👆👆فهرست هشتک ها در هشت پیامِ پشت سر هم قرار گرفته است:
1⃣ هشتکهای مربوط مسائل کلی تربیت فرزند
2⃣ هشتکهای مربوط به بازی، بازی کردن، وقت بازی، استقلال در بازی کردن
3⃣ هشتک های مربوط به مشارکت و مسئولیت پذیری فرزندان
4⃣ هشتکهای مربوط به تربیت دینی، احادیث تربیتی و مناسبات مذهبی
5⃣ هشتکهای مربوط به نقاشی و کاردستی
6⃣ هشتک های مربوط به طبیعت، کسب مهارت
7⃣ فهرست قصه ها
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم 🙏🙏💐💐
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨به نام خدا ✨
🌸 سلام، وقت همگی بخیر و شادی🌸
دعوا و کشمکش بین فرزندان
🤝 دعوای بین فرزندان، یک مسئله مهم و دغدغه ی بسیاری از مادران است: همش با هم دعوا دارند! خیلی تو سر و کله هم میزنند! دیگه اعصاب ندارم از دستشون و...😤
🤝 دعوای بین فرزندان یک مسئله اجتناب ناپذیر هست، اما نوع رفتار والدین تأثیر بسزایی در کاهش یا افزایش این کشمکش ها دارد. و یک نکته خیلی مهم این است که نوع رفتار والدین به گونه ای باشد که فرزندان به مرور زمان و در سنین بالاتر توانایی حل اختلافات مابین خودشان را داشته باشند.
🤝 این بحث هم بسیار مفصل هست و سعی میکنم انشاالله مبحث را با مثالهای تجربی باز کنم تا کاربردی تر باشد.
✅ نکته اول: پذیرش، بپذیریم که دعوای بین فرزندان یک مسئله اجتناب ناپذیر هست، و اتفاقا یک بستر خیلی مناسب برای رشد اجتماعی فرزندان ما هست. ما میتونیم از این بستر مناسب برای هدایت فرزندانمون به ارتباط مؤثر و نحوه حل اختلافات با دیگران استفاده کنیم. به هرحال فرزندان در مدرسه، دانشگاه، محیط کار و اجتماع و در زندگی زناشویی آیندشون، با افراد مختلفی دچار اختلاف می شوند، نحوه برخورد ما در دعواهای فرزندان پایه گذار نحوه تعامل اجتماعی فرزند ما در آینده خواهدبود.
✅ نکته دوم: قرص مُسَکِّن نباشیم. حتما شنیدید که خود پزشکان هم اعتقاد دارند اگر بتونیم درد را تحمل کنیم بهتر از خوردن مسکِّن هست. چون مسکِّن فقط برای مدت کوتاهی درد را کاهش میده. فکر کنید برای عفونت دندان به جای درمان اساسی فقط مسکن بخورید. درد یک غده یا تومور را بخواهیم با مسکن آرام کنیم. چه نتیجه ای خواهد داشت؟!!🤔
وقتی در دعوای فرزندان ما هم میخواهیم فقط با عصبانی شدن،تهدید و یا جدا کردن و دورکردن کودکان از هم برخورد کنیم، عملکرد ما مثل قرص مسکن هست. فقط برای چند ساعت و یا گاهی چند دقیقه ای محیط را آرام میکنیم اما دوباره روز از نو ...☹️
در ضمن همانطور که بعد از استفاده مکرر از یک نوع قرص مسکن، بدن به این مسکن عادت میکند و دیگر اثری ندارد و باید از مسکن های قوی تر استفاده کرد، اگر ما بخواهیم دعوای بین فرزندان را با روش غیر اصولی مثل دعوا و تهدید و... حل و فصل کنیم، این روشها برای کودکان عادی و بی اثر می شوند و مرتب باید دعوا و تهدیدهای شدیدتری را به کار ببریم.
✅ نکته سوم: دعوای بین فرزندان یکی از بهترین فرصت ها برای یاد دادن مهارت گفتگو به فرزندانمون هست. وقتی ما دعوای بین فرزندان را با داد زدن، تهدید کردن تمام می کنیم، مثلا بسه دیگه،خستم کردید، برید توی اتاق، ساکت و...، در واقع کار فرزند را تأیید می کنیم، به فرزندمون یاد میدیم که وقتی عملی مخالف میل تو بود، تو اعتراض، مخالفت و یا خشم خودت را میتونی با فریاد کشیدن، تنبیه کردن، تهدید کردن و... بروز بدی، بهش یاد میدیم که حرف طرف مقابل را گوش نکن، دلیل و علت را نپرس.
مثلا یک فرزند از برداشتن اسباب بازیش توسط خواهر یا برادرش عصبانی میشه و والد از دعوا و کشمکش بین فرزندان. برداشتن اسباب بازی باب میل فرزند نیست و دعوای فرزندان باب میل مادر و یا پدر نیست. وقتی مادر میخواهد دعوای فرزندان را با دعوای دیگری خاتمه دهد در واقع به فرزندش میگوید وقتی کاری یا عملی باب میلت نبود آن را با دعوا ختم کن. و در نتیجه روز به روز دعوای مابین فرزندان بیشتر و شدیدتر میشود. و در مدرسه و اجتماع و زندگی آینده، ادامه می یابد.
همین کودکان در زندگی آینده خود، با همسرانشان همین سبک رفتار را ادامه می دهند. با دیدن کوچکترین خطا از همسر، عصبانی می شوند. در بحرانهای زندگی گفتگوی درست را بلد نیستند، چون از خردسالی کوچکترین بحرانها برای آنها با داد و فریاد و تهدید و طرد و... حل و فصل شده است.
#مدیریت_کشمکش_های_بین_فرزندان
#دعوای_بین_بچه_ها
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
تجربه های روزانه ۶۹
🔵 پسر بزرگم تلفنی ☎️ با مادرم صحبت میکرد، برادرش هم کنارش نشسته بود. من در آشپزخانه بودم که جیغ پسر بزرگه رفت بالا😫. معمولا واکنش سریع نشون نمیدم تا ببینم عمق فاجعه در چه حد هست🤣. ولی مثل اینکه عمیق بود. در کمال آرامش رفتم توی اتاق، چی شده بچه ها؟ هر دو باهم با جیغ و گریه ....😭😩
🧕: خوب اول تو بگو:
👦: مامان موهامو کشید
و طوطی خانواده👶: مامان موهامو کشید
👦: نه مامان اون موهای منو کشید
: 👶اون موهای منو کشید
🧕: خوب یکی یکی به نوبت
شما بگو:
👦: مامان موهامو کشید
🧕: دردت گرفت؟
👦: خیلی😭😫
🧕: فکر میکنی چرا کشید؟
👦: میخواست گوشی را بگیره با مامان جون حرف بزنه
🧕 : خوب تو بهش دادی؟
👦: نه من ندادم خودم داشتم حرف میزدم
🧕: آها پس داداشت مثل تو دوست داشت با مامان جون حرف بزنه، صبر نکرد و موهای تو را کشید، مو کشیدن خیلی درد داره
👦: اره،
بعد از پسر کوچیکه که کل زمان گفتگوی من و داداشش هم در حال صحبت کردن بود پرسیدم
چی شده مامان؟
👶: داداشی موهای من کشید
🧕: آخ آخ، مو کشیدن درد داره؟
👶 : آره خیلی
🧕: آها پس موهات را بکشند دردت میاد
👶: اره
🧕: آها پس موهای کسی را نمیکشیم.
👦: داداش حالا بیا بریم بازی، جالبه بعدش تا یک ساعت و نیم با هم بازی می کردند، از دویدن دنبال هم، ماهیگیری تخیلی لب دریا، قایم باشک، کتاب خوندن بزرگه برای کوچیکه که از روی تصاویر توضیح میده براش و ...، یکبار دیگر هم جیغشان بلند شد که از دفعاتی بود که نیاز به مداخله ی من نبود.
🤔 شاید سوال پیش بیاد، که همیشه به همین راحتی حل و فصل میشه؟ قطعا خیر
همیشه با یک روش حل میشه؟ قطعا خیر
خوب این دعواها تا کی ادامه داره؟ تا همیشه، اما تعدادشون با رفتار صحیح واقعا کاهش پیدا میکنه. مثلا در مورد فرزندان خودم، تقریبا از چهاردست و پا رفتن فرزند دوم این کشمکش ها شروع شد، زمان یک تا دو سالگی فرزند دوم دوران سختی بود اما به تدریج بچه ها تعامل و بازی با هم را یاد گرفتند و الان تعداد دعواهاشون بسیار کم هست و اون هم غالبا شروع کننده فرزند دوم هست که نیاز به تجربه های بیشتری داره. و تعداد و زمان بازیهای مشترکشون رو به افزایش.
♦️چرا علیرغم رفتار صحیح والدین بچه ها مجددا این دعواها را تکرار میکنند؟
چون بچه ها به اندازه ما تجربه ندارند و با تمرین و تکرار و تجربه کردن می آموزند، حتی خود والدین هم برای رسیدن به رفتار صحیح نیاز به تمرین و تکرارهای زیادی دارند.
♦️رفتار صحیح چیست؟
شنیدن حرف دو طرف، همدلی و درک احساس، آگاه کردن کودکان از شرایط به وجود آمده با توجه به حرفهای خودشان. عدم قضاوت و پیش داوری، عدم عصبانیت و تهدید و تنبیه و...،
ولی اغلب با شنیدن حرف دو طرف و همدلی، واگذاری تصمیم گیری به خود فرزندان مسئله قابل حل و فصل هست.
✅ یک مثال دیگر هم بزنم که شاید خیلی شایع باشه: دعوا بر سر اسباب بازی
مثلا پسر کوچکم ماشین پسر بزرگتر را از دستش میکشد، جیغ هر دو طرف بالا میره
🧕: چی شده مامان؟
👦 : ماشین منو میخواد،
خطاب به کوچیکه که بزرگه بشنوه: آها دوست داری با ماشین داداش بازی کنی در حالی که داداش هم الان میخواد خودش بازی کنه، نگران نباش داداشت تو انقدر توانا و دانا هست که الان یک تصمیم درست می گیره😉.
پسر بزرگم میگه بگذار من یک تصمیم درست بگیرم؛ بیا تو باهاش بازی کن من برم یک ماشین دیگه بیارم😉
ولی بارها پیش اومده این رفتار جلوی اطرافیان اتفاق افتاده میگن تو بزرگتری اون بچه هست نمیفهمه، تو این همه ماشین داری، خوب بده بهش بازی کنه و... ، و نتیجه چیزی جز جیغ بلندتر و کشمکش بیشتر و پرتاب ماشین در سر و صورت همدیگر نبوده...☹️
آیا این روش همیشه جواب میده؟ غالبا بله ولی قطعا نه، اما نتیجه بدی هم نخواهد داشت.
باز هم مثال و تجربه های عملی را در این زمینه خواهم نوشت انشاالله.
#تجربه_های_روزانه_۶۹
#مدیریت_کشمکش_های_بین_فرزندان
#دعوای_بین_بچه_ها
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆👆 سؤال یکی از مادران عزیز کانال
چند تا نکته: قرار نیست همیشه با یک نوع راه حل دعوای فرزندان حل و فصل بشه. اصول یکسان هست مثل عدم دعوا و تنبیه و تهدید و پرهیز از قضاوت کردن، پیش داوری،برچسب زدن و...
اما در روش، برای هر فرزندی در هر خانواده ای نوع گفتگو، طرز بیان و.. کاملا متفاوت هست.
و این روش به جز با تمرین و تکرار و سعی و خطا بدست نمی آید.
اگر روش مناسب را بکار بردیم و فرزند بزرگتر و یا حتی فرزند کوچکتر قبول نکردند چی؟
هیچ اشکالی ندارد، والدین از روش غیراصولی استفاده نکنند و فقط در صورت خطر آسیب جانی کودکان را از هم دور کنید، کودکان هم با همین تجربه ها می آموزند.
بارها برای خودم پیش اومده که پسر بزرگم قبول نکرده وسیله ای که در دستش هست به برادرش بده،هیچ اشکالی نداره و کاملا طبیعی هست، بارها پیش اومده که بهش جایگزین داده و بارها پیش اومده که وسیله را به برادرش داده، مهم این هست که به تصمیمش توجه کنیم، بپذیریم و نخواهیم چیزی را تحمیل کنیم. شنوا باشیم نه اینکه فقط بگیم چه خبره؟ بازم دعوا؟ تو بزرگتری، اون بچه هست نمیفهمه و...
با فرزندانمون گفتگو کنیم و به اونها فرصت گفتگو بدهیم. و
بچه ها از رفتارهای ما می آموزند و تجربه کسب میکنند. و نکته خیلی خیلی مهم صبور باشیم. کودکان با تمرین و تکرار می آموزند.
#مدیریت_کشمکش_های_بین_فرزندان
#دعوای_بین_بچه_ها
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
تجربه های روزانه ۷۰
🔵 پیرو مطلب شب گذشته در مورد دعوا و کشمکش فرزندان و استقبال تعدادی از مادران عزیز از این مبحث، چند روزی سعی میکنم تجربه های روزانه را بیشتر با محوریت دعوای بچه ها بنویسم.
🔵 قطعا هر روز تحربه های بسیاری پیش میاد که هم فرصت و زمان کافی برای نوشتن تمام تجربه ها نیست، هم بعضی از تجربه ها تکراری هستند و یا برای کانال مفید نیستند. سعی من بر این هست که تجربه های همسو با مطالب کانال را که فکر میکنم برای دیگر مادران هم مفید هستند را بنویسم.
🔵 دو روز پیش، صبح پسرکوچکم مشغول بازی بود و برادرش خواب بود. آخه ایشون الان که پرخواب شدند از ساعت ۵-۶ صبح بیدار هستند😉. برادرش حدود ساعت ۸ بیدار میشه. تجربه کردم اگر وقتی بیدار میشه همون اول صبح حتی قبل از صبحانه یک وقت بازی اختصاصی باهاش داشته باشم در طول روز لجبازیها و بهانه گیریهاش خیلی خیلی کمتره و هم بیشتر خودش را مشغول میکنه. انگار باید اول ظرف نیاز به مامان را پر کنه. پس اول باهم بازی می کنیم بعد میایم آشپزخونه برای کارهای صبحانه و نهار.
ادامه دارد ...
#تجربه_های_روزانه_۷۰
#مدیریت_کشمکش_های_بین_فرزندان
#دعوای_بین_بچه_ها
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆 براش جلد چسبی زده بودم به دیوار تا یک سری اشیا سبک را به جلد چسبی بچسبونه. از پوم پوم، مهره، پولک، نی خرد شده، کاغذ و پارچه و فوم خرد شده، دکمه و... میتوانید استفاده کنید.
🔵 این بازی را دوست داره و چندین بار پولک ها را می چسباند، جدا میکرد و مجددا انجام می داد. معمولا اینطور بازیها را از صبح تا شب یا حداقل چند ساعتی وسایل را می گذارم در دسترس باشند. چون به خصوص برای سن زیر سه سال بچه ها توانایی و حوصله انجام یک بازی در طولانی مدت را ندارند و معمولا بیشتر از ده تا پانزده دقیقه با یک بازی سرگرم نمی شوند. ولی وقتی وسایل در دسترس باشه مثلا ساعتی یکبار به سراغ این بازی میان چند دقیقه ای مشغول می شوند و دوباره رها می کنند.
🔵 پسر جان دوباره مشغول این بازی بود و من هم در آشپزخانه، که برادرش بیدار شده بود. تا بازی را در راهرو دیده بود، سمت وسایل رفته بود تا بازی کنه که توسط برادر کوچکتر نوازش شده بود.☹️😔
🔴 آژیر خطر🔊 به صدا در اومد. مامان مامان مامان..... و مادری که دقیقا میدونه چی شده ولی با آرامش تمام میره میگه چی شده؟ 🤣
ادامه دارد...
#تجربه_های_روزانه_۷۰
#مدیریت_کشمکش_های_بین_فرزندان
#دعوای_بین_بچه_ها
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🧕: سلام، صبح بخیر، کی بیدار شدی؟
👦😭: مامان من خواستم بازی کنم این زد تو سرم😡😭😩
🧕: آها، ولی معلومه تو برادرت را نزدی چون داداشت گریه نمیکنه، آفرین به تو، که کار اشتباه داداش را با اشتباه جواب ندادی، هر چند که خیلی ناراحت کننده هست که داداشت تو را زده
( سوال اول ؟: خوب اگر این بچه هم اون یکی را زد چی؟
ما هم تا چند ماه قبل همین مسئله را داشتیم، ولی الان دیگه نداریم یا خیلی خیلی به ندرت، کودکان از والدین الگو میگیرند وقتی والدین این رفتار را انجام ندهند، و نقاط مثبت فرزند را تمجید و تقویت کنند کم کم کودک یاد میگیره که زدن، مو کشیدن گاز گرفتن و... راه حل مشکلات نیست.
سؤال دوم: چرا کوچیکه هنوز این کارها را انجام میده؟
چون به اقتضای سنش هنوز تجربه کافی نداره، به همچنین حس مالکیت بیشتری داره)
🧕: خوب الان یک تکه جلد چسبی دیگه هم برای تو میچسبونم بازی کنی!
سؤال سوم: همیشه وسیله یا مکان بازی را جدا میکنم؟
خیر، من حتی گاهی میان وعده بچه ها را هم در یک ظرف میدم. ولی در این مورد از اول به پسر کوچکم نگفته بود اینجا برای بازی تو و برادرت، ضمن اینکه چون پسر کوچکتر به اقتضای سنش در اوج احساس مالکیت هست اینجا جداکردن بهتر بود.
پسر بزرگم در حال درست کردن یک منظره بود که کوچیکه رفته بود سراغش و میخواست در منظره اون پولک بچسبونه، گفت بچسبون اشکالی نداره من اشتباه تو را با اشتباه جواب نمیدم اینطوری بیشتر خوش میگذره.😉
#تجربه_های_روزانه_۷۰
#مدیریت_کشمکش_های_بین_فرزندان
#دعوای_بین_بچه_ها
🌺 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
مادرانه های مشترک
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂 تو فصل زیبای پاییز، اگر شرایطش فراهم هست، از بازی با بچه ها با برگهای بی نظیر پاییزی غا
🍁🍂دوستان عزیزی که سال گذشته در فصل پاییز با کانال همراه نبودند ، در فرصت فصل پاییز میتوانید از این 👆👆👆 مطالب نیز استفاده کنید.
مادرانه های مشترک
🍂دیدن برگهای پاییزی، سوالهای زیادی را در ذهن بچه ها ایجاد میکند 🔶تنوع رنگ برگها، 🍁🍂🍁🍂 🔶تنوع شکل ب
🍁🍂دوستان عزیزی که سال گذشته در فصل پاییز با کانال همراه نبودند ، در فرصت فصل پاییز میتوانید از این 👆👆👆 مطالب نیز استفاده کنید.
مادرانه های مشترک
🔶بازیهای متنوعی میشه با برگهای پاییزی انجام داد😍 🔶پریدن روی برگها🍁🍂 🔶خش خش برگها زیر پاهای بچه ه
🍁🍂دوستان عزیزی که سال گذشته در فصل پاییز با کانال همراه نبودند ، در فرصت فصل پاییز میتوانید از این 👆👆👆 مطالب نیز استفاده کنید.
مادرانه های مشترک
👌فصل پاییز 🍁🍂🍁🍂 و زمستان 🌧🌨☃⛄️، پوست میوه هایی مثل پرتقال، نارنگی و لیموشیرین 🍊🍋🍊🍋 ، سرگرمی خوبی برا
🍁🍂این هم یک بازی پاییزی دیگر، از مطالب سال گذشته کانال👆👆👆