امام صادق (عليه السلام) فرمودند :
سه چيز براى فرزند بر عهده پدر است:
🔻 مادر خوب براى او برگزيدن،
🔻 نام نيک بر او نهادن،
🔻و تلاش فراوان در تربيت او نمودن!
📚 تحف العقول، ص 322
🧡 @madraneha
🌸کودکانی که جدا میخوابند، در جمع اعتماد به نفس بالاتری دارند.
اما آنهایی که با والدین میخوابند ترسشان بیشتر و اعتماد به نفستان کمتر است.
🧡 @madraneha
تربیت کودک و تاثیر والدین
کودک به دلیل نزدیک بودن به مبدأ فطرت و داشتن ذهن و دلی پاک و بی آلایش، زمینه بسیار مناسبی را برای تربیت پذیری دارد. او هدیهای است الهی که با سرشت ساده و زلال خویش پا به جهان هستی گذاشته و از هر گونه زشتی و ناپاکی به دور است و این، والدین و مربیان کودک هستند که با تربیت نادرست خویش، مسیر فطرت پاک و الهی او را منحرف میسازند. بنابراین، در برخورد با کودک باید ویژگیهای ذاتی او را در نظر گرفت. مهربانی، نوازش و انس با کودک، نقش مهمی در تربیت و شکوفایی استعدادهای نهفته او دارند.
@madraneha
❌مسئولیت پدران❌
✅روزى عدّه اى از كودكان در كوچه مشغول بازى بودند. پيامبر(ص) در حين عبور، چشمش به آنها افتاد و خواست نقش بسيار بزرگ پدران و مسئولیت سنگين آنها را در رشد كودک به همراهانشان گوشزد كند.
🌹فرمود:«واى بر فرزندان آخرالزّمان از دست پدرانشان.»
اطرافيان پيامبر با شنيدن اين جمله به فكر فرو رفتند.
🔥 لحظه اى فكر كردند شايد منظور پيامبر، فرزندان مشركان است كه در تربيت فرزندانشان كوتاهى مى كنند.
عرض كردند: «يا رسول الّله، آيا منظورتان مشركين است؟»
🌺نه، بلكه پدران مسلمانى را مى گويم كه چيزى از فرايض دينى را به فرزندان خود نمى آموزند و اگر فرزندانشان پاره اى از مسائل دينى را فراگيرند، پدران آنها،ايشان را از اداى اين وظيفه باز مى دارند.
اطرافيان پيامبر با شنيدن اين سخن، تعجب كردند كه آيا چنين پدران بى مسئوليتى نيز هستند.
🌹پيامبر كه تعجب آنها را از چهره شان خوانده بود ادامه داد: «تنها به اين قانع هستند كه فرزندانشان از مال دنيا چيزى را به دست آورند....»
❤️ آنگاه فرمود: «من از اين قبيل پدران بيزار و آنان نيز از من بيزارند.»
❎❎مستدرک الوسائل،ج2،ص 625
✅نتیجه : در عصر حاضر، دليل دور بودن و ناآگاهى قشر عظيمى از كودكان و نوجوانان از مسائل مذهبى، بى توجهى والدينشان به اين مسأله مهم است.🌈🌈
❤️ @madraneha
❤️🍃❤️
#همـــسرانه
🔴زن یا مرد عاقل، ناملايمات كوچك را ناديده ميگيرد.
اگر قرار باشد كه سر هر مساله كوچكي و پيش پا افتاده اي جار و جنجال به پا كنيد،
واقعا بعد از يك مدت از نظر روحي مريض خواهيد شد.
بعضي از زنها و مردها آنقدر انرژي روحي و عصبي به خرج ميدهند و درگیر مسائل پیش پا افتاده هستند
که اگر همان وقت را صرف مسائل عاشقانه با همسر خود کنند
😊قطعا زندگی شاد و معنادار و پایدارتری خواهند داشت.
اگر همان زمان را برای عبادت خداوند و گمک به خلق خدا اختصاص می دادند ویا بدهند الان جزو بندگان خاص خدا بودند .
بیاییم عاقلانه و عاشقانه و خدایی زندگی کنیم.
@hamsardarl 💕💕💕
✅بازیهای رایانهای موجب درونگرایی و بروز رفتار خشونت در کودکان و نوجوانان میشود.❌
😡خشونت بازیهای خشن ویدیوئی به دلیل مضامین رقابتی میتوانند سبب شکل گیری رفتار خشونت آمیز در مخاطبان شوند.🔥
❎تحقیقات انجام شده نشانگر آن است که شرکتهای تولیدکننده بازیهای رایانهای برای جذب کودکان و نوجوانان و به دنبال آن فروش بیشتر، از سه عامل اصلی خشونت، وحشت و شهوت استفاده میکنند.⛔️
❎یکی دیگر از این مشکلات، اعتیاد این رده سنی به بازی است.اعتیاد به بازی رایانهای در میان بسیاری از افرادی که وقت زیادی برای این بازیها میگذارند دیده میشود، به طوری که نوجوان نمیتواند برای مدت طولانی بازی نکند و از لحاظ ذهنی خود را نیازمند بازی کردن میبینند.❌
🔥بسیاری از این افراد، هنگام خواب هم راحت نیستند و دچار کابوس می شوند.😰
❤️ @madraneha
شاید شما نتوانید به #فرزند خود یاد بدهید که #خوشحال باشد ولی فراهم کردن امکانات و بستر مناسب برای #خوشبختی و #شادزیستن فرزند، هدیهای است که فقط شما میتوانید به فرزندتان بدهید.
در همین رابطه ما روشهایی را به شما پیشنهاد میکنیم که میتوانند شما را در فراهم کردن این خوشبختی در سایهٔ به ظهور رساندن استعدادهای خدادادی او، به فرزندتان یاری دهند.
❤️ ❤️
ما دوست داریم فرزندان شادی داشته باشیم شاد و پرانرژی. بخصوص صبحهایی که برای مدرسه بیدار میشوند؛ اما واقعیت این است که بعضی از بچهها خیلی با بدخلقی از خواب بیدار میشوند و هر صبح با غرغرهایشان ما را کلافه میکنند و اول صبح ما را هم خراب میکنند.
با این بچهها چهکار کنیم چطور آنها را خوشحال کنیم؟
حقیقت این است که سرشت و طبیعت بعضی از ما انسانها بهگونهای است که ممکن است نسبت به دیگران کمتر احساس خوشحالی کنیم و همینطور که کوچولوی ما صبحها بداخلاق است خود ما هم ممکن است بعضی روزها بیحوصله از خواب بیدار شویم و خلق خوشی نداشته باشیم.
اما این به این معنی نیست که ما نمیتوانیم احساس شادی را در زندگی خلق کنیم.
❤️ @madraneha
امام علی(علیه السلام) فرمودند:« الإِفراطُ فِي المَلامَةِ يَشُبُّ نيرانَ اللَّجاج
افراط در سرزنش، آتش لجاجت را شعلهور میسازد.»
🌱| از امر و نهی و شماتت مکرر فرزندان بپرهیزید تا پیوسته شما را پشتیبان و تکیهگاه خود بدانند.
🌺مراقبت های افراطی
مراقبتهای زیاد والدین از فرزند سبب دخالت والدین درکارهایش شده، در نتیجه مانع از انجام مستقل کارهایش میشود.
🌺در سرزنش فرزندان افراط نکنید.
امام على(علیه السلام) فرمودند:«إيّاكَ أن تُكَرِّرَ العَتبَ؛ فَإِنَّ ذلكَ يُغري بِالذَّنبِ، ويُهَوِّنُ العَتبَ؛ از گِله کردنهاى مکرّر بپرهیز؛ زیرا این کار به [پافشارى بر] گناه وا میدارد و گِله را بیارزش میسازد.»
✅ سبک مقتدرانه همراه با نرمش
امر و نهی سازنده در تربیت فرزندان همراه با نرمش، ملایمت و احترام است تا با سبکی مقتدرانه و قاطعانه آنان را در مسیر هدایت قرار دهد.
📚برگرفته از کتاب حکیم باشید جلد۵
❤️ @madraneha
دین با رهاکردن کودکشان یا تنهاگذاشتن فرد داوطلب با کودک بیش فعال احساس گناه کنند. دفعهی بعد باید پیشنهاد کمک آنها را بپذیرند و صادقانه به آنها بگویند که چگونه باید با فرزندشان رفتار کنند.
❤️ @madraneha
نحوه رفتار صحیح با کودکان بیش فعال چگونه است؟
#بیش_فعالی یکی از #اختلالات شایع در میان #کودکان است؛ چراکه هشت تا ده درصد از کودکان دچار این اختلال هستند.
اختلال بیش فعالی در دسته اختلالات رشدی قرار دارد و #علائم و نشانههای آن در کودکان تا سن #هفت سالگی نمایان میشود.
اختلال بیش فعالی در پسران بیشتر دیده میشود. از جمله علائم و نشانههای اختلال بیش فعالی میتوان به تحرک زیاد، نقص در توجه، مشکلات تحصیلی، یادگیری کم و مشکلات رفتاری اشاره داشت.
امروزه بسیاری از #والدین از #اختلال بیش فعالی کودک خود #رنج میبرند و نحوه #رفتارصحیح با #فرزندشان را نمیدانند.
امروزه #تکنیکها و روشهایی برای برخورد با کودکانی که دارای بیش فعالی هستند وجود دارد تا والدین بتوانند همراه با #درمان، از این تکنیکها برای کاهش #مشکلات فرزند و خودشان استفاده نمایند.
❤️
رفتار صحیح با کودکان بیش فعال
نحوه #نگرش و #افکار خود را تغییر دهید به عنوان والدین لازم است که در مورد اختلال فرزندتان #اطلاعات بیشتری کسب کنید تا بدانید بسیاری از کارهایی که او انجام میدهد ناشی از بیش فعالی است و کودک برای آزار شما این کارها را انجام نمیدهد.
داشتن آگاهی در این مورد پذیرش کارهای کودکتان را برایتان آسانتر میکند و باعث میشود که در #مواجهه با او احساس خشم کمتری داشته باشید و بیشتر #تلاش کنید تا به او کمک کنید.
❤️
گوش کردن و صحبت کردن با او را بیاموزید
سعی کنید همیشه با فرزندتان ارتباط کلامی و عاطفی مناسبی داشته باشید و حتی اگر میتوانید این رابطه را در زمانی که به اختلال او پی میبرید قویتر کنید. در زمانی که با کودک خود صحبت میکنید به حرفهایش به دقت گوش دهید، به چهره و چشمان او نگاه کنید و متناسب با سن کودک با او برخورد کنید.
کودکانه و ساده با او صحبت کنید و به هدفها و علایق او از طریق صحبتهایش پی ببرید. سعی کنید از طریق رابطهای صمیمانه احساسات خود را به او بگویید. به عنوان مثال وقتی که جیغ میزند به او بگویید که "وقتی جیغ میزنی من میترسم و ناراحت می شم".
والدین بسیاری از کودکانِ بیش فعال به مرور کمحوصله میشوند، ارتباط خود را با کودک از دست میدهند و دائماً در حال امر و نهی به او هستند. در حالی که این روش تربیتی تنها منجر به تشدید و وخامت اختلال بیش فعالی خواهد شد. برای آنکه بتوانید آرامش بیشتری داشته باشید و ارتباطتان را با کودک حفظ کنید از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.
❤️
شما نباید از کودکتان انتظار داشته باشید که مانند یک آدم بالغ کارهای خودش را انجام دهد و رفتار کند. به خصوص کودکان بیش فعال به خاطر مشکلاتی که در تمرکز دارند کمتر میتوانند تکالیف و وظایف مربوط به خود را انجام دهند. به همین منظور باید سطح توقع خود را پایین بیاورید و به او برنامهای قابل انجام ارائه دهید.
در ادامه راههای پیشنهادی برای آموزش کارها به کودکان بیش فعال آوردهایم.
- شروع کار را برای کودک مشخص کنید و از او بخواهید که در انتها گزارش کارهای خود را به شما بدهد.
- انجام کارها و وظایف کوچک و آسانی را به او محول کنید به طوری که به راحتی قادر به انجام کارها باشند.
- قوانین سادهای برای انجام کار تعریف کنید و به صورت خلاصه شده و آسان آن را برای او توضیح دهید.
- برنامه روزانه ثابت و با یک ساختار مشخص برای کودک در نظر بگیرید. به طوری که علایق او مانند تماشای تلویزیون، بازی و... نیز در آن موجود باشد.
- برای انجام تکالیف مدرسه کودک برنامهریزی کنید و از او بخواهید که در زمان مشخص شدهای تکالیف مدرسهاش را انجام دهد.
- سعی کنید تا با رفتار خود کارهای درست و غلطی را که انجام میدهد به او نشان دهید.
- برای او پاداش در نظر بگیرید و زمانی که کار درستی انجام داد، به او پاداش بدهید و به مرور زمان دریافت پاداش را برای او سختتر نمایید، تا تلاش بیشتری برای دریافت پاداش نماید.
- اگر کار اشتباهی انجام داد، برای او جریمه در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر تکالیفش را انجام نداد از او بخواهید تا اتاقش را مرتب کند.
❤️ @ ❤️
مراجعه به روانشناس
در میان گذاشتن رفتار کودکتان با یک مشاور متخصص در زمینه روانشناسی کودک و نوجوان بهترین راهکار برای کنترل رفتار و درمان کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی است.
مشاور روانشناس میتواند راهکارهای مناسب با شرایط و وضعیت فرزندتان به شما ارائه کند تا در جهت درمان و رفع مشکل فرزندتان بهتر پیش بروید.
در صورت لزوم ممکن است روانشناس شما را به یک روانپزشک ارجاع دهد تا همزمان با جلسات روان درمانی، دارو درمانی هم برای کودکتان انجام شود.
شما میتوانید از خدمات مشاوره کودک و نوجوان تلفنی و حضوری مراکز مشاوره و روانشناسی از هر منطقه ای به راحتی و تنها با یک تماس بهرهمند شوید.
❤
انواع کودکان بیش فعال:
بیش فعالی دارای ویژگی های بارزی است که شامل پرتحر
کی، کمبود توجه و تمرکز، بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می شود. این اختلال سه نوع است؛
اختلال اول: در گونه اول که کودک فقط در توجه و تمرکز مشکل دارد.
اختلال دوم: در نوع دوم فقط پرتحرکی دیده می شود و بالاخره نوع ترکیبی که کودک هم پرتحرک است و هم مشکل توجه و تمرکز دارد این اختلال در کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است و بیشتر در پسران اول خانواده مشاهده می شود.
اختلال سوم: معمولا اختلال از سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اکثرا پرتحرک هستند و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند؛ کم خواب، کم غذا هستند و زیاد گریه می کنند.
قطع پیدرپی گفتوگو و مکالمه بزرگترها
پاسخ دادن به سؤال، پیش از آنکه جملهی سؤالکننده به پایان برسد.
بیصبری و بیتحملی شدید طوری که هر آنچه طلب کرد، باید در همان لحظه آن را دریافت کند.
پرحرفی
مدام در حال حرکت و جنبوجوش بودن
بیصبری و نداشتن تحمل برای ایستادن در صف و رعایت نوبت
عصبی و حساس بودن و مرتب پایین و بالا پریدن
هل دادن بقیهی کودکان
برهم زدن بازی بقیه
انجام تکلیفهای مدرسه بدون توجه و دقت
«قاپیدن» وسایل و اسباببازیهای کودکان دیگر
نداشتن مهارتهای لازم در برقراری ارتباطهای اجتماعی با دیگران
گمکردن وسایل شخصی
از این شاخه به آن شاخه پریدن
❤️
تشخیص بیش فعالی
تشخیص بیش فعالی با یک آزمون خاص امکانپذیر نیست. مجموعه ای از این علائم باید (حداقل در مدت شش ماه) مورد بررسی قرار بگیرد. کودک این موارد را معمولا قبل از هفت سالگی نشان می دهد. همچنین کودکی که دارای این نشانه هاست با رفتارهایش اطرافیان خود را در محیط های مختلفی مانند مدرسه یا خانه دچار مشکل می کند و حتی با گروه دوستان و همسالان خود نیز به راحتی کنار نمی آید.
❤️ ❤️
درمان بیش فعالی
درمان سریع برای ADHD وجود ندارد اما علائم آن قابل شناسایی و کنترل هستند. بهتر است والدین برای کمک کردن به خود و کودکشان در مورد این اختلال اطلاعات بیشتری کسب کنند.
همچنین برنامه تربیتی ویژه ای را متناسب با نیازهای فرزند خود طرح ریزی کنند. درست است که کنار آمدن با کودکان بیش فعال کار ساده ای نیست اما والدین باید بدانند که این افراد ذاتا بد نیستند اما بدون مصر ف دارو و رفتار درمانی نمی توانند رفتار خود را کنترل کنند.
در این مورد خانواده، معلم و مدرسه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند. والدین باید از تنبیه بدنی کودک خود جدا خودداری کنند و با او با محبت رفتار کنند. دارودرمانی هم در صورت تجویز پزشک کمک بسیاری به این دسته از کودکان می کند. مطالعات نشان داده است رژیم های غذایی هم می تواند برای کمک به این افراد کارساز باشد. آنها باید از زیاده روی در مصرف شکر و غذاهای حاوی آن مانند کیک، شیرینی، شکلات، بیسکویت و نوشابه های شیرین که تحریک کننده هستند خودداری کنند.
❤️ @ ❤️
نکات آموزشی برای والدین کودکان بیش فعال :
زندگی با کودک بیش فعال خستهکننده و طاقتفرسا است؛ ولی والدین میتوانند به فرزندشان کمک کنند تا بر چالشهای روزمره غلبه کند، انرژی او را به فعالیتهای مثبت هدایت کنند و آرامش بیشتری را به خانواده بیاورند. هرچه برخورد والدین با مشکل کودک، آگاهانهتر و درست باشد، احتمال موفقیت کودک در زندگی نیز بیشتر خواهد بود.
والدین باید مراقب خودشان باشند؛ درست غذا بخورند، ورزش کنند و برای کاهش استرس، راههایی را پیدا کنند؛ مثلاً شبها دوش بگیرند یا صبحها مدیتیشن انجام دهند
❤️ @
درست است که نشانههای بیش فعالی گاهی موجب ناراحتی میشود؛ ولی والدین باید به خاطر بسپارند کودک بیش فعالی که به حرفهایشان گوش نمیکند یا آزارشان میدهد یا پیش دیگران شرمندهشان میکند، این کارها را عمدی انجام نمیدهد. کودکان بیش فعال دوست دارند آرام بنشینند، اتاقشان را مرتب کنند و هرچه والدین به آنها میگویند، انجام دهند؛ ولی نمیدانند چطور باید این کارها را انجام دهند.
والدین الگو و مهمترین منبع قدرت فرزندشان هستند و بسیار مهم است که زندگی سالمی داشته باشند. اگر خسته باشند یا بهراحتی صبر و طاقت خود را از دست بدهند، از ساختار و حمایتی که با دقت برای کودک بیش فعال خود ترتیب دادهاند، غافل میشوند.
❤️
والدین به دنبالِ حمایت باشند.
یکی از مهمترین مسائلی که باید در پرورش کودک بیش فعال به یاد داشته باشند، این است که مجبور نیستند همهی کارها را بهتنهایی انجام دهند. با پزشک، درمانگر و معلم فرزندشان صحبت کنند. به گروههای حمایتی سازمانیافته برای والدین کودکان بیش فعال ملحق شوند. این گروهها برای ارائه و دریافت مشاوره، انجمنهایی را ایجاد میکنند و برای بیرونریختن احساسات و بهاشتراک گذاشتن تجربهها، مکان امنی را مهیا میکنند.گاهی استراحت کنند. دوستان و خانواده برای نگهداری از فرزندشان گزینهی خوبی هستند؛ ولی ممکن است وال