از یک دفاع بازدارنده استفاده کنید
متأسفم که از جملات کلیشهای استفاده میکنم, اما این کار بسیار آسان است. محیط خانه را برای کودک خود دوستانه کنید و انتظارات معقولی از او داشته باشید. اگر شما مجموعه کریستالها و لوازم شکستنی را از روی میز عسلی جمع کنید, کودک دیگر وسوسه نخواهد شد آنها را به سمت تلویزیون پرتاب کند. اگر برای صرف شام با خانواده بیرون میروید, زودتر خود را به آنجا برسانید تا مجبور نباشید برای خالی شدن یک میز منتظر بمانید.
@madarezirak
حواس کودک را پرت کرده و مجدداً او را در مسیر هدایت کنید
شما, مسلماً, این کار را هرروز با فرزند خود انجام میدهید. اما هنگامیکه سعی دارید توجه کودک را به کار دیگری معطوف کنید, او قطعاً به کاری بازمیگردد که مشغول انجام آن است. (فقط برای اینکه ببیند آیا میتواند از انجام آن شانه خالی کند یا خیر) اما شما تسلیم نشوید. حتی اگر امروز این دهمین بار است که کودک دو ساله شما رول دستمال توالت را باز میکند, بهآرامی او را از توالت بیرون بیاورید و در را ببندید.
@madarezirak
برای جلوگیری از دعوا با کودک عقبنشینی نکنید
ما همه از اینکه بر هم زننده مهمانی باشیم متنفریم, اما نباید صرفاً جهت فرار از یک بحث در فروشگاه مواد غذایی که میتواند خاتمه دهنده اختلافات باشد دست از مبارزه بکشید. اگر احساس میکنید نوشابهای که کودک شما در فروشگاه درخواست کرده برای او مناسب نیست، از تصمیم خود کوتاه نیایید.
@madarezirak
انتخابهایی در اختیار کودک خود قرار دهید
این کار باعث میشود کودک احساس مسئولیت کند و بداند که در زندگی حق انتخاب دارد. همیشه مطمئن شوید انتخابهای زیادی به کودک نمیدهید و همه گزینهها همان کارهایی است از کودک انتظار دارید انجام دهد: مثلاً به کودک بگویید: ” این انتخاب تو است: میتوانی اول کفش خود را بپوشی یا کیف خود را !”.
@madarezirak
کودکان دائما از شما الگو برداری میکنند پس باید رفتار های از جمله ( پرخاشگری ، حرف زشت و رکیک ، دروغ ، خیانت ، دعوا و لجاجت ، حسادت و رشک، دشمنی و کینه توزی، نفرت و خشم و ….) را از محیط خانواده خود دور نمایید و به دنبال محبت، آرامش ، صمیمیت ، لذت از زندگی ، پایبندی به زندگی ، مهر و محبت، فداکاری و گذشت، صمیمیت و گرمی و ... باشید.
@madarezirak
برای سرگرمی کودک خود وقتی مشغول هستید برنامهریزی کنید
بله, هنگامیکه مشغول کار دیگری هستید (حاضر کردن شام, صحبت کردن با تلفن و غیره) کودک شما خودسرانه کارهایی انجام خواهد داد. بنابراین, ضروری است سرگرمیهایی در اختیار او قرار دهیم ( اسباب بازی موردعلاقه او یا یک میان وعده ساده).
یک داستان واقعی: خانمی می گفت: یکبار, هنگامیکه من مشغول صحبت با تلفن بودم, پسرم شروع به خوردن مایع ظرفشویی کرد.
درس مهم: اگر هنگامیکه سرگرم کاری هستید چیزی برای مشغول کردن کودک خود پیدا نکنید, او خود این کار را انجام خواهد داد و نتیجه آن ممکن است خوشایند نباشد.
@madarezirak
کودک را در لحظاتی که رفتار خوبی دارد تشویق کنید
اگر هنگام بروز یک رفتار خوب از سوی کودک او را تشویق کنید, او چنین کارهایی را بیشتر انجام میدهد و احتمال اینکه تنها برای جلبتوجه شما کودک بدرفتاری کند کمتر است. تشویق در تربیت کودکان اثربخشی بالایی دارد
@madarezirak
بر رفتار کودک متمرکز شوید نه بر خود او
همیشه در تربیت کودک یک ساله تا سه ساله خود بگوئید که رفتارش بد است. هیچوقت به او نگویید که بچه بدی است. شما میخواهید فرزندتان بداند که عاشق او هستید, اما شیوه رفتاری او را دوست ندارید.
@madarezirak
✅امام علی علیهالسلام:
🔺ما اَقبَحَ بِالانسانِ أَنْ یكونَ ذاوَجهَین.
👈چقدر قبیح است که انسان دارای دو چهره متضاد و متفاوت باشد.
🗒فهرست غرر،ص ٣٩٥
#حدیث_روز
#چهره_متضاد
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅داستانی شنیدنی از دو شخصی که مقابل امیرالمومنین جنگ کردند ولی آخرین لحظات عاشورابه امام حسین ملحق شدند.
❇️پس برای توبه و بازگشت هیچ وقت دیر نیست...
#درمحضر_علما
#استاد_قرائتی
#توبه_گناهکار
@madarezirak
✅سوال:اگر ماموم سهوا پیش از امام جماعت به رکوع رود،دراین صورت می تواند منتظرباشدتا امام به رکوع برسد؟
#احکام_نماز_جماعت
#پیش_افتادن_ماموم
#استفتائات_رهبری
@madarezirak
✅امام علی علیه السلام :
👈بزرگوار ، به آداب خود شریف می گردد، و فرومایه به پلیدی های خود رسوا می شود.
🗒غررالحکم ح ۹۶۹۴
@madarezirak
مجموعه داستان مریم و رازهای سلامتی
🎞قسمت دوم راز نعمت با برکت 2
🎙گویندگان :
راوی : ناهید حمید
مریم : نفیسه سبزه نوقابی
سمیه :زهرا سلحشور
کتاب : نیایش رضایی
@madarezirak
@kudakaneh
💖 مادر زیرک 💖
مجموعه داستان مریم و رازهای سلامتی 🎞قسمت دوم راز نعمت با برکت 2 🎙گویندگان : راوی : ناهید حمید مری
راز نعمت با برکت قسمت دوم.mp3
13.69M
مجموعه داستان : مریم و رازهای سلامتی
قسمت دوم : راز نعمت با برکت 2
برشی از داستان :
من می خوام بهتون کمک کنم تا رازی که دنبالش هستید رو کشف کنید
خب اگه می خواستی به ما کمک کنی چرا منو زندانی کردی و.........
@madarezirak
@kudakaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چقدر بصیرت میخواهد...فهمیدنِ کلامی را که برایمان ساده کردی و نوشتی و گفتی و خود به آن عاشقانه عمل کردی...تا ما آن را عمیق بفهمیم و عمل کنیم...
۱۱ شبِ دیگر...
#حاج_قاسم
#مرد_میدان
#حاج_قاسم_سلیمانی
💖تمام محتواها تولیدی می باشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
چشمی که لبریزِ تو باشد....
#امام_رئوف
#امام_رضا علیه السلام
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
💖تمامی محتواها تولیدی میباشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
بچه ها دوست دارند از بزرگ ترها تقلید کنند به همین دلیل است که داشتن الگوی خوب بسیار مهم است. برخی از والدین اغلب به روش هایی که محبت آمیز نیستند، مثل اسباب بازی، شیرینی و یا پول پاداش می دهند. به جای انجام وظایف به عنوان والدین، وقتی این کار را انجام میدهند خلا ایجاد می شود. زمان هایی هست که بهترین پاداش باید در آغوش کشیدن یا بوسه از والد باشد.
عشق دادن به آن ها چیزی است که آن ها به آن نیاز دارند. اگر می خواهید کودکی محبوب داشته باشید، باید به عنوان راهنما شروع کنید و به آن ها کمک کنید تا احساسات خود را نسبت به افرادی که به آن ها نزدیک هستند بیان کنند. هر گام منجر به نتایج خوب خواهد شد.
@madarezirak
تمام دنیا را بگردی
هیچکس جز مادر
دوستت نخواهد داشت
از آن دوست داشتنهای تمام نشدنی
تمام دنیا را بگردی
هیچکس جز پدر
غصه دار غمهایت نیست
پس دنیا را به پایشان بریز
@madarezirak
کودک خود را صبح با آغوش کشیدن و بوسه ها، درست مانند زمانی که می خواهند بخوابند، بیدار کنید. این عادت آن ها را قادر می سازد که با دوستان و خانواده تکرار کنند، روابط را بهبود می بخشند و آن ها را در عین حال به فرد دیگر تبدیل می کند.
عشق هرگز آسیب نمی زند، بخشش یک فضیلت است که باید از سنین پایین تقویت شود. عشق ورزی ، برخلاف آنچه که برخی مردم فکر می کنند، یکی از ویژگی های افراد قوی است. عاطفه عمیقا به کارهای خوب مرتبط است. کسی که کارهای خوب انجام می دهد، قلبی آکنده از مهر و محبت دارد
@madarezirak
بعضی از رفتار های کودکان کاملاً قابل پیشبینی است پس پیشاپیش می توانید از این رفتارها جلو گیری کنید مثلاً اگر کودک شما علاقه به نقاشی کردن روی دیوار دارد، زمانی که پیشش نیستید مداد رنگی را در کشو بگذارید تا کم کم این عادت را ترک کند.
اگر کودک 2 ساله شما از مغازه ها خوراکی بر میدارد با خودتان عروسک ببرید و سرش را گرم کنید.
یا اگر کودکتان عادت دارد خانه را پر از دستمال کاغذی کند کافی است بسته دستمال کاغذی را بالای کمد بگذارید.
@madarezirak
💠 در دادن امکانات به فرزندان حد تعادل راحفظ کنید و افراطی عمل نکنید.
🔸 نوجوانانی که بیش از حد امکانات در اختیارشان قرار می گیرد این ها فرزندان تلاش گری نمی شوند.
@madarezirak
🔴وقتی فرزند ما مشکل رفتاری داره مثل: پرخاشگری، مسواک نزدن، عدم همکاری و...
آموزش رفتار صحیح در قالب قصه کمک کننده است، بهتره در داستان، توضیح بدیم که عواقب چنین رفتاری چیه و چطور میشه رفتار رو تغییر داد،بچه ها قصه را دوست دارند و به خاطر می سپارند.
هنگام قصه گویی برای کودک، بهترست اسم کودک راجایگزین نام قهرمان کنیم تا روحیه قهرمانی را در او بپرورانیم. کودک باقهرمان داستان زندگی میکند و خود را جای قهرمان داستان میگذارند. پیروزی شنل قرمزی بر گرگ بدجنس، پیروزی کودکست بر همه ی بدی ها و زشتی هاست! قصه برای این نیست که کودک را بخوابانیم. هدف از قصه بیدار کردن روح کودک و آگاه کردن اوست.
@madarezirak
اگر در حال تربیت فرزند اول خود هستید ممکن است زمان زیادی را برای توضیح کار زشت او و تهدید کردنش بگذرانید.
اما با توجه به گفته دکترها کودکان در این سن صحبت های پیچیده را متوجه نمی شوند پس سعی کنید منظور خود را کوتاه و در قالب جملات ساده بیان کنید تا برای کودکتان قابل درک و جالب باشد.
سعی کنید جملات خود را چند بار تکرار کنید، به طور مثال اگر کودک 18 ماهه شما دست شمارا گاز بگیرد با صدای رسا بگویید” نه.دست مامان درد میگیره. نه درد می گیره” برای کودک 2 ساله می توانید جمله را کمی پیچیده تر کنید مثلا بگویید” نه، روی مبل نپر.
خطرناک است. ممکن است سقوط کنی” کودک 3 ساله می تواند علت و معلول را پردازش کند بنابراین می توانید به او بگویید” دندان ها نیاز به مسواک زدن دارند.
تو باید مسواک بزنی یا من می توانم این کار را برایت انجام بدهم. اینجوری لازم نیست هر ماه دکتر بریم. ”
@madarezirak
بسیار کم پیش می آید که کودک به همه حرف های شما گوش دهد، اگر این طور نباشد عجیب است.بچه ها معمولاً در برابر خواسته های والدینشان مقاومت می کنند.
پس وقتی که به حرف شما گوش می دهند جایزه دادن می تواند به شما کمک کند.در پاداش دادن حد اعتدال را رعایت کنید.
این کار نشان می دهد که شما به عملکرد فرزندتان احترام می گذارید.
@madarezirak