#تربیت_فرزند
#دعوای_کودکان
معمولا وقتی بچهها در محیطهای جمعی قرار میگیرند و درگیریهایشان زیاد میشود، یعنی برنامه ندارند!
🌺 @madarezirak
#تربیت_در_زندگی_متاهلی
کرونا و زندگی متاهلی
با شرایط حاضر در جامعه و بودن بیشتر همه اعضا در خانه باید حواسمان باشد:
این روزها و تعطیلات را قدر بدانیم
گذشت و همکاری را تقویت کنیم
شرایط را درک کرده و تفاوت ها را مدنظر بگیریم
به همدیگر احترام گذاشته و با محبت ساعتها را بگذرانیم
🌺 @madarezirak
#تربیت_فرزند
کاری که کودک باید انجام دهد را برایش توصیف کنید.
وقتی بزرگترها مسئله رو توصیف می کنند کودکان فرصتی می یابند تا بدانند چه باید بکنند و گیج و سردرگم نمی شوند.
❌ چند بار بهت بگم چراغ دستشویی رو بعد از اینکه بیرون اومدی خاموش کن.
✅ پسرم چراغ دستشویی هنوز روشنه.
🌺 @madarezirak
#نوجوان
نه افراط_نه تفریط
چگونه با کودکان درباره کرونا صحبت کنیم؟
اطلاعات واقعی و موثق، متناسب با سن کودکان به آنها ارائه دهید. در این راستا باید اطلاعات درست و غلط را برای کودک مرز بندی و مدیریت کنید.
برای نوجوانان جزئیات و حقایق بیشتری را روشن کنید اما در مورد کودکان بیشتر نکات آموزشی را یاد آوری کنید و مراقب باشید ترس استرس و اضطراب را به کودک منتقل نکنید.
#کرونا
@madarezirak
💕💕
تکراری بودن وعدههای صبحانه دلیل مهمی است که کودکان را نسبت به صبحانه بیمیل میکند. بهتر است مادر و پدر کودک، با آنچه که از ذائقه کودکشان میدانند، صبحانه متنوعی را برای او فراهم کنند. اصرار به خوردن هر روزه نان و پنیر، کره و مربا و نیمرو باعث بیمیلی آنها به این وعده غذایی میشود.
شما میتوانید برای تنوع بخشیدن به صبحانه کودکان از غذاهایی مانند فرنی، شیربرنج، کیکهای میوهای خانگی، انواع میوهها استفاده کنید.
❤️ @madarezirak
باواگذاری مسئولیت به فرزندان در حد توانشان نیاز "توجه به من" آنان برآورده می شود و نیازی برای اظهار وجود غیر منطقی و نامعقول درآنان باقی نمی ماند.
@madarezirak
فوائد گل گاوزبان
🔹ضد اضطراب
🔹ضد تپش قلب
🔹ضد استرس است
🔹موجب کاهش سودای بدن
⛔️ اما اگر بیش از یک ماه مداوم مصرف شود موجب مسمومیت کبدی میشود
@madarezirak
انگشت هاتون رو مثل تصویر شبیه چنگال کنید و به مدت ۳۰تا۶۰ ثانیه در همین حالت نگه دارید این کارو 4 بار در روز
انجام بدین
با اینکار از لرزش دستان تون در پیری تا حد زیادی جلوگیری میکنید.
#دوشنبه
#بهداشت_سلامت_بارداری
♻️ @madarezirak
🍏چطور بفهمیم کم خونی داریم
-احساس خستگی و بیحالی
-سردردهای پی در پی
-بیاشتهایی
-یبوست
-عدم تمرکز
-احساس افسردگی
-احساس تنگی نفس
-احساس سردی در انگشتان دست
#دوشنبه
#بهداشت_سلامت_بارداری
@madarezirak
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد تراشیون 🍃
💔 من هم پدرم رو تا همینجا کشیدم 💔
#داستان_تربیتی
@madarezirak
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
💕 راستش رو ميگم؛ مامانم مهربونه 💕
🍃 استاد حائری شیرازی 🍃
💡 اگر روش معلم این باشد که دانشآموز باید از او حساب ببرد، شاگرد به دروغ گفتن تشویق میشود... مثلاً دانشآموزی شب خوابیده یا به میهمانی رفته و تکلیفش را انجام نداده است، اگر راست بگوید معلم این را بهحساب پررویی او میگذارد؛ ولی اگر بهدروغ بگوید دیشب سرم درد میکرد، او را شاگردی میشناسد که از معلمش حساب برده است!
💡 ... وقتی راست بگوید، چوب میخورد و حرف بد میشنود؛ ولی وقتی دروغ بگوید، معاف میشود و شخصیت او در امان میماند! این در رابطه پدر و مادری هم صادق است که فرزند را به دلیل راستگویی، عقوبت میکنند. ازاینجا، فرزند یا شاگرد، بین دروغ و در امان ماندن از عقوبت، رابطه میبیند و دروغ را بهعنوان سپر بلای شخصیت خود، قبول میکند!
@haerishirazi
@madarezirak
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد تراشیون 🍃
✨ بچه گاهی اشتباهی رو انجام میده باید برای اشتباهش توبیخ بشه ولی
✨ اون صداقتش رو ما تأیید بکنیم [ و بگیم ] که بارک الله تو راست گفتی
✨ [بچه باید] بدونه صداقت ارزشمنده ولو توبیخ هم بشه
@madarezirak
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 علامه حسن زاده آملی 🍃
💡 شرع مقدّس شير مادر را بهترين غذا براى كودك شيرخوار فرموده است، و تا دو سال قمرى آن را براى رضيع تجويز فرموده است، و فوق آن مدّت را تحريم كه « الْوالِداتُ يُرْضِعْنَ أَوْلادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كامِلَيْنِ ». شير مادر پس از دو سال به مزاج طفل آسيب میرساند
💡 چنانكه پيش از پايان دو سال اگر مادر، باردار شده است شير پستان او مهلك طفل رضيع است، زيرا كه نفس مادر متوجه به پرورش فرزند در رحم می شود، و شير در پستان مانند مايع مانده در مشكى لجن میگردد و براى مزاج طفل رضيع سخت مضرّ است بلكه مهلك اوست.
#شیردهی
📚 هزار و یک کلمه - جلد 3
@madarezirak
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
💚 همسایه پایینی! متشکرم! 💚
🍃 استاد تراشیون 🍃
🎖 [به همسایهی طبقه بالا] بگم: فرزندت میخواد بازی کنه بهش سخت نگیر 🎖
@madarezirak
هدایت شده از 💖 مادر زیرک 💖
امام باقر علیه السلام:
🔹🔶الدین هو الحب والحب هوالدین 🔶🔹
📿تربیت دینی،تربیتی الگو محور (محبوب محور) است.
📿هر محبی سعی میکند شاخصه ها و ویژگی های محبوب خود را، در خود ایجاد کند .
📿پایه و بنیان تربیت دینی فطرت است .
📿حب و عشق به کمال برتر امری فطری است .
📿همه انسان های به علت امر فطری عشق به کمال برتر ،فطرت الهی(توحیدی) دارند .
#تربیتی
#مادر_زیرک
🔘 @madarezirak
#سلامت_شیرخوار
⚠️ از دادن آب قند به کودکان حتی هنگامی که دل پیچه و یا دل درد دارد پرهیز کنید! زیرا معده عادت به مواد غذایی شیرین می کند که باعث نفخ شدید و افزایش قند خون میگردد.
#مادر_زیرک
#بهداشت_سلامت_بارداری
@madarezirak
#پاسخ_سوالات_مادران
حسادت فرزند اول به دوم
حسادت در خصوص بچه اولیهایی که برادر یا خواهر جدید دارند اتفاقی طبیعی است. بااینحال این شما هستید که شرایط را طوری درست میکنید که خواهر یا برادر جدید تبدیل به دوست شود یا دشمن.
به فرزند اول مسئولیت بدهید
اگر والدین در جواب اعتراض فرزند اول جملاتی مثل «برادر یا خواهرت از تو کوچک تر است و عیبی ندارد که این کار را انجام داده» یا «اسباب بازی است را به برادر یا خواهرت بده چون او کوچک است» و... را به زبان بیاورند باعث بروز حسادت در فرزند اولشان خواهند شد.
چنین واکنش هایی این برداشت را در فرزند اول به وجود خواهد آورد که والدینش خواهر یا برادر کوچک تر را بیشتر از او دوست دارند و بین آن 2 فرق گذشته اند. این نوع برخورد والدین باعث می شود فرزند اول حس ناخوشایندی نسبت به خودش داشته باشد. در این شرایط بین فرزند اول و دوم رقابتی برای جلب نظر والدین به وجود خواهد آمد و چه بسا باعث ایجاد بحث و چالش بین فرزندان شود. اگر فرزند دوم وارد مرز فرزند اول شد و فرزند اول اعتراض کرد، والدین باید به خوبی این فضاها را مدیریت و تعامل بین فرزندان را بیشتر کنند و مانع حسادت بین آنها شوند.
هرگز سعی نکنید فرزند اول را از فرزند دوم دور کنید. بسیاری از والدین با تصور اینکه فرزند اول ممکن است به فرزند دوم آسیب برساند فرزند دوم را از او دور نگه می دارند که این کار به هیچ وجه درست نیست و باعث بروز حسادت در فرزند اول خواهد شد.
مادر با تولد فرزند دوم همچنان باید نوع ارتباط فرزند اول با دوم را مدیریت کند یعنی کماکان مسئولیت هایی را به فرزند اول در خصوص نگهداری و مراقبت از فرزند دوم بدهد تا تعامل بین فرزند اول و دوم را بیشتر کند.
سن فرزند بزرگتر دو تا سه سال
باید منتظر چه اتفاقاتی باشید
بیشتر بچهها در این سن نقنقو و گریان هستند، بهخصوص زمانی که یک نوزاد جدید هم در کار باشد. ازآنجاییکه بچهها میبینند که شما چطور از نوزاد پرستاری میکنید، دوست دارند که همان کارها را با آنها نیز انجام دهید. آنها در این سن آنقدر دادوفریاد میکنند تا به آن چیزی که میخواهند برسند. همچنین گریههای نوزاد در طول شب میتواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد؛ برای مثال کودک بزرگتر که در تخت خودش خوابیده ناگهان تصمیم میگیرد که بیاید و پیش شما بخوابد. بهخصوص زمانی که نوزاد در اتاق شما باشد. اغلب بچهها در این سن درباره برادر یا خواهر جدیدشان کمی گیج هستند، بخشی از آنها میخواهد همچنان یک نوزاد باقی بماند و بخش دیگری از آنان میگوید که من خودم میتوانم کارهایم را انجام دهم و میخواهد مستقل باشد.
چطور شرایط را کنترل کنیم
با فرزندتان که دچار چنین احساسات دوگانهای شده، صحبت کنید. اینطور بگویید که به نظر میرسد دوست داری نینی باشی و بعد بگذارید که نقش بچههای خیلی کوچک را بازی کند؛ مثلاً مثل نوزادان او را در گهواره بگذارید. بغلش کنید و تکانش دهید. کلی از این شرایط باهم لذت ببرید و بخندید. برای اینکه کودکتان با شرایط جدید بهتر کنار بیاید، بهتر است مجموعهای از اقدامات را قبل از زایمان و در زمان بارداری فرزند دوم انجام دهید. اگر عادت کرده که شما صبحها بیدارش کنید و به او صبحانه بدهید، قبل از زایمان این عادت را به پدرش محول کنید تا زودتر به او عادت کند. پدر باید خودش را خیلی مشتاق و هیجانزده نشان دهد.
سن فرزند بزرگتر چهار تا شش سال
باید منتظر چه اتفاقاتی باشید
کودکان در این سن اغلب خیلی بهتر شرایط را درک میکنند و بهتر پذیرای ورود یک خواهر یا برادر جدید هستند. پس اگر نوزاد روی او شیر بالا بیاورد، شما خیلی راحتتر میتوانید به او توضیح دهید که این کار را از قصد انجام نداده است. اگر اسباببازیهایش را از او گرفت به او کمک کنید تا اسباببازیهای موردعلاقهاش را درجایی دور از دسترس نوزاد قرار دهد. در این سن دنیای فرزند شما بزرگتر شده و دیگر مثل قبل تماماً به شما وابسته نیست. بااینحال هنوز بیشترین ارتباطش با شماست؛ اگر او توجهی را که لازم دارد از شما دریافت نکند ممکن است مضطرب و سرخورده شود.
چطور شرایط را کنترل کنیم
بهترین روش این است که زمانتان را با دقت بین او و فرزند جدید تقسیم کنید تا او سرخورده یا مضطرب نشود. حتی زمانی که به خرید میروید یکبار فقط با او بروید و اگر امکانش هست فرزند کوچکتر را پیش همسرتان در خانه بگذارید. اگر فرزند کوچکتر کاری کرد که او ناراحت و عصبانی شد طرف او را بگیرید و عصبانیتش را با چیزی که دوست دارد جایگزین کنید و بعد به او بگویید میدانم شرایط سخت است؛ بیا باهم نفس عمیق بکشیم و آرام باشیم.
@madarezirak
سن فرزند بزرگتر هفت تا هشت سال
باید منتظر چه اتفاقاتی باشید
اگر از او بپرسید که روزش چطور بود، ممکن است در جواب بگوید: «خوب بود.» معمولاً خیلی باید تلاش کنید تا بچه را در این سن به حرف زدن بیشتر وادار کنید و بتوانید از احساسات او آگاه شوید. چالش اصلی این است که از او بخواهید که احساساتش را در خصوص حس حسادتی را که منجر به یک رفتار ناخوشایند مانند حاضرجوابی، دعوا و بیتوجهی آشکار نسبت به کودک کوچکتر شده، بیان کند.
چطور شرایط را کنترل کنیم
یکی از راههایی که میتواند سودمند باشد خلوتهای قبل از خواب است تاکمی باهم درد دل کنید. از او بخواهید هنگامی را تنها فرزند خانواده بود، به یاد آورد و آن شرایط را مرور کند. بپرسید که حس حال حاضرش چطور است.
از او بپرسید آمدن فرزند جدید چه سختیها و شادیهایی با خودش به همراه داشته است. اگر با شما از حس حسادتش چیزی گفت به او اطمینان بدهید که عاشقش هستید و از او بپرسید که در چه خصوصی میتوانید کمکش کنید یا از دورانی که شما هم نسبت به خواهر یا برادر کوچکترتان حسادت میکردید، به او بگویید. تمام تلاشتان را به کار ببرید تا رابطه آنها را باهم تقویت کنید و آنها باهم متحد شوند. از او بخواهید تا در قسمتی از کارهایی که مربوط به کودک کوچکتر است، سهیم باشد؛ مثلاً زمانی که شما کنارشان هستید از او بخواهید برای برادر یا خواهر کوچکترش داستان بخواند یا زمانی که شما مشغول عوض کردن پوشک برادر یا خواهرش هستید، برایش آهنگی بگذارد تا حواس نوزاد را پرت کند و او را بخنداند.
@madarezirak
ره آسمان درون ست...
#امام_زمان عج
#کرونا_را_شکست_میدهیم
#کرونا
💖تمامی محتواها تولیدی میباشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ كودکانه باموضوع #دعا
💠 آموزش قرآن به کودکان و نوجوانان
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کلیپ هم #بازی
🌺بازی های مفرح و پر انرژی که می توان در خانه انجام داد و کودکان را سرگرم کرد.
دراین ایام که خانه نشین شدیم می تواندیکی ازبهترین سرگرمی باشد.
#در_خانه_بمانیم
@madarezirak
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 آیت الله جوادی آملی 🍃
💚 حرف اول خانه را در هفت سال مادر میزند، خط مشی سعادت یک کودک را مادر معین میکند، این کودک در آغوش او دارد زندگی میکند، از پستان او دارد میمکد، موقع نماز با جانماز او دارد بازی میکند، مدام چادر او را میکشد مدام روسری او را میکشد، او با نماز عادت میکند...
💚 «الْجَنَّةُ تَحْتَ اَقْدَامِ الْاُمَّهَات». مادرها هم باید بدانند که خط مشی اینهاست که فرزند را بهشتی میکند؛ چه راهی را میروند، پیش بچه هر حرفی را نزنند، هر شوخی را نکنند، هر حرف تُندی را نزند، بد کسی را نگویند، آنوقت این کودک خوب تربیت میشود.
#هفت_سال_اول
🌐 eshia.ir
@madarezirak
🌸 بسم الله الرحمن ارحیم 🌸
⚡️ چیزی هست! ⚡️
🍃 استاد قرائتی 🍃
☄️ یکوقت من یک سنگ یک کیلویی از دستم پرت میشود و روی پای شما میخورد. میگویم: معذرت میخواهم، ببخشید. با اینکه یک کیلو سنگ به پای شما خورد، اگر بگویم ببخشید، شما میبخشید.
☄️ اما اگر یک شن از این شنهایی که به نان سنگک چسبیده به سر شما بزنم، [و بگویم: ] برو بابا اینکه چیزی نیست! این را شما نمیبخشی. یک کیلو را میبخشی اما ده مثقال را نمیبخشی.
☄️ چرا؟ برای اینکه میگویی: یک کیلو را عذرخواهی کرد ولی آن دو مثقال را گفت این چیزی نیست. اگر کسی گناه بکند و بگوید: اینکه چیزی نیست، این خیلی مهم است. پسر سیزده ساله، چهارده ساله است و به تکلیف رسیده است.
☄️ میآید خانه دخترخالهها و دخترعمهها میگویند: برو بابا، ما تا دیروز با این توپ بازی میکردیم. حالا مرد شده و یا الله یا الله میگوید، برو دنبال کارت! این را خدا نمیبخشد، چرا؟ برای اینکه هم به نامحرم نگاه میکند و هم میگوید: چیزی نیست.
#استدلال_تربیتی
#حیا
🌐 qaraati.ir
@madarezirak
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🔗 یکی دو متر طناب 🔗
🍃 استاد تراشیون 🍃
🔒 بچه میخواد رشد بکنه؛ ... ما دست و بال او رو میبندیم که تو حق نداری رشد بکنی
#هفت_سال_اول
@madarezirak