🔻1⃣
💡یکی از مراحل مهم در رشد بچهها ارتباطشون با مادر در سه سال ابتدای زندگیشون هست؛ البته در مورد دختربچهها میتونه مدتش بیشتر باشه!👧
👈این سریال دقیقاً به این دوره اشاره میکنه؛ و محتوای این مطلب هم بر همین دوره سهساله تمرکز داره.
💡انیمیشن #بینگ محصول ۲۰۱۴ انگلستان_ ایرلند هست. به همین نسبت رگههایی از آداب و سبک زندگی انگلیسی داره. این انیمیشن براساس سری کتاب #بینگ_خرگوشه ساخته و در اکثر کشورها پخش شده و البته با استقبال روبرو بوده.
💡یکی از نکات خاص سریال اندازه و ابعاد شخصیتها هست. اندازه والدین کوچکتر از بچههاست و هیکل بسیار سادهای دارند! اما بچهها باجزییات شکلی و در ابعاد بزرگ طراحی شدن!
👈این طراحی اهمیت بچهها در عالم رو نشون میده!
از طرفی به ما والدین هم داره تذکر میده که باید هر تمهید و راهکاری رو بکار بندید که آرامش و لذت بازی و کنجکاوی بچهها فراهم باشه! نکنه گول بزرگی قدقواره و زور بازومون رو بخوریم! در برابر بچهها باید کوچیک باشیم، اما مراقب و حواس جمع!
💡ما در روایات تربیتی اسلامی یک مورد معروف داریم بهنام روایت سبع سنین!
👈هفت سال اول باید بزاری بچه آقایی و سلطنت کنه!
با دیدن این سریال بهتر تونستم متوجه آقایی و سروری کودک در سالهای ابتدایی زندگیش بشم!
💡انیمیشن راهکارهای مختلفی رو موقع لجبازی یا کنجکاویهای خطرناک و ... نشون میده! که تماشای اون خلاقیتمون رو بالا میبره تا بتونیم باورها و #سبک_زندگی #ایرانی_اسلامی خودمون رو همراه با بچهها اجرا کنیم.
مثلاً در یک قسمت از انیمیشن در مورد شانس صحبت میشه! خوب ما میتونیم در شرایط مختلف زندگی روزمره از واژه رزق و روزی استفاده کنیم!
💡تماشای بعضی قسمتها برای بچهها هم خوبه. اما دقت کنید که در طول انیمیشن خبری از تلویزیون نیست و موبایل خیلی محدود در دسترس بچهها ست! یکی از مزایای با هم بودن بچهها همینه!
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻2⃣
🔔البته نکات اساسی هم وجود داره:
انیمیشن عاقبت یک جامعه #متفرد مدرن رو که کارش به تنهایی و #وزارت_تنهایی کشیده، ترسیم میکنه! در هر خونهای یک بچه با یک سرپرست در حال زندگیه!👩👦
♨️خوب راهکار این سیستم برای سلامت بچههای جامعه چیه؟!
👈رابطههای خانوادگی! خانوادهها با هم در رفت و آمدند. بچهها تقریباً هر روز همدیگه رو در منزل همدیگه و یا پارک میبینن.
👈مهدکودکی در کار نیست، بلکه خود سرپرستها با هم بچهها رو نگهداری میکنن و اگر کسی هم شاغل باشه (مثل سرپرست پاندا) کودکش رو به سرپرستهای دیگه میسپاره؛ چون یک جامعه امن از چند خانواده شکل گرفته! و یا سرپرست شغل خانگی داره! مثل سرپرست سولا!
البته سرپرست بینگ برخلاف باقی صدای مردانه داره! و بنظر میرسه در دنیای جدیدی که باهاش سر و کار داریم خیلی از مشاغل میتونن در منزل و از راهدور یا آنلاین مدیریت بشن!
💡در پستهای قبل در مورد مهدکودک مفصل نوشتم براتون و پیشنهادات جایگزینش هم همونجا هست!
اما یکی از مواردی که به رشد بهتر بچهها، بخصوص در شرایط فعلی که بیشتر خانواده یک یا دو فرزند دارند، کمک میکنه، گروههای خانوادگی سالم و البته همفکر و عقیده هست!
✅این گروهها چون از افراد آشنا تشکیل میشن و رابطهها خانوادگی و مستمر هست، احساس امنیت و ثبات و آرامشی که بچهها نیاز دارند رو ایجاد میکنن.
علاوه بر اینکه هم اعتقاد بودن افراد گروه شرایط آشنایی بچهها با اصول #ایرانی_اسلامی سبک زندگی رو ایجاد میکنه؛ 👈البته بهشرطی که والدین گروه آگاهانه طوری رفتار کنند که بچهها در جریان بازیها و روزمرگیها این آداب و رفتار رو ببینند.
💡جدای از بچهها این گروهها برای والدین هم خیلی خوبه. اشتراک تجربیات میتونه سختیهای مادری رو کم کنه و بازی بچهها با هم، آرامش بیشتری به مادر میده؛ تا با حوصله مراقب کودک باشه و ایدههای خلاقانهتری برای بازی گروهی بچهها داشته باشه!
💡نکته مهتر اینکه گروهها میتونن محلی برای تولید راهکارهای مادری براساس #هویت #ایرانی_ اسلامی باشن و جایگزین خوبی برای راهکارهای روانشناسانه غربی ارائه بدن!
⚠️البته بهشرطی که والدین در زمینه هویت ایرانی_ اسلامی مطالعه کنند و یا استاد بهحقی داشته باشند.
💡گفته شده مادر حضرت عباس قبل از ازدواج مثل یک جنگجو سواد رزم و جنگ داشته! راستش یاد شخصیت انیمیشنی #مولان افتادم!! و بعدش یاد خودمون، که مدارک علمی و ورزشی و هنری و موقعیت شغلی و ... رو فعلاً گذاشتیم کُنج کمد!😅
خُب ادامه زندگی حضرت امالبنین چی شد؟ شد یک مادر؛ اما مادری که پسرانش شجاعت و صلابت و روحیه مبارزه با باطل رو ازش ارث بُردن!🤌
بله حضرت امالبنین اینطور امام زمانش رو یاری کرده!
💡عصر، عصر عجیبی هست! پشت سرهم اتفاقات و مسائل و مصائب سخت در حال رخ دادنه! و انگار فصل امتحان نسل ما فرا رسیده!!
خیلی از ماها به این فکر کردیم که وظیفه و نقش ما این وسط چیه. مخصوصاً ما خانومهایی که بچه کوچیک داریم؛ چون مدام درگیر رفع نیازهای کودکمون هستیم، حس ناکارآمدی و منفعل بودن بهمون دست میده!
🔅اما واقعیت اینه که مهمترین کار همینی هست که بر عهدهی ما گذاشته شده! و هر کسی که قدمی برداره برای تمهیدات بهتر مادری کردن ما، در ثواب عملمون شریکه؛ انشاالله!🤲
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔰تفکر مدرن سالهای سال مشغول تضعیف کردن نقش مادری بوده و سعی کرده شغل و مدرک تحصیلی و خودمحوری رو برای زنان پررنگ و مسئله کنه؛ و بموازات نابود کردنه حس #فطری مادر شدن، کمکم این #بطن و بستر رو هم آلوده کرده! جسم و جان انسانی که قرار بوده بستری برای خلق انسان دیگری باشه اینطور به محاق رفته!
حالا اخیراً انیمیشن #ربات_وحشی #the_Wild_Robat ساخته شده، که اتفاقاً یک #ربات یا #هوش_مصنوعی #مادر رو بعنوان #منجی معرفی میکنه!
چرا؟!
اول انیمیشن رو تماشا کنید تا بعد در موردش صحبت کنیم.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻1⃣
💡انیمیشن ربات وحشی از جهتی یک اثر آخرالزمانی یا پایان عصری محسوب میشه. در حالی که اکثر آثار آخرالزمانی به جنگ و نابودی و کشتار میپردازند، اثر ربات وحشی به مادرانگی و نقش #منجیگونه مادر پرداخته!
⛔️(اسپویل) رباتی که با پذیرش مسئولیت مادری همه جسم و جانش رو میزاره وسط تا مأموریتش که به ثمر رسوندن یه جوجه غاز ضعیف هست، به بهترین شکل انجام بده. او یعنی، ربات رُز، یک مادر نمونه هست و میتونه یک غاز فرمانده تربیت کنه؛ غازی که در یک عملیات ویژه گروهش رو نجات میده و جایگزین رهبر گروه میشه! البته رُز قاتل مادر غاز هست و همه معتقدند که این جوجه غاز در روند طبیعی زندگیش، به علت ضعف جسمیش، احتمالاً میمرد و بزرگ نمیشده و رُز بهتر از طبیعت یا بهتره بگیم خلقت و مادر واقعی عمل کرده!😏
اثر مادرانگی ربات محدود به جوجه غاز نیست، بلکه او با همون روحیه فداکار مادرانه همه حیوانات جنگل رو به دور هم جمع میکنه تا با هم و برای هم زندگی کنند و یک جامعه سالم باشن.
💯در نهایت هم خودش رو فدا میکنه تا جون بقیه رو نجات بده! او شهید میشه! اما یک شهادت تناسخگونه!
حالا رُز با بدنی تازه برمیگرده، در حالی که در یک مزرعه رباتیک کار میکنه! اما بخش مادرانه وجودش، یعنی قلبش که بهش حیات میبخشه رو حفظ کرده. او جوجهاش و خانواده جنگلی رو از یاد نبرده.
💡رُز در محیط و شرایط تغییر میکنه و دارای قلب و حس میشه! دقیقاً براساس فرضیه داروینیستی دچار تطور میشه! اما حقیقت اینه که رباتها و کلاً هوش مصنوعی با دریافت اطلاعات از محیط، خودشون رو تکمیل میکنن! اما اینکه ربات مولد باشه و یا حیات و معرفت داشته باشه، ممکنه نیست! چون نفخه الهی در او دمیده نشده.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻2⃣
🔰ارزش مادری به چی هست؟!
حتی اگه از هوش مصنوعی هم بپرسید تا مادر رو براتون توصیف کنه: تعریفش فداکاری و ایثار و عشق بیپایان هست!💓
که انیمیشن ربات وحشی به زیبایی و لطافت اونو به تصویر کشیده؛ و مادری رو به نور حیات و بقاء تشبیه کرده. البته این اثر شما رو متقاعد میکنه که مادری بیشتر از این نمیتونه باشه! پس ما مادرا چرا باید مثل یه ربات از صبح تا شب در خدمت کس دیگهای باشیم؟!😮💨😅
➕واقعاً همینه مادری؟ بیشتر از این چی؟
💡مادر شدن بخشی از پروژه خلقت انسان هست!
بطنی که جنینی در اون پرورش پیدا میکنه و صاحب روح و نفس و سمع و بصر و فؤاد میشه، مثل یک زمین کشاورزی که در حاصلخیزی محصول میتونه مؤثر باشه🌱، دارای اهمیته!
بطنی محل پرورش عیسی ع هست و دیگری بستر رشد شمر زمانه!
اینکه انسان چه مرد و چه زن، از کودکی و جوانی مراقب حال و احوال جسم و نفسش باشه تا طیب و طاهر بمونه، بسیار اهمیت داره؛ چون قراره این جسم و جان محمل جان ارزشمند دیگهای بشه. جانی که شاید حیاتش گره بخوره به حق و صالح و مصلح باشه.🤲
➕➕و بیشتر چی؟
💡زنانی که در اسلام و ادبیات دینی ما بعنوان الگو معرفی شدند، اغلب مادر بودند و انسانهای والایی در بطن و دامن اونها پرورش یافته؛ اما جنبهی مهمتری در الگو بودن مطرحه. اونها جبهه حق رو از باطل تشخیص داده بودند و توان روشن کردنش برای دیگران رو داشتن؛ و فرزندانشون این ظرفیت رو از اونها به ارث بردند.
انسانهایی ولایتمدار، باقلبی روشن به نور حق! که مدیریت و کنترل قلبشون رو بخدا سپرده بودند و نفسون فرمانبرشون بوده. در مقابل این گروه انسانهایی هستند که سرسپرده نفس خودشون و دیگرانن و صرفاً نفسانیاتشون اونها رو مدیریت میکنه.
انسانی که نیاموخته خودشو مدیریت کنه، در زندگیش مجبوره مدیریتش رو بسپاره به دیگران؛ از جمله رسانهها و هوش مصنوعی و هر چیز دیگهای که هست!
💡و نکته آخر اینکه توجه و عمل به این موارد حق فرزند هست بر عهده ما؛ تا پشتوانهای باشه برای ادامه مسیر زندگیش و فراز و فرود امتحانات الهی! که اهمیتش از تامین پشتوانه مالی و مادی آیندهش به مراتب بیشتر و بالاتره.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
این روزها صحبت از #مقاومت که میشه نیاز به تعریف داستان اسطورههای گذشته نیست!
به عینه مردان و زنان #غزه جلوی چشمون نقش میبندند!💓
جای خالی مردان و سردار عزیزمون سخت و خالی نبودن میدان از بزرگمردان مؤمن امیدبخش هست!
و در مقابلش کشور سوریه و از دست رفتن بدون مقاومتش، تفکر برانگیزه!
گاهی فکر میکنم زجری که مردان و زنان باشرف سوریه میکشن، از مردم غزه بیشتره!
🔻شاید همه داستان کاوه آهنگر و پادشاهی منحوس ضحاک رو از شاهنامه فردوسی شنیده باشیم.
اینبار اما با دیدن انیمیشن ایرانی #آخرین_داستان، محصول سال ۲۰۱۸، که برداشت کاملاً شخصی با روایتی #آخرالزمانی از داستان ضحاک هست، یاد مردم #سوریه و صحبت مقام معظم رهبری در مورد شکلگیری مقاومت مردمی سوریه افتادم!
تماشای این اثر، با وجود 👈انتقاد جدی که بهش وارده، خالی از لطف نیست.
👇در ادامه نکاتی رو در مورد این اثر میتونید مطالعه کنید.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻1⃣
🔰وقتی داشتهای ارزشمند داری و هجمهها به سمتش شکل میگیره، حالا برای حفظش فطرتاً انسان #مقاومت میکنه! پس در گام اول باید متوجه باشیم که داشتههای ارزشمندمون چیه؟💎
🔹در فرهنگ غربی بیشتر از اینکه مقاومت معنا داشته باشه، ایجاد #تهدید پیشدستانه در دوردست و تبدیل اون به #فرصت رویه عمل هست!
دقیقاً روشی که سالها با مرزبندیهای گسلساز بین کشورها و استفاده از اختلافات قومی و جنگافروزی غربیها در منطقه ما شکل گرفته!
💯اما مقاومت مفهومی تنیده شده با فرهنگ ایرانی هست!
🔹در رویه ایرانی اگر تهدید یا مسألهای پیش بیاد، با مقاومت در برابر اون، #تهدید به #ارزش تبدیل میشه! مثل #صدفی که سنگ و دانه شن آزار دهندهای که وارد کفههاش شده و به بدنش آسیب میرسونه رو تبدیل به #مروارید میکنه!
👈نمونه سادهاش در زمان جنگ هست که نیروی مردمی بسیج شکل میگیره و سالها بعد همچنان باقی هست! و همین سیستم در کشورهای همسایهی ما مثل عراق هم استفاده میشه، و حشدالشعبی بوجود میاد، تا مردم دیگهای بتونن در برابر دشمنشون مقاومت کنن!
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻2⃣
💡در انیمیشن #آخرین_داستان شکلگیری هستهی مقاومت در دل سختی و رنج مردم از پادشاه ظالم، یعنی ضحاک اتفاق میافته!
💡خانوادههایی که از سرنوشت فرزندانی که به اجبار به قصر فرستادن، بیخبرن، متوجه فساد پادشاه میشن؛ گروه مردمی رو تشکیل میدن و با تقویت قوای جنگیشون آماده مبارزه میشن!
💡نیروهای مردمی از مردم آزاد و جوانهای آزاد شده از اسارت ضحاک شکل گرفتن! جوانهایی که با کمک نیروهای نفوذی مقاومت از خورده شدن مغزشون توسط ضحاک جون سالم بهدر بردن!
💡از طرفی نیروهای ضحاک بجز شیاطین، جسم جوانهایی هست که قبلاً مغزشون خورده شده و حالا به اراده شیطان حرکت میکنن!
👈این تعبیر جالبه که پیاده نظام دشمن همیشه افراد خودی فریب خوردهاند! مغزِ خورده شده میتونه تمثیلی باشه از انحراف فکر و باور و ایمان افراد! که در دوران ما بواسطه رسانهها انجام میشه!
همین هست که مفهوم #جنگ_رسانهای رو میسازه!
💡در قیاس با ماجرای #سوریه: ضحاک رو بگیریم احمدالشرع یا الجولانی؛شیطان رژیم منحوس ص.هیونیستی و آمریکا؛جوانانی که مغزشان خورده شده و بعداً لشکر ضحاک میشن، عدهای از سوریهایها که همراهی کردن با گروه متجاوز و نهایتاً کاوه آهنگر و بقیه میشن سرداران و نیروهای مقاومت.
💡استفاده از دیرینگونه حضرت موسی (ع): زمانی که بخاطر خواب ضحاک و پیشگویی نابودی پادشاهیش، فرزندان کوچک رو قتلعام میکنن و آفریدون، پسر آبتین و فرانک، زنده میمونه و پیش کاوه آهنگر بزرگ میشه!
💡بنظر میرسه ضحاک داستان خیلی هم بدذات نیست و بارقههایی از محبت در او دیده میشه! در اصل میشه گفت انسانها همینطور هستند. قبلاً مفصل در مورد حال و احوال در انسان و تحولش صحبت کردیم. اما اصل اینه که ضحاک بخاطر #تکبر و #طمع زیاد، وجودش رو به شیطان فروخته و بندهی او شده. اگر هم ذرهای حس محبت و علاقه در او دیده میشه صرفاً بخاطر خودخواهی و میل خودشه، نه بخاطر حق و حقیقت.
⚠️البته در بعضی بخشهای داستانی و شخصیتپردازیها باید گفت روایت آخرین داستان خیلی هم منطبق بر ماجرای شاهنامه نیست.
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi
🔻3⃣
☢ و اما #انتقاد بسیار اساسی به این کار وارده! اون هم نوع پوشش زنان، استفاده از صدای آواز زنان و روابط زنان و مردان هست. در روایت #شاهنامه دین مردمان زرتشتی هست. #حجاب و پوشش،از گذشته تا به امروز، از ملزومات این دین بوده. حتی در بررسی حجاب ایرانی، چادر ایرانی برگرفته از پوشش زنان زرتشتی و فرهنگ پیشین ایرانی هست!
❌اما در "آخرین داستان" ما کاملاً با فرهنگی غربی مواجههایم و اصولاً زنان و نوع پوشش و حرکات دوربین بر روی بدن اونها، برای جذابیت و غربپسندی طراحی شده!
این آفت فکری سازندگان ایرانی هست که به این شکل میخوان اثرشون بینالمللی باشه! و یا ...!
✅ جان کلام اینکه داستان #مرواریدسازی #صدف رو زیاد برای بچهها تعریف کنید و خودتون باور داشته باشید که خلقت خاص صدف و توان مرواریدسازیش حکمتی داشته و نشانی و #آیت از طرف خدا هست!
👈انسان بدون نگاه #آیتبین #سمع و #بصر و #فؤاد ش درست کار نمیکنه و در نتیجه نمیتونه داشتههای ارزشمندش رو درست تشخیص بده که برای حفظشون مقاومت کنه!
همین تمایز نگاه هست که انسانهای مقاوم و باایمان رو میسازه!
💡در آخرالزمان، همونطور که انیمیشن به تصویر میکشه (هر چند دست و پا شکسته) نیروهای با ایمان و حکیم میتونن طلسم شیاطین رو باطل کنن.
💡مقاومت مفهومی تربیتیه که در میدان عمل و شرایط بحران خودش رو نشون میده!
چه وظیفهای مهمتر و بالاتر از این برای مادران و پدران که روحیه و باور مقاومت رو، از صدف بیاموزن و در زندگیشون اجرا کنن تا بچهها یاد بگیرن!😇
🔊کانال #مادرمربی
https://zil.ink/madarmorabbi
@madarmorabbi