▪️از نهضت جهانی اربعین چگونه برای مدیریت فرهنگی شهر و محله الگوبرداری کنیم؟ (۳)
۵. مناسبات مادی حاکم بر جامعه را ولو در مقیاس کوچک بشکنید: زمان راهپیمایی اربعین محدود است، اما در همین چند روز مناسبات و قواعد حاکم بر تمدن مدرن را در هم میشکند. در جهانی که همه چیز مادی شده و همه به دنبال منافع هستند، فضایی ایجاد میشود که تمام معیارها عوض شده و کسی به دنبال منفعت و فریب و رقابت و دوندگی برای دنیا نیست. باید با بهرهگیری از همین الگو، به بهانهها و مناسبتهای مختلف، فضایی را در جامعه ایجاد کنیم که مردم بتوانند دنیایی متفاوت با معیارهای متفاوت را تجربه کنند.
۶. با شور حسینی به مبارزه با پوچیها برویم: ملال و افسردگی از عوارض جدانشدنی تکنولوژی و زندگی مدرن است. هرچه بشر بیشتر به سمت توسعه و پیشرفت برود، حس پوچی، بیمعنایی و ازخودبیگانگی او نیز بیشتر خواهد شد. بشر مدرن برای فرار از این یکنواختی و ملالانگیزی زندگی دست به هر کار عجیب و غریبی میزند، از مدها و لباسها و تیپهای عجیب و غریب تا انواع سرگرمیهای رنگارنگ و ضدمعنویت. گویی عشق و شور حسینی در این ابعاد گسترده، امکانی است که از عالم غیب برای امروز ما گشوده شده تا بشر را از این عارضه ویرانگر تمدن جدید نجات دهیم. شور حسینی بهترین ابزار برای مقابله با سردرگمی و هویتباختگی بشر جدید است و به او این امکان را میدهد که جهانی را تجربه کند که در آن انسانها آگاهانه به سراغ رنج کشیدن عاشقانه میروند و از آن لذت هم میبرند. رنجی که پوچیها و ملالها را از بین میبرد و انسانها را غرق در تنوع معنوی میکند.
@madineyefazele
▪️چند نکته راجع به آخرین نظرسنجی ایسپا در خصوص عزاداری محرم
-۴۶ درصد مردم ایران هر شب دهه محرم در عزاداری شرکت کردهاند! حتی اگر چند درصد هم به خاطر خطای آمارگیری از آن کم کنیم، باز هم خیلی زیاد است. ممکن است حتی برای خودیهایی که گاهی اسیر تحلیلهای دشمن در فضای مجازی میشوند هم عجیب باشد. اما این واقعیت مردم ایران است و ظرفیتی بزرگ که هنوز آنطور که باید از آن بهرهبرداری نکردهایم.
-عاشورا با تمام قدرت همچنان ابرروایت جامعه ایران و اصلیترین رکن انسجام و توافق ملی در ایران است. ضدانقلاب دقیقاً به خاطر ضدیت با این ابرروایت محکوم به شکست و تحقیر است.
-روحانیت همچنان بزرگترین گروه مرجع در تفسیر و ترجمه عاشورا است، هرچند به نظر میرسد که این جایگاه جای بهتر شدن دارد.
-ذائقه مردم غالباً با مداحی به سبک سنتی است، اما بسیاری از مداحان به شکل عجیبی برای مداحی به سبک غربی و موزیکال سر و دست میشکنند!
-تصویر ایران در فضای مجازی ۱۸۰ درجه با واقعیت متفاوت است، و بدترین پیامد این موضوع درک نادرست مسئولان و سیاستگذاران کشور از مطالبات و نیازهای جامعه است. به گونهای که حتی در رأس نظام هم عدهای مردم را طبق روایت رسانههای ضدانقلاب تحلیل میکنند و مدام به اقلیت سکولار اما پرسروصدا امتیازهای فرهنگی و آزادیهای نامشروع میدهند.
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
شورای محله یاران شهداد (2).MP3
24.48M
✍️ شورای محله یاران شهداد -
هدایت شده از حوزه انقلابی
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️درخواست حاج حسین یکتا از زائران اربعین برای خدمت رسانی در محلات
▪️ موکبهای خدمت را راهاندازی کنید
حسین یکتا:
🔹در سفر اربعین، همه آرزو میکنند که در خدمت زوار باشند، بعد از اینکه اربعین تمام میشود تازه اول خدمت است.
🔹زائران وقتی برمیگردند همه باید خادم شوند و با ایجاد موکبهای خدمت در محلههای خود، مسائل و مشکلات منطقه خود را در موکبهایی که به نام امام حسین بنا شده، برطرف کنند.
🌹 حوزه انقلابی
╭┅───────────┅╮
🕌 @howzehenghelabi
╰┅───────────┅╯
▪️معماری و مسجدگریزی
ذیل توییت بالا بسیاری از جوانان، برخورد بد هیئت امنا و بزرگان را علت مسجدگریزی جوانان و نوجوانان دانستند که صحیح است، اما نباید فکر کنیم کسانی که از سروصدای بچهها در مسجد شکایت و گاهی اوقات تندی میکنند خلاف شرع انجام میدهند. روایتهای متعددی از ائمه داریم که از امور دنیوی، ورود کودکان وسروصدا در مسجد نهی کردهاند و اینکه کاری غیر از عبادت، ذکر و علمآموزی در مسجد انجام ندهید. حتی در یک روایت، رسول خدا شلوغی و سروصدا در مسجد را از عوامل نزول بلا بر امت ذکر کردهاند.
اما ما طی قرنها به خوبی این مشکل را با معماری درست و اصولی مساجد حل کرده بودیم. معماران قدیم ما با تعبیۀ فضاهای مختلف باز و سرپوشیده گرداگرد صحن مسجد، فضایی ایجاد میکردند که هم شبستان اصلی مسجد آرام و ساکت و وقف عبادت باشد، هم در حاشیۀ صحن مسجد، فضاهای مختلفی مخصوص تعلیم و تربیت و حتی بازی کودکان مهیا باشد. یعنی کودکان و نوجوانان در مسجد حفظ میشدند، اما به شکلی که کارکردهای اصلی و آرامش مسجد را مختل نکنند.
اصلیترین مشکل ما دقیقاً جایی است که کمتر به آن توجه میکنیم و آن معماری مساجد است. اگر بگوییم که معماری مدرن، غیراصولی و حتی زشت مساجد امروز مهمترین زمینهساز مسجدگریزی است اغراق نکردهایم. با وجود مساجد بدون حیاط و کوچکی که بعضاً یک شبستان بیشتر ندارند، چگونه میتوان هم محیطی آرام و ساکت در شأن نمازگزاران و هم فضایی برای کودکان و نوجوانان ایجاد کرد؟
تا معماری مساجد را با وضع قوانین و نظارت سفت و سخت اصلاح نکنیم، مشکلات مساجد به شکل ریشهای حل نمیشود.
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍تعاونیهای محلات امام محور اقتصاد را شکوفا و مقاومتی میکنند.
@qavami