#بازی_کودک
#بازیهای_کلامی
#قسمت_اول
بازی کلامی یک ایده بسیار عالی برای زمانهایی است که شما در ماشین نشستهاید و یا منتظر چیزی هستید، در حال انجام آشپزی هستید و بسیار فرصتهای دیگری که میتوان استفاده کرده و بر روی مهارتهای گوش کردن، صحبت کردن و فکر کردن در کودکتان کار کنید. بازی کلامی مهارت استدلال و تفکر منطقی را در کودکان تقویت میکند.
👇🌺👇🌺👇🌺👇🌺👇
🔻چند تا ؟
بازی چند تا، شما با پرسیدن سوالهایی در مورد تعداد چیزها کودکتان را به فکر وامیدارید.
مثال:
• چند تا حیوان میتوانی اسم ببری که بچههاشون از تخم در میآیند؟
• چند تا حیوان میتوانی اسم ببری که پوست بدن آنها نقش دارد؟
• چند تا حیوان میتوانی اسم ببری که برگ میخورند؟
• چند تا حشره میتوانی اسم ببری که شش پا دارند؟
• چند وسیله نقلیه میشناسی که ۴ چرخ دارند؟
• چه چیزهایی میتوانی اسم ببری که پرواز میکنند؟
• چند چیز میشناسی شکل قیف هستند؟
ادامه در پیام بعدی...
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🎀 @madaranee
#بازیهای_کلامی
#قسمت_دوم
🔻من در مورد چه چیزی فکر میکنم؟
یک چیزی شبیه بی سوالی ولی سادهتر است.
شما در مورد چیزی یا شیئی فکر میکنید و بعد مشخصات و ویژگیهای آن شیء یا چیز را میگویید. مثلا ” من در مورد چیزی که دارم فکر میکنم آبی هست “.
حالا کودکتان باید یک حدسی بزند یا اینکه یک سرنخ دیگری را بپرسد و شما همینطور با حدس و سرنخها جلو بروید تا او به جواب صحیح برسد.
🌺➖🌺➖🌺➖🌺➖🌺
🔻کی هست که؟
این هم شبیه حالت قبل است فقط بجای اشیاء یا چیزها بر روی شخصیتها پرسش انجام میشود. شما میتوانید از شخصیتهای کارتونی یا کتاب داستان استفاده کنید.
🌺➖🌺➖🌺➖🌺➖🌺
🔻 پیام محرمانه:
این بازی به عنوان یک بازی گروهی برای بچههای پیش دبستانی و بزرگتر جالب است. همه بچه ها یک حلقه زده و دور هم مینشینند.نفر اول یک جمله کوتاه را در گوش بغل دستی میگوید و همینطور این جمله به صورت درگوشی به نفر بعدی گفته میشود، تا نفر آخر جمله را با صدای بلند اعلان میکند، در آن هنگام است که صدای خنده بچهها بلند می شود و جمله ی تغییر کرده و جالبی داریم.
#بازی_کودک
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
با ما همراه باشید در کانال مادرانه👇
http://eitaa.ir/madaranee
📢 #بدترین_پدران !!!
🔴 محبت، نیاز طبیعی همه ماست، بنابراین برخورداری و محرومیت از آن در تعادل روح تأثیر فراوان دارد.
کودکی که در محیط گرم و صمیمی خانواده پرورش می یابد، روانی شاد و دلی آرام دارد و به زندگی امیدوار و دلگرم است.
تا جایی که امام صادق(ع) می فرماید: «خداوند منان بنده اش را به واسطه شدت محبتی که به فرزند خود دارد، مورد رحمت قرار می دهد.»[1]
🔴 البته در ابراز محبت هم باید پای بند اعتدال بود و افراط نکرد. زیاده روی در محبت کردن، کودک را لوس و از خود راضی بار می آورد.
امام باقر(ع) می فرماید: «بدترین پدران کسانی هستندکه در ابراز محبت زیاده روی می کنند.»[2]
🔴 باید کودک را با واژه «نه» آشنا کرد و اجازه داد که او خود با مشکلات روبه رو شود و آن ها را حل کند. امام کاظم(ع) نیز در این باره می فرماید: «بهتر است طفل در کودکی با سختی ها و مشکلات رو به رو شود تا در جوانی و بزرگ سالی بردبار و صبور شود.»[3]
منابع:
[1]. منتخب میزان الحکمه، ح6731
[2]. کودک از وراثت و تربیت، محمد تقی فلسفی، ج2، ص233
[3]. وسائل الشیعه، ص479
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#محبت_پدر
#تربیت_کودک
@madaranee
#بازی_کودک
کودک شما به سنی رسیده است که غلتاندن توپ برایش خوشایند است!
پس " #توپ_بازی " را شروع کنید.
در این بازی "نوبت من" و "نوبت شما " را به او آموزش دهید. مقابل هم بنشینید ، اول شما توپ را قِل دهید، حالا نوبت اوست که توپ را به طرف مامان قِل بدهد.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🎀 @madaranee
#رشد_مهارتهای_زبانی
یکی از بهترین شیوه ها برای رشد مهارت های زبانی کودکتان این است که هنگام کار در منزل یا آماده کردن غذا ، کارهای روزانه را مثل #شعر برایش بخوانید .
مثلا :
شیر کجاست ؟ تو شیشه،
سیب کجاست؟ تو یخچال،
چای کجاست؟ تو فنجون ...
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🎀 @madaranee
📒📚📒📚📒📚📒
#کتابخوانی
#خواندن_کتاب_با_صدای_بلند برای کودکان، قدرت تخیل آنها را تحریک می کند و دانش جهانی آنها را بسط می دهد . این کار مهارت های زبانی و شنیداری آنان را تکامل می بخشد. می توانید در هر جائی مثل رختخواب ، کف زمین ، روی چمن های پارک ، در ماشین ، اتوبوس یا مترو ، حتی در حمام خانه ، برای کودکتان کتاب بخوانید و از فرصت ها استفاده نمایید.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
@madaranee
#داد_زدن_کودک
✅ هنگامی که کودک شما با صدای بلند چیزی را از شما درخواست میکند متقابلاَ شما با صدای بلند با او حرف نزنید.
صداها را رنـــگبندی کنید:
🔵صدای آرام= آبی
🔴صدای بلند= قرمز
مثلا بگویید: "این صدای بلند قــرمز است و من به صداهای قرمز جواب نمیدهم" یا اینکه "آفرین! الان این صدا آبی شد و من جواب میدهم." بهیاد داشته باشید که لحن شما باید آرام باشد تا کودک با آرامش حرف زدن را یاد بگیرد.
🔶به هیچ وجه هنگام داد زدن کودک، شما داد نزنید!
#تربیت_کودک
@madaranee
#ناخن_جویدن_کودک
🔹 قسمت اول👇
از جمله دلایلی که موجب ناخن جویدن کودک و نوجوان می شود، آن است که او سعی می کند با انجام این کار از میزان استرس خود بکاهد.
والدین هرگز نباید فرزند خود را برای ناخن جویدن تنبیه کنند، زیرا خود تنبیه ترس و #اضطراب کودک را بیشتر می کند.
🔻راه کارهای عملی👇👇
👈1 - برای کمک به این کودکان می توان از ناخن آسیب دیده تصویری تهیه کرد و وضعیت آن را با ناخن سالم مقایسه کرد. همچنین هنگامی که کودک مشغول #جویدن_ناخن است بدون این که متوجه شود، از او فیلم تهیه کنید و سپس برای او به نمایش بگذارید. احتمال دارد با مشاهده فیلم به خود بیاید و این عادت را کنار بگذارد.
👈2 - قرار دادن آیینه جلوی کودک او را متوجه این عادت ناپسند می کند. کودک را تشویق کنید در مجلات، تصویر دست های زیبا را جست و جو کند، یا روی کتاب یا آینه بچسباند تا مرتب تصویر این دست ها را با دست های خود مقایسه کند.
👈3 - اقدام دیگری که در این زمینه مفید است، شناسایی مکان و زمانی است که این رفتارها در او بیشتر می شود.
به عنوان مثال، شاید کودک با ایجاد موقعیت های خاص به ناخن جویدن می پردازد. این حالت را که در او استرس ایجاد می کند شناسایی و کاری کنید که در موقعیت های استرس زا قرار نگیرد. اگر کودک هنگام تماشای برنامه تلویزیونی ناخن می جود، شیئی به دست او بدهید تا سرش گرم شود. به مکان هایی که این عادت کودک زیاد می شود نیز دقت کنید تا علت این اختلال را بفهمید. هنگامی که این عادت کم شد، با تعیین پاداش، این رفتار خوب او را تقویت کنید. به عنوان مثال، برای تشویق هر بار ناخن نجویدن ستاره ای به جدول برنامه های روزانه او اضافه کنید و به ازای هر ۱۰ ستاره به او هدیه دهید.
ادامه در پست بعدی ...
#سلامت_کودک
@madaranee
#ناخن_جویدن_کودک
🔹 قسمت دوم👇
🔻تأثیر رفتار والدین بر ناخن جویدن کودکان:
متخصصان علاوه بر بررسی رفتار کودک، بر #رفتار_والدین او نیز تمرکز می کنند. زیرا عامل اصلی این رفتار، ممکن است عملکرد والدین و اطرافیان باشد.
متخصص در این شرایط به والدین کمک می کند تا رفتار و واکنش خود را نسبت به کودک سنجیده تر کنند تا اضطرابی به کودک وارد نشود.
کودک با ناخن جویدن به نحوه رفتار والدین یا اطرافیان با او واکنش نشان می دهد؛ در این زمینه والدین باید سعی کنند ناراحتی و مشکلات ناشی از مشغله های کاری خود را به منزل منتقل نکنند.
از جمله روش هایی که یک روان شناس می تواند برای برطرف کردن این مشکل کودک از آن استفاده کند، روش های خاص #ریلکسیشن است.
اگر به علت بالا بودن #استرس_کودک ، این روش درمانی نیز جواب ندهد، پزشک داروهایی را تجویز می کند تا اضطراب کودک کمتر شود.
📢 توجه:
❌ لاک های با طعم تلخ که برای مقابله با ناخن جویدن از آن استفاده می شود، چندان موثر نیست و توصیه نمی شود.
والدین نباید به این عادت فرزند خود واکنش نشان دهند زیرا در برخی موارد ناخن جویدن روشی برای جلب توجه دیگران است و عکس العمل والدین همان توجهی است که کودک خواستار آن است. در مورد این عادت با او صحبت کنید اما درباره رفتارش قضاوت نکنید. صحبت با او درباره ناخن جویدن نباید باعث افزایش اضطراب وی شود. به او بگویید که این مشکل را با کمک او حل خواهید کرد.
#سلامت_کودک
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
با ما همراه باشید در کانال مادرانه👇
http://eitaa.ir/madaranee