولی همچنان از تصمیم گیری عاجز و به والدین متکی است.
اهمیت تربیت در سن سیادت، به این علت است که شخصیت فرد در 5 سال اول زندگی شکل می گیرد. گزل روان شناس مشهور می گوید: «کودک در 5 و 6 سالگی، نسخه کوچکی از جوانی است که بعدها خواهد شد». به عقیده آلپورت روان شناسان معروف:
در حدود چهار ماهگی رشد و تقویت یادگیری کودک به حدی رسیده است که می تواند عادت سازشی و صفات اکتسابی داشته باشد. ارتباطش با محیط بیشتر می شود، تفاوت های کم و بیش تدریجی در الگوی شخصیت او پدید می آید و صفات تازه ای کسب می کند. هر چه سن کمتر باشد، اثر عوامل محیطی در ذهن پا برجاتر و استوارتر است.
⏪ ناگفته نماند، #آزادی_کودک در هفت سال اول زندگی به #معنی #رهاکردن او، دادن اجازه انجام اعمال مخاطره آمیز یا خلاف ادب و بی تفاوتی نسبت به رفتارهای نادرست نسیت، بلکه یعنی نباید او را #تحت_فشار_قرار_داد یا کاری را که از توانش خارج است، به او سپرد. باید با ساماندهی اموری که می تواند انجام دهد، #آزادی او را با #کنترل_منطقی همراه ساخت.
❇️ پیام متن:
⏪ هفت سال اول زندگی، دوران شکل گیری شخصیت کودک است.
ادامه دارد...
#تربیت_به_سبک_اسلام
👶 @madaran_e_delvapas