💠 شمه ای از شخصیت مرحوم شیخ صدوق "قدس سره" در بیان آیت الله العظمی وحید خراسانی
● زندگی شیخ صدوق را ببینید. من که واقعا شرمنده ام بدون تعارف، چون غیر از قصور و تقصیر نمی بینیم، این مرد چه می کند؟!
● از ری می رود به بغداد، در سنّ جوانی تمام مشایخ پای کرسی او حاضر می شوند، سعه علم این قدر! آن وقت با این علمیّت، با این مقام، کتب او را ببینید… قیامتی است…
غوغایی است، اصلا بهت انگیز است، از شماره خارج است، تا به مدینه النور او که الآن در دست نیست.
● آن وقت با این مقام، همچو مردی مسافرت کرده به نیشابور، در نیشابور بزّازی کرده؛ شغل، این است، چرا با این زحمت، با این مشقت؟!
برای خاطر این که در نیشابور فقط یک نفر است، و آن یک نفر شاگرد فضل بن شاذان است، برای این که اخبار امام هشتم را از آن شاگرد فضل بگیرد، چند سال در نیشابور بزازی کرده، تا جمع کرده “عیون اخبار الرضا” را؛ شما با این حوزه وارث این هستید…
● آن وقت همچو مردی از دنیا می رود، بعد از هزار سال قبر شکافته می شود؛ می آیند علمای تهران، همه می بینند، از طرف حکومت وقت هم می آیند می بینند: بدن سالم، ناخن ها را که گرفته یک ناخن مانده…
از آن معلوم می شود، کی فوت شده؟! روز پنجشبه بوده، چون مستحب این است. تا این اندازه این مرد هنر کرده… وعملوا الصالحات به این حد!
● آن وقت مهم این است: بدن مثل گل نوشکفته، بعد از هزار سال. آنچه مهم تر است این است که عنکبوت دور عورت تنیده…
چون همه حساب شده است که این قبر خراب می شود، می آیند می بینند، برای این که حرمت او حفظ بشود، عنکبوت را خدا می فرستد، دور عورت او بتند تا این عورت دیده نشود!
● آن وقت فحل الفحول فلسفه وقتی چشمش به آن بدن می افتد نظرش در بدایع الحکم بر می گردد. آقا علی مدرّس زنوزی، انقلاب فکری اش از دیدن جنازه صدوق بوده است.
● حوزه قم وارث اینها است، این حوزه باید مستقل از کلّ شخص، از کلّ شخصیت، از تمام سیاسات، از تمام مقامات، برکنار؛ فقط فانی در خدا و امام زمان علیه السلام؛ راه این است و الا همه تان مؤاخذ اید، حساب هم دقیق است.
🔺بیانات معظّم له در ۲۴ ذی الحجّه ۱۴۳۴
🌹السَّلامُ عَلَیْکَ یَا اَبا مُحَمَّدٍ یاحَسَنَ بنِ عَلِیِ اَیُّهَا المُجتَبی
🏴 مجلس سوگواری شهادت جانسوز حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام
▫️سخنران: حجة الاسلام و المسلمین حاج آقای بومی
▫️مداح: حاج علی اصغر انصاریان
📆 چهارشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۲
🕰 ساعت ۱۲:۳۰ (همراه با نماز جماعت ظهر)
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام
✔️ در پایان مراسم ان شاالله میهمان سفرۀ پربرکت حضرت زهرا سلام الله علیها خواهیم بود.
@madras_emb
#مجله_پژوهش_نامه_اصول_فقه_اسلامی(شماره پنجم)
💠 شماره جدید سالنامه علمی تخصصی "پژوهش نامه اصول فقه اسلامی " منتشر گردید.
🔻در این شماره میخوانید:
1️⃣ بازخوانی منجزیت علم اجمالی در سایۀ عقل و نقل
نویسنده:سید موسی شبیری زنجانی
2️⃣ کنکاش در اثربخشی دو نظریۀ قضایای شرطیه و خطابات قانونیه بر پذیرش انحلال
نویسندگان: حسین سلیمانی امیری، سید مهدی محمدی
3️⃣ حقیقت حکم شرعی از منظر شهید صدر
نویسنده: عقیل رهبر کلیشمی
4️⃣ بازشناسی مفهوم و کارکردهای «امتنان» با تأکید بر کاربستهای کتب امامیان
نویسندگان: حسن رضایی صرمی، محمدصادق بدخش، مسیح بروجردی
5️⃣ ارزیابی نظریۀ جریانناپذیریِ تضاد میان احکام در اندیشۀ محقق اصفهانی
نویسنده: محمد علی اسماعیلی
6️⃣ واکاوی کاربردهای اصل عملی استصحاب در دانش رجال
نویسنده: سید رضا حسنی
✅ جهت مشاهده و دانلود مقالات به سایت مجله مراجعه بفرمایید:
🆔 http://osoul.mfeb.ir/volume/5
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔 @mobahathah_ir
💠 سنت فراموش شده
❖ آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
● علمای بزرگ از قدیم تدریس حدیث داشتند و به شاگردان خود حدیث می آموختند و كتب حدیثی می نوشتند ولی متأسفانه مدتی است که این سنت حسنه تعطیل شده است.
● برای نمونه علامه مجلسی تهذیب الأحکام را تدریس می کردند. کتابهای حدیثی متعددی از قرن یازدهم وجود دارد که بر علامه مجلسی قرائت شده است. محدث نوری درباره علامه مجلسی نوشته که وی فردی دعوت پذیر بود. شیوه ایشان اینگونه بود که اگر دعوت میشد، با اصحاب حدیثی خود به آن مجلس می رفتند و آنها کتابهای حدیثی را آماده میکردند و در آن جلسات كه بين يك تا يك و نيم ساعت طول میکشید حدیث می خواندند. گاهی نیز شاگردان حدیث میخواندند و علامه شرح میکرد. در حاشیه بسیاری از کتب حدیثی عبارات بلاغ علامه وجود دارد که نشان دهنده نوعی تأیید و اعتماد است.
● یکی از علما از شخصی به نام شیخ محمد علی سرابی که فردی فاضل و متقی بود، نقل میکرد که نزد آقای میلانی رفتم و عرض کردم: نزد شما آمده ام تا درس بخوانم، میشود شما وسائل الشیعه را برای ما تدریس کنید؟ ایشان فرموده بود: من فقط فقه تدریس میکنم. ولی وقتی با اصرار آقای سرابی مواجه می شود، تدریس وسائل را قبول میکند. ایشان در تدریس وسائل به ترجمه حدیث بسنده نمیکردند و شرح و بسط میدادند. پس از مدتی درس وسائل تعطیل شد. چندی بعد همین آقای سرابی مجدداً نزد آقای میلانی رفت و خواهش کرد که ایشان فقه تدریس کند آقای میلانی نپذیرفت و فرمود فقه تدریس نمیکنم، ولی اگر وسائل الشیعه بخوانید، حاضرم.
● مسأله تدریس حدیث سنتی بوده که متأسفانه ترك و تعطیل شده است.
📚 جرعه ای از دریا؛ ج۴؛ ص۳۹۵
@madras_emb
📸گزارش تصویری مجلس عزای شهادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام
🗓 چهارشنبه 1 شهریور 1402
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام
@madras_emb
⬇️⬇️⬇️⬇️
سخنرانی.MP3
14.48M
◼️ مجلس عزای شهادت جانسوز حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام
🎙 #سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین حاج آقای #بومی
📆 چهارشنبه 1402/06/01
🔺مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام
@madras_emb
مداحی.MP3
8.94M
🏴 روضه شهادت حضرت امام مجتبی "علیه السلام"
🎙#مرثیه_سرایی حاج علی اصغر #انصاریان
📆 چهارشنبه 1 شهریور 1402
🔺مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام
@madras_emb
🔆شرایط پذیرش اعمال و معنای انتظار، از دیدگاه امام صادق علیه السلام
عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَنَّهُ قَالَ ذَاتَ يَوْمٍ أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِمَا لَا يَقْبَلُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنَ الْعِبَادِ عَمَلًا إِلَّا بِهِ فَقُلْتُ بَلَى فَقَالَ شَهَادَةُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ وَ الْإِقْرَارُ بِمَا أَمَرَ اللَّهُ وَ الْوَلَايَةُ لَنَا وَ الْبَرَاءَةُ مِنْ أَعْدَائِنَا يَعْنِي الْأَئِمَّةَ خَاصَّةً وَ التَّسْلِيمَ لَهُمْ وَ الْوَرَعُ وَ الِاجْتِهَادُ وَ الطُّمَأْنِينَةُ وَ الِانْتِظَارُ لِلْقَائِمِ علیه السلام ثُمَّ قَالَ إِنَّ لَنَا دَوْلَةً يَجِيءُ اللَّهُ بِهَا إِذَا شَاءَ ثُمَّ قَالَ مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَكُونَ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ وَ لْيَعْمَلْ بِالْوَرَعِ وَ مَحَاسِنِ الْأَخْلَاقِ وَ هُوَ مُنْتَظِرٌ فَإِنْ مَاتَ وَ قَامَ الْقَائِمُ بَعْدَهُ كَانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَكَهُ فَجِدُّوا وَ انْتَظِرُوا هَنِيئاً لَكُمْ أَيَّتُهَا الْعِصَابَةُ الْمَرْحُومَةُ.
📚 الغیبة (للنعمانی)؛ ص۲۰۰
ابوبصیر نقل می کند، روزی امام صادق علیه السلام فرمودند:
آیا شما را خبر نکنم از چیزی که خداوند هیچ عملی را از بندگان بدون آن نمی پذیرد؟ عرضه داشتم: چرا بفرمائید، پس امام فرمودند:
گواهی دادن بر اینکه معبودی غیر از خداوند نمی باشد و اینکه محمّد صلّی اللّه علیه و اله و سلم بنده او و فرستاده او می باشد و اقرار نمودن بهر آنچه که خداوند به آن امر فرموده است و دوستی برای ما و بیزاری از دشمنان ما، یعنی امامان بخصوص و تسلیم شدن به آنان و پرهیز و کوشش و تلاش و اطمینان داشتن و در انتظار قائم ما بودن. و سپس فرمود: ما را دولتی در پیش است که هروقت خدا بخواهد آن را پیش خواهد آورد.
سپس فرمود: کسی که دوست دارد از اصحاب امام زمان باشد، باید به انتظار باشد و با همین حال انتظار، به پرهیز از گناه بوده و اخلاق نیکو داشته باشد، پس او منتظر است و اگر اجل او برسد و امام قائم پس از مرگ او قیام کند، پاداش او همانند کسی است که امام قائم را درک کند، پس بکوشید و به انتظار باشید، گوارا باد شما را ای گروهی که مشمول رحمت خدا هستید.
@madras_emb
۸ صفر، سالروز ارتحال آیت اللهالعظمی سید ابوالقاسم خویی (سال ۱۴۱۳ق)
❖ آیتالله العظمی شبیری زنجانی:
● آقای خویی علاوه بر استعداد ذاتی خیلی پرکار و اهل تلاش بود. ایشان برادری داشت که ساکن تهران بود. من او را دیدم که اداری شده بود. خیلی مدّعی علم بود. میگفت: اخوی ما مجاهده کرده ولی من ریاضت اخوی را دنبال نکردم و رها کردم. مراد او این بود که ریاضت گرسنگی و سختی تحصیل را ایشان دنبال کرد و من رها کردم.
●شنیدم زمانی پدر آقای خویی در درس ایشان شرکت کرد و ایشان به احترام پدر دیگر درس را ادامه نداد.
● نقل کردند که آشیخ محمد رضا آل ياسين - فقيه و مرجع تقليد خيلی مهم عرب - به پدر آقای خویی گفته بود: «إنّ الحوزة العلمية تدور مدار رأس ولدك»
📚 جرعهای از دریا؛ ج۲؛ ص ۶۷۹
@madras_emb
💠 پیادهروی اربعین از شعائر اسلامی و وسیله ترویج مذهب است
❖ آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
● در روایات بسیاری بر زیارت آن حضرت تاکید شده، حتی در پاره ای از این روایات، از وجوب و فرض بودن این زیارت یاد شده، تا بدانجا که برخی علماء همچون مرحوم علامه مجلسی و پدر بزرگوارشان به این نظر متمایل شده اند که بر کسی که توانایی انجام زیارت آن حضرت را دارد این زیارت در عمر یک بار واجب است.
● اما امروزه پیاده روی اربعین تبدیل به یکی از شعائر اسلامی و وسیله ترویج مذهب است و از این باب مصداق روایات مربوط به تعظیم شعائرالله است.
● محدث جلیل القدر مرحوم حاجی نوری (قدس سره) با پیاده روی خود به همراه بزرگان علماء از نجف به کربلاء، به مراسم پیاده روی شکوهی ویژه بخشید، و سر انجام در مسیر بازگشت پیاده از کربلا به نجف در ماه ذیحجه بیمار گردید و در اثر این بیماری به دیار باقی شتافت.
عنْ قُدَامَةَ بْنِ ملك [مَالِكٍ] عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ مُحْتَسِباً لَا أَشَراً وَ لَا بَطَراً وَ لَا رِيَاءً وَ لَا سُمْعَةً مُحِّصَتْ عَنْهُ ذُنُوبُهُ كَمَا يُمَحَّصُ الثَّوْبُ بِالْمَاءِ فَلَا يَبْقَى عَلَيْهِ دَنَسٌ وَ يُكْتَبُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حِجَّةٌ وَ كُلِّ مَا رَفَعَ قَدَماً عُمْرَةٌ.
قدامة بن ملک از امام صادق علیه السلام نقل می کند که حضرت فرمودند:
کسی که امام حسین علیه السلام را برای رضای خدا زیارت کند، نه برای خوش گذرانی و تفریح و نه به جهت کسب شهرت (و فخر فروشی)، گناهانش فرو می ریزد، همان طور که لباس در آب شسته شده (و پاک می شود) و در نتیجه، هیچ آلودگی بر او باقی نمی ماند و با هر گامی که بر زمین می گذارد، حجّی برایش نوشته می شود و با هر قدمی که برمی دارد، عمره ای برایش ثبت می گردد.
📚 كامل الزيارات؛ ص۱۴۴
@madras_emb
#مسابقه «موائد النور»
قال الصادق علیهالسلام : «مَن سَرَّهُ أنَ يَكونَ عَلى مَوائِدِ النُّورِ يَومَ القِيامَةِ فَلْيَكُنْ مِن زُوّارِ الحُسَينِ بنِ عَليٍّ عليه السلام»
🔸در ظل توجهات حضرت صاحب الزمان «عجل الله فرجه الشریف» و در آستانه اربعین حضرت سیدالشهدا علیهالسلام، مسابقه نویسندگی با محوریت فقراتی از زیارت شریف امینالله، برگزار میگردد: «وَجَوائِزَ السَّائِلِينَ عِنْدَكَ مُوَفَّرَةٌ، وَعَوائِدَ الْمَزِيدِ مُتَواتِرَةٌ، وَمَوائِدَ الْمُسْتَطْعِمِينَ مُعَدَّةٌ، وَمَناهِلَ الظِّماءِ مُتْرَعَةٌ»
✅ قالبهای ارائه:
🔹شرح و توضیح این فقرات از زیارت
🔹شعر (اشعار نباید از 8 بیت کمتر باشد)
🔹نثر ادبی و دلنوشته (متن ادبی از ۲۵۰کلمه بیشتر نباشد)
✔️این مسابقه مخصوص اساتید، طلاب و کارکنان مدرس فقهی، مرکز فقهی و مدرسه فقهی امام محمد باقر علیهالسلام و خانوادههای محترم آنان است.
✔️بزرگوارانی که مایل به شرکت در مسابقه هستند آثار خود را تا جمعه 18 شهریور به آدرس @Amira140 در ایتا ارسال نمایند.
💠 پیاده روی اربعین به نیابت حضرت زهرا "سلام الله علیها" ثوابش جهت تعجیل در فرج حضرت صاحب الامر "عجل الله فرجه الشریف"
● موسی بن قاسم گويد: به حضرت جواد عليه السلام عرض كردم: تصميم گرفته بودم كه به نيابت شما و پدر بزرگوارت طواف كنم؛ ولي به من گفته شد كه به نيابت جانشينان پيامبر(صلی الله علیه و آله) نمى شود طواف كرد، حضرت فرمود: « هر قدر كه مى توانى طواف كن زيرا اين كار جايز است».
● سه سال بعد به آن حضرت عرض كردم من درباره طواف به نيابت از طرف شما و پدرت اجازه گرفتم و اذن فرموديد، و من از طرف شما تا جائيكه خداوند خواست طواف كردم و بعد چيزى در دلم خطور كرد و به آن عمل نمودم. حضرت فرمود: « آن چيز چه بود؟»
عرض كردم: يك روز به نيابت از حضرت رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم طواف كردم، حضرت سه مرتبه فرمود: « درود خداوند بر رسول خدا باد». و بعد روز دوم از طرف اميرالمومنين طواف كردم و روز سوم به نيابت از حضرت حسن و چهارمين روز از حضرت حسين و پنجم از طرف على بن الحسن و ششم از طرف ابوجعفر محمد بن على، و روز هفتم از سوى جعفر بن محمد، روز هشتم از طرف حضرت موسى، روز نهم از سوى پدرت حضرت على بن موسى و روز دهم از طرف شما اى آقاى من، و اينهايند كسانى كه دين خداوند را با ولايت آنان پذيرفته ام.
حضرت فرمود: « به خدا سوگند در اين صورت است كه متدين به آن دين خداوندى هستى كه جز آن از بندگان پذيرفته نمى شود».
● عرض كردم: وَ رُبَّمَا طُفْتُ عَنْ أُمِّكَ فَاطِمَةَ علیهاالسلام وَ رُبَّمَا لَمْ أَطُفْ
گاهى از طرف مادرت حضرت فاطمه نيز طواف كردم، فرمود:
👈 اسْتَكْثِرْ مِنْ هَذَا فَإِنَّهُ أَفْضَلُ مَا أَنْتَ عَامِلُهُ إِنْ شَاءَ اللَّهُ
« آن را زياد كن زيرا كه برترين چيزى است كه بدان عمل مى كنى انشاء الله.»
📚الکافی، ج۴، ص۳۱۴
@madras_emb
🌹أللَّھُـمَ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
❖ حکمت مقدم داشتن دعا بر فرج و سلامتی امام عصر "ارواحنا فداه" در کلام سید بن طاووس:
« ... مبادا مبادا موقع دعا احدی را بر امام زمانت مقدم بداری... یک وقت خیال نکنی که مولایت به دعای تو نیاز دارد! هیهات! هیهات! اگر چنین عقیدهای داری؛ تو در اعتقاداتت مریض هستی!
... اینکه اول برای او دعا میکنی سبب میشود درهای اجابتی که با گناهانت قفل خورده باز شود...نگو که پس چرا فلان استاد و فلان استاد اینگونه عمل نمیکنند؟!!...
به آنچه گفتم عمل کن که اول دعا کردن برای امام زمان علیهالسلام حقیقتی واضح است و هر کس از این مطلب غافل باشد در اشتباه فضاحت باری است!»
📚فلاح السائل؛ ص۱۱۲
@madras_emb
لاخَلَّفَنِيَ الله عَنْكُمْ بِذُنُوبِي؛
خداوند بهخاطر گناهانم مرا از شما محروم نکند.
🔗 فرازی از صلوات بر حضرت سیدالشهدا علیهالسلام
📚 بحار الأنوار؛ ج۹۸؛ ص۲۲۶
@madras_emb
💠 ۱۸ صفر سالروز ارتحال مرحوم میرحامد حسین هندی (م ۱۳۰۶ق)
صاحب کتاب عبقات الانوار
❖ آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
از مرحوم آقای حاج آقا رضا صدر شنیدم که میگفت:
در جلسۀ مجلس ختمی، شیعه و سنّی حاضر بودند و میرحامدحسین هم در آن جلسه، آقا بود. یکی از قاریان، قرآن را غلط میخواند. سنّیها تحقیر و تعییر میکنند که قاریان آنها، قرآن بلد نیستند. به میرحامدحسین برمیخورد. نوکرش را صدا میزند که یک ورق کاغذ بیاور. نوکر یک ورق کاغذ میآورد و ایشان مطالبی مینویسد و به نوکر میدهد. مضمون مطالب این بود که این قاری عوام است و غلط خواندن او چندان اهمیتی ندارد و سپس مواردی را که عُمَر یا یکی دیگر از خلفا قرآن را غلط خواندهاند و در کتب سنّیها ذکر شده است، فهرست میکند و چون در آنجا جلسات ختم قرآن هم حدود دو ساعت طول میکشید، در این فاصله کاغذ را تکثیر میکنند و وقتی آنها از جلسه بیرون میآمدند، به هر نفر یکی از این ورقهها را میهند!
📚جُرعه ای از دریا؛ ج۲؛ ص۳۵۲
@madras_emb
🏴السَّلَامُ عَلَى الْحُسَيْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِيدِ السَّلَامُ عَلَى أَسِيرِ الْكُرُبَاتِ وَ قَتِيلِ الْعَبَرَاتِ
▪️مجلس سوگواری اربعین حضرت ابا عبدالله الحسین علیهالسلام
با حضور هیئت زنجانیهای مقیم تهران
🎙سخنران: حجتالاسلام و المسلمین آقای جوانمرد
با مرثیهسرایی مداحان اهلبیت علیهم السلام
📆 چهارشنبه ۱۵ شهریور
🕰 ساعت ۱۰:۳۰
📍بلوار آیتالله حائری، کوچه۶، دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
@zanjani_net
#تبلیغ_آخر_ماه_صفر
🔆 لأَنْ يَهْدِيَ اللَّهُ بِكَ رَجُلًا وَاحِداً خَيْرٌ لَكَ مِمَّا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْس.
📣 قابل توجه طلاب و اساتید محترم مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام:
در آستانه فرا رسیدن ایام شهادت حضرت خاتم النبیاء و امام مجتبی و حضرت رضا "صلوات الله علیهم اجمعین" و هماهنگی های صورت گرفته با معاونت تبلیغ استان همدان، جهت اعزام مبلّغ در این ایام، در صورت هماهنگی عرصه های تبلیغی، مبلغین حائز شرایط، بر طبق اولویت اعزام میگردند.
📆 تاریخ اعزام: از ۲۰ تا ۲۶ شهریور (۲۶ صفر تا ۱ ربیع الاول)
✔️در صورت تمایل به اعزام با شماره 09191714230 تماس حاصل فرمایید.
@madras_emb