🔻1⃣
💡انیمیشن ربات وحشی از جهتی یک اثر آخرالزمانی یا پایان عصری محسوب میشه. در حالی که اکثر آثار آخرالزمانی به جنگ و نابودی و کشتار میپردازند، اثر ربات وحشی به مادرانگی و نقش #منجیگونه مادر پرداخته!
⛔️(اسپویل) رباتی که با پذیرش مسئولیت مادری همه جسم و جانش رو میزاره وسط تا مأموریتش که به ثمر رسوندن یه جوجه غاز ضعیف هست، به بهترین شکل انجام بده. او یعنی، ربات رُز، یک مادر نمونه هست و میتونه یک غاز فرمانده تربیت کنه؛ غازی که در یک عملیات ویژه گروهش رو نجات میده و جایگزین رهبر گروه میشه! البته رُز قاتل مادر غاز هست و همه معتقدند که این جوجه غاز در روند طبیعی زندگیش، به علت ضعف جسمیش، احتمالاً میمرد و بزرگ نمیشده و رُز بهتر از طبیعت یا بهتره بگیم خلقت و مادر واقعی عمل کرده!😏
اثر مادرانگی ربات محدود به جوجه غاز نیست، بلکه او با همون روحیه فداکار مادرانه همه حیوانات جنگل رو به دور هم جمع میکنه تا با هم و برای هم زندگی کنند و یک جامعه سالم باشن.
💯در نهایت هم خودش رو فدا میکنه تا جون بقیه رو نجات بده! او شهید میشه! اما یک شهادت تناسخگونه!
حالا رُز با بدنی تازه برمیگرده، در حالی که در یک مزرعه رباتیک کار میکنه! اما بخش مادرانه وجودش، یعنی قلبش که بهش حیات میبخشه رو حفظ کرده. او جوجهاش و خانواده جنگلی رو از یاد نبرده.
💡رُز در محیط و شرایط تغییر میکنه و دارای قلب و حس میشه! دقیقاً براساس فرضیه داروینیستی دچار تطور میشه! اما حقیقت اینه که رباتها و کلاً هوش مصنوعی با دریافت اطلاعات از محیط، خودشون رو تکمیل میکنن! اما اینکه ربات مولد باشه و یا حیات و معرفت داشته باشه، ممکنه نیست! چون نفخه الهی در او دمیده نشده.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻2⃣
🔰ارزش مادری به چی هست؟!
حتی اگه از هوش مصنوعی هم بپرسید تا مادر رو براتون توصیف کنه: تعریفش فداکاری و ایثار و عشق بیپایان هست!💓
که انیمیشن ربات وحشی به زیبایی و لطافت اونو به تصویر کشیده؛ و مادری رو به نور حیات و بقاء تشبیه کرده. البته این اثر شما رو متقاعد میکنه که مادری بیشتر از این نمیتونه باشه! پس ما مادرا چرا باید مثل یه ربات از صبح تا شب در خدمت کس دیگهای باشیم؟!😮💨😅
➕واقعاً همینه مادری؟ بیشتر از این چی؟
💡مادر شدن بخشی از پروژه خلقت انسان هست!
بطنی که جنینی در اون پرورش پیدا میکنه و صاحب روح و نفس و سمع و بصر و فؤاد میشه، مثل یک زمین کشاورزی که در حاصلخیزی محصول میتونه مؤثر باشه🌱، دارای اهمیته!
بطنی محل پرورش عیسی ع هست و دیگری بستر رشد شمر زمانه!
اینکه انسان چه مرد و چه زن، از کودکی و جوانی مراقب حال و احوال جسم و نفسش باشه تا طیب و طاهر بمونه، بسیار اهمیت داره؛ چون قراره این جسم و جان محمل جان ارزشمند دیگهای بشه. جانی که شاید حیاتش گره بخوره به حق و صالح و مصلح باشه.🤲
➕➕و بیشتر چی؟
💡زنانی که در اسلام و ادبیات دینی ما بعنوان الگو معرفی شدند، اغلب مادر بودند و انسانهای والایی در بطن و دامن اونها پرورش یافته؛ اما جنبهی مهمتری در الگو بودن مطرحه. اونها جبهه حق رو از باطل تشخیص داده بودند و توان روشن کردنش برای دیگران رو داشتن؛ و فرزندانشون این ظرفیت رو از اونها به ارث بردند.
انسانهایی ولایتمدار، باقلبی روشن به نور حق! که مدیریت و کنترل قلبشون رو بخدا سپرده بودند و نفسون فرمانبرشون بوده. در مقابل این گروه انسانهایی هستند که سرسپرده نفس خودشون و دیگرانن و صرفاً نفسانیاتشون اونها رو مدیریت میکنه.
انسانی که نیاموخته خودشو مدیریت کنه، در زندگیش مجبوره مدیریتش رو بسپاره به دیگران؛ از جمله رسانهها و هوش مصنوعی و هر چیز دیگهای که هست!
💡و نکته آخر اینکه توجه و عمل به این موارد حق فرزند هست بر عهده ما؛ تا پشتوانهای باشه برای ادامه مسیر زندگیش و فراز و فرود امتحانات الهی! که اهمیتش از تامین پشتوانه مالی و مادی آیندهش به مراتب بیشتر و بالاتره.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
این روزها صحبت از #مقاومت که میشه نیاز به تعریف داستان اسطورههای گذشته نیست!
به عینه مردان و زنان #غزه جلوی چشمون نقش میبندند!💓
جای خالی مردان و سردار عزیزمون سخت و خالی نبودن میدان از بزرگمردان مؤمن امیدبخش هست!
و در مقابلش کشور سوریه و از دست رفتن بدون مقاومتش، تفکر برانگیزه!
گاهی فکر میکنم زجری که مردان و زنان باشرف سوریه میکشن، از مردم غزه بیشتره!
🔻شاید همه داستان کاوه آهنگر و پادشاهی منحوس ضحاک رو از شاهنامه فردوسی شنیده باشیم.
اینبار اما با دیدن انیمیشن ایرانی #آخرین_داستان، محصول سال ۲۰۱۸، که برداشت کاملاً شخصی با روایتی #آخرالزمانی از داستان ضحاک هست، یاد مردم #سوریه و صحبت مقام معظم رهبری در مورد شکلگیری مقاومت مردمی سوریه افتادم!
تماشای این اثر، با وجود 👈انتقاد جدی که بهش وارده، خالی از لطف نیست.
👇در ادامه نکاتی رو در مورد این اثر میتونید مطالعه کنید.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻1⃣
🔰وقتی داشتهای ارزشمند داری و هجمهها به سمتش شکل میگیره، حالا برای حفظش فطرتاً انسان #مقاومت میکنه! پس در گام اول باید متوجه باشیم که داشتههای ارزشمندمون چیه؟💎
🔹در فرهنگ غربی بیشتر از اینکه مقاومت معنا داشته باشه، ایجاد #تهدید پیشدستانه در دوردست و تبدیل اون به #فرصت رویه عمل هست!
دقیقاً روشی که سالها با مرزبندیهای گسلساز بین کشورها و استفاده از اختلافات قومی و جنگافروزی غربیها در منطقه ما شکل گرفته!
💯اما مقاومت مفهومی تنیده شده با فرهنگ ایرانی هست!
🔹در رویه ایرانی اگر تهدید یا مسألهای پیش بیاد، با مقاومت در برابر اون، #تهدید به #ارزش تبدیل میشه! مثل #صدفی که سنگ و دانه شن آزار دهندهای که وارد کفههاش شده و به بدنش آسیب میرسونه رو تبدیل به #مروارید میکنه!
👈نمونه سادهاش در زمان جنگ هست که نیروی مردمی بسیج شکل میگیره و سالها بعد همچنان باقی هست! و همین سیستم در کشورهای همسایهی ما مثل عراق هم استفاده میشه، و حشدالشعبی بوجود میاد، تا مردم دیگهای بتونن در برابر دشمنشون مقاومت کنن!
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻2⃣
💡در انیمیشن #آخرین_داستان شکلگیری هستهی مقاومت در دل سختی و رنج مردم از پادشاه ظالم، یعنی ضحاک اتفاق میافته!
💡خانوادههایی که از سرنوشت فرزندانی که به اجبار به قصر فرستادن، بیخبرن، متوجه فساد پادشاه میشن؛ گروه مردمی رو تشکیل میدن و با تقویت قوای جنگیشون آماده مبارزه میشن!
💡نیروهای مردمی از مردم آزاد و جوانهای آزاد شده از اسارت ضحاک شکل گرفتن! جوانهایی که با کمک نیروهای نفوذی مقاومت از خورده شدن مغزشون توسط ضحاک جون سالم بهدر بردن!
💡از طرفی نیروهای ضحاک بجز شیاطین، جسم جوانهایی هست که قبلاً مغزشون خورده شده و حالا به اراده شیطان حرکت میکنن!
👈این تعبیر جالبه که پیاده نظام دشمن همیشه افراد خودی فریب خوردهاند! مغزِ خورده شده میتونه تمثیلی باشه از انحراف فکر و باور و ایمان افراد! که در دوران ما بواسطه رسانهها انجام میشه!
همین هست که مفهوم #جنگ_رسانهای رو میسازه!
💡در قیاس با ماجرای #سوریه: ضحاک رو بگیریم احمدالشرع یا الجولانی؛شیطان رژیم منحوس ص.هیونیستی و آمریکا؛جوانانی که مغزشان خورده شده و بعداً لشکر ضحاک میشن، عدهای از سوریهایها که همراهی کردن با گروه متجاوز و نهایتاً کاوه آهنگر و بقیه میشن سرداران و نیروهای مقاومت.
💡استفاده از دیرینگونه حضرت موسی (ع): زمانی که بخاطر خواب ضحاک و پیشگویی نابودی پادشاهیش، فرزندان کوچک رو قتلعام میکنن و آفریدون، پسر آبتین و فرانک، زنده میمونه و پیش کاوه آهنگر بزرگ میشه!
💡بنظر میرسه ضحاک داستان خیلی هم بدذات نیست و بارقههایی از محبت در او دیده میشه! در اصل میشه گفت انسانها همینطور هستند. قبلاً مفصل در مورد حال و احوال در انسان و تحولش صحبت کردیم. اما اصل اینه که ضحاک بخاطر #تکبر و #طمع زیاد، وجودش رو به شیطان فروخته و بندهی او شده. اگر هم ذرهای حس محبت و علاقه در او دیده میشه صرفاً بخاطر خودخواهی و میل خودشه، نه بخاطر حق و حقیقت.
⚠️البته در بعضی بخشهای داستانی و شخصیتپردازیها باید گفت روایت آخرین داستان خیلی هم منطبق بر ماجرای شاهنامه نیست.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻3⃣
☢ و اما #انتقاد بسیار اساسی به این کار وارده! اون هم نوع پوشش زنان، استفاده از صدای آواز زنان و روابط زنان و مردان هست. در روایت #شاهنامه دین مردمان زرتشتی هست. #حجاب و پوشش،از گذشته تا به امروز، از ملزومات این دین بوده. حتی در بررسی حجاب ایرانی، چادر ایرانی برگرفته از پوشش زنان زرتشتی و فرهنگ پیشین ایرانی هست!
❌اما در "آخرین داستان" ما کاملاً با فرهنگی غربی مواجههایم و اصولاً زنان و نوع پوشش و حرکات دوربین بر روی بدن اونها، برای جذابیت و غربپسندی طراحی شده!
این آفت فکری سازندگان ایرانی هست که به این شکل میخوان اثرشون بینالمللی باشه! و یا ...!
✅ جان کلام اینکه داستان #مرواریدسازی #صدف رو زیاد برای بچهها تعریف کنید و خودتون باور داشته باشید که خلقت خاص صدف و توان مرواریدسازیش حکمتی داشته و نشانی و #آیت از طرف خدا هست!
👈انسان بدون نگاه #آیتبین #سمع و #بصر و #فؤاد ش درست کار نمیکنه و در نتیجه نمیتونه داشتههای ارزشمندش رو درست تشخیص بده که برای حفظشون مقاومت کنه!
همین تمایز نگاه هست که انسانهای مقاوم و باایمان رو میسازه!
💡در آخرالزمان، همونطور که انیمیشن به تصویر میکشه (هر چند دست و پا شکسته) نیروهای با ایمان و حکیم میتونن طلسم شیاطین رو باطل کنن.
💡مقاومت مفهومی تربیتیه که در میدان عمل و شرایط بحران خودش رو نشون میده!
چه وظیفهای مهمتر و بالاتر از این برای مادران و پدران که روحیه و باور مقاومت رو، از صدف بیاموزن و در زندگیشون اجرا کنن تا بچهها یاد بگیرن!😇
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔰#حق_کودک و آموزش و پرورشِ #هویت_دینی او
🔻قسمت یک: هفت گناه شیرینِ مُهلک
در #هویت_دینی #مسیحیت یکی از مهمترین مؤلفهها #هفت #گناه_کبیره هست! که دستمایه خلق آثار هنری زیادی شده!
از کتاب تا فیلم و انیمیشن!
📌یکی از این فیلمها که اتفاقاً برای مخاطب کودک ساخته شده و اقتباسی از رمان کودکانهایه، #چارلی_و_کارخانه_شکلاتسازی هست.
این فیلم در دو نسخه به سالهای ۱۹۷۱ و ۲۰۰۵ تولید شده!
💡داستانی که عشق به #شکلات 🍫 و کنجکاوی بیشاز حد در موردش بستر امتحان و سنجش پنج تا بچه به همراه یکی از اعضاء خانوادشون میشه!
در ادامه نکات بیشتری رو مطالعه بفرمایید و یا ویدئو تنظیم شده برای این مطلب رو تماشا کنید.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
مادرمربی
🔰#حق_کودک و آموزش و پرورشِ #هویت_دینی او 🔻قسمت یک: هفت گناه شیرینِ مُهلک در #هویت_دینی #مسیحیت یکی
🔰شکلات🍫 پدیدهی خوراکی عجیبی هست!
ذاتاً تلخه، اما انسان با روشهای متنوعی اونو خوشمزه و وسوسهبرانگیز کرده!
در نمادشناسی تصویری گاهی شکلات به #هوس شدید و شهوت اشاره میکنه.
شاید بشه این تفسیر من درآوردی رو هم داشت که شکلات شبیه گناهی ذاتاً تلخ و نامطلوبه، اما ذات دنیا و خدعه شیطان اونو برات جذاب و وسوسهبرانگیز میکنه!
نکته اینجاست که اگر انسان از کودکی طعم شکلات رو بشناسه و براش جذاب بشه دیگه هرگز نمیتونه ترکش کنه! واقعاً اعتیادآوره!
👈تعبیرش اینکه اگر انسانی از طفولیت سمع و بصر و فؤادش پُر شد از شنیدهها و دیدهها و افکار و باورهای شکلاتی! در بزرگسالی به ندرت میشه انتظار داشت توان ایستادگی در برابر وسوسهها رو داشته باشه! مگر اینکه دست خدا مسیری رو برای ساخت و صنع او ایجاد کنه؛ که به شرط استقامت بتونه ساخته و پالایش بشه! (شاید ویلی وانکا قصد داشته اینکار رو برای بچهها انجام بده😕)
👈انتخاب نماد شکلات به تجربه نویسنده در دوران کودکی هم برمیگرده!
💡در فیلم #ویلیوانکا، صاحب کارخانه شکلاتسازی، به طرز عجیبی بچهها رو با شکلات میسنجه و بخاطر یکی از هفتگناه کبیره مجازات میکنه.
💡انطباق ۷ گناه کبیره با شخصیتها به این ترتیب هست:
Augustus Gloop➡️ شکمپرستی
Violet Beauregarde➡️ غرور
Veruca Salt ➡️ طمع
Mike Teavee ➡️ تنبلی
Charlie bucket ➡️ شهوت
Grandpa Joe ➡️ حسادت
Willy Wonka ➡️ خشم
💡در نهایت چارلی موفق میشه جایزه ویژه رو ببره!(با وجود اینکه گناه شهوت به خاطر میل شدیدش به کسب بلیط ورود به کارخانه، بهش نسبت داده شده!)
او کسی هست که #خانواده براش از شکلات مهمتره! تو خانوادهی فقیرِ چارلی با وجود سختیها، ارزش جایگاه افراد و احترام به اونها حفظ میشه!
این خانواده چیزی هست که ویلیوانکا حسرت داشتنش رو داره و در نهایت پسرک رو بهمراه خانوادش تصاحب میکنه! البته چارلی وارث او میشه و در بهشت برین شکلاتیه وانکا همه باهم زندگی میکنند.
💡ویلیوانکا بیشتر نقش خداگونه یا کشیشگونهای رو داره که به خودش اجازه میده بچهها را سنجش و مجازات کنه! و کارخانه شکلاتسازی نمادی از دنیا و آخرته.
البته در کتاب #کمدی_الهی #دانته برای هر گناه مجازات خاصی وجود داره؛ و فیلم از این جنبه انطباقی چندانی با اون مجازاتها نداره.
💡رولد دال Roald Dahl نویسنده داستان اصلی، در زندگی واقعیش تلخی و فقدانهای زیادی را تجربه کرده. از جمله با از دستدادن خواهر و پدرش در کودکی و حس مورد توجه نبودن در خانواده، رنج روحی زیادی داشت. او در مدرسهای که وابسته به کلیسا بود تحصیل کرد. این تجربیات در نوشتن داستانی خانوادهمحور با نگاهی دینی اثر داشته! البته در بیشتر آثار او، شخصیت اصلی خانوادهاش رو از دست داده و سرپرست بدی داره!
میشه خیلی بیشتر در مورد این کار نوشت(از شیوه امپریالیستی ویلی ونکا در استعمار اومپالومپاها که کارکنان کارخانه او هستند و یا جزییات دیگه) اما قصدم توجه به نقش خانوادهها در ادب و رفتار بچهها بود. چون بچههای فیلم همراه با اعضا خانواده در چالش کارخانه شکلاتسازی شرکت داشتند و در مقابل رفتار بیادبانه بچهها مسئولانه برخورد نمیکردند و تازه پایه این رفتار رو خودشون کاشته بودند.
⚠️گاهی خانواده خودش دستی دستی عاملی میشه برای انحراف کودک! با سبک زندگی و هویت مخدوش ایمانیش!
💡احتمالاً مطلعید که در کتاب #گناهان_کبیره شهید #دستغیب، تعدادی از گناهان کبیره در#اسلام فهرست شده؛ البته تعداد این گناهان ۴۰ یا ۷۰ و یا کمتر و بیشتر ذکر میشه! اگر از ما در مورد این گناهان بپرسند بنظرتون چندتاشون رو میتونیم نام ببریم؟!
بله، اینجاست که کم کاری هنر و رسانه و آموزش و پرورشِ #هویت_دینی افراد و خصوصاً بچهها دیده میشه!😮💨
و ترسناکتر اینجاست که اگر در آموزش هویت دینی به کودکان کم کاری کنیم جای ما رو گروههای باطل خواهند گرفت.
نمونههای این فعالیت در سیستم رسمی و غیررسمی آموزشی کشورمون موجوده؛ (انشاالله در مطلب بعدی در موردش خواهم گفت) و نشون میده ما والدین لازمه حواسمون بهشدت جمع قضیه باشه!
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
18.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰#حق_کودک و آموزش و پرورشِ #هویت_دینی او
🔻قسمت یک: هفت گناه شیرینِ مُهلک
در #هویت_دینی #مسیحیت یکی از مهمترین مؤلفهها #هفت #گناه_کبیره هست! که دستمایه خلق آثار هنری زیادی شده!
از کتاب تا فیلم و انیمیشن!
📌یکی از این فیلمها که اتفاقاً برای مخاطب کودک ساخته شده و اقتباسی از رمان کودکانهایه، #چارلی_و_کارخانه_شکلاتسازی هست.
میتونید ویدئو تنظیم شده برای این مطلب رو تماشا کنید.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi