🥀⚡️🥀⚡️🥀
سلام وعرض ادب خدمت همراهان عزیز🌹
و خیر مقدم خدمت عزیزانی که به جمع ما پیوستند
حضورتون همیشه سبز و دلتون نورانی باد ❤️💖
🥀⚡️🥀⚡️🥀
🔶 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
ﺑﻪ ﻧﺎم ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻫﺴﺘﻰ ﺑﺨﺶ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ🔶
#نهج_البلاغه
#کلام_امیر🌻🌻
📒 #حکمت 56
الْغِنَي فِي الْغُرْبَهِ وَطَنٌ وَ الْفَقْرُ فِي الْوَطَنِ غُرْبَهٌ
📋 توانگري در غربت چون در وطن ماندن است.
و درويشي در وطن، در غربت به سر بردن.
🔗ترجمه دیگر
«مالداري در غربت وطن است، و تهيدستي در وطن غربت است».
🖇شرح
كلمه وطن را از آن رو براي مالداري و ثروتمندي در غربت استعاره آورده است،
كه براي شخص مايه آرامش خاطر و باعث دلگرمي است،
و با وجود آن، غربت در انسان اثر نمي كند.💫
و لفظ غربت را نيز از آن جهت براي تهيدستي در وطن استعاره آورده است،
كه غربت و تهيدستي هر دو باعث كج خلقي و دشواري كارهاست.💫
📒 #حکمت_پنجاه_وششم
📒 #تهیدستی_وتنهایی
🗂آرشیو نهج البلاغه👇
به جمع عاشقان امیرالمؤمنین بپیوندید
@MaeMaein3
☀️اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج☀️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕯دنیا به عزای تو یتیمانه گریست
🍂هر مرد و زن و عاقل و دیوانه گریست
🕯من کودک معصوم یتیمی دیدم
🍂آنروز چه مظلوم و غریبانه گریست . . .
▪️ #رحلت_امام_خمینی(ره) تسلیت باد
@MaeMaein3
☀️التماس دعای فرج ☀️
چرا امام #علي در چاه ميگريست؟
☘️در روايتي از ميثم تمار آمده است:
شبي از شب ها حضرت علي(علیه السلام) مرا به صحرا برد. از کوفه خارج شديم. به مسجد جعفي رسيديم. آن حضرت چهار رکعت نماز خواند و پس از سلام و تسبيح دست هاي خود را بلند کرد و گفت: خدايا! تو را چگونه بخوانم در حالي که بنده گناهکار تو هستم و چگونه تو را نخوانم در حالي که عاشق تو هستم. خدايا! با دستان گناه آلود و چشمان اميدوار به سويت آمده ام. خدايا! تو مالک همه نعمت هايي و من اسير خطاها هستم. آن حضرت پس از دعا به سجده رفت و صورت به خاک گذاشت و يکصد مرتبه گفت: خدايا عفوم کن.
🔸پس از اين از مسجد خارج شديم و رفتيم تا به صحرا رسيديم. حضرت علي(علیه السلام) خطي به دور من کشيد و فرمود: از اين خط بيرون نيا. مرا تنها گذاشت و رفت و در دل تاريکي گم شد. آن شب، شب تاريکي بود. پيش خودم گفتم: اي ميثم! آيا مولا و سرورت را در اين بيابان تاريک و با آن همه دشمن تنها رها کردي؟! پس در نزد خدا و پيامبر چه عذري خواهي داشت؟!
🔸پس از آن سوگند خوردم که مولايم را پيدا خواهم کرد. به دنبال آن حضرت رفتم و او را جستجو کردم. وقتي آن حضرت را از دور ديدم، به طرفش راه افتادم، وقتي که رسيدم ديدم آن حضرت تا نصف بدن به چاه خم شده است و با چاه سخن مي گويد و چاه هم با او سخن مي گويد.وقتي که آن حضرت آمدن مرا احساس کرد پرسيد: کيستي؟ گفتم: ميثم هستم. فرمود: مگر نگفتم از آن دايره پايت را بيرون مگذار؟! گفتم: نتوانستم تحمل کنم و ترسيدم که دشمنان، بر تو آسيب برسانند. پرسيدند: آيا چيزي از آنچه گفتم شنيدي؟ گفتم: نه سرورم، چيزي نشنيدم. فرمود: اي ميثم! وقتي که سينه ام از آنچه در آن دارم احساس تنگي کند، زمين را با دست مي کنم و راز خودم را به آن مي گويم و هر وقت که زمين گياه مي روياند، آن گياه از تخمي است که من کاشته ام.[ 1]
✍️توجه به چند نکته در اين رابطه ما را در درک علت و چرايي اين کار کمک خواهد کرد:
1.📌 همانطور که در اين روايت آمده، امام علي(ع) پيش از سخن گفتن و درد دل با چاه، مناجات و درد دلي را با خداي متعال داشته است. و اين چنين نبوده است که با درد دل کردن در چاه از خداوند غفلت نمايد.
2. 📌حرف زدن امام(ع) و درد دل کردن با چاه منافات با مخاطب قرار دادن خداوند متعال ندارد. ممکن است در عين درد دل گفتن و راز و نياز با خداوند متعال، سر در چاه فرو ميبرده است؛ چرا که مکان و زمان راز و نياز، به خصوص هنگام مصائب بزرگ و جانکاه، در آرامش بخشيدن به انسان تأثير دارد. و ممکن است اين عمل امام موجب آرامش بيشتر او ميشده و اين خود نيز در مسير خداوندي است. در روايتي از امام باقر(علیه السلام) خطاب به يکي از پيروانشان نيز توصيه شده که هرگاه دلت به تنگ آمد، چالهاي کنده و راز خود را درون آن بازگو کن.[2]
3.📌 چنانچه در روايت آمده؛ خود ميثم تمّار از اين راز علي(علیه السلام) سر در نياورد و امام علي(علیه السلام) هم براي ميثم آشکار نکرد؛ آنحضرت در دل شب تاريک و به دور از ميثم با عالم ملکوت ارتباط داشت و اين ارتباط خاص آنحضرت است. بر اين اساس نميتوان گفت حضرت علي(علیه السلام) از دست غم و اندوه و مصيبتهايي که به او رسيده بود، به چاه پناه آورده و درد دل با چاه ميکرد. اين يک سرّي بود که حضرت علي(علیه السلام) نخواست براي کسي آشکار شود.
#فاطمیه
#شهادت
#تاریخی
#سیره
#حضرت_علی
@MaeMaein3
☀️التماس دعای فرج ☀️
🔶 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
ﺑﻪ ﻧﺎم ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻫﺴﺘﻰ ﺑﺨﺶ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ🔶
#نهج_البلاغه
#کلام_امیر🌻🌻
📒 #شرح_حکمت 56
الْغِنَي فِي الْغُرْبَهِ وَطَنٌ وَ الْفَقْرُ فِي الْوَطَنِ غُرْبَهٌ
☀️امام(علیه السلام) فرمود: بى نیازى در غربت وطن است و نیازمندى در وطن غربت!
#شرح_و_تفسیر
✨دامنه غنا و فقر امام در این کلام پربارش اشاره به آثار غنا و فقر مى کند و مى فرماید: «بى نیازى در غربت وطن است و نیازمندى در وطن غربت»; (الْغِنَى فِی الْغُرْبَهِ وَطَنٌ; وَالْفَقْرُ فِی الْوَطَنِ غُرْبَهٌ).
وطن جایى است که انسان در آنجا متولد شده و چشم به روى خویشاوندان و بستگان و نزدیکان گشوده و مورد علاقه آنها قرار گرفته و در هر گوشه و کنار، آشنایى دارد و غربت جایى است که انسان نه آشنایى دارد و نه دوست مهربانى و نه یار و مددکارى.
☀️امام مى فرماید: شخص غنى هر جا برود به موجب غنایش پیوندهاى محبت را با این و آن برقرار مى سازد و به سبب بذل و بخشش یاران و مددکارانى پیدا مى کند; ولى شخص فقیر حتى در وطن خویش دوستان و بستگان را از دست مى دهد و گاه به صورت موجودى فراموش شده در مى آید.
پیام امام در این سخن این است که مؤمنان باید بکوشند و بى نیاز شوند و به هنگام غنا و بى نیازى از مال و ثروت خویش براى جلب و جذب قلوب و کمک به نیازمندان استفاده کنند، از عواقب فقر بترسند، چرا که فقر مایه ذلت و گاه مطابق بعضى از روایات سبب کفر مى شود.
✨ البته این فقر با فقرى که در روایات از آن تعریف شده تفاوت آشکارى دارد; فقر ممدوح به معناى «ساده زیستن» و یا «فقر الى الله» است.
👈در این باره در ذیل حکمت سوم شرح بیشترى داشتیم.
📒 #حکمت_پنجاه_وششم
📒 #تهیدستی_وتنهایی
🗂آرشیو نهج البلاغه👇
به جمع عاشقان امیرالمؤمنین بپیوندید
@MaeMaein3
☀️اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج☀️
👈بر #نفس خود مسلط باش❗️
#نهج_البلاغه
🔅وَاعْلَمْ أَنَّکَ إِنْ لَمْ تَرْدَعْ نَفْسَکَ عَنْ کَثِير مِمَّا تُحِبُّ، مَخَافَةَ مَکْرُوه; سَمَتْ بِکَ الاَْهْوَاءُ إِلَى کَثِير مِنَ الضَّرَرِ
💠بدان که اگر برای چیزهایی که دوست می داری, یا آنچه را که خوشایند تو نیست ، خود را باز نداری ، هوس ها تو را به زیان های فراوانی خواهند کشید.
📚 #نامه ۵۶
نهج البلاغه کلام امیر ع 👇
@MaeMaein3
☀️التماس دعای فرج ☀️
نهج البلاغه*کلام امیر (ع) *ماء معین
👈بر #نفس خود مسلط باش❗️ #نهج_البلاغه 🔅وَاعْلَمْ أَنَّکَ إِنْ لَمْ تَرْدَعْ نَفْسَکَ عَنْ کَثِير م
#محاسبه_نفس
❓پرسش:
آیا در روایات، #محاسبه روزانه هم داریم؟
🌺پاسخ:
موضوع محاسبه در روايات متعددي مورد توصيه است و محاسبه روزانه نيز در رواياتي از پيامبر صلي الله عليه و آله و ديگر معصومين عليهم السلام نيز تصريح شده است.
🌸روايات متعددي در مورد نظم امور روزانه و تقسيم ساعات روز به چند بخش وارد شده است و براي هر کدام وظيفه اي مقرر شده است
يکي از توصيه ها محاسبه نفس است
☘️پيامبر صلي الله عليه و آله مي فرمايد:
َ عَلَى الْعَاقِلِ مَا لَمْ يَكُنْ مَغْلُوباً عَلَى عَقْلِهِ أَنْ يَكُونَ لَهُ ثَلَاثُ سَاعَاتٍ سَاعَةٌ يُنَاجِي فِيهَا رَبَّهُ وَ سَاعَةٌ يُفَكِّرُ فِيهَا فِي صُنْعِ اللَّهِ تَعَالَى وَ سَاعَةٌ يُحَاسِبُ فِيهَا نَفْسَهُ فِيمَا قَدَّمَ وَ أَخَّرَ وَ سَاعَةٌ يَخْلُو فِيهَا بِحَاجَتِهِ مِنَ الْحَلَالِ مِنَ المَطْعَمِ وَ الْمَشْرَبِ
🌱عاقلى كه عقلش مغلوب نشده باشد وقت را سه قسمت ميكند: قسمتى براى مناجات با خدا، و ساعتى براى تفكر در آفريدههاى الهى، و قسمتى و ساعتى كه حساب خويشتن را نسبت باعمالى كه انجام داده برسد، و قسمتى كه نيازهاى حلال خويش از خور و خواب بپردازد.
✨✨✨✨✨
نهج البلاغه کلام امیر ع 👇
@MaeMaein3
☀️التماس دعای فرج ☀️
#حدیث_روز
💌 مولا علی میفرمایند:
«پاکدامنی و عزت نفس، موجب زیبایی فقر است»
📚منبع:نهج البلاغه٫حکمت ها و سخنان کوتاه
@MaeMaein3
☀️التماس دعای فرج ☀️